Меню
Количка

Борба с Птици

Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1230601-10
Птиците, особено гълъбите и прилепите, са склонни да посещават редовно места, заразени с изпражнения от други птици. Спрейовете против птици имат неприятна за тях миризма и това ги кара да напускат обработените места.Какво представлява препаратът?Еко спрей Flortis е висококачествен итали..
16.90лв
Без данък:16.90лв
Производител: ECOVIT - Италия Код на артикула: 410500-10
Не за всеки е приятно балкона му да се превърне в убежище на двойка гълъби, които с течение на времето могат да се превърнат в цяло ято. Терасите и первазите на прозорците стават техен дом, който малко по малко бива осеян с изпражненията им, носещи неприятна миризма. В такъв случай, за прогонването ..
19.90лв
Без данък:19.90лв
Производител: България Код на артикула: 5644-10
Плашило Кълвач за прогонване на КълвачиОтлична защита срещу щети, причинени от кълвачи. Кълвачите атакуват най-често изолацията на нови или реновирани къщи. Перфектната прилика с живите птици, ще защити вашия имот и ще го направи непривлекателен при избора на място за кълване.&..
29.90лв
Без данък:29.90лв
Птицегон за прогонване на Врабчета, Косове, Пчелояди, Врани, Свраки, Скорци за 4 декара, на батерии Птицегон за прогонване на Врабчета, Косове, Пчелояди, Врани, Свраки, Скорци за 4 декара, на батерии
НОВО
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 4325-432-10
Птицегонът представлява електронен уред, който служи за прогонване на птици чрез излъчване на звукови сигнали на батерии. Сигнализацията излъчва звуци от жищни птици, като сокол и мишлов, както и подплашено ято и крясък на гларуси. Действието на електронното устройство е ефективно срещу врабчета, ко..
112.00лв
Без данък:112.00лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 70600-10
Ултразвуковото соларно устройство Gardigo Solar Bird Repeller 360o от немската марка Gardigo е един от най-малките и лесни за монтаж уреди за прогонване на вредни птици. Соларният панел, разположен по цялата горна повърхност на устройството ю събира достатъчно енергия, която се съхранява във вграден..
71.90лв
Без данък:71.90лв
КОМПЛЕКТ: Птицегон за прогонване на Врабчета, Косове, Пчелояди, Врани, Свраки, Скорци за 4 декара + 4 бр алкални батерии VARTA INDUSTRIAL PRO, РАЗМЕР C (LR14) КОМПЛЕКТ: Птицегон за прогонване на Врабчета, Косове, Пчелояди, Врани, Свраки, Скорци за 4 декара + 4 бр алкални батерии VARTA INDUSTRIAL PRO, РАЗМЕР C (LR14)
НОВО
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 4325-9029
Комплектът съдържа: 1 бр. Птицегон за прогонване на Врабчета, Косове, Пчелояди, Врани, Свраки, Скорци за 4 декара 4 бр. алкални батерии VARTA INDUSTRIAL PRO, РАЗМЕР "C" (LR14)Птицегонът представлява електронен уред, който служи за прогонване на птици чрез излъчване на..
126.40лв
Без данък:126.40лв
Производител: Европейски съюз Код на артикула: 01730-10
Технически спецификации: Материал: найлон Устойчив на вода и UV лъчи Издръжлив Зелен цвят Размер на отвора: 18 мм х 18 мм Размери на мрежата: 4 м х 10 мКомплектът съдържа: Чисто нова предпазна мрежа.Употреба: За предпазване на насажденията от птици.  Широките отвори позво..
29.50лв
Без данък:29.50лв
Производител: Premium Код на артикула: 32538-5-922
Мрежа защитна срещу птици, като гълъби, косове, скорци и др. Ширина: 4 м Дължина: 5 м С размер на отвора: 20*20 мм Цвят: бяла Употреба: За предпазване на насажденията от птици. Широките отвори позволяват да проникне възух и светлина. Птиците не се хващат в мрежата, но и не могат да проникн..
17.80лв
Без данък:17.80лв
Производител: Европейски съюз Код на артикула: 01729-10
Мрежа защитна срещу птици (гълъби, косове, скорци и др.) - 4 м х 6 м - зеленаТехнически спецификации: Материал: найлон Устойчив на вода и UV лъчи Издръжлив Зелен цвят Размер на отвора: 18 мм х 18 мм Размери на мрежата: 4 м х 6 мКомплектът съдържа: Чисто нова предпазна мрежа. ..
16.80лв
Без данък:16.80лв
3 бр. Плашила Кълвач за прогонване на Кълвачи 3 бр. Плашила Кълвач за прогонване на Кълвачи
ПРОМО -11 %
Производител: България Код на артикула: 5644-3-10
Икономична опаковка: 3 бр. Плашила Кълвач за прогонване на КълвачиОтлична защита срещу щети, причинени от кълвачи. Кълвачите атакуват най-често изолацията на нови или реновирани къщи. Перфектната прилика с живите птици, ще защити вашия имот и ще го направи непривлекателен ..
79.90лв 89.70лв
Без данък:79.90лв
Производител: Mondo Verde - Италия Код на артикула: REP129-10
Ala Stop Nastro Miny Червена лента прогонваща птици, 15 м дължина, 2.5 см ширинаЧервената лента е подходяща за предпазване на всякакви открити пространства, като: градини, зеленчукови и цветни лехи, плодни дръвчета, тераси, веранди и др.С нея успешно ще прогоните:ГЪЛЪБИ, ВРАБЧЕТА, СКОР..
14.90лв
Без данък:14.90лв
Производител: Тайван Код на артикула: 3016-10
Звуковият електронен апарат Birdchaser за прогонване на вредни птици е ефективен за площи до 4000 кв.м.Отблъсква косове, свраки, врани, пчелояди и всякакви други видове, които нападат овощните дървета и зеленчуковите насаждения. Уредът използва звукови записи на хищни птици (орел, ястреб, сокол)..
120.00лв
Без данък:120.00лв
Показани 1 от 12 | 91 (8 Страници)

Още информация

Шумът от крещящи птици, мръсотията при гнездене на лястовици, изпражненията и перушината, болестите, които гълъбите пренасят, унищожаването на реколтата от косове и свраки, безпорядъкът в градината – това са само част от проблемите, които пернатите причиняват на имота ви. 

Видове средства за борба с птици 

Използват се както класически средства като плашила и шипове, така и високотехнологични електронни уреди – птицегони. Разработени са и специални безвредни репеленти за отблъскване, под формата на спрейове или гелове. Друга ефективна защита са специалните предпазни мрежи. Всяко средство има свои предимства и различно предназначение.

Прогонване на птици в градски условия 

Шипове за прогонване на гълъби и др. – Препоръчваме ги за защита на административни и жилищни сгради, особено за покриви и первази, навеси, климатици и др. Представляват гребен от устойчиви метални или пластмасови шипове, разположени върху стабилна основа. Оградите от шипове не позволяват кацането на гълъби, врабчета, чайки или гларуси и така ефективно се борят с мръсотията, предизвикана от пернатите. Освен това шиповете са изключително издръжливи и не се налага поддръжка.

Репеленти под формата на спрейове – Много удобни са за первазите на прозорците и терасите на апартаментите, както и за отблъскването на врабчета и гълъби от труднодостъпни места, там където шипове не могат да бъдат поставени. Веществата са готови за употреба, не съдържат химикали, а работят чрез специална миризма. Ефективността им обаче зависи от честотата на нанасяне – необходимо е да ги използвате през 2 седмици и/ или след като е валял дъжд.

Гелове – Те са дълготрайни и ефикасни в борбата с неканените гълъби, лястовици, врабчета, гларуси, чайки и др. Геловете се различават по своята трайност и принцип на действие. Преди нанасянето на всички видове гел трябва да почистите повърхностите от екскременти и перушина.

  • Най-добрият от тях представлява вещество с оптичен ефект, което птиците възприемат като пламък на огън – този вид гел е не само иновативен, не се влияе от атмосферните условия и има 5 години гаранция за устойчивост. 
  • Препоръчваме ви и лепливите, неотровни гелове, които се нанасят с помощта на пистолет за силикон. Те са по-достъпни като цена от гела с оптичен ефект, което ги прави подходящ избор за третиране на големи площи като покриви, фасади и др.
  • Трети вариант са малките кубчета гел, които трябва да разпръснете на желаното място. Използват миризма, която отблъсква птиците, но не е неприятна за хората. Ефектът им е по-краткотраен, в сравнение с другите видове гел, налага се и повторно третиране след валежи. 

Методи за борба с различните видове птици 

Плашила – Класически и доказан метод за борба с всякакви пернати, включително и за борба с кълвачи. Ние, от Ню Фреш, предлагаме голямо разнообразие от плашила на изпитани марки. Можете да избирате между плашила, които се надуват като балони с въздух, плашила с естествена форма и размер на граблива птици (гарван, бухал, ястреб, сокол) или специални светлоотразителни ленти. Необходимо е да сменяте периодично мястото на плашилото за по-добър ефект. 

Звукови уреди – птицегони – Електронните звукови устройства са предназначени за прогонване на скорци, дроздове, пчелояди, косове, врани, които познават естествените си врагове и имат вроден страх от тях. Апаратите възпроизвеждат поредица от специално подбрани звуци като крясък на граблива птица или хищна птица, или ято в беда, кучешки лай и т.н., които стряскат и отблъскват пернатите. Веднъж след като правилно инсталирате птицегона, можете да бъдете спокойни за земеделската си продукция, лозе, имот и др. 

Ултразвукови уреди против вредни птици – Съвременните ултразвукови технологии са изпитани в борбата с птиците. Подходящи са за употреба както за селски имоти и градини, така и в градска среда, тъй като честотата на излъчваните от тях сигнали е недоловима за човешкото ухо, но дразнеща за пернатите. 

Мрежи за защита от птици – Мрежата ограничава достъпа на пернати до земеделски култури като лозя, посеви и плодни дървета, но може да бъде използвана и за защита на тераси, веранди и др. 

Предимства на електронните средства за борба с птици

  • Имат голям обхват на действие – предлагаме апарати, които защитават до 33 декара площ! 
  • Не изискват наблюдение и поддръжка. 
  • Не нараняват животните. 
  • Доказано ефикасни са в борбата с вредителите.

Коя марка продукт да изберете?

Пазарът е изключително обширен и ние от Ню Фреш сме се постарали да подберем само марки, които са с най-високо качество. Цените варират, но ви гарантираме, че предлагаме най-добрите на пазара. А след разговор с наш консултант, ще изберете най-доброто! Не е нужно сами да водите борбата с вредителите. Изчистете своите лозя, градини, дворове и тераси от птици!

Борбата с птиците е необходима поради различни проблеми, които те могат да предизвикат, като например шум, замърсяване с изпражнения, унищожаване на реколтата и други.

Изборът на метод зависи от няколко фактора, включително типът на птиците, които искате да отблъснете, спецификата на мястото, което трябва да бъде защитено, и бюджета. Важно е да направите оценка на ситуацията и да определите кой метод би бил най-ефективен за вашите нужди. В някои случаи комбинирането на няколко метода може да доведе до по-добри резултати.

Ефективността на репелентите под формата на спрейове зависи от множество фактори, включително от видовете птици и от условията на околната среда. Въпреки това, при правилно използване, те могат да бъдат ефективни за отблъскване на птиците.

Ултразвуковите уреди за борба с птиците са проектирани да бъдат безопасни за хората и домашните животни. Честотата на излъчваните от тях сигнали е недоловима за човешкото ухо и не представлява риск за здравето.