Меню
Количка

Препарати против мравки

Производител: BROS - Полша Код на артикула: 032-79
Предназначениение: Спреят против мравки е предназначен за унищожаване на мравки в помещения и в тяхно непосредствено съседство /тераси и подобни/.Начин на употреба: Пръскайте непосредствено върху местата на събиране на мравките и техните скривалища /цепнатини, пукнатини и подобри/.Препарат..
6.40лв
Без данък:6.40лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1230710-10
EKO ГРАНУЛИ СРЕЩУ МРАВКИ FLORTIS - 1000 ml.Flortis съдържа естествени етерични масла, създаващи мощна ароматна бариера, която пълзящите насекоми не понасят и обикновено избягват и заобикалят. Предназначение: Продуктът е под формата на микрогранули, напоени с естествени етерични масла за..
20.90лв
Без данък:20.90лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 1028-905
MAXFORCE QUANTUM / МАКСФОРС  (BAYER) - Гел за фараонова мравка, мравка призрак, черна мравка, жълта ливадна мравка, мравка дърводелец, аржентинска мравка - 30 гр./150 дозиФормулацията е особено ефикасна срещу фараоновата мравка, черната, градинска мравка, но има ефект и върху аржентинск..
56.50лв
Без данък:56.50лв
Производител: BugAway Код на артикула: 802004-10-901
Област на приложение: Инсектицид за борба с мравки на закрито (в битови сгради, обекти с обществено предназначение, индустриални обекти, обекти за производство и търговия с храни, здравни и лечебни заведения, транспортни средства, ветеринарни обекти, животновъдни ферми) и на открито (дворов..
56.40лв
Без данък:56.40лв
Гел за Мравки Адвион - 2 бр. х30 гр. + ПОДАРЪК Бутало Гел за Мравки Адвион - 2 бр. х30 гр. + ПОДАРЪК Бутало
ПРОМО -5 %
Производител: Европейски съюз Код на артикула: 2-120-930
Адвион гел е  ниско рисков продукт с бързо действие срещу всички видове мравки на швейцарската фирма Sygenta.Уникална формула с широк спектър на действие.Въз основа на изключителната си привлекателност за мравките, тази примамка се оказва изключително полезна, особено, за..
42.00лв 43.98лв
Без данък:42.00лв
Гел за Мравки Адвион - 4 бр. х 30 гр. + ПОДАРЪК Бутало Гел за Мравки Адвион - 4 бр. х 30 гр. + ПОДАРЪК Бутало
ПРОМО -8 %
Производител: Европейски съюз Код на артикула: 4-120-930
Адвион гел е ниско рисков продукт с бързо действие срещу всички видове мравки на швейцарската фирма Sygenta.Уникална формула с широк спектър на действие.Въз основа на изключителната си привлекателност за мравките, тази примамка се оказва изключително полезна, особено, заради не-отб..
80.99лв 87.96лв
Без данък:80.99лв
Производител: Европейски съюз Код на артикула: 1-120-930
Адвион гел е  ниско рисков продукт с бързо действие срещу всички видове мравки на швейцарската фирма Sygenta.Уникална формула с широк спектър на действие.Въз основа на изключителната си привлекателност за мравките, тази примамка се оказва изключително полезна, особено, заради ..
21.99лв
Без данък:21.99лв
Производител: Франция Код на артикула: 201008-901
Препаратът против мравки Добол е вид примамка. Насекомите я носят в своите гнезда и хранят царицата и ларвите си. По този начин цялата колония загива само след около седмица. Много подходяща е за кафявите малки, фараонови мравки, които нападат панелните жилища. Тази отрова е най-подходящият метод за..
16.90лв
Без данък:16.90лв
Производител: Франция Код на артикула: 802004-901
Област на приложение: Инсектицид за борба с мравки на закрито (в битови сгради, обекти с обществено предназначение, индустриални обекти, обекти за производство и търговия с храни, здравни и лечебни заведения, транспортни средства, ветеринарни обекти, животновъдни ферми) и на открито (дворове, градин..
6.90лв
Без данък:6.90лв
Производител: ECOVIT - Италия Код на артикула: 410200-10
БИО спрей прогонващ мравки Ecovit - 1000 мл.Еcovit Formiche е спрей, готов за употреба, БИО продукт, чрез който по бърз начин ще изгоните мравките без отрови.Този спрей е натурален продукт, лесен за употреба посредством спрей помпа.Продукта съдържа естествени етерични масла, съ..
22.80лв
Без данък:22.80лв
Производител: BugAway Код на артикула: 802605-901
Къщички с биоциден гел за унищожаване на мравки МАГНУМ Представляват капсули с гел  за борба с всички видове мравки на открито и закрито, в и около сгради, болници, ферми, жилища, апартаменти, гаражи, дрешници, дворове и градини. Особено подходящ за малките, кафяви (фараонови) мравки, ..
9.99лв
Без данък:9.99лв
Производител: Belgagri - Белгия Код на артикула: 261010-901
Магнум гел е биоциден препарат за унищожаване на всички видове мравки в закрити помещения и открити площи. Подходящ е както за употреба в и около дома, така и за обществени сгради, предприятия и селскостопански постройки и т.н. Може да се ползва и в помещения с висока степен на влажност, в които не ..
28.85лв
Без данък:28.85лв
Показани 1 от 12 | 31 (3 Страници)

Още информация

Мравките гризат хранителни запаси, плодове и кореноплодни култури, подкопават корените на растенията, изяждат цветните пъпки, правят дълги проходи под земята, увреждайки луковиците и коренищата на градинските цветя. Освен това допринасят и за разпространение на листните въшки. 
Добро решение за прогонването им е употребата на ефективни препарати. Те включват:

 • Гелове;
 • Еко гранули;
 • Пудри;
 • Спрейове;
 • Лепила;
 • Прахове;
 • Димки - като Добол. 

Всички продукти са икономични и лесни за използване. 
Изборът ви зависи от това какво място искате да третирате:
На закрито - в кухнята, банята или друга част от къщата или апартамента ви;
Навън в градината;
Според това дали имате ли достъп до мравуняка или виждате само част от популацията.

Как действат препаратите против мравки?

Целта на всеки широкообхватен инсектицид е да унищожи насекомите. Мравките живеят в колонии и понякога изграждат гнездата си на повече от едно място. Има случаи, в които дори не знаете къде са скрити царицата майка и нейните ларви. Тогава единственият вариант за действие е да излъжете войниците. Ако пръскате само върху инсектите, които виждате, ефектът няма да е дълготраен и вредителите ще се появят отново. Необходимо е да изберете ефективно вещество, което да ликвидира цялата популация.
Вариантите за действие са два: 

 1. Ако знаете къде е мравунякът – третирате директно върху него чрез инсектициди за пръскане. 
 2. Ако виждате само насекомите-войници – използвате препарати-примамки, които мравките да приемат за храна и да внесат в мравуняците, където са ларвите и царицата. 

Видове препарати за борба с мравки

 • За употреба на открито ви препоръчваме течните препарати и тези под формата на насипни фракции.  
  Първите представляват концентрирано вещество за разреждане във вода. С тях трябва да обработвате директно насекомите в лехите в градината, по стволовете на дърветата, храстите и др. Подходящи са също и за обори и животински ферми. Част от гранулираното вещество остава по пътя на инсектите и дори полепва по телата им. По този начин се заразяват дори укрилите се насекоми.

  Препаратите под формата на насипни гранули обикновено се използват за червени и черни градински мравки. Поръсвайте веществото върху техните местообитания, по пътеките, по които се движат, както и там, където се крият – в цепки и пукнатини или на входа на гнездата им. Този вид гранулирани вещества също могат да се прилагат чрез опръскване или омокряне; 
   
 • Навън в градината, както и в затворени помещения можете да използвате и спрейове против мравки. Те имат контактно действие и унищожават насекомите веднага; 
   
 • За употреба на закрито най-подходящи са геловете. Гелът представлява хранителна примамка, смесена с отровна субстанция. Има забавено действие и позволява на инсектите да се приберат обратно в гнездата си, където загиват, а заразените тела биват изяждани от останалите. 

  Геловете може да прилагате в дома както под кухненските шкафове, така и на сухи места в банята. Удобни са за апликиране върху стени, под первази, до касите на вратите и т.н. Те са чудесен избор срещу малките фараонови мравки, които обитават панелните апартаменти. Освен това са подходящо решение за премахване на инсектите от кабинети и офиси, болници, училища, къщи, гаражи и др. 
   
 • Ако имате деца или домашни любимци, чудесно решение са къщичките с гел. Веществото е затворено в специални херметични капсули, които са безопасни и лесни за употреба в домовете.  

  Предимство на гелът пред останалите препарати е, че ви позволява да запазите собствеността си чиста от вредителите, без да се притеснявате за остатъчното действие на разтворимите отрови. 

Има ли безвредни препарати против мравки?

С помощта на препаратите срещу мравки можете да се отървете от вредните насекоми веднага след първото третиране. В онлайн магазина ни ще откриете голямо разнообразие от продукти на различни марки и с отлични цени. Предлагаме също и екологични препарати, съдържащи етерични масла, чиято цел е безопасно да отблъснат нежеланите мравки. Доверете се на консултантите на Ню Фреш и не правете компромис с качеството на средствата за борба с вредителите! 

Идентифицирането на вида мравки може да бъде важно за избора на подходящ метод за борба. Определете първо големината им. Различните видове могат да имат различни навици и предпочитания към местообитание и за това да се налага да се третират с различни видове препарати.

Предотвратяването на повторното появяване на мравки включва затваряне на всички възможни пролуки към дома и поддържане на чистота особено в кухнята и банята.

Изборът на препарат за мравки зависи от местоположението на нападението, размера на мравките, както и какъв метод предпочитате за борба с мравки. Някои препарати са по-подходящи за вътрешно използване, докато други са ефективни за външни пространства.