Меню
Количка

Спиртомери

Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-14.2005
 Термомотър- спиртомер.С помощта на спиртомерът, може да се установи обемното-процентното съдържание на етилов алкохол /бялата скала 0-100%/. (Чрез червената скала поже да се измери процентното съдържание на алкохол в мерната единица Cartier)Измерването трябва да се извърши в плоско..
42.70лв
Без данък:42.70лв
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Още информация

Спиртомерите са устройства, необходими за правилното изчисляване на процента алкохол във воден разтвор в диапазона 0-40%, 40-70%, 70-100%., както и други компоненти в алкохолната напитка. В онлайн магазина ни Ню Фреш сме подбрали освен класически модели с изчистен дизайн и електронни измервателни уреди от различни марки на достъпни цени. 

Приложение на спиртомерите в практиката

Този вид хидромери най-често се използват за в лаборатории, производства и в битови условия. Необходими са за установяване на обемното процентното съдържание на етилов алкохол в оцети, вина, ракии или други спиртни напитки, както и за измерването на общото съдържание на алкохол в мерната единица. Най-популярните модели представляват дълга стъклена тръбичка, с отпечатана на нея скала, а в разширената долна част има тежест от сачма, смола или живак.
Най-практичните уреди са аналоговите, с термометри, тъй като прецизността на измерването зависи от температурата на течността. Всяко отклонение от температурата, за която е калибриран спиртомерът, води до грешен резултат. При електронните спиртомери е нужно предварително да зададете градусите и температурните интервали, необходими за измерването. 
При нас ще откриете само съвременни инструменти за измерване, които улесняват процеса на производство и елиминират възможностите за неточен резултат. 

Начини на използване

Подобно на всеки измервателен уред, така и спиртомерът отчита правилно, само когато следвате инструкциите за употреба. Много е важно по време на измерването в течността да няма примеси, които могат да дадат отклонение в показанията. 
Преди да използвате уреда, уверете се е абсолютно сух и подсушен, че няма пукнатини или други дефекти. Ако не е сух или има някаква неизправност, няма да отчете точни стойности и ще трябва отново да го поставяте или да си закупите нов. Температурата на течността, която ще измервате, трябва да отговаря на зададената от термометъра на инструмента. Ще ви е необходим съд с достатъчна големина и широчина, в който да сипете част от течността, чиито градуси искате да определите, за да може уреда да плува в него свободно. Поставянето на измервателния апарат в контейнера трябва да извършвате бавно и постепенно, докато се закрепи, без да докосва стените. След това може да отчетете стойността и да повторите процедурата няколко пъти. 

Колко точни са спиртомерите?

Качественият измервателен инструмент отчита точно, когато са спазени всички необходими условия за ползване. Тестването се извършва неколкократно. В резултат на това точният спиртомер трябва да показва, ако не същото, то възможно най-близкото показание. Допустимата грешка е 0,2 промила. Най-добрият резултат от теста се осигурява от 4-5 теста, извършени един след друг.

Какво е важно при работа със спиртомер?

  • Когато работите с устройство, трябва внимателно да боравите с него. Да избегнете изпускане на пода. Ако се появят пукнатини, уредът не може да се използва.
  • Трябва да се съхранява в оригиналната опаковка, така че веднага след употреба трябва да бъде върнат в оригиналната кутия.
  • За да измерите количеството алкохол в определен вид алкохолна напитка, трябва да закупите подходящ тип спиртомер. 
  • Професионалните устройства ви позволяват да изчислите и регулирате количеството алкохол, да разберете нивото на захар във виното, да прецените дали оцетът се нуждае от корекции. Без такова устройство е невъзможно да се направи висококачествен продукт, който има необходимите характеристики и подходящо ниво на алкохол. 

Разгледайте различните ни предложения от качествени спиртомери и други измервателни инструменти, които може да закупите със специална отстъпка. Свържете се с консултантите ни, за да поръчате лесно и бързо, с доставка до всяка точка на страната.