Маски и предпазни средства

Списъчен Изглед: Табличен
Подредба:
Маски и предпазни средства - Професионален защитен шлем за лице.  на най-добра цена
Професионален защитен шлем за лице.
Цена:
9,90 лв
Промоция Маски и предпазни средства - Професионален защитен шлем за лице - 6 бр. на най-добра цена
Професионален защитен шлем за лице - 6 бр.
Цена:
59,40 лв 56,43 лв
Маски и предпазни средства - Професионален защитен шлем за лице - 2 броя на най-добра цена
Професионален защитен шлем за лице - 2 броя
Цена:
10,90 лв
Промоция Маски и предпазни средства - Защитен шлем за лице на най-добра цена
Защитен шлем за лице
Цена:
6,90 лв 2,76 лв
Промоция Маски и предпазни средства - Професионален защитен шлем за лице - 12 бр. на най-добра цена
Професионален защитен шлем за лице - 12 бр.
Цена:
118,80 лв 99,00 лв

Предпазни средства за лице – това са лични защитни средства за дихателната система, задължителни в индустриалната и медицинската сфера, както при закрити помещения, така и на открити места, а сега дори и в ежедневието за предпазване от грипове и вируси. Този тип продукти се различават по функционалност, устройство, степен на защита, обхват на приложение като най-често се използват медицинските маски за лице и професионалните защитни шлемове

Видове предпазни средства за лице 

  1. Маски от текстилен материал – Обикновено са с най-ниска цена, но степента на защита, която осигуряват е слаба. Това се дължи на факта, че платът бързо абсорбира влагата, издишана през носа и устата и няма филтриращи свойства, освен директно предпазване от пръски. Някои модели имат джобче за добавяне на специални филтри от въглен или други вещества, които увеличават защитната функция на текстилните продукти за предпазване. Могат да се перат, но филтриращите аксесоари задължително трябва да се сменят след ползване. 
  2. Стандартни медицински предпазни средства – Могат да бъдат трислойни (те се наричат "процедурни") и четирислойни ("хирургически"). Медицинските модели са изработени от нетъкан полимерен материал или неговите аналози, осигуряват защита най-вече от капки и пръски, също блокират бактериите при издишване. Подходящи са за краткотрайно ползване в ежедневието и са за еднократна употреба. 
  3. Модернизирани медицински маски – Различават се от обичайните модели с голям брой слоеве - обикновено има шест от тях, както и наличието на дихателен клапан, който премахва влагата и не позволява на материала да се намокри бързо (и следователно да загуби ефективност). Често имат допълнителен въглероден филтър, както и дизайн, който осигурява по-плътно прилягане към лицето.
  4. Маски тип респиратори – Предоставят най-висока степен на защита срещу капки, пръски, едри и фини частици. Предпазват от директно разпространение на вируси и бактерии, а също и служат за филтриране на поетия въздух. Някои имат вградени клапи, които не позволяват запотяване, но през клапата издишаният въздух се освобождава и тези модели не са подходящи за зараз ноболни. Създадени са за еднократна употреба, но една маска може да бъде носена в продължение на няколко часа. 
  5. Шлемове -  Много популярни предпазни средства, особено в последните години на остри вирусни инфекции и необходимост от лична защита. Произведение са от полиетилентерефталат, като материалът е прозрачен и пропуска светлина като по никакъв начин не затрудняват ежедневните дейности. Удобни, леки и лесни за носене, този тип защитни продукти са подходящи за всички, които работят на първа линия - медицински работници и всички други, които имат нужда от защита при общуване и директен контакт.

От какво може да ви предпазят?  

Целта на предпазните средства за лична употреба е да блокират разпространението на вирусните частици, с които се сблъскваме при директен контакт с болен или човек, който подозира, че има асимптоматично вирусно заболяване. 

  • Еднократните медицински маски са предназначени за медицински работници и за ежедневието, в помещения, където всеки един човек носи защитно средство, тъй като те предпазват в най-голяма степен останалите хора. Моделите с висока степен на защита (филтри FFP2, FFP3) предпазват останалите хора от носителя на вируса, но и защитават лицето, което ги носи. 
  • Шлемовете за лице са подходящи за работници на първа линия при борбата с вирусите, както и за служители в обекти от хранително-вкусовата промишленост, а също и за работници в производствени бази. Материалът на шлемовете е напълно прозрачен и не се запотява, което позволява безпроблемно извършване на ежедневните дейности, като тази преграда блокира достъпа на вирусните частици по въздушно-капков път към очите, носа и устата на носещия шлема. 

Ефективност на предпазните средства 

С най-висока степен на защита са средствата с филтрираща способност FFP3. Те са високо ефективни при остри вирусни инфекции и ограничават разпространението на заразите, причинени от вируси и бактерии по въздушно-капков път. Шлемовете за лице са особено подходящи за предпазване от пръски и капки, а в комбинация със защитна медицинска маска и поддържане на висока лична хигиена могат да предпазят здравето ви почти на 100%.  

Как да изберете маска

На първо място, задължително е маската да отговаря на стандартите за качество и да има съответните сертификати, удостоверяващи защитните ѝ свойства. Освен това, тя трябва да се вписва перфектно по размер на лицето ви, за да предпази от вируси. Плътното прилягане е ключът към безопасността. Доброто предпазно средство е снабдено с назален фиксатор, който го застопорява върху горната част на носа и не позволява приплъзване. Връзките и ластиците трябва да фиксират продукта добре на лицето, без да причиняват дискомфорт при носене. Маската трябва да има гофриране, което осигурява комфорт при носене и липса на контакт на продукта с устните. По-добре е, ако не съдържа латекс, който може да предизвика алергична реакция.