Меню
Количка

Блог

21 май Ухапване от змия - какво да правите?
New Fresh 0 122
Змии се срещат по територията на цялата ни страна. Възможно е да се натъкнете на тях на излет сред природата, но и в двора на дома или вилата Ви. Вземете превантивни мерки – косете, изхвърляйте ненужните дърва и камъни и използвайте препарати срещу влечуги. Ограничете присъствието на дребни гризачи в собствеността Ви, тъй кат те са чудесна плячка з..
16 май Кои са отровните змии в България?
New Fresh 0 203
Видове отровни змии в БългарияВ България, според учени от БАН, са регистрирани 17 вида змии, като относително малък процент от тях съдържат силни токсини в отровата си, способни да навредят на човешкото здраве. Двете опасно отровни представителки са усойницата (Vipera berus) и пепелянката (Vipera ammodytes). Сред останалите често срещани видове у..
16 май Ухапвания от бълхи - всичко, което трябва да знаете
New Fresh 0 183
Бълхите са дребни насекоми, които най-често живеят по телата на бозайници като улични котки и кучета и/ или птици. Често срещани са в мазета и тавански помещения, обитавани от бездомни животни, както и в обори и кокошарници. Не е изключено да станете жертва на ухапвания и в паркове и градинки, както и в местности, посещавани от домашни и селскостоп..
01 апр Ухапване от паяк - какво да направим?
New Fresh 0 850
При разходка сред природата, но и вкъщи се случва да се одраскаме или нараним, но и да бъдем ухапани от различни вредни насекоми. За да знаем какви действия да предприемем е нужно да разпознаваме кожните реакции, предизвикани от ухапвания от инсекти. Паяците притежават отрова, която често предизвиква раздразнения, а понякога и алергии и може да дов..
01 апр Ужилване от оса - всичко, което трябва да знаете
New Fresh 0 291
Осите живеят в близост до хората, появявайки се най-вече през топлите месеци от годината в градини, дворове с овощни дървета и асми, в близост до басейни и водоеми, както и в града - сред парковете, на терасите и балконите на жилищните блокове и т.н. Те имат навика да правят гнездата си около собствеността ни, а нуждата им от вода и храна ги кара д..
01 апр Как се вади кърлеж?
New Fresh 0 363
За безопасно вадене на кърлеж от тялото, използвайте чисти пинсети. Почистете и дезинфекцирайте инструмента с алкохолен дезинфектант или спирт. Обтрийте внимателно и областта от кожата около забития паякообразен акар. Захванете с пинсетата кръвосмучещия вредител възможно най-близо до главата, а не за тялото. Трябва да сте сигурни, че сте го хванали..
28 март ПОЛЕВКИ В ГРАДИНАТА - КАК ДА СЕ СПРАВИМ?
New Fresh 0 281
На вид безопасни, полевките са истински унищожител на реколтата. Особено активни са по време на сезон с обилни валежи, тъй като тогава изобилства от тревна растителност, с която се хранят. Ние, от Ню Фреш, ви предоставяме ефикасни средства за борба с полевки, с които ще сложите край на техните набези. ПОЛЕВКИ И ЩЕТИТЕ, КОИТО НАНАСЯТ ТЕПроблемит..
14 дек Как да се отървем от сляпо куче в градината?
New Fresh 0 3693
Сляпото куче спокойно може да бъде определено като страшилището в градината. Въпреки че къртицата копае тунели и изхвърля пръст, тя определено се смята от градинарите за по-малкото зло. Зъбите на сляпото куче са много остри, а челюстта изключително мощна, тези характеристики му позволяват да дърпа, влачи и унищожава всичко по пътя си. Диетата на въ..
12 дек Пръскане против хлебарки - полезни съвети
New Fresh 0 363
Отново имате хлебарки в дома си? Искате да се отървете от тях веднъж завинаги? Тогава вижте нашите практични съвети за пръскане срещу тези насекоми. Ние ще ви помогнем да изберете най-подходящите препарати и ще ви консултираме в правилното им използване. Ето какво трябва да имате предвид, за да извършите ефективно пръскане срещу тях. Подготвяне..
09 ное Откъде идват дървениците и какви са причините?
New Fresh 1 527
Дървениците идват от различни места, но най-често те се срещат във влажни и гористи райони. Тези малки насекоми обикновено живеят в гниещо дърво, мъртва дървесина или подобни материали.  В световен мащаб могат да се изброят приблизително 92 вида от тези неприятни насекоми, но на територията на нашата страна най-често срещаните са креватните дървени..
09 ное Кубчета за хлебарки - какво трябва да знаете?
New Fresh 0 307
Защо хлебарките идват в дома ви?Всеки от вас поне веднъж се е сблъсквал с един от най-неприятните проблеми в дома – наличието на хлебарки. Тези отблъскващи насекоми не са никак безобидни, тъй като носят много зарази и болести. Един от най-ефективните начини да се справите с тях са къщички. Вижте обаче какво е добре правите, за да не бъдат вредите..
01 сеп Шипове против птици - най-доброто решение за вас
New Fresh 0 359
Шипове против птици от New Fresh - обща информацияКачествените шипове против птици гарантират дълготрайна защита от кацане на нежеланите птици върху покриви, первази, тераси, навеси и балкони. Те са и лесен начин за прогонване на гълъби, лястовици, чайки, гларуси, врабчета и други птици. Сами разбирате, че за да се сдобиете с най-подходящите за В..
Показани 1 от 12 | 123 (11 Страници)