Меню
Количка

Капани за оси и стършели

Код на артикула: 355001-901
  Вид на препарата  Полипропиленов плик, в който се налива атрактанта Активно вещество  Не съдържа Предназначение  За контрол на оси и стършели Начин на прилагане  Окачва се да виси в близост до проблемните зони, на открито ..
45.60лв
Без данък:45.60лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 666611-10
Изкуствен кошер GardigoПрогонва осите Лесен за поставяне Готов за употреба Евтин, безвреден и хуманен начин за прогонване на оси Подходящ за използване под слънчевия си чадър, в барбекюто си или на мястото, където почивате и се храните на открито в градината си. Идеален за пикник, пла..
10.80лв
Без данък:10.80лв
Изкуствен кошер срещу оси - 2 бр. Изкуствен кошер срещу оси - 2 бр.
ПРОМО -3 %
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 666612-10
Изкуствен кошер GardigoПрогонва осите Лесен за поставяне Готов за употреба Евтин, безвреден и хуманен начин за прогонване на оси Подходящ за използване под слънчевия си чадър, в барбекюто си или на мястото, където почивате и се храните на открито в градината си. Идеален за пикник, пла..
20.90лв 21.60лв
Без данък:20.90лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 66654-10
Капана за Gardigo е продукт предназначен за улов на оси.Разположете капаните на балкони и тераси, в оранжерии и овощни градини, места за производство и съхранение на месо, бира, вино, алкохол и др., където има ферментация на захари.Разположете капаните на височина не повече от 2 м.Постав..
21.50лв
Без данък:21.50лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 089-79
Течност за презареждане на  капан за оси. Cъдържа феромони и смес от естествени аромати, които ефективно привличат насекоми от дълго разстояние в продължение на 4 седмици.Течността трябва да се използва само за капана, чийто специален дизайн задържа насекомите вътре.Течността не привлич..
6.99лв
Без данък:6.99лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 25154-10
Електрическата мухоубийка генерира високо напрежение между двете страни на  мрежата, което убива всички летящи насекоми попаднали там, като комари, мухи, пеперуди и други насекоми.Инструкция за експлоатация: Отворете отделението за батерии и поставете 2 бр. x AA 1,5 V  АЛКАЛНИ ба..
11.90лв
Без данък:11.90лв
Капан за Мухи, Оси и Стършели с 3 бр. примамки FLORTIS Капан за Мухи, Оси и Стършели с 3 бр. примамки FLORTIS
Временно изчерпан
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1332700-10
Вид на капана:  Пластмасова конструкция, в която се сипва примамката и се долива 200-300 долива вода Примамка: има 3 бр. включени в опаковаката.Продава се и отделно допълнително. Предназначение  За контрол на мухи, оси  и стършели на открито и ..
23.77лв
Без данък:23.77лв
2 бр. Соларни капани за оси и комари GARDIGO 2 бр. Соларни капани за оси и комари GARDIGO
Временно изчерпан
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 66643-2-10
2 бр. Соларни капани за оси и комари GARDIGO 2 in 1Лесен за употреба капан, който Ви защитава през деня от оси, а през нощта от комари. Не изисква консумативи като смяна на батерии. Работи 24 часа в денонощието. Представлява пластмасова конструкция с два отвора за хващане на оси и комари...
39.00лв
Без данък:39.00лв
Капан за оси Pestclear Wasp Капан за оси Pestclear Wasp
Временно изчерпан
Производител: BRIGHTER IMAGE Ltd. - Ирландия Код на артикула: 4800-10
Капана за Pestclear Wasp е продукт предназначен за улов на оси.Разположете капаните на балкони и тераси, в оранжерии и овощни градини, места за производство и съхранение на месо, бира, вино, алкохол и др., където има ферментация на захари.Разположете капаните на височина не повече от 2 м. ..
8.90лв
Без данък:8.90лв
КОМПЛЕКТ Капан за оси Pestclear Wasp с концентрат течност за оси 100 мл. КОМПЛЕКТ Капан за оси Pestclear Wasp с концентрат течност за оси 100 мл.
-10 % Временно изчерпан
Производител: BRIGHTER IMAGE Ltd. - Ирландия Код на артикула: 4800-66653
Капан Pestclear Wasp,  продукт предназначен за улов на оси.Разположете капаните на балкони и тераси, в оранжерии и овощни градини, места за производство и съхранение на месо, бира, вино, алкохол и др., където има ферментация на захари.Разположете капаните на височина не повече от 2..
16.92лв 18.80лв
Без данък:16.92лв
Соларен безопасен капан за оси и комари GARDIGO Соларен безопасен капан за оси и комари GARDIGO
Временно изчерпан
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 66643-10
Соларен капан за оси и комари GARDIGO 2 in 1Лесен за употреба капан, който Ви защитава през деня от оси, а през нощта от комари. Не изисква консумативи като смяна на батерии. Работи 24 часа в денонощието. Представлява пластмасова конструкция с два отвора за хващане на оси и комари. По..
19.59лв
Без данък:19.59лв
Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)

Още информация

Ужилването от оса или стършел може да бъде доста болезнено и опасно, както и да предизвика силна алергична реакция. Тези хищни насекоми са агресивни, а и досадни, особено ако са привлечени от храна или източник на вода в горещите дни. Присъствието им на терасата или в градината, може да развали приятното прекарване на открито и да доведе до лоши последствия. Затова е необходимо да намерите подходящи капани за оси и стършели, с които да си осигурите спокойствие. 

Какво съдържат капаните за оси и стършели?

Те представляват най-често пластмасови контейнери, с достатъчно голям отвор, в който се поставя примамка. Съществуват различни начини за изработване на клопки за жилещи инсекти, аксесоари и атрактанти, за които може да откриете в онлайн магазина ни NewFresh.org, а ако се доверите на готовите модели, със сигурност няма да сгрешите. Осите и стършелите се привличат от жълтия цвят, затова и най-често отворът на капаните е боядисан. Примамката е течност готова за употреба или концентрат, с неустоим за инсектите аромат. 

Видове капани срещу оси и стършели

Подбрали сме за вас селекция от качествени и лесни за употреба клопки срещу жилещи инсекти, на отлични цени и от най-добрите европейски и световни производители. Може да избирате между следните модели: 

  • Направи си сам“ – Представлява комплект от 2 броя пластмасови жълти аксесоара, предназначени за поставяне в пластмасова бутилка. Това е най-евтиния вариант на клопка за жилещи инсекти, която ги улавя с висока ефективност; 
  • Изкуствен кошер – Хитроумно средство за защита на дома и градината от оси и стършели, което имитира истинско гнездо. Тъй като тези инсекти са териториални видове, те не биха се настанили в имот охраняван от подобен тип средство. 
  • Класически – Пластмасови контейнери с различна големина и форма, които обикновено са в комплект със специално предназначен атрактант за жилещи летящи насекоми. Удобни и лесни за употреба; 
  • Соларни капани – Изработени са от пластмаса, но имат и вграден източник на светлина. Представляват комбинирано решение, което ефективно защитава собствеността ви от оси през деня и комари през нощта. 

За постигане на положителен резултат при унищожаването на оси и стършели, ако сте установили наличието на гнездо, следва да третирате с инсектицидни препрати или да потърсите професионалисти за елиминиране на популацията. Капаните с разтвори в този случай не са достатъчно ефективни. 

Вредни ли са за човека?

Съвременните клопки за жилещи насекоми са напълно безопасни за околната среда и за човека, тъй като в материалите, от които са изработени и в атрактантите не се съдържат вредни вещества. Най-новите разновидности на примамка нямат в състава си химикали, нито отрови, а само натурални аромати и/ или захар и най-често се разреждат с вода. Всички модели капани са предназначени за употреба на открито, подходящи са за големи дворове, веранди, лозя, за окачване под навеси и асми или на плодни дървета, в беседки, до чешми и басейни и др. градински обекти за отдих и релакс. 

Начин на употреба и ефикасност на капаните и примамките

Капаните срещу оси и стършели се смятат за едни от най-ефективните и лесни за използване уреди. Клопките се подготвят, пълнят и закачат на нужната височина, а насекомите привлечени от тях влизат в отвора и попадат в лепкавата течност. Веднъж уловени, жилещите насекоми не могат да напуснат клопката и за кратък период от време (приблизително 15-30 минути) умират. 

Клопките, инсталирани на подходящите места, където често има неканени жилещи твари,  ще помогнат за намаляване на техния брой и ще ви осигурят спокоен и приятен отдих на открито в градината. 

В магазина ни ще откриете различни продукти за борба с летящи насекоми, както и специализираните капани за оси и стършели. Може да сравните характеристиките на всеки модел онлайн или да се свържете с консултантите ни за персонален съвет. Доверете се на опита ни – повече от 10 години Ню фреш е Експертът в прогонването на вредители!  

 

 

 

Времето на ефективност на капаните за оси и стършели може да варира в зависимост от типа и модела на капана, както и от условията на околната среда. Обикновено производителите предоставят инструкции за замяна или презареждане на капаните, когато те загубят ефективността си.

Не, капаните за оси и стършели са предназначени за употреба на открито, където има активност на насекоми. Те не са подходящи за използване в закрити помещения, тъй като могат да предизвикат замърсяване и да бъдат неприятни за хората.

Най-добрите места за поставяне на капани за оси и стършели са близо до източници на храна или вода, където насекомите са най-активни. Това може да бъде близо до открити тревни площи, цветя или плодни дървета.