Меню
Количка

Кучегони и Коткогони

Производител: Concept Research, Англия Код на артикула: 6046-10
Използването на този адаптер за захранване гарантира, че вашият ултразвуков апарат за прогонване на кучета и котки, винаги ще работи на пълен капацитет. Адаптерът е специално разработен, за да увеличи максимално ефективността на устройствата с до 30%. Изключително икономичен.  Дължина..
49.90лв
Без данък:49.90лв
Производител: Concept Research, Англия Код на артикула: 6048-10
Този разклонител Ви позволява да включите към 1 Адаптер 2 различни устройства от тези CATWatch , PESTFree,  PESTFree +, PESTController или 2 еднакви устройства.Произведен във Великобритания...
14.89лв
Без данък:14.89лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 60066-10
Електронен соларен уред на немската фирма Gardigo, който защитава площи до 100 кв.м., използвайки ултразвук и флаш светкавица за ефективно прогонване на всякакви видове диви животни – хищници (като белки и невестулки), птици, нежелани кучета, котки, гризачи (мишки и плъхове). Ултразву..
59.80лв
Без данък:59.80лв
Производител: Concept Research, Англия Код на артикула: 6047-10
Този 10 м удължителен кабел ви позволява да увеличите разстоянието между главното захранване (адаптера) и ултразвуковото средство за защита от вредители.  До 2 свързани проводника могат да се използват без загуба на мощност.Изключително икономичен.  Дължина: 10 метраУдължите..
19.00лв
Без данък:19.00лв
Производител: Тайван Код на артикула: 3046-904
ПРИЛОЖЕНИЕ  • Ултразвуков уред предназначен за защита на всеки, който в ежедневието си има нежелани контакти с кучета и котки. • Ултразвуков уред за персонална защита от кучета служи успешно за защита на Вашия домашен любимец от други кучета при разходка. • Ултразвуков уред за..
39.90лв
Без данък:39.90лв
Производител: Тайван Код на артикула: 1289-904
Ултразвуковият уред Dogchaser осигурява ефективна защита от агресивни кучета на разстояние от 6-8 метра. Кучегонът има удобни размери и може да се носи навсякъде за предпазване от атаките на бездомни и улични животни.Подходящ и за дресировка на домашни любимци.Какво представлява кучегонът Ul..
34.99лв
Без данък:34.99лв
Производител: САЩ Код на артикула: 3047-904
DAZER II е ултразвуков уред за отблъскване на кучета. Един от най-мощните и ефективни кучегони на пазара.  Прилага се за защита от агресивни и нежелани кучета навсякъде. Действа чрез ултразвукови вълни, които трябва да бъдат насочени директно срещу атакуващо или агресивно куче. Ултразвукът на ..
73.99лв
Без данък:73.99лв
Код на артикула: 24245-10
Електронен уред против кучешки лай PET PARADEУреда се активира от кучешки лай и излъчва ултразвук с честота 25 KHz, което дразни и притеснява кучетата. Електронното устройство има обучителна функция, когато животното лае уреда излъчва ултразвук, който го дразни и по този начи..
26.50лв
Без данък:26.50лв
Ултразвуков уред срещу кучета и котки, Гардиго Ултразвуков уред срещу кучета и котки, Гардиго
НОВО
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 60011-10
Ултразвуков уред срещу нежелани кучета и котки от Gardigo, Германия  С датчик за движение и топлинаХората не могат да чуят такива високочестотни звуци, за разлика от животните. Честотата на ултразвуковия сигнал се променя постоянно в диапазона между 20 и 60 kHz, , като това не по..
49.80лв
Без данък:49.80лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1335530-10
Ултразвуковият уред от италианския бранд Flortis защитава площи до 70 кв.м. от птици и нежелани животни. Устройството действа ефективно за борба с гълъби, свраки, врани и други вредни пернати, отблъсквайки ги от зоната на обхват. Уредът има много чувствителни инфрачервени сензори с обхват 110 °,..
73.20лв
Без данък:73.20лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 60048-10
Ултразвуковият уред Gardigo Animal Repeller действа ефективно срещу кучета, котки, белки, невестулки, нежелани птици и други дребни животни на площи до 100 кв.м.Това е съвременен уред за прогонване на вредители, който възпроизвежда различни ултразвукови честоти, избрани така, че да оказват влиян..
51.40лв
Без данък:51.40лв
Производител: VARTA - Германия Код на артикула: 9005
Алкална батерия VARTA LONGLIFE ALKALINE, 9V - 1 бр.Алкална батерия атерия Varta Industrial PRO Alkaline 6LR61, 9V, 4022Аналог на: 6LR61, 6LF22, 9V-Block, 522, X22, 1604A, MN1604, PP3, PP3HP, 006P, AM6F, 6LF62, 9 VOLT, HP3, Mallory M1604, Ever Ready 216 Индустриална серия алкални батерии за ..
6.50лв
Без данък:6.50лв
Показани 1 от 12 | 25 (3 Страници)

Още информация

Домашните кучета и котки са не само животни за компания, а и верни приятели. Топлите чувства, които ни обземат при вида на послушен любимец обаче не могат да се сравнят със страха, който предизвиква лаещо, безстопанствено псе. Има ситуации и места, на които безнадзорните животни са нежелани. В тези случаи е необходимо да използвате хуманни методи за отблъскването им, които са ефективни, но не ги нараняват. 
В Ню Фреш предлагаме както средства за прогонване на безстопанствени животни от дворове, градини, ресторанти и кафенета, така и ефикасни кучегони за лична защита, подходящи за деца и възрастни. 

Ефективност и принцип на работа на уредите против котки и кучета

Ултразвуковите апарати, известни като кучегони или коткогони са едни от първите уреди, при които високочестотни вълни се използват за отблъскване на вредители. Апаратите излъчват дразнещи сигнали с честоти между 20 – 25 KHz, които не се чуват от хора (някои ги долавят като тих звук), но са стряскащи и непоносими за кучетата и котките. По този начин прогонват нежеланите животни. 

Някои коткогони и кучегони помагат и за дресировката на домашните любимци. Заучаването на определени команди се извършва при подаден ултразвуков сигнал. 

Съвременните ултразвукови устройства за стационарна употреба са снабдени не само с ултразвук, но и със светлинен източник – LED светлина или цветни диоди. По този начин се създава допълнително дразнение и ефективно се отблъскват нежеланите животни от собствеността. Някои модерни кучегони и коткогони се свързват към източник на вода и използват водна струя за стряскане и прогонване на неканените посетители в двора и градината. 
В онлайн магазина NewFresh.org ще откриете само работещи и ефикасни кучегони и коткогони, тъй като ние от Ню Фреш знаем колко важно е да се чувствате сигурни и защитени, когато сте навън и извършвате ежедневните си задължения. Всички доказано неефективни устройства се свалят от продажба, след като са получили негативни отзиви от нашите клиенти. 

Как да изберете правилния уред срещу кучета и котки 

За да направите най-добрия избор на коткогони или кучегони, трябва да определите: 

  • целеви вредител
  • нужда – за лично ползване или за защита на открити площи; 
  • продукт – механична бариера или технологично решение – кучегон/ коткогон.

Множеството от уредите с ултразвук защитават едновременно от котки, кучета и други топлокръвни бозайници (белки, катерици, лисици). Класическите кучегони са малки, преносими устройства, предназначени за лична употреба. Те се използват от деца и възрастни, от хора с различни професии – пощальони, куриери, както и от велосипедисти, бегачи и др. спортисти, които в ежедневието си могат да се сблъскат с раздразнено куче.

Специализиран продукт за отблъскване на нежелани котки са шиповете. Подобно на шиповете против птици, тези пластмасови ленти имат вградени къси, затъпени шипчета, които не нараняват лапите на животните, само създават у тях неприятно усещане и не им позволяват да се движат по защитената площ. Тези видове коткогони са особено подходящи за монтиране върху навеси, первази, покриви, огради, парапети и др. 

Къде се поставят уредите за кучета и котки 

Ултразвуковите кучегони и коткогони са предназначени за използване на открити площи в двора и градината. Те имат защити от дъжд и са изработени от качествени материали, които не се влияят от атмосферните условия. Качественият коткогон ще ви служи дълго време и ще предпазва ефективно собствеността ви от случайно преминаващи животни. Предимството на апаратите е, че те работят със сензор за движение и се включват само, когато сензорът засече топлинен обект. По този начин се удължава животът на батериите или се запазва акумулираната в апарата слънчева енергия. 

Уредите трябва да поставите на местата, през които вредителите преминават. Сензорите трябва да насочите към площта, която желаете да охранявате. Най-често те засичат под ъгъл около 100-110 градуса, на разстояние до 7-8 метра. Ако къщата ви се намира в средата на парцела, ще е необходимо да поставите по един уред от всяка страна на постройката. 

Обхватът и мощността на кучегоните и коткогоните варира спрямо модела и производителя. Електронните коткогони на английския бранд PestFree обхващат до 125 кв. м. и са проектирани така, че да пазят живота на батериите. Нашият екип препоръчва уреда PestFree. Соларните уреди на Gardigo са на най-достъпни цени, а такъв модел е именно Gardigo Animal Repeller.

Онлайн магазинът ни предоставя много възможности да сравните различни модели кучегони и коткогони, както и да разгледате подробните им характеристики. Не правете компромис с качеството, възползвайте се от безплатна доставка и вземете продукти за защита от кучета и котки от Ню Фреш!

Ефективността на ултразвуковите уреди може да бъде усетена веднага след инсталирането им. Обикновено въздействието върху кучетата и котките е моментално, като те се отдалечават от обработваната зона.

Ултразвуковите уреди трябва да се съхраняват на сухо и прохладно място, далеч от прекомерна влага и високи температури. Важно е също така да се изключат и да се премахнат батериите.

Обикновено ултразвуковите уреди имат обхват от около 7 до 8 метра, като техният обхват може да варира в зависимост от модела и производителя.

Животът на батериите на ултразвуковите уреди зависи от интензивността на използване и от типа батерии, които се използват. Обикновено те могат да издържат няколко месеца.

Някои модели ултразвукови уреди имат настройки за интензивност на звука, които позволяват на потребителя да регулира силата на излъчвания звук