Меню
Количка

Борба с Кокошинки, Белокрилки, Листни въшки и Акари

Производител: HUNIGER Код на артикула: 12363-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на листни въшки. Хюнигер Листни въшки е 100% натурален продукт за унищожаване на листни въшки. Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Ефективен и лесен за употреба на открито и закрито. ..
7.35лв
Без данък:7.35лв
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12359-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на кокошинки.  Хюнигер Кокошинки е 100% натурален продукт за борба с червени акари. Органичен, естествен начин за премахване на вредители и паразити от кокошарници, волиери, гълъбарници и други общи части, където живеят птици. Ефективно пр..
8.49лв
Без данък:8.49лв
Натурална пудра за унищожаване на пухоперояди Hüniger - за 25 гълъба, 55 гр. Натурална пудра за унищожаване на пухоперояди Hüniger - за 25 гълъба, 55 гр.
НОВО
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12366-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на пухоперояди.  Хюнигер Пухоперояди е 100% натурален продукт за борба с хапещи въшки по гълъбите. Органичен, естествен начин за премахване на вредители и паразити от гълъбарници и други общи части, където живеят птици. Ефективно предотвра..
9.20лв
Без данък:9.20лв
Натурална пудра за унищожаване на кокошинки Hüniger - за 120 птици/200 кв.м., 500 гр. Натурална пудра за унищожаване на кокошинки Hüniger - за 120 птици/200 кв.м., 500 гр.
НОВО ПРОМО -15 %
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12359-500-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на кокошинки.  Хюнигер Кокошинки е 100% натурален продукт за борба с червени акари. Органичен, естествен начин за премахване на вредители и паразити от кокошарници, волиери, гълъбарници и други общи части, където живеят птици. Ефективно пр..
72.16лв 84.90лв
Без данък:72.16лв
Натурална пудра за унищожаване на кокошинки Hüniger - за 60 птици/100 кв.м., 250 гр. Натурална пудра за унищожаване на кокошинки Hüniger - за 60 птици/100 кв.м., 250 гр.
ПРОМО -10 %
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12359-250-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на кокошинки.  Хюнигер Кокошинки е 100% натурален продукт за борба с червени акари. Органичен, естествен начин за премахване на вредители и паразити от кокошарници, волиери, гълъбарници и други общи части, където живеят птици. Ефективно пр..
38.20лв 42.45лв
Без данък:38.20лв
Производител: BugAway Код на артикула: 801710-901
Препарат Афитек Ек за Листни Въшки, Бълхи, Акари и Белокрилки - 25 мл. за 300 кв.м.Препарат, изцяло предназначен за механичното блокиране и премахване на листни въшки, акари, листни бълхи и белокрилки от растенията. Продуктът против листни въшки Афитек ЕК представлява мощна комбинация от различн..
7.50лв
Без данък:7.50лв
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12370-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на домашни акари.  Хюнигер Акари е 100% натурален продукт за унищожаване на прахови акари. Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Ефективен и лесен за употреба на открито и закр..
6.69лв
Без данък:6.69лв
Производител: Полша Код на артикула: 171022-901
Препарат Афитек Ек за Листни Въшки, Бълхи, Акари и Белокрилки - 1000 мл. Предназначение: за механично блокиране и отстраняване от растенията на листни въшки, паяжинообразуващи акари, ефиофидни акари, щитоносни въшки, листни бълхи, белокрилки и трипс по житни, зеленчукови, овощни, я..
145.20лв
Без данък:145.20лв
Производител: Италия Код на артикула: 802509-901
Temo-O-Cid Spray Ентомологично лепило срещу летящи и пълзящи насекоми, вредители в градинатаЕнтомологично лепило срещу летящи и пълзящи насекоми, вредители в градината. Нова, лесна за употреба формулация под формата на спрей. Не съдържа пестициди, има чисто физическо действие.Предн..
26.59лв
Без данък:26.59лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 66989-10
GARDIGO MITE REPELENT уред против акари за 25 кв.м.Намалява значително акарите в помещението, където е включен!Намалява размножаването на акариНамалява проблемите, причинени от изпражненията от акариУвеличеното заразяване с акари в домакинството често стимулира появата на алергии..
25.95лв
Без данък:25.95лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1331850-10
Натурален спрей против щитовидни въшки, листни въшки и други мащабни насекоми  Flortis Naturae, 500 мл.Готов за употреба. Само натурални съставки, не съдържа инсектицид, не е токсичен. Безопасен. Vegan Friendly.Натуралния спрей против щитовидни въшки, листни въшки и всички други ..
13.90лв
Без данък:13.90лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1333020-10
Оранжев холотропен капан с лепило за белокрилки, Flortis Bio – 5 бр.Хромотропните  лепливи капани на Flortis Bio са напълно екологични и безвредни и са алтернатива на препаратите за растителна защита. Това ги прави предпочитани в биоземеделието, както и от хората, желаещи да отгледат органи..
8.90лв
Без данък:8.90лв
Показани 1 от 12 | 20 (2 Страници)

Още информация

Борба с белокрилки и листни въшки и акари 

За да се справите с белокрилките, листните въшки и акарите са нужни навременна обработка на растенията с екологични продукти и/или инсектициди, както и избор на подходящи уреди срещу акари за защита на дома. Не всички средства за борба с тези вредители са безопасни за хората, цветята, овощните и зеленчуковите насаждения, затова е необходимо да проучите внимателно и да вземете най-доброто решение. 

Ефективни начини за отърваване от белокрилки, листни въшки и акари

Народните средства за борба с тези вредители отнемат време и рядко дават желания резултат. Трябва да прибегнете до пръскане с лекарства с механично действие: листата, нападнати от белокрилки, листни въшки и акари се обработват с препарати под форма на спрей или се третират с разтвор на инсектицид. Честотата на прилагане и карантинният срок зависят от вида на всяко вещество: 

  • Пръскането за листни въшки и белокрилки извършвайте рано сутрин или вечер, когато пчелите и другите полезни насекоми не летят;
  • Третирайте нападнатите растения обилно до пълно омокряне на листата. За листни въшки е препоръчително да обработвате долната част на листото, където те най-често се разполагат; 
  • Борбата с акари по растенията извършвайте чрез отстраняване на паяжините и нападнатите листа. Промивайте или опръсквайте внимателно листата с разтвори поне веднъж седмично. 

Какви препарати се използват? 

В онлайн магазина ни Ню Фреш може да избирате от 2 различни типа препарати за борба с белокрилките, листните въшки и акарите – инсектициди и натурални продукти, под формата на спрейове или концентрати: 

  • Инсектицидите представляват химични вещества за растителна защита, които се използват за унищожаване на вредните насекоми. Препаратите са разработени така, че да действат едновременно срещу възрастните инсекти и за отстраняване на какавидите, ларвите и яйцата им. Най-често тези вещества се прилагат върху земеделска продукция – зеленчуци, зърнени култури, но и върху плодове. Могат да се ползват и в дома върху саксийните растения. Предимства на инсектицидите са техният почти незабавен ефект и изгодните цени;
  • Натуралните препарати представляват продукти, извлечени от лечебни растения – коприва, хвощ, алое вера и др., които приложени върху растенията извършват протективни функции на стъблата, листата, цветовете и плодовете им и се борят активно с набезите на листни въшки, белокрилки, акари, кокошинки и др. вредни насекоми. Освен това предпазват и от болести. Предимството на тези препарати е, че не съдържат отрови и са безвредни за хората и околната среда. Те са подходящ избор в биоземеделието и са предпочитани от градинарите, които желаят да отгледат чисти и органични плодове и зеленчуци. 

Други средства за борба с вредните инсекти в градината

Хромотропните капани са друго изпитано и доказано средство за отърваване от белокрилките и другите сходни насекоми. Тези цветни капани с лепила представляват безопасна алтернатива на препаратите за пръскане за растителна протекция. Те хващат различен тип насекоми – белокрилки, листни въшки, акари и др. според цвета на цветните плоскости на капана – бял, жълт и др. Предимството им е, че са устойчиви на дъжд, слънце, топлина, трудно изсъхват и са лесни за ползване. Освен това гарантират 100% екологична борба с инсектите. Могат да се слагат в зеленчукови градини, оранжерии, полета, овощни градини и др.

Какво трябва да знаете за уредите срещу акари?

За разлика от ситуацията с белокрилките в градината, един от най-лесните и изпитани начини за борба с тези причинители на алергии в дома, е използването на апарати използващи ултразвукова технология. Тя е извън обхвата на чуваемост на човешкото ухо. Високочестотните вълни дразнят паякообразните и им създават дискомфорт, а резултатът е видим – значително намаляване на популацията и потискане на размножаването им. Освен това уредите значително намаляват и проблемите, причинени от изпражненията на тези паякообразни. Комбинирайте спрей против акари с електронен уред и няма да сгрешите!

Потърсете експертите от Ню Фреш, за да изберете продукти за растителна защита на изпитани марки и разумни цени. Имаме над 10 години опит в борбата с вредителите и сме подбрали само решения с доказан ефект и високо качество. 

Заразяването може да бъде разпознато по видими признаци върху растенията, като изкривяване и пожълтяване на листата, наличие на лепкава субстанция или паяжини, както и присъствието на самите насекоми.

Поддържането на добра вентилация, редовно почистване и премахване на засегнати части от растенията могат да помогнат за предотвратяване на заразяването на растенията в оранжерията.

Натуралните продукти действат като естествени врагове на вредителите или разстройват техните жизнени процеси, като по този начин намаляват тяхната популация без да вредят на растенията или околната среда.

След обработка е важно да се осигури на растенията подходяща грижа, включително адекватно поливане, за да се възстановят от стреса и да се подсили тяхната устойчивост срещу бъдещи заразявания.