Топ 3 кучегони за защита от кучета

Топ 3 кучегони за защита от кучета

За съжаление, населените места у нас отдавна са дом за много глутници кучета – диви, изоставени и бездомни, някои спокойни, но по-често агресивни, по тази причина е важно да носите със себе си средства за лична защита навън.

За тяхната съдба, естествено, вина има човека – много от тези екземпляри са били гледани като домашни любимци, а в последствие са изоставени и захвърлени навън. Не съществува официална статистика за броя на бездомните четирикраки в страната, но със сигурност са много хиляди. Много от тях представляват сериозна заплаха – те са гладни, озлобени и изплашени, събират се в глутници, обитават изоставени къщи и дворове, лаят, нерядко нападат и освен уплах, могат да ни причинят и сериозни вреди. За да бъдем спокойни при разходка навън или в ежедневието си, добре е да имаме професионални уреди за отблъскване на атаките им.

Ако и Вие търсите надежда и сигурна защита чрез ултразвуков преносим апарат, то тази статия е точно за Вас, тук представяме Топ 3 на кучегоните, които ще откриете на пазара и в NewFresh.org. на най-достъпните цени.

Защо кучетата са проблем?

 • Пораждат страх и нападат – Най-често животните, оставени на улицата са мършави, гладни и наплашени. Често срещу тях е проявявано лошо отношение, което провокира агресията им и ги кара да нападат. Потърпевши сме ние, нашите деца и домашни любимци. В този случай, най-добре е да имате кучегон винаги под ръка.
 • Разпространяват зарази – Уличните песове рядко са кастрирани, а още по-рядко обезпаразитени. Те се размножават необезпокоявани, пренасят зарази и паразити. Кърлежите, които може да попаднат върху домашния ви любимец или върху вас, често първо паразитират върху бездомните. 
 • Вдигат шум и разнасят боклук – Безстопанствените четирикраки могат да плашат както с присъствието си, така и с безспирното си лаене. Не е рядкост да се спотайват във входове на жилищни блокове или задни дворове, където често разнасят кокали и други остатъци от храни, правейки много боклук.

Понякога дори връщането вкъщи може да се превърне в истински кошмар, ако в близост до блока се навъртат помияри. В парка, по улиците на града или на село е необходимо да използваме качествена защита от кучета. Кучегонът е един от уредите, който непременно може да ни осигури спокойствие.

Какви са методите за защита от кучета?

Съществуват редица начини да се предпазите от плашещите улични животни – да избягвате зоните им на местообитание, да се прибирате винаги по светло и в компания, да запазите спокойствие при среща с тях, но не всички методи са приемливи и наистина работещи. Безспорно сред най-избираните от хората средства за защита са мощните ултразвукови апарати с високоговорители – познати у нас като кучегони.

Кучегонът - какво представлява?

Това е малко, преносимо и ефективно средство за отблъскване на агресивни кучета, което е и на достъпна цена. С помощта на джобното устройство ще държите на разстояние от себе си или Вашия домашен любимец всяко зло, безстопанствено животно. По този начин ще извършвате ежедневните си задължения спокойно, избягвайки ухапване или нападение.

 

 

Как работи кучегонът?

Кучегоните имат вградени високоговорители, които излъчват ултравълни в определена честота. Ултразвукът от дълги години е предпочитана технология при отблъскването на вредни видове бозайници и насекоми, тъй като в 90% от случаите провокира у целевия вредител ответна реакция, а именно – животното бяга, когато чуе сигналът.

Кучегоните излъчват високочестотни звуци, доловими от четирикраките нападатели и котките. Този вид ултразвук е безвреден за хората и почти недоловим от човешкото ухо.

Ако почувствате заплаха и видите да ви приближава агресивно куче, трябва да насочите апарата към него и да натиснете бутона, за да включите ултразвука. Излъчваният сигнал ще обезкуражи атакуващия пес и ще го прогони надалеч от Вас.

Тези джобни уреди могат да се ползват и от стопани на домашни кучета за дресировка. При подаване на кратък ултразвуков сигнал могат да бъдат заучени определени команди или да бъде преустановено нежелано поведение.

Ефективни ли са кучегоните?

Този вид средства са сред най-ефикасните методи за отблъскване на безстопанствени кучета на улицата, тъй като ултразвукът се насочва директно към атакуващото животно. Издаването на звука или обхватът на действие е до 9 метра Ви позволява да отклоните атаката агресивно куче, без да се приближавате до него. Имайте предвид, че уредите не са толкова ефикасни срещу глутници, а само срещу единични представители на вида.

3 модела на най-продаваните и най-добрите кучегони на пазара

 1. Най-добрият кучегон на пазара, американско производство, с батерия включена в комплекта
  Виж ТУК >>> https://newfresh.org/borba-s-kucheta-kotki/ultrazvukov-ured-za-zashtita-ot-kucheta-kuchegon-dazer-usa-1 

  Супер ефективни кучегони срещу бездомни кучета. Научи повече!

 2. Швейцарски кучегон с високо качество за защита от кучета и котки
  Еиж ТУК >>> https://newfresh.org/borba-s-kucheta-kotki/ultrazvukov-ured-kuchegon-za-personalna-zashtita-ot-kucheta-i-kotki

  Ефективни ултразвукови уреди срещу кучета Разбери как работят
   
 3. Комбинирано устройство PestClear 3 в 1 за защита от кучета (кучегон) / трениране на кучета / с LED фенерче
  Ефикасен кучегон на достъпна цена, ирландско производство. 
  Виж ТУК >>> https://newfresh.org/borba-s-kucheta-kotki/ultrazvukov-aparat-kuchegon-za-progonvane-na-kucheta-za-personalna-zashtita