Меню
Количка

Дъждомери

Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.3306.02
Приложение:  Безжичния дъждомер е предназначен за свързване със системата WEATHER HUB-31.4001.02. Благодарение на тази система и безжичния дъждомер, Вие може да проверявате данните от валежите по всяко време и навсякъде чрез смартфон, като:-количество на валежите -брой д..
159.90лв
Без данък:159.90лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-47.3005.01
Спецификация на продукта:С безжичния датчик за валежи DROP ще бъдете информирани за три показателя едновременно: валежите, вътрешната температура и дата с час. Предавателят за дъжд изпраща измерените стойности безжично към базовата станция в салона, който можете да инсталирате или монтирате на с..
79.80лв
Без данък:79.80лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-47.1000
Материал: ПласмасаСкала за отчитане на падналия дъжд: 40ммКоличество на падналия дъжд: 1мм = 1л/м²Начин на поставяне: На прът /не е включен в комплекта/Размери: 81х128х203 ммТегло: 112 гр..
8.90лв
Без данък:8.90лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-47.1001
Дъждомер № 47.1001 Изработен от пластмаса; С разграфена скала за отчитане на падналия дъжд; Въртящ се пръстен за измерване на количеството паднал дъжд; Без прът; Размери: 87 х 87 (116) х 205 mm, Тегло: 118 г, Размери на кутията: 90 / 90 / 210 мм. Бруто тегло: 170 г. EK-EL..
12.20лв
Без данък:12.20лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-47.1008
ДъждомерНов, функционален дизайн; Изработен от пластмаса; С разграфена скала за отчитане на падналия дъжд; С голям диаметър за по- висока точност за измерване на падналия дъжд дори и при малки количества; Капак срещу изпаряване; Въртящ се пръстен за измерване на количеството паднал дъжд; Д..
19.20лв
Без данък:19.20лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-47.1013
Материал: ПласмасаСкала за отчитане на падналия дъжд: 35ммКоличество на падналия дъжд: 1мм = 1л/м²Начин на поставяне: На прът /не е включен в комплекта/Размери: Ø84 х 84(112) х 245 ммТегло: 94 гр..
7.30лв
Без данък:7.30лв
Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)

Още информация

 

Дъждомерите са устройства предназначени за измерване количеството валежи, паднали в определена област за определено време. 
В метеорологичните служби тези уреди се използват за събиране на данни относно валежите на даден район. Тези данни се анализират и служат като база за изготвяне на прогнози относно бъдещите количества валежи от дъжд, сняг, суграшица и др. 

В градините с насаждения дъждомерите играят роля при проследяването на местните климатични условия, събиране на информация относно влажността и количеството валежи и определяне на графиците за поливане. 

В онлайн магазина ни Ню Фреш сме селектирали качествени измервателни уреди на отлични цени. Може да получите консултация от специалисти, за да изберете правилния дъждомер. Всеки клиент е важен за нас!

Защо е необходимо измерването на количеството валежи?

Дъждомерът е чудесен инструмент за управление на напояването във Вашата градина и тревни площи. 
Единственият надежден начин да разберете колко валежи падат върху насажденията и следователно да управлявате водните си запаси е да използвате градински дъждомер. Проследяването на валежите е чудесен начин да намалите разходите на вода и едновременно с това да се грижите за околната среда. 
Данните за средното количество валежи на ден са необходими на всеки професионалист. За целта е нужно да се знаят продължителността на отделните дъждове, количеството на валежите и тяхното разпределение за периода на всеки дъжд. Тези данни могат да бъдат получени само с помощта специализираните уреди.

Видове предлагани дъждомери

  • Обикновени 

Използват се за домашна употреба. Това са цилиндрични съдове с отворен връх и четлива скала. Отчитането се извършва чрез мерителните стъкленици, а разграфяванията съответстват на 1 mm.
За да се подобри точността, входът често е с форма на фуния, за да улови повече утаяване или да се намали ефектът от изпарението. Предимството им е, че малките количества паднала вода се отчитат по-точно от големите количества дъжд. Подходящи са също за употреба през зимния сезон, при валежи от сняг, тогава фунията се сваля от уреда. 
Дъждомерите от този тип измерват общото количество валежи, паднали за ден, обемът на валежите за всеки период от време се получава чрез сумиране на дневните обеми. Те са широко разпространени.

  • Електронни

С помощта на електронните дъждомери може да получите информация не само количеството дъжд, но и за броя на дъждовните дни, средното количество валежи, тяхната продължителност. Благодарение на възможността за запаметяване на данните можете да съберете информацията, необходима за изчисляването на отводняването на дъждовната вода, както и да направите точна прогноза и да планирате поливането на посевите. 
Електронните дъждомери могат да бъдат безжични и да се свързват към метеорологична станция или да предават данните директно към дигитален екран. Предимство на автоматичните дъждомери е, че можете да настроите и специална аларма, която да ви известява, ако очакваното от вас количество валежи е надвишено. 
Тези уреди имат и вградена памет, която ви позволява да сравнявате количеството валежи спрямо същия период за предходната година, да проверите колко дъжд е паднал за период от 24 часа или 7 дни, а моделите с дигитален екран имат вграден термометър и показват датата и часа. 

Как да изберем правилния дъждомер?

Изборът на уред зависи от целта, за която желаете да го използвате. Ако ви трябва просто изчисление на количеството паднал дъжд за определен отрязък от време, тогава подходящи за вас за обикновените дъждомери. Ако обаче имате нужда от сигурна информация и възможност да проследявате в детайли климатичните промени, то ще ви бъде необходим електронен дъждомер. 

В случай, че сте професионален хидрометеоролог, знаем, че бързо ще откриете най-добрия модел за вашите нужди. За всички останали наши клиенти, които имат известни колебания, предлагаме безплатна консултация относно различните марки продукти. Всички електронни устройства, които ще намерите при нас са с доказано качество и гаранция.