Меню
Количка

Влагомери и Хигрометри

Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.5043.01
Приложение:Сензора е за приемник на системата WEATHER HUB- арт.№ 31.4001.02. За наблюдение на температурните стойности и влажноста с прецизен  , както и дълосрочен радар - 3ч / 24ч / 7 дни / 30 дни  показващ риска от поява на плесен. Следене на показанията по всяко врем..
80.00лв
Без данък:80.00лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.5015
Функции:- За проверка на вътрешния климат: стайна температура и относителна влажност на въздуха- Постоянно показване на най-ниските и най-високите измерени стойности при автоматично нулиране- Допълнителни памет за последния отчет (преди нулирането) на минималните и максималните изме..
46.60лв
Без данък:46.60лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.5023
Дигитален термометър - хигрометър / Арт.№30.5023Предназначение: Измерва вътрешна температура и относителна влажност на въздуха, индикатор за комфорт, мин. и макс. стойности, с възможност за стенен и настолен монтаж. Код на производител: 30.5023 Циферблат: дигитален Монтаж: стенен и настолен ..
34.70лв
Без данък:34.70лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.3049
Дигитален термометър - хигрометър за измерване на вътрешна и външна температура и влажност Този дигитален термометър - хигрометър се отличава със следните особенности и предимства:- елегантен дизайн със своя алуминиев челен панел- измерва вътрешната температура и влажност- и..
72.80лв
Без данък:72.80лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-48.1000
Растенията се нуждаят от добра почва, влага и светлина. Вие може да измерите тези стойности с комбинирания тестер и да прецените дали растенията имат достатъчно вода и светлина и дали почвата е подходяща за тях. За да установите влажността на почвата превключете в режим MOIST: Поставете двата елек..
25.30лв
Без данък:25.30лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-35.1065
Дигитална метеорологична станция за използване в закрити помещения. Предназначение: Един стилен, настолен уред, подходящ за всеки дом, офис или подарък.Функции: - измерва температура и влажност; - икона показваща тенденцията на времето, което се базира напромените на стойностите влажност; - ..
27.70лв
Без данък:27.70лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-35.1087
 Метеорологична станция за закрити помещения - арт.№ 35.1087Основни параметри: - Вътрешна температура ( 0°C ÷ +50°C / 32 ÷+122°F ); - Вътрешна влажност (20% ÷99% RH ); - Индикатор за комфортно ниво на вътрешния климат; - Максимални и минимални стойности; - Бар индикатор за температ..
26.80лв
Без данък:26.80лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.5505
Влагомер за дървени и строителни материали. Уреда има следните функции: Измерване на стойността на влажността в дърво (икона на дърво се показва на дисплея); Измерване на стойността на влажността в зидария (показва се икона на стена на дисплея); Измерване на температура в градуси Celsius; Измер..
57.70лв
Без данък:57.70лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.5502
 Влагомер за дървени и строителни материали. Уреда има следните функции: Измерване на стойността на влажността в дърво (икона на дърво се показва на дисплея); Измерване на стойността на влажността в зидария (показва се икона на стена на дисплея); Измерване на температура в градуси Celsi..
58.70лв
Без данък:58.70лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-98.1072
 Стенен часовник с термометър и хигрометър. Термометъра измерва температурата и влажността на въздуха. Контролирането на вътрешната температура по време на отоплителния сезон, спестява енергия, опазва околната среда и е важно за Вашето здраве. Идеалната температура..
26.80лв
Без данък:26.80лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-40.1001
Предназначение: За измерване на пристоя в сауната или инфраред кабинаКорпус: Масивен букВид на измерване: Механичен, пясъченЦиферблат: АналоговОбхват на измерване: 0...15 минутиМонтаж: Механизъм за окачване на стенаРазмери: 53 x 33 x 286 mmТе..
32.40лв
Без данък:32.40лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.5000.02
Термометър - хигрометър:  Измерва температурата на въздуха. Контролиране на температурата по време на отоплителния сезон, спестява енергия, опазва околната среда;  Размери- 70х20х110мм.; Хигрометъра измерва влажността на възуха. При правилна влажност Вие се чувствате комфортно. ..
37.60лв
Без данък:37.60лв
Показани 1 от 12 | 37 (4 Страници)

Още информация

Ежедневно прекарваме изключително много време затворени в дома си, на работното място, а децата – в училище и в градината. Важно е да следим за удобствата по време на престоя ни в помещенията – най-вече за достъпа до свеж въздух, стойностите на температурата и относителната влажност. С помощта на специализираните уреди – хигрометри може да измервате и поддържате нивата на влага в дома, офиса или образователната институция, което ще повиши не само комфорта, но и енергията и работоспособността ви. Подбрали сме за вас различни видове влагомери – за стаи, за сауни, както и специализирани за почви или за дърва, бетон и др. Всички продукти са с високо качество, от доказани марки и на отлични цени!

Уреди за измерване на влажността в стаята

Най-разпространените видове хигрометри са тези, които се използват в закрити помещения. Според специалистите е желателно да имате поне един такъв уред в дома или офиса си, особено там, където може да има неблагоприятни условия за работа като застоял въздух, невъзможност за проветряване, неуспешно контролирани източници на влага и мухъл и т.н. Влагомерите са много подходящи за изби, складове, гаражи и др. тъмни помещения, където се съхраняват храни и напитки, строителни материали и др. 
Често стайните хигрометри се комбинират с конвенционални термометри, а при някои модели има и барометър, по този начин устройствата ви позволяват да контролирате целия микроклимат по всички най-важни показатели. 
Ако искате измервателен уред, който да е почти незабележим в домашни условия, предлагаме  стенни часовници с вграден влагомер – те са много удобно, практично и красиво решение за стаи. При нас ще откриете също дигитални будилници с термометър и хигрометър, които не само ще ви будят сутрин, но и ще ви информират за качеството на въздуха в спалнята ви. 

Какви модели влагомери и хигрометри има?

Съвременните видове хигрометри могат да бъдат механични или електронни, които използват датчици за отчитане на влагата. Качествените измервателни инструменти са с устойчиви корпуси и не се нуждаят от специална настройка или поддръжка, докато дигиталните имат нужда единствено от смяна на батериите. Важно е да използвате влагомера единствено по предназначение, за да гарантирате точно измерване и дълъг живот на устройството. 
В онлайн магазина ни Ню Фреш сме селектирали разнообразие от влагомери, например:

  • За затворени помещения – Предпочитани от нашите клиенти за дома и офиса са устройствата с дигитален екран, които съчетават няколко функции – измерване на температура, влажност, час и дата.  
  • За строителни материали – Това са специализирани инструменти за проследяване на нивата на влага в различни материали, необходими в  строителството. Те проверяват сухотата на дърво и дървени трупи, без нараняване на материала, като имат скали за различни видове дървесина. В професионалната сфера се използват влагомери за бетон, зидария и др., както и за измерване на околната влажност и/ или температура. 
  • За сауни – Подходящи са механичните хигрометри, които служат за поддържане на оптимален комфорт в сауната. Най-често са изработени от масивна дървесина, имат биметален термометър, а влагата се следи чрез синтетичен косъм, с който се постига максимална прецизност на отчитането. 
  • За яхти – Най-често това са механични влагомери с елегантен дизайн, изработени от месинг или друг устойчив на дъжд, вятър и влага материал, които се поставят в плавателното средство, за поддържане на здравословна среда на живот. 
  • За почва – Специализирани устройства за употреба в градината, с които може да поддържате оптимални условия за растеж на вашите растения. 

Как да измервате най-точно влажността в стаята?

Най-сигурният начин за проверка на качеството на въздуха в помещението е отчитане чрез влагомер. 
Когато избирате своя хигрометър първа по значение е неговата точност – отклонението на апарата не бива да надвишава 1%. Някои устройства дават само приблизителни стойности на измерване, а други – свръхточни показания. 

Изборът, който трябва да направите е между механичен или електронен хигрометър, подходящ за закрепване на стена или настолен. Сравнете спецификациите на всеки апарат, преди да направите своята покупка. Ако имате нужда от безплатна консултация, обадете ни се на телефон 0896 660 843. Всички измервателни уреди, поръчани от Ню Фреш, ще ви бъдат доставени в защитена опаковка, която гарантира целостта и безпроблемната работа на продуктите.