Прогонване на Птици

Списъчен Изглед: Табличен
Подредба:
Прогонване на Птици - Адаптер AC/DC 200 mAh 9 V, за УЛТРАЗВУКОВ ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ RAUS DUAL ПРОТИВ МИШКИ, ПЛЪХОВЕ И СЪСЕЛИ, ЗА 400 КВ. М. на най-добра цена

Адаптер AC/DC 200 mAh 9 V, за УЛТРАЗВУКОВ ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ RAUS DUAL ПРОТИВ МИШКИ, ПЛЪХОВЕ И СЪСЕЛИ, ЗА 400 КВ. М.
Адаптер 9V, 200mA е подходящ, за да захрани УЛТРАЗВУКОВ ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ RAUS DUAL ПРОТИВ МИШКИ, ПЛ...

Цена:
12,90 лв
Прогонване на Птици - Кабел 12V - 4 м. за Звуков електронен апарат (Птицегон) на най-добра цена

Кабел 12V - 4 м. за Звуков електронен апарат (Птицегон)
Кабелът предпазва уреда от повреда по ваша вина, при неправилно свързване с акумулатор....

Цена:
8,90 лв
Прогонване на Птици - Кабел 12V - 10 м. за Звуков електронен апарат (Птицегон) на най-добра цена

Кабел 12V - 10 м. за Звуков електронен апарат (Птицегон)
Кабелът предпазва уреда от повреда по ваша вина, при неправилно свързване с акумулатор....

Цена:
19,90 лв

Шумът от крещящи птици, мръсотията при гнездене на лястовици, изпражненията и перушината, болестите, които гълъбите пренасят, унищожаването на реколтата от косове и свраки, безпорядъкът в градината – това са само част от проблемите, които пернатите причиняват на имота ви. 

Видове средства за борба с птици 

Използват се както класически средства като плашила и шипове, така и високотехнологични електронни уреди – птицегони. Разработени са и специални безвредни репеленти за отблъскване, под формата на спрейове или гелове. Друга ефективна защита са специалните предпазни мрежи. Всяко средство има свои предимства и различно предназначение.

Прогонване на птици в градски условия 

Шипове за прогонване на гълъби и др. – Препоръчваме ги за защита на административни и жилищни сгради, особено за покриви и первази, навеси, климатици и др. Представляват гребен от устойчиви метални или пластмасови шипове, разположени върху стабилна основа. Оградите от шипове не позволяват кацането на гълъби, врабчета, чайки или гларуси и така ефективно се борят с мръсотията, предизвикана от пернатите. Освен това шиповете са изключително издръжливи и не се налага поддръжка.

Репеленти под формата на спрейове – Много удобни са за первазите на прозорците и терасите на апартаментите, както и за отблъскването на врабчета и гълъби от труднодостъпни места, там където шипове не могат да бъдат поставени. Веществата са готови за употреба, не съдържат химикали, а работят чрез специална миризма. Ефективността им обаче зависи от честотата на нанасяне – необходимо е да ги използвате през 2 седмици и/ или след като е валял дъжд.

Гелове – Те са дълготрайни и ефикасни в борбата с неканените гълъби, лястовици, врабчета, гларуси, чайки и др. Геловете се различават по своята трайност и принцип на действие. Преди нанасянето на всички видове гел трябва да почистите повърхностите от екскременти и перушина.

 • Най-добрият от тях представлява вещество с оптичен ефект, което птиците възприемат като пламък на огън – този вид гел е не само иновативен, не се влияе от атмосферните условия и има 5 години гаранция за устойчивост. 
 • Препоръчваме ви и лепливите, неотровни гелове, които се нанасят с помощта на пистолет за силикон. Те са по-достъпни като цена от гела с оптичен ефект, което ги прави подходящ избор за третиране на големи площи като покриви, фасади и др.
 • Трети вариант са малките кубчета гел, които трябва да разпръснете на желаното място. Използват миризма, която отблъсква птиците, но не е неприятна за хората. Ефектът им е по-краткотраен, в сравнение с другите видове гел, налага се и повторно третиране след валежи. 

Методи за борба с различните видове птици 

Плашила – Класически и доказан метод за борба с всякакви пернати, включително и за борба с кълвачи. Ние, от Ню Фреш, предлагаме голямо разнообразие от плашила на изпитани марки. Можете да избирате между плашила, които се надуват като балони с въздух, плашила с естествена форма и размер на граблива птици (гарван, бухал, ястреб, сокол) или специални светлоотразителни ленти. Необходимо е да сменяте периодично мястото на плашилото за по-добър ефект. 

Звукови уреди – птицегони – Електронните звукови устройства са предназначени за прогонване на скорци, дроздове, пчелояди, косове, врани, които познават естествените си врагове и имат вроден страх от тях. Апаратите възпроизвеждат поредица от специално подбрани звуци като крясък на граблива птица или хищна птица, или ято в беда, кучешки лай и т.н., които стряскат и отблъскват пернатите. Веднъж след като правилно инсталирате птицегона, можете да бъдете спокойни за земеделската си продукция, лозе, имот и др. 

Ултразвукови уреди против вредни птици – Съвременните ултразвукови технологии са изпитани в борбата с птиците. Подходящи са за употреба както за селски имоти и градини, така и в градска среда, тъй като честотата на излъчваните от тях сигнали е недоловима за човешкото ухо, но дразнеща за пернатите. 

Мрежи за защита от птици – Мрежата ограничава достъпа на пернати до земеделски култури като лозя, посеви и плодни дървета, но може да бъде използвана и за защита на тераси, веранди и др. 

Предимства на електронните средства за борба с птици

 • Имат голям обхват на действие – предлагаме апарати, които защитават до 33 декара площ! 
 • Не изискват наблюдение и поддръжка. 
 • Не нараняват животните. 
 • Доказано ефикасни са в борбата с вредителите.

Коя марка продукт да изберете?

Пазарът е изключително обширен и ние от Ню Фреш сме се постарали да подберем само марки, които са с най-високо качество. Цените варират, но ви гарантираме, че предлагаме най-добрите на пазара. А след разговор с наш консултант, ще изберете най-доброто! Не е нужно сами да водите борбата с вредителите. Изчистете своите лозя, градини, дворове и тераси от птици!