Меню
Количка

Препарати и Аксесоари за басейни

Производител: България Код на артикула: 5-914
ПРИЛОЖЕНИЕ: Санифорт ефервесцентни таблети е препарат с висока ефективност в много ниски концентрации с широк спектър на приложениеПредназначен е за:  Дезинфекция на водоустойчиви повърхности и предмети в здравни и лечебни заведения, обществени (детски, социални) заведения, в общественния сек..
10.50лв
Без данък:10.50лв
Производител: България Код на артикула: 444-914
САНИФОРТ  3 в 1 КОМБИ бавен хлор, 4 таблетки х 200 гр. за поддържаща дезинфекция на вода в плувни басейни, за контрол на алгите и физическите замърсяванияСанифорт Комби е мултифункционален препарат, който действа едновременно като дезинфектант, алгецид, коагулант и е предназначен за поддърж..
23.95лв
Без данък:23.95лв
Производител: България Код на артикула: 64-914
Бързоразтворими гранули на хлорна основа за дезинфекция на вода в плувни басейни - шоково хлориране (хиперхлориране) и поддържаща дезинфекция.Ефектът му се дължи на освобождаването на активен хлор, което предизвиква необратими увреждания и унищожаване на микроорганизмите.Притежава бактерицид..
14.50лв
Без данък:14.50лв
Производител: България Код на артикула: 179-914
Кристъл Клиър CRYSTAL CLEARТечен препарат за поддържане на кристална чистота и прозрачност в плувни басейни чрез коагулация и флокулация на неорганични и органични замърсители.СЪДЪРЖАНИЕ: Алуминиев оксихлорид;ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА И БИТОВА УПОТРЕБА.САМО ЗА ВЪНШНА УПОТРЕБАОсновни преим..
11.90лв
Без данък:11.90лв
Производител: България Код на артикула: 178-914
КОРЕКТОР “pH-“ е препарат, за понижаване, при необходимост, на нивото на рН на водата в плувния басейн. Нивото на рН на водата в плувния басейн трябва да се поддържа в интервала 7.2 – 7.6. При по високо ниво от посочения диапазон водата може да предизвика дразнене на очите и дихателните пътища на к..
7.50лв
Без данък:7.50лв
Производител: България Код на артикула: 177-914
КОРЕКТОР “pH+“ е препарат, за повишаване, при необходимост, на нивото на рН на водата в плувния басейн. Нивото на рН на водата в плувния басейн трябва да се поддържа в интервала 7.2 – 7.6. При по ниско ниво от посочения диапазон водата може да предизвика дразнене на очите и дихателните пътища на къ..
6.90лв
Без данък:6.90лв
Производител: България Код на артикула: 193-914
Използва се за дезинфекция на повърхности и вода в басейни и срещу образуване на едноклетъчни водорасли (Алги).СЪСТАВ: Активното вещество е -  ГРАНУЛИ - натриев дихлоризоцианурат дихидрат 99% със съдържание на активен хлор мин. 56%; Основни преимущества на дезинфектант Санифорт:-..
10.80лв
Без данък:10.80лв
Код на артикула: 5278-935
Плаващ диспенсър за хлорни таблети 200 гр.Разположен в основата въртящ се елемент, регулиращ дозирането на химикала.Не са включени хлорни таблетки. Закупуват се отделно!..
14.80лв
Без данък:14.80лв
Код на артикула: 201205-935
Мултифункционални таблети (250 гр.): 10 в 1, "Alboral 10"Защо да ползваме Alboral 10 - мултифункционални таблети: 10 в 1?Това е един отличен продукт за поддръжка на басейни.  Необходимо е само да регулирате рН и след това да използвате таблетки в зависимост от количеството вода в басей..
108.00лв
Без данък:108.00лв
Код на артикула: 4829-935
Препарат за премахване на фосфати “Starver X“Опаковка: 1 литър.Естествено съчетание на полимери и редки земни съединения.Подобрява чистотата на водата до 24 ч.Повишава ефективността на всички почистващи средства.Повишава ефективността на солна електролиза.Не се утаява на дъно..
70.90лв
Без данък:70.90лв
Производител: България Код на артикула: 180-914
Комплектът включва:Санифорт Комби Мини 20 бр. таблетки по 20 гр. всяка - бавен хлор Санифорт 75 таблетки за басейни - бърз хлор Коректор “pH+“ - 700 гр., Коректор “pH-“ - 1000 гр. Плаващ диспенсър за Санифорт Комби Мини таблеткиСанифорт Комби - Преп..
49.50лв 55.00лв
Без данък:49.50лв
Производител: Чехия Код на артикула: 1715-935
Плуваща кутия за таблетки.За лесно и безоопастно разтваряне на таблетки в басейна.Подходяща за използане в басейни с малък обем.Съвместима с таблетки от 20 гр...
12.99лв
Без данък:12.99лв
Показани 1 от 12 | 38 (4 Страници)

Още информация

Поддържането на добра хигиена в плувните съоръжения е задължително както в басейните за обществено ползване, така и за частните домове. Ако не бъде третирана и дезинфекцирана по подходящ начин, водата може да се изпълни с водорасли, микроби, микроорганизми и други замърсявания, причиняващи инфекции, алергични реакции, и т.н. Необходимо е да направите правилния избор на аксесоари и консумативи за почистване и избистряне на плувния басейн. Доверете се на Ню Фреш, за да получите качествени продукти на достъпни цени. 

Колко често трябва да се почистват басейните?

Необходимо е да извършвате всекидневно механично почистване с подходящи аксесоари на паднали във водата листа, боклучета, косми и др., тъй като те могат да попаднат във филтриращата система и да попречат на работата ѝ. Поне веднъж на 24 часа е добре да филтрирате, за да отстраните праха и други дребни замърсители. Не на последно място, за да поддържате високо качество на водата и да гарантирате грижата за здравето на ползвателите на плувното съоръжение е необходимо да третирате с химични вещества. Не забравяйте, че след всяка употреба на филтрите и аксесоарите, те трябва да бъдат щателно почистени, за да може препаратите, които ще използвате да са максимално ефективни.

Кои са начините за почистване на басейн?

Дезинфекцията на водата и поддържането на оптималното ѝ неутрално съдържание се извършват чрез употреба на специални препарати и аксесоари. 

  1. Дезинфекция чрез препарати

Най-добрите и ефективните дезинфектанти са бързият и бавният хлор, освен тях за пречистване се използват хром и озон. Хлорните препарати имат силно изразени действия, сред които са: бактерицидно,  туберкулоцидно, спороцидно (B.subtilis), вирусоцидно (Полиомиелитен вирус тип 1,2,3, Аденовирус 3, коксаки вирус типове А2, В1 и В5, HАV, HBV, HIV), фунгицидно (C. albicans, A. niger) и алгицидно действие.
Хлорът може да е под различни форми, като най-често срещаните са: течни препарати, таблетки и гранулат. Обърнете внимание на ръководството на етикета, което описва какво количество да се използва в различните басейни. При употребата на таблетки, използвайте и специални аксесоари като плаващи диспенсъри, за да гарантирате поетапното разтваряне на активните вещества. 
Не забравяйте, че е необходимо да извършвате шокиране поне веднъж седмично. Този процес на суперхлориране спомага за елиминирането на бактерии и водорасли, които могат да не бъдат унищожени при нормалното хлориране. 

  1. Поддържане на pH в норма чрез препарати и аксесоари

За здравословна почивка и плуване е необходима неутрална вода, с ниво на водородния показател (познат като pH) между 7,4 и 7,6. По този начин течността не е нито с висока, нито с ниска киселинност и не може да увреди плувното съоръжение, нито здравето на къпещите си. Ежедневното измерване на pH с тест ленти ще ви гарантира спокойствие. Регулирането на нивата на водородния показател извършвайте с продуктите, познати като коректори. 
Обърнете внимание и на алкалността и твърдостта на водата, когато правите замерванията. Има специални тест ленти, с които можете да проследите едновременно няколко показателя. Освен тях други подходящи аксесоари са капковите тестери, с които можете да контролирате количеството хлор, свободния кислород и pH. 

  1. Избистряне и чистота 

Освен дезинфекция и контрол на химичния състав, добре е течността в плувното съоръжение да бъде избистряна. Чрез специални препарати ще поддържате чист и прозрачен вид на съдържанието на плувния басейн, което е особено важно за хотели, къщи за гости, бани за обществено ползване и други. Препаратите премахват сулфатите и са съвместими с всеки вид химия за почистване на басейни. 

Препаратите и аксесоарите за обработка на плувни басейни са предназначени както за сладка, така и за солена/ морска вода. Прилагайте ги безопасно спрямо означените от производителя инструкции. Ако имате колебания относно различните марки продукти, свържете се с консултантите ни. Попитайте за специалните аксесоари – диспенсъри, които служат за разтваряне на таблетки в басейните или за химикалите против водорасли. Ние от Ню фреш не правим компромис с качеството на предлаганите от нас продукти.