Меню
Количка

Борба с Къртици и Сляпо куче и Полевки

3 бр. Капан за къртици, сляпо куче, полевки 3 бр. Капан за къртици, сляпо куче, полевки
ПРОМО -10 %
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 3037-3-10
Капаните за къртици и унищожаване на сляпо куче е изработен от висококачествена, неръждаема, поцинкована стомана.Капанът се поставя в тунелите на къртиците и те като преминат през него той се задейства и ги унищожава моментално.Без вредни химични вещества.Начин на действие:..
37.26лв 41.40лв
Без данък:37.26лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 023-79
Водоустойчив гел прогонващ къртици и видри – 400mlGo back Гел блокчета за отблъскване на къртици и видри 400мл. Продуктът е готов за употреба под форматана малки кубчета гел. Продуктът е влагоустойчив и благодарение на новата формула, базирана на натурални етерични масла, създава високоустойчив..
19.90лв
Без данък:19.90лв
Производител: Италия Код на артикула: 022-79
Ароматизирани гранули за прогонване на къртици, сляпо куче, полевки и полски мишки, попово прасе - TALPA TALPA  е органичен продукт с напълно растителен произход на основата на рицинови зърна. Освен, че прогонва земните гризачи, той представлява висококачествен органичен азот..
12.90лв
Без данък:12.90лв
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299821-10
Капан Vole Stop за къртици, сляпо куче, полевки KERBLМеханичен капан за унищожаване на подземни гризачи. Капанът VoleStop е много лесен за употреба, а зареждането му не крие никакви рискове от нараняване, както при спусъците на останалите механични капани на пазара. Нужно е едно единствено движ..
35.00лв
Без данък:35.00лв
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299626-10
Капан VoleX Wolff за къртици, сляпо куче, мишки, полевки, KERBLКапанът за полевки, сляпо куче и къртици е изключително ефективен и лесен за употреба.Не изисква сила както при други капани безопасен и лесен за зареждане.Обадете ни се за безплатна консултация, за да изберем заедн..
10.50лв
Без данък:10.50лв
Капан за къртици и полевки, комплект от 4 бр. Капан за къртици и полевки, комплект от 4 бр.
ПРОМО -10 %
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 70074-10
Капанът е изработен от висококачествена стомана и е алтернатива на химическите средства или токсични препарати.Капанът за къртици тип ножици е с държач за стръв.Хваща къртици от двете посоки на тунела.Капанът е лесен за инсталиране, с дълги дръжки, които осигуряват безопасна ра..
34.20лв 38.00лв
Без данък:34.20лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 328-79
BROS CARBID. Наименования на активното вещество: метил нонил кетон 1,05 г/100 г (1,05%). Съдържа: калциев карбид                                                   ..
11.70лв
Без данък:11.70лв
КОМПЛЕКТ 4 капана за Къртици, Сляпо куче, Мишки, Полевки, Gardigo и сонда и шило Swissinno КОМПЛЕКТ 4 капана за Къртици, Сляпо куче, Мишки, Полевки, Gardigo и сонда и шило Swissinno
НОВО ПРОМО -5 %
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 70072-4-1580
Механичен капан за убиване на мишки-полевки, сляпо куче и къртици.Капана за полевки, сляпо куче и къртици е изключително ефективен и лесен за употреба. Капана се зарежда само с едно движение, просто издърпайте спусъка нагоре до краен предел и капана за мишки полевки, сляпо куче и кърт..
134.59лв 141.68лв
Без данък:134.59лв
КОМПЛЕКТ капан за КЪРТИЦИ и подземни гризачи "Super Cat" щипки с шило и сонда КОМПЛЕКТ капан за КЪРТИЦИ и подземни гризачи "Super Cat" щипки с шило и сонда
НОВО ПРОМО -5 %
Производител: SWISSINNO - Швейцария Код на артикула: 1234-1580
​Бързо инсталиране за секунди: разтворете крилата до краен предел, и капанът е зареден.Не изисква голяма сила при зареждането му, както е при други капани. Монтира се елегантно в дупка с диаметър 6 см. Не се нуждае от мащабни разкопки, както е при някои други капани. Лесно разпознаване, когат..
80.65лв 84.90лв
Без данък:80.65лв
КОМПЛЕКТ капан за Къртици, Сляпо куче, Мишки, Полевки, Gardigo и сонда и шило Swissinno КОМПЛЕКТ капан за Къртици, Сляпо куче, Мишки, Полевки, Gardigo и сонда и шило Swissinno
НОВО ПРОМО -5 %
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 70072-1580
Механичен капан за убиване на мишки-полевки, сляпо куче и къртици.Капана за полевки, сляпо куче и къртици е изключително ефективен и лесен за употреба. Капана се зарежда само с едно движение, просто издърпайте спусъка нагоре до краен предел и капана за мишки полевки, сляпо куче и кърт..
51.46лв 54.17лв
Без данък:51.46лв
Комплект: 3 бр Капан за къртици Vole Stop с Шило и Сонда, Swissinno Комплект: 3 бр Капан за къртици Vole Stop с Шило и Сонда, Swissinno
НОВО ПРОМО -5 %
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299821-3-1580
Механичен капан за унищожаване на подземни гризачи. Капанът VoleStop е много лесен за употреба, а зареждането му не крие никакви рискове от нараняване, както при спусъците на останалите механични клопки на пазара. Нужно е едно единствено движение и е готов за поставяне в тунела на вредителите. Механ..
123.50лв 130.00лв
Без данък:123.50лв
Комплект: Капан за къртици Vole Stop с Шило и Сонда, Swissinno Комплект: Капан за къртици Vole Stop с Шило и Сонда, Swissinno
НОВО ПРОМО -5 %
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299821-1580
Механичен капан за унищожаване на подземни гризачи. Капанът VoleStop е много лесен за употреба, а зареждането му не крие никакви рискове от нараняване, както при спусъците на останалите механични клопки на пазара. Нужно е едно единствено движение и е готов за поставяне в тунела на вредителите. Механ..
57.00лв 60.00лв
Без данък:57.00лв
Показани 1 от 12 | 55 (5 Страници)

Още информация

Борба с къртици и сляпо куче– Как да ги прогоните от двора си?

Това е въпрос, който си задавате, когато някоя сутрин видите, че добре обработената ви тревна площ, градинка или зеленчукова леха е в купчини пръст и тунели, които почти са съсипали Вашия труд.

 

Борба с къртици, сляпо куче и полевки - най-доброто срещу вредителите.

 

Борбата с къртиците, сляпото куче и полевките се затруднява много от факта, че те са малки и на пръв поглед безобидни животинки, които рядко разпространяват болести, освен лептоспироза и адиаспиромикоза. Те нямат добро зрение, но имат изключително добре развита сензорна чувствителност към миризми, вибрации и звуци.
Това изключително много пречи на борбата с тях, тъй като те изграждат нови тунели около устройства или места, където усетят човешка миризма.

Основните щети, които нанасят се дължат на прокопаването на тунели. Тяхната дейност е свързана с унищожаване на кореновата система на растенията. Тунелите и купчините с пръст могат да повредят земеделската техника, защото понякога не се забелязват. Може да бъде нарушена целостта на добре поддържани тревни площи, голф игрища или други затревени площи.

КАКВО ПРАВИ БОРБАТА С КЪРТИЦИТЕ, СЛЯПОТО КУЧЕ И ПОЛЕВКИТЕ ТОЛКОВА ТРУДНА?

Откриването на тунелите на къртиците е много трудно, тъй като понякога те достигат дължина повече от 1 км. В зависимост от метеорологичните условия при суша или голям студ, къртиците прокопават тунелите си на по-голяма дълбочина.

За борба с тези подземни гризачи се използва мотор, генериращ механични вибрации и дразнещ шум на определени интервали от време. Захранването на тези уреди може да бъде от батерии, а също така да се използва соларен панел, вграден в уреда. 

 

Уреди срещу къртици и сляпо куче - качество на супер цени!

За правилната борба с къртиците трябва да следвате стриктно указанията за инсталиране на уреда. Поставянето му трябва да става внимателно, без удари, ритане или тъпчене с крак, за да не се повреди. Предварително се изкопава дупка, в която се поставя устройството, а почвата около него се уплътнява добре, за да може да предава вибрациите.

Поради слабото зрение на къртиците, те са много чувствителни към тези вибрации и по хуманен начин ги прогонвате от тяхното местообитание, като им позволявате да се заселят в близост до третираната площ.

В опита си да се справите с тях, на определен етап може да решите, че успешно сте се справили. Тогава, ако премахнете уреда, защото сте сметнали, че вече не се нуждаете от него, то много скоро ще установите, че къртиците са се завърнали отново. Това е така, защото вие вече сте отстранили дразнителя и те не се чувствата застрашени в третираната от вас зона.
При борба с къртиците се използват и специализрани ултразвукови устройства срещу подземни гризачи, които им влияят.

КАПАНИ ЗА БОРБА С КЪРТИЦИ, СЛЯПО КУЧЕ И ПОЛЕВКИ

Капаните са сред най-добрите средства за борба с къртици, сляпото куче и полевки, защото те могат да се използват многократно. Поставят се в тунелите на къртиците, като стриктно се спазват инструкциите за употреба. Те трябва да са поставени на места, където ще може периодично да ги проверявате и да отстранявате попадналите в тях къртици.

 

 

Съществуват два основни вида капани за справяне с натрапниците. Първите са хуманни капани, които позволяват къртицата да бъде хваната и пусната на свобода в друга зона.
А също така има и механични капани за къртици. С тях залавянето е лесно и могат да се използват многократно.

Разнообразието от модели капани на пазара, които се използват в борбата с къртици, сляпо куче и полевки е голямо и Вие трябва да изберете тези, които Ви допадат най-много.

РЕПЕЛЕНТИ ЗА БОРБА С КЪРТИЦИ, СЛЯПО КУЧЕ И ПОЛЕВКИ

Основните съставки на репелентите са натурални ароматни вещества, които се използват дори в хранително-вкусовата промишленост, но тяхната миризмата дразни къртиците и ги прогонва от местообитанието им, без да ги убиват. При този начин за борба с градинските вредители, площта, която третирате ще остане чиста и ще запазите природата екологично чиста.

Органични торове 

Към тях се добавят различни алкалоиди и активни вещества, които се освобождават бавно и постепенно заедно с азотния тор. Тъй като те са биоразградими, то могат да се използват в биологичното земеделие. Попадайки в почвата при разтварянето им се отделя миризма, която е неприятна за къртиците и гризачите и ги прогонва от техните местообитания. Действат около 80-90 дни.

Течни препарати, внасяни в почвата чрез напояване

В борбата с къртиците се използват течни препарати, които съдържат ароматни или активни съставки, като рициново масло или чесново масло и се внасят в почвата с водата. Площите се третират в посока, в която искате да прогоните къртиците, като ежедневно се увеличава третираната площ. Желателно е да започнете от площите, които не са заселени с къртици, за да се избегне заселването на прогонените от другите зони къртици.

При използването на течни препарати за борба с къртици е необходимо да се извършва ежедневно поливане на площите за по-добро проникване на активните вещества в почвата. Тъй като тези препарати не убиват къртиците, то трябва да се следи за появата на нови купчини с пръст. Ако се появят такива трябва да се третират отново площите.

 

 

 

Ефикасни репеленти в борбата с къртиците.

Гелообразни репеленти

При борбата с къртиците се използват и репеленти в гелообразно състояние под формата на кубчета, които съдържа различни вещества, отблъскващи къртиците. Поставя се в тунелите им и не се отмива от дъжд или напояване.

Гранули

Поставянето на такива гранули при борба с къртиците, сляпото куче и полевките изисква професионална подготовка.

Димни патрони 

Запалена димка се поставя в проходите, по които се движат къртиците. Предварително се запушват всички отвори и се изравняват купчините с пръст. Процедурата се повтаря след няколко дни, като се следи за нова активност. Желателно е да се използват димки по време на активния период на къртиците – рано сутрин или привечер.

КОЙ ОТ МНОГОБРОЙНИТЕ ПРОДУКТИ ЗА БОРБА С КЪРТИЦИ, СЛЯПО КУЧЕ И ПОЛЕВКИ ДА ИЗБЕРЕТЕ?

Борба с къртици - Ню Фреш ООД Експертът в прогонването на редителите.

Ако се нуждаете от професионален съвет кой от методите ще бъде най-подходящ във Вашия случай може да се обърнете към нашия екип, който има дългогодишен опит. Ние ще Ви помогнем да изберете най-доброто средство за борба с къртиците.