Препаратите вредят ли на домашните любимци?

Препаратите вредят ли на домашните любимци?

Препаратите срещу хлебарки, против бълхи и кърлежи и др. вредят ли на домашните любимци?

 

Пестицидите са препарати, които се използват за борба с насекоми (за унищожаване на хлебарки, мухи, мравки, против кърлежи и др.) в и около дома, плевели в двора, микроби в банята и гризачи в избите. 

Препаратите за борба с вредители са слабо токсични вещества, използвани за убиване на живи организми, като комари, гризачи, плевели и други. Въпреки че не са предназначени да навредят на нас или  нашите домашни любимци, препаратите могат да бъдат внесени в тялото чрез дишане, поглъщане или абсорбиране през очите, устата, носа, лапите или кожата.

  • Собствениците на домашни любимци също могат да прилагат пестицидни продукти върху тревните площи пред домовете или в двора си, за да предпазят животинките срещу бълхи и кърлежи. Разходката на кучето и преминаването му през третираните площи е разрешена след изтичането на поне 12 часа.

Ако пръскате двора срещу кърлежи, първо окосете тревата и полейте обилно. Пръскането се извършва сутрин рано или късно вечер. 

Домашните любимци: кучета, котки, гризачи, могат да бъдат изложени на риск, ако вдишат препаратите, имат допир с кожата им, но най-вече ако ги погълнат.

Преди обработка с препарат срещу насекоми:

За да сведете до минимум риска от увреждане на Вашия домашен любимец, трябва да ограничите достъпа му до всички помещения и области, които планирате да третирате с препарати.

  • Уверете се, че всички препарати са безопасно съхранявани на места, където домашните любимци нямат достъп до тях.
  • Винаги четете и следвайте инструкциите на етикета на препарата срещу мухи, хлебарки и др., който ще използвате, преди употребата му.
     
  • Премахнете играчките за домашни любимци, леглата, храните и съдовете им за вода, както и купичките за храна от района.
  • Покрийте аквариумите, ако отглеждате рибки, за да предотвратите навлизането на изпаренията от течности или прах от препарат.
  • По време на обработката с препарата срещу насекоми, изключете помпата за въздух. След като проветрите помещението, не забравяйте да я пуснете отново.
  • Ако използвате примамки за гризачи или насекоми, уверете се, че те не са достъпни за домашните Ви любимци. Примамките се правят със съставки, които много домашни любимци намират за апетитни.

В допълнение към общите предпазни мерки, обсъдени по-горе, при обработка на закрито, добре проветрете помещенията преди да организирате завръщането на домашния Ви любимец. 

Вече 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми от Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-добрите препарати, катко и кубчета за хлебарки, които ще Ви помогнат за успешното унищожаване на насекоми, гризачи и други натрапници.

Ако искате да си вземете най-добрите препарати срещу хлебарки и против кърлежи и бълхи, обадете ни се за безплатна консултация!