Как бързо да прогоня завинаги птиците от балкона?

Как бързо да прогоня завинаги птиците от балкона?

Как бързо да прогоня завинаги птиците от балкона?Проблем:

Защо се налага да мислим за прогонване на птици

В колкото и урбанизирана среда да живеем, ние сме постоянно в досег с различни животински видове, които окупират градините и терасите ни, размножават се в мазетата или гнездят на тавана. Всеки от нас е имал проблеми с множеството птици, които непрекъснато кацат на балкона. За да прогоним птиците, най-често гълъби, но и врабчета, лястовици, свраки и косове, а край морето гларуси и чайки, ние хабим много време, средства и нерви.

Тези пернати гнездят на покрива и търсят храна на терасата, ровят в кофата за боклук. Прогонването на птиците е още по-трудно и заради това, че навсякъде има възрастни жени, които ги хранят и им правят хранилки и поилки, като така ги привличат за постоянно в района. Пернатите са наистина красива гледка, но когато навлязат така брутално в живота ни, прогонването на птиците се превръща в приоритет.

Никой не иска терасата или балкона му да тънат в мръсотия, да са постоянно зацапани от пера, клонки, остатъци от храна и купища гуано. Никой не е застрахован от десетките болести, които разнасят гълъбите например. Никой не може да търпи денонощния шум, който пернатите вдигат, затова всеки се опитва по своему да прогони птиците от дома, преди да са окупирали цялото жизнено пространство.

Последици:

Защо е необходимо птиците да бъдат прогонени

Нашествието на пернати у дома е свързано с много неприятности, но безспорно болестите и паразитите, които разнасят те, са най-сериозната причина да искаме да прогоним птиците от дома си. Само гълъбите например пренасят над 60 причинители на болести, сред които салмнела, орнитоза, туберколоза или листериоза. Пухоперояди, кокошинки и кърлежи допълват грозната картинка на акарите, с които всяка птица засипва терасата ни.

Освен това е естетически грозно да се видят последствията от птичето нашествие. Миризмата от натрупващите се с времето птичи изпражнения, също е ужасна, а и вредна. В същото време собствениците на жилища са подложени на истинска инквизиция по всяко време на денонощието от носещите се шумове, гукане, писукане и трополене на балкона, на покрива, тавана или корнизите, където се приютяват пернатите, които искаме да прогоним.

Решението:

Трайно прогонване на птиците от балкона

В борбата за прогонването на птиците от дома, хората опитват какво ли не. Едни остъкляват балконите си. Други поставят мрежи и комарници. Трети слагат пластмасови фигурки на хищни птици или окачват висящи ленти и китайски камбанки, клатещи се от вятъра, опитвайки се да прогонят птиците. Някои дори си купуват куче или котка за домашен любимец. Всичко това обаче са само половинчати мерки в прогонването на птиците.

Статистиката сочи, че за прогонването на птиците от дома, най-добра работа вършат специалните шипове против гълъби - продуктите ТУК . Те са абсолютно безопасни за птици, хора и домашни любимци, и в същото време са много ефикасни и можем да решим проблема си с тяхна помощ, стига да подходим внимателно и да следваме инструкциите.

Шиповете против птици се монтират лесно с помощта на винтове или силикон.  Освен това те се отчупват на по-малки модули и можете да ги поставите на стратегически честа и да обхванете по-голяма площ. Прогонването на птици с шипове  се прави на терасите, балконите, козирките, покривите, первазите, навесите, така че да си осигурим максимална защита срещу пернатите.

 

Защо се налага да мислим за прогонване на птици
Защо е необходимо птиците да бъдат прогонени
Трайно прогонване на птиците от балкона

 

 

Публикувано от Тодор Дуралийски