Меню
Количка

Борба с Кърлежи

Производител: BROS - Полша Код на артикула: 208-79
BROS Спрей за защита от ухапване на комари и кърлежи по тялото (DEET 25) BROS Спрей против комари и кърлежи MAX с продължително действие. Този продукт представлява отблъскваща течност, осигуряваща дълготрайна защита от комари и кърлежи. Фактът, че продуктът се прилага като спрей, го прави мног..
8.79лв
Без данък:8.79лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 554-79
BROS Спрей за защита от кърлежи по дрехите.Спрей с двойно действие не само отблъсква, но и убива кърлежи. За да се нанесе върху дрехи и обувки, работи незабавно. Осигурява дълготрайна ефективност - защита до 20 дни, когато се използва върху облеклото.Биоцидите трябва да се и..
8.39лв
Без данък:8.39лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 003-79
BROS Спрей за защита от ухапване на кърлежи и комари по тялото (DEET 15) Този продукт представлява отблъскваща течност, осигуряваща дълготрайна защита от комари и кърлежи.  Фактът, че продуктът се прилага като спрей, го прави много лесен за използване.Деликатен спрей - аерозол осигурява е..
9.20лв
Без данък:9.20лв
Производител: BugAway Код на артикула: 800501-901
Какво представлява Бандит 10 ЕВ?Бандит 10 ЕВ е микроемулсионен концентрат предназначен за борба с насекоми в открити и закрити площи. Представлява мощен инсектицид, съдържащ циперметин 10г/ 100 г,  който се справя с най-упоритите инсекти, каквито са кърлежите. Биоцидът е създаден така, че д..
6.95лв
Без данък:6.95лв
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12353-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на кърлежи.  Хюнигер Кърлежи е 100% натурален продукт за унищожаване на кърлежи. Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Ефективен и лесен за употреба. Без химия, нетоксичен. Не с..
6.99лв
Без данък:6.99лв
Производител: Чехия Код на артикула: 051007-901
Инсектицид с остатъчно действие за контрол на бълхи, кърлежи, хлебарки, комари, мухи. За употреба вътре и около жилищни, обществени, производствени и промишлени сгради, включително и болници (без отделенията с лежащо болни), ресторанти, кухни, хотели и заведения за бързо хранене, военни поделения, м..
90.99лв
Без данък:90.99лв
Производител: Швейцария Код на артикула: 1001-930
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЙКЪН?Айкън 10 КС е високоефективен биоцид, произведен от швейцарския бранд Syngenta. Представлява микрокапсулирана суспензия, в която активното вещество е пречистен ламбда цихалотрин.КАК ДЕЙСТВА ПРЕПАРАТЪТ?Има бърз първоначален ефект, унищожаващ възрастни ..
7.40лв
Без данък:7.40лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 5755-905
K-Othrine Partix К-Отрин Патрикс концентрат за хлебарки, дървеници, паяци,  мухи, гнезда на оси на закрито Биоцид за контрол на хлебарки, дървеници, паяци,  мухи, гнезда на оси на закрито. За употреба в обекти с обществено предназначение, както и в жилищни, търговски и промишл..
57.90лв
Без данък:57.90лв
Производител: Франция Код на артикула: 201012-901
Вид на препарата: Димка 20 гр..Активно вещество: 72 г/кг цифенотрин.Предназначение: За контрол на хлебарки, кожояди и вредители по храните, за летящи и пълзящи насекоми.Начин на прилагане: Изнесете животни, храни, аквариуми и чувствителни растения от помещението. Затварете вратите и ..
34.90лв
Без данък:34.90лв
Производител: BugAway Код на артикула: 800501-12-901
Инсектицид с остатъчно действие за контрол на бълхи, кърлежи, хлебарки, комари, мухи. За употреба вътре и около жилищни, обществени, производствени и промишлени сгради, включително и болници (без отделенията с лежащо болни), ресторанти, кухни, хотели и заведения за бързо хранене, военни поделения, м..
66.50лв 83.40лв
Без данък:66.50лв
Производител: BASF - Германия Код на артикула: 8984-930
Фендона 60 СК е инсектициден препарат от групата на пиретроидите, който действа ефективно и широкоспектърно срещу много типове вредители. Можете да използвате препарата в борбата срещу:Летящи насекоми – мухи, комари, молци; Пълзящи насекоми – хлебарки, дървеници, бълхи, мравки, ..
182.90лв
Без данък:182.90лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 1158-905
K-Othrine® SC 25 е продукт, който действа като намокрим прах от гледна точка на остатъчна активност, но същевременно е използван с лекота и удобството на течност. За разлика от намокримия прах, нанесените частици не се виждат.Препаратът действа бързо срещу насекоми чрез директно пръскане или..
155.90лв
Без данък:155.90лв
Показани 1 от 12 | 20 (2 Страници)

Още информация

Кърлежите представляват сериозна опасност както за хората, така и за домашните любимци и селскостопанските животни. Този вид паразити са не само трудни за откриване, веднъж попаднали върху човешкото тяло или в козината на животното, но и опасни. Защитата от кърлежи е необходима особено в топлите месеци като за предпазване следва да използвате както лични средства като спрейове за тяло, така и препарати за обработка на тревните площи. 

Борба с кърлежи 1

ЩЕТИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА НАНЕСАТ КЪРЛЕЖИТЕ 

Паразитите са опасни по ред причини. Те са много малки по размер и трудно биват забелязани, преди да се настанят върху тялото на гостоприемника си. Обитават влажни гористи местности, но често се откриват и в тревните площи в градовете, особено когато не се спазват препоръките за честотата на обработките на площите в междублоковите пространства, парковете и градинките. Кърлежите могат да се настанят както върху селскостопански животни и придружаващите ги кучета по време на паша, така и върху птиците, домашните животни, децата и възрастните хора. Изваждането на паразитите също не крие рискове, тъй като част от устния апарат, би могъл да остане в кожата, ако не се премахва правилно. Заразите, които тези кръвосмучещи инсекти пренасят могат да предизвикат сериозни заболявания като Ку-треска, туларемия, лаймска болест и др. Затова ние от Ню Фреш не правим компромис в подбора на продукти против кърлежи и предлагаме само качествени и доказано ефективни препарати.

КАКВО ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ ОТ ТЯХ?

  • Най-добрият начин да се предпазите от насекомите и паразитите е да избягвате местата, които те обитават. Това разбира се, би попречило на нормалния ви живот и почивката сред природата, по тази причина е необходимо да използвате спрейове (репеленти) и мазила, с които да покривате тялото си, преди да излезете навън, особено по време на топлия сезон. Спрейовете против кърлежи най-често се прилагат върху текстилни обекти, а не директно върху кожата. 
  • Препоръчваме да пръскате както дрехите и обувките си, така и раниците и одеялата за пикник. Ако посещавате къмпинги, третирайте с препарати и палатките, спалните чували и други обекти, които влизат в контакт с тревите. 
  • Освен за себе си, необходимо е да изберете и ефикасни продукти за превенция срещу паразити за кучето си. 
  • Ако притежавате имот с двор или сте собственик на хотел, къща за гости или ресторант с градина, задължително е да включите към поддръжката и пръскане на тревните площи с подходящи отрови против ектопаразити, както и срещу пълзящи и летящи насекоми. 

ПРЕПОРЪЧАНИ ПРЕПАРАТИ ЗА КЪРЛЕЖИ 

Качествените препарати напълно елиминират опасностите от кръвосмучещи насекоми и паразити. Препоръчваме ви широкоспектърни инсектициди за директни обработки на двора и тревните площи. 

Борба с кърлежи 2

Може да избирате между швейцарския Айкън или Фендона от BASF, както и да заложите на комплекти от специализирания препарат срещу ектопаразити Бандит 10 ЕВ, с които да си осигурите вещество за приготвяне на воден разтвор за целия сезон. Всички изброени препарати са доказано ефективни срещу кръвосмучещи насекоми и паразити, разтварят се във вода и се прилагат чрез пръскачки (ръчни и моторни) или пулверизатори. Третирането срещу кърлежи се извършва от началото на пролетта, до късна есен, като винаги се извършва върху окосена трева. 

КАКВО ПРАВИ РЕПЕЛЕНТИТЕ ТОЛКОВА ЕФЕКТИВНИ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИТЕ?

Наличието на силни активни вещества, които отблъскват тези малки, почти невидими кръвосмучещи, е от съществено значение за тяхната ефикасност. Силният аромат на репелентите сигнализира на кърлежите за опасност и те се отдалечават от източника на миризма. По този начин ектопаразитите търсят друг източник за своето изхранване. Обикновено действието на веществата е в рамките на 5 часа, след което е необходимо повторно пръскане. 

Борба с кърлежи 3

За сигурна и дълготрайна защита, прилагайте репелентите върху откритите части на тялото (само, ако избраният от Вас репелент е подходящ за пръскане върху кожата) или върху своите дрехи и аксесоари веднъж или два пъти дневно, задължително в ранните часове от деня, особено при разходки във влажни и тревисти местности. 

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ РЕПЕЛЕНТ ЗА ВАС И ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО?

Съществуват множество репеленти за предпазване от кърлежи и това вероятно ще затрудни избора на всеки. Ако в семейството Ви има малко дете, което играе навън, е добре да заложите на препаратите, подходящи за чувствителна кожа като аерозола против комари и кърлежи на Bros. Така ще предпазите детето от наистина опасни за здравето насекоми и паразити и ще осигурите спокойствие за себе си. 

Хората, които имат респираторни заболявания, също трябва да бъдат много внимателни при подбора на средства за защита от кръвосмучещи паразити и инсекти. Някои вещества са в състояние да предизвикат затруднения в дишането, особено в случаите, в които не са приложени спрямо инструкциите за употреба. 

Възползвайте се от специални цени и отстъпки като поръчате препарати за унищожаване на кърлежи за дома и двора или репеленти от Ню Фреш. Свържете се с консултантите ни на тел. 0896660843, ако имате нужда от  персонална консултация относно честотата на обработките или най-доброто средство за лична защита. 

Най-ефективните методи за предотвратяване на кърлежи в градината са подрязването на тревата и засаждане на ароматни растения като лавандула или розмарин, които отблъскват кърлежите. Освен това, използването на специализирани препарати за третиране на тревните площи може да помогне да се предотврати появата на кърлежи.

За да предпазите домашните си любимци от кърлежи, редовно ги проверявайте за наличие на инфестация и използвайте специализирани препарати за обработка против кърлежи. Препаратите ще помогнат да се намали риска от инфекции и заболявания, предавани от кърлежите.

За да се предпазите от ухапвания от кърлежи, носете дълги ръкави и панталони, когато сте на открито, особено в горски и тревисти местности. Използвайте репеленти против кърлежи и редовно проверявайте кожата си за наличие на кърлежи след престой на открито.

Ухапванията от кърлежи могат да доведат до сериозни заболявания като лаймска болест и туларемия. Симптомите варират от кожни раздразнения и свръхчувствителност до фебрилни състояния и сепсис.