Дъждомери

Списъчен Изглед: Табличен
Подредба:
Дъждомери - Дъждомер - 47.1008 на най-добра цена
Дъждомер - 47.1008
Цена:
19,20 лв
Дъждомери - Дъждомер - 47.1013 на най-добра цена
Дъждомер - 47.1013
Цена:
7,30 лв
Дъждомери - Дъждомер - 47.1000 на най-добра цена
Дъждомер - 47.1000
Цена:
8,90 лв
Дъждомери - Дъждомер - 47.1001 на най-добра цена
Дъждомер - 47.1001
Цена:
12,20 лв
Дъждомери - Безжичен електронен дъждомер - WEATHER HUB - 30.3306.02 на най-добра цена
Безжичен електронен дъждомер - WEATHER HUB - 30.3306.02
Цена:
159,90 лв
Дъждомери - Дигитален безжичен дъждомер DROP - 47.3005.01 на най-добра цена
Дигитален безжичен дъждомер DROP - 47.3005.01
Лесно и точно определяне на валежите Отчитанията на валежите се предават безжично 24-часова аларма...
Цена:
79,80 лв
Дъждомери - Радиоуправляем дъждомер "MONSUN"- 47.3003 на най-добра цена
Радиоуправляем дъждомер "MONSUN"- 47.3003
Радиоуправляем дъждомер "MONSUN" работи при 433MHz до 30 метра...
Цена:
96,40 лв

 

Дъждомерите са устройства предназначени за измерване количеството валежи, паднали в определена област за определено време. 
В метеорологичните служби тези уреди се използват за събиране на данни относно валежите на даден район. Тези данни се анализират и служат като база за изготвяне на прогнози относно бъдещите количества валежи от дъжд, сняг, суграшица и др. 

В градините с насаждения дъждомерите играят роля при проследяването на местните климатични условия, събиране на информация относно влажността и количеството валежи и определяне на графиците за поливане. 

В онлайн магазина ни Ню Фреш сме селектирали качествени измервателни уреди на отлични цени. Може да получите консултация от специалисти, за да изберете правилния дъждомер. Всеки клиент е важен за нас!

Защо е необходимо измерването на количеството валежи?

Дъждомерът е чудесен инструмент за управление на напояването във Вашата градина и тревни площи. 
Единственият надежден начин да разберете колко валежи падат върху насажденията и следователно да управлявате водните си запаси е да използвате градински дъждомер. Проследяването на валежите е чудесен начин да намалите разходите на вода и едновременно с това да се грижите за околната среда. 
Данните за средното количество валежи на ден са необходими на всеки професионалист. За целта е нужно да се знаят продължителността на отделните дъждове, количеството на валежите и тяхното разпределение за периода на всеки дъжд. Тези данни могат да бъдат получени само с помощта специализираните уреди.

Видове предлагани дъждомери

  • Обикновени 

Използват се за домашна употреба. Това са цилиндрични съдове с отворен връх и четлива скала. Отчитането се извършва чрез мерителните стъкленици, а разграфяванията съответстват на 1 mm.
За да се подобри точността, входът често е с форма на фуния, за да улови повече утаяване или да се намали ефектът от изпарението. Предимството им е, че малките количества паднала вода се отчитат по-точно от големите количества дъжд. Подходящи са също за употреба през зимния сезон, при валежи от сняг, тогава фунията се сваля от уреда. 
Дъждомерите от този тип измерват общото количество валежи, паднали за ден, обемът на валежите за всеки период от време се получава чрез сумиране на дневните обеми. Те са широко разпространени.

  • Електронни

С помощта на електронните дъждомери може да получите информация не само количеството дъжд, но и за броя на дъждовните дни, средното количество валежи, тяхната продължителност. Благодарение на възможността за запаметяване на данните можете да съберете информацията, необходима за изчисляването на отводняването на дъждовната вода, както и да направите точна прогноза и да планирате поливането на посевите. 
Електронните дъждомери могат да бъдат безжични и да се свързват към метеорологична станция или да предават данните директно към дигитален екран. Предимство на автоматичните дъждомери е, че можете да настроите и специална аларма, която да ви известява, ако очакваното от вас количество валежи е надвишено. 
Тези уреди имат и вградена памет, която ви позволява да сравнявате количеството валежи спрямо същия период за предходната година, да проверите колко дъжд е паднал за период от 24 часа или 7 дни, а моделите с дигитален екран имат вграден термометър и показват датата и часа. 

Как да изберем правилния дъждомер?

Изборът на уред зависи от целта, за която желаете да го използвате. Ако ви трябва просто изчисление на количеството паднал дъжд за определен отрязък от време, тогава подходящи за вас за обикновените дъждомери. Ако обаче имате нужда от сигурна информация и възможност да проследявате в детайли климатичните промени, то ще ви бъде необходим електронен дъждомер. 

В случай, че сте професионален хидрометеоролог, знаем, че бързо ще откриете най-добрия модел за вашите нужди. За всички останали наши клиенти, които имат известни колебания, предлагаме безплатна консултация относно различните марки продукти. Всички електронни устройства, които ще намерите при нас са с доказано качество и гаранция.