Меню
Количка

Борба с Мравки

Производител: BROS - Полша Код на артикула: 032-79
Предназначениение: Спреят против мравки е предназначен за унищожаване на мравки в помещения и в тяхно непосредствено съседство /тераси и подобни/.Начин на употреба: Пръскайте непосредствено върху местата на събиране на мравките и техните скривалища /цепнатини, пукнатини и подобри/.Препарат..
6.40лв
Без данък:6.40лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1230710-10
EKO ГРАНУЛИ СРЕЩУ МРАВКИ FLORTIS - 1000 ml.Flortis съдържа естествени етерични масла, създаващи мощна ароматна бариера, която пълзящите насекоми не понасят и обикновено избягват и заобикалят. Предназначение: Продуктът е под формата на микрогранули, напоени с естествени етерични масла за..
20.90лв
Без данък:20.90лв
Производител: BugAway Код на артикула: 802004-10-901
Област на приложение: Инсектицид за борба с мравки на закрито (в битови сгради, обекти с обществено предназначение, индустриални обекти, обекти за производство и търговия с храни, здравни и лечебни заведения, транспортни средства, ветеринарни обекти, животновъдни ферми) и на открито (дворов..
56.40лв
Без данък:56.40лв
Производител: Франция Код на артикула: 201008-901
Препаратът против мравки Добол е вид примамка. Насекомите я носят в своите гнезда и хранят царицата и ларвите си. По този начин цялата колония загива само след около седмица. Много подходяща е за кафявите малки, фараонови мравки, които нападат панелните жилища. Тази отрова е най-подходящият метод за..
16.90лв
Без данък:16.90лв
Производител: Франция Код на артикула: 802004-901
Област на приложение: Инсектицид за борба с мравки на закрито (в битови сгради, обекти с обществено предназначение, индустриални обекти, обекти за производство и търговия с храни, здравни и лечебни заведения, транспортни средства, ветеринарни обекти, животновъдни ферми) и на открито (дворове, градин..
6.90лв
Без данък:6.90лв
Производител: ECOVIT - Италия Код на артикула: 410200-10
БИО спрей прогонващ мравки Ecovit - 1000 мл.Еcovit Formiche е спрей, готов за употреба, БИО продукт, чрез който по бърз начин ще изгоните мравките без отрови.Този спрей е натурален продукт, лесен за употреба посредством спрей помпа.Продукта съдържа естествени етерични масла, съ..
22.80лв
Без данък:22.80лв
Производител: BugAway Код на артикула: 802605-901
Къщички с биоциден гел за унищожаване на мравки МАГНУМ Представляват капсули с гел  за борба с всички видове мравки на открито и закрито, в и около сгради, болници, ферми, жилища, апартаменти, гаражи, дрешници, дворове и градини. Особено подходящ за малките, кафяви (фараонови) мравки, ..
9.99лв
Без данък:9.99лв
Производител: Belgagri - Белгия Код на артикула: 261010-901
Магнум гел е биоциден препарат за унищожаване на всички видове мравки в закрити помещения и открити площи. Подходящ е както за употреба в и около дома, така и за обществени сгради, предприятия и селскостопански постройки и т.н. Може да се ползва и в помещения с висока степен на влажност, в които не ..
28.85лв
Без данък:28.85лв
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12356-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на мравки. Хюнигер Мравки е 100% натурален продукт за унищожаване на мравки. Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Ефективен и лесен за употреба на открито и закрито. Без химия, нетокс..
7.29лв
Без данък:7.29лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 111-79
Пудра против мравки за контрол на помещения и обекти в непосредствена близост до тях: тераси, алеи за коли, пътеки, летни къщи и др. Да се използва във вид на пудра или воден разтвор.За универсална употреба като:Пудра за напръскване: Изсипете около 10 г в гнездото или върху пътеките на мравк..
4.60лв
Без данък:4.60лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 62318-10
Ултразвуковият уред DUO от немската фирма Gardigo е много мощен апарат, който служи за прогонване на гризачи и мравки. Устройството излъчва силни високочестотни звукови сигнали в комбинация с вълни от компресирани импулси, които създават дискомфорт у вредителите и ги принуждават да напуснат охранява..
58.40лв
Без данък:58.40лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 66988-10
Ултразвуков уред Gardigo против Мравки  за 25 кв. м. за 1 помещениеИзгонете мишките и мравките от дома си! Мравките имат много развид слух. В сравнение с хората, мравките могат да чуват тонове с много  по-високи честоти.Този уред излъчва ултразвук, който не се чува ..
24.50лв
Без данък:24.50лв
Показани 1 от 12 | 52 (5 Страници)

Още информация

Много често през топлите месеци хората се оплакват от армии от мравки, които лазят навсякъде в техните къщи, апартаменти и градини. Борбата с тях е ожесточена, ползват се различни препарати, но не винаги има положителен резултат.

Защо се появяват мравки в дома?

Ако у дома изведнъж сте забелязали една мравка, на първо място, не трябва да се паникьосвате. При наличие на храна, храбрата мравка ще остави миризлива диря, по която ще тръгнат на поход останалите. Но дали те ще стигнат при вас – това зависи от наличието на:
сладки храни, богати на въглехидрати: захар, мед, хляб и плодове, въпреки че не се колебаят да опитат бои, казеиново лепило, дърво и дори хартия;
мръсни съдове с хранителни частици, които привличат почти всички видове насекоми;
торби за боклук, които са в отворен контейнер, например в кофа без капак.


Средства за прогонване на мравки

Домашно приготвените средства не отчитат добри резултати в борбата, отнемат време и имат кратък ефект. 
Артикулите за борба с мравките включват натурални препарати, индустриални инсектициди и специални устройства като гелове, прашилки, гранули, пудри, спрейове, лепила, пръскачки. 

Как да се отървете от инсектите – специалистите съветват

Първата стъпка при борба налага веднага да откриете, според финансовите си възможности, ефективен продукт. За да изберете подходящия, трябва да вземете предвид следното: 

  1. Къде и как желаете да го използвате. 
  2. Колко често желаете да третирате. 
  3. Имате ли домашни любимци или малки деца. 

Видове средства за борба с мравки

  • Така например, ефективните гелове за борба с мравки се предлагат в спринцовка или затворени в специални кутийки от картон. Препоръчваме вторите за употреба в домове, където живеят кучета или котки, както и малки деца. Обработката с тях се извършва на всеки 3 месеца; 
  • Веществата под формата на пудра може да се ползват чрез посипване или разтворени във вода, но също не се препоръчват в домове с деца или домашни любимци; 
  • Биоцидите на прах или в течна форма са изключително ефективни и прилагани в заведения, офиси, индустриални халета, дворове и други. Обработката с тях се налага на всеки 3 месеца или на 3 седмици при борба с голяма популация от мравки; 
  • Био спрейовете и репелентите за прогонване на инсекти са добър и безопасен избор за домакинствата, които не желаят прилагането на химически вещества; 
  • Не на последно място са ултразвуковите апарати за прогонване на насекоми, включително и мравки. Те са безопасни, не изискват наблюдение или повторна инсталация – единственото, което трябва да се направи с такъв уред, е да се включи в контакта. Предпочитани са от родителите, както и от персонала на детски заведения – ясли, детски градини, парти центрове и други. Те са с гарантирано качество от водещи марки в този сектор. Базират се на съвременни технологии и дават отлични резултати. Със сигурност, модерните уреди за борба се оказват отлична инвестиция, която се изплаща във времето и наистина гарантира липсата на нашественици в дома.

Ако имате някакви съмнения относно избора на най-добър продукт за вашето семейство или бизнес, не отлагайте, а потърсете нашите консултантите. Ние сме Ню Фреш - българска фирма, с дългогодишен опит в борбата с вредителите и ще ви препоръчаме ефикасен продукт, съобразен с вашите изисквания на добра цена.