Меню
Количка

Препарати против мравки

Производител: BROS - Полша Код на артикула: 032-79
Предназначениение: Спреят против мравки е предназначен за унищожаване на мравки в помещения и в тяхно непосредствено съседство /тераси и подобни/. Начин на употреба: Пръскайте непосредствено върху местата на събиране на мравките и техните скривалища /цепнатини, пукнатини и подобри/. ..
6.40лв
Без данък:6.40лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 084-79
Спрей аерозол за ефективно унищожаване на пълзящи насекоми (хлебарки, мравки) в помещенията.Начин на употреба: Затворете вратите и прозорците. Опръскайте помещението от поне метър растояние от стени, плотове и мебели. След приложението излезте от помещението и го оставете затворено за 15 минути...
9.50лв
Без данък:9.50лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1230710-10
EKO ГРАНУЛИ СРЕЩУ МРАВКИ FLORTIS - 1000 ml.Flortis съдържа естествени етерични масла, създаващи мощна ароматна бариера, която пълзящите насекоми не понасят и обикновено избягват и заобикалят. Предназначение: Продуктът е под формата на микрогранули, напоени с естествени етерични мас..
20.90лв
Без данък:20.90лв
MAXFORCE QUANTUM / МАКСФОРС КУАНТУМ (BAYER) - Гел за фараонова мравка, мравка призрак, черна мравка, жълта ливадна мравка, мравка дърводелец, аржентинска мравка - 30 гр./150 дози MAXFORCE QUANTUM / МАКСФОРС КУАНТУМ (BAYER) - Гел за фараонова мравка, мравка призрак, черна мравка, жълта ливадна мравка, мравка дърводелец, аржентинска мравка - 30 гр./150 дози
Временно изчерпан
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 1028-905
MAXFORCE QUANTUM / МАКСФОРС  (BAYER) - Гел за фараонова мравка, мравка призрак, черна мравка, жълта ливадна мравка, мравка дърводелец, аржентинска мравка - 30 гр./150 дозиФормулацията е особено ефикасна срещу фараоновата мравка, черната, градинска мравка, но има ефект и върху аржентинск..
56.50лв
Без данък:56.50лв
АЙКЪН 10 КС - 1 л., Швейцария - Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси
НОВО
Производител: Швейцария Код на артикула: 1003-930
АЙКЪН 10 CS - 1 л. Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси, Швейцария      СПЕКТЪР НА ДЕЙСТВИЕ: Високоефективен биоцид с контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и сравнително дълго последействие..
189.50лв
Без данък:189.50лв
Производител: Швейцария Код на артикула: 1001-930
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЙКЪН?Айкън 10 КС е високоефективен биоцид, произведен от швейцарския бранд Syngenta. Представлява микрокапсулирана суспензия, в която активното вещество е пречистен ламбда цихалотрин.КАК ДЕЙСТВА ПРЕПАРАТЪТ?Има бърз първоначален ефект, унищожаващ възрастни ..
7.90лв
Без данък:7.90лв
Производител: Швейцария Код на артикула: 1002-930
Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси - АЙКЪН 10 CS - 250 мл., Швейцария      СПЕКТЪР НА ДЕЙСТВИЕ: Високоефективен биоцид с контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и сравнително дълго последей..
59.99лв
Без данък:59.99лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 902-905
Естествени пиретрини на водна основа• Разтворимост във вода. • Минимално съдържание на минерални масла и/или летливи органични съединения. • FFAST технология разработена за минимално изпарение. • Съдържа пиретрини - естествен инсектицид, извлечен директно от растения. &bu..
249.00лв
Без данък:249.00лв
Производител: Франция Код на артикула: 10649-901
Област на приложение: Инсектицид за борба с мравки на закрито (в битови сгради, обекти с обществено предназначение, индустриални обекти, обекти за производство и търговия с храни, здравни и лечебни заведения, транспортни средства, ветеринарни обекти, животновъдни ферми) и на открито (дворове, г..
56.40лв
Без данък:56.40лв
Апликатор - пистолет за гел за мравки и хлебарки за гелове в разфасовки от 30 гр.
Временно изчерпан
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 2525
Към апликатора не е включен гел. Апликатора (пистолета) е за професионална употреба. С негова помощ може да се дозира много точно препарата, който използвате.Прецизен апликатор за унищожаване на хлебарки, мравки и термити. Издръжлив и лесен за използване прецизен апликатор, съвместим с повечет..
59.90лв
Без данък:59.90лв
Гел за Мравки Адвион - 2 бр. х30 гр. + ПОДАРЪК Бутало Гел за Мравки Адвион - 2 бр. х30 гр. + ПОДАРЪК Бутало
ПРОМО -5 %
Производител: Европейски съюз Код на артикула: 2-120-930
Адвион гел е  ниско рисков продукт с бързо действие срещу всички видове мравки на швейцарската фирма Sygenta.Уникална формула с широк спектър на действие.Въз основа на изключителната си привлекателност за мравките, тази примамка се оказва изключително полезна, особено, заради ..
42.00лв 43.98лв
Без данък:42.00лв
Гел за Мравки Адвион - 4 бр. х 30 гр. + ПОДАРЪК Бутало Гел за Мравки Адвион - 4 бр. х 30 гр. + ПОДАРЪК Бутало
ПРОМО -8 %
Производител: Европейски съюз Код на артикула: 4-120-930
Адвион гел е  ниско рисков продукт с бързо действие срещу всички видове мравки на швейцарската фирма Sygenta.Уникална формула с широк спектър на действие.Въз основа на изключителната си привлекателност за мравките, тази примамка се оказва изключително полезна, особено, заради ..
80.99лв 87.96лв
Без данък:80.99лв
Показани 1 от 12 | 32 (3 Страници)

Още информация

Мравките гризат хранителни запаси, плодове и кореноплодни култури, подкопават корените на растенията, изяждат цветните пъпки, правят дълги проходи под земята, увреждайки луковиците и коренищата на градинските цветя. Освен това допринасят и за разпространение на листните въшки. 
Добро решение за прогонването им е употребата на ефективни препарати. Те включват:

 • Гелове;
 • Еко гранули;
 • Пудри;
 • Спрейове;
 • Лепила;
 • Прахове;
 • Димки - като Добол. 

Всички продукти са икономични и лесни за използване. 
Изборът ви зависи от това какво място искате да третирате:
На закрито - в кухнята, банята или друга част от къщата или апартамента ви;
Навън в градината;
Според това дали имате ли достъп до мравуняка или виждате само част от популацията.

Как действат препаратите против мравки?

Целта на всеки широкообхватен инсектицид е да унищожи насекомите. Мравките живеят в колонии и понякога изграждат гнездата си на повече от едно място. Има случаи, в които дори не знаете къде са скрити царицата майка и нейните ларви. Тогава единственият вариант за действие е да излъжете войниците. Ако пръскате само върху инсектите, които виждате, ефектът няма да е дълготраен и вредителите ще се появят отново. Необходимо е да изберете ефективно вещество, което да ликвидира цялата популация.
Вариантите за действие са два: 

 1. Ако знаете къде е мравунякът – третирате директно върху него чрез инсектициди за пръскане. 
 2. Ако виждате само насекомите-войници – използвате препарати-примамки, които мравките да приемат за храна и да внесат в мравуняците, където са ларвите и царицата. 

Видове препарати за борба с мравки

 • За употреба на открито ви препоръчваме течните препарати и тези под формата на насипни фракции.  
  Първите представляват концентрирано вещество за разреждане във вода. С тях трябва да обработвате директно насекомите в лехите в градината, по стволовете на дърветата, храстите и др. Подходящи са също и за обори и животински ферми. Част от гранулираното вещество остава по пътя на инсектите и дори полепва по телата им. По този начин се заразяват дори укрилите се насекоми.

  Препаратите под формата на насипни гранули обикновено се използват за червени и черни градински мравки. Поръсвайте веществото върху техните местообитания, по пътеките, по които се движат, както и там, където се крият – в цепки и пукнатини или на входа на гнездата им. Този вид гранулирани вещества също могат да се прилагат чрез опръскване или омокряне; 
   
 • Навън в градината, както и в затворени помещения можете да използвате и спрейове против мравки. Те имат контактно действие и унищожават насекомите веднага; 
   
 • За употреба на закрито най-подходящи са геловете. Гелът представлява хранителна примамка, смесена с отровна субстанция. Има забавено действие и позволява на инсектите да се приберат обратно в гнездата си, където загиват, а заразените тела биват изяждани от останалите. 

  Геловете може да прилагате в дома както под кухненските шкафове, така и на сухи места в банята. Удобни са за апликиране върху стени, под первази, до касите на вратите и т.н. Те са чудесен избор срещу малките фараонови мравки, които обитават панелните апартаменти. Освен това са подходящо решение за премахване на инсектите от кабинети и офиси, болници, училища, къщи, гаражи и др. 
   
 • Ако имате деца или домашни любимци, чудесно решение са къщичките с гел. Веществото е затворено в специални херметични капсули, които са безопасни и лесни за употреба в домовете.  

  Предимство на гелът пред останалите препарати е, че ви позволява да запазите собствеността си чиста от вредителите, без да се притеснявате за остатъчното действие на разтворимите отрови. 

Има ли безвредни препарати против мравки?

С помощта на препаратите срещу мравки можете да се отървете от вредните насекоми веднага след първото третиране. В онлайн магазина ни ще откриете голямо разнообразие от продукти на различни марки и с отлични цени. Предлагаме също и екологични препарати, съдържащи етерични масла, чиято цел е безопасно да отблъснат нежеланите мравки. Доверете се на консултантите на Ню Фреш и не правете компромис с качеството на средствата за борба с вредителите! 

Идентифицирането на вида мравки може да бъде важно за избора на подходящ метод за борба. Определете първо големината им. Различните видове могат да имат различни навици и предпочитания към местообитание и за това да се налага да се третират с различни видове препарати.

Предотвратяването на повторното появяване на мравки включва затваряне на всички възможни пролуки към дома и поддържане на чистота особено в кухнята и банята.

Изборът на препарат за мравки зависи от местоположението на нападението, размера на мравките, както и какъв метод предпочитате за борба с мравки. Някои препарати са по-подходящи за вътрешно използване, докато други са ефективни за външни пространства.