Борба с катерици

Списъчен Изглед: Табличен
Подредба:

Катерицата изглежда миловидно животинче, но само да не попадне във вашия дом, таван или градина. Те се хранят с развалени зеленчуци, любимите ви цветя в градината, с храна за птици, обръщат всичко с главата надолу на тавана. Могат да се размножат и да се превърнат в цяла армия от гризачи и да превземат дома ви. Вижте най-ефективните начини за борба с тях. 

Миризма за борба с катериците

Смята се, че катериците биха избягали от силната миризма на мента или нафталин. Някои хора дори са готови да пазят кори портокал във фризера си и да ги вкопават в земята. Други използват собствената си коса или кучешка козина и ги разпръскват в градините си. Не ви препоръчваме да експериментирате с подобни домашни средства, вижте кои продукти са наистина доказани в борбата с катериците.

Механични капани 

Те приличат на капаните за мишки, но по-големи. Принципът на действие е същият - животното се хваща чрез стръв. След това бива освобождавано надалеч в гората. Капаните въпреки че са живоловящи, тоест не нараняват животното, не са от най-лесните за използване средства, защото изискват зареждане с примамка и трябва редовно да бъдат проверявани дали в тях не се е хванала катерица.

Електронни апарати за борба с катерици 

Това са съвременни, високотехнологични машинки, които съчетават различни технологии: ултразвук, светлина, водна струя и др. За употреба в дома и градината ви препоръчваме: 

 1. Комбинирани ултразвукови уреди с датчик и светлина – Едни от най-търсените ни продукти, доказали се в борбата с вредителите. Съчетават две средства за дразнение и отблъскване на неканените животни – нискочестотният звук и мигаща светлина. Активират се при засечено движение като по този се удължава животът на батериите. Идеални са за веранди, дворни пространства, градски паркове, междублокови пространства и др.
 2. Устройства с нискочестотен звук – Могат да работят както с батерии, така и включени в електрическата мрежа. Те са безопасни и удобни за използване. Разполагат се в затворени помещения – тавани, мазета, коридори, дори и в спални помещения. 

  За открити пространства в частни домове, хотелски комплекси и обществени паркове подходящи са: 
   
 3. Устройства с мигаща светлина - Пулсиращ светлинен лъч или ярки светкавици, в комбинация с нискочестотен звук могат да изплашат неканените животни. 
 4. Електронен градински пръскач за борба с вредители - Сензорът за движение на устройството позволява да изплаши вредителите, точно когато навлизат във вашата територия. Работи без химикали, само с обикновена вода. Просто го свържете към вашия градински маркуч и апаратът е готов за работа.

Предимства на електронните устройства за борба с катерици:

 • Те са леки, компактни и преносими;
 • веднъж инсталирани, трябва да проверявате само дали уреда работи без прекъсване;
 • безопасни са за възрастните хора, децата и домашните любимци;
 • не са им нужни химикали и допълнителни консумативи. 

В нашия онлайн магазин newfresh.org предлагаме разнообразие от уреди, капани и примамки, предназначени за защита от катерици и други вредители. Всички средства за борба, които сме селектирали за вас, са на доказани европейски марки и с гаранция. Предлагаме продукти, които са ефективни, лесни за използване и безопасни за хората.