Меню
Количка

Капани за къртици, сляпо куче и полевки

3 бр. Капан за къртици, сляпо куче, полевки 3 бр. Капан за къртици, сляпо куче, полевки
ПРОМО -10 %
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 3037-3-10
Капаните за къртици и унищожаване на сляпо куче е изработен от висококачествена, неръждаема, поцинкована стомана.Капанът се поставя в тунелите на къртиците и те като преминат през него той се задейства и ги унищожава моментално.Без вредни химични вещества.Начин на действие:..
37.26лв 41.40лв
Без данък:37.26лв
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299821-10
Капан Vole Stop за къртици, сляпо куче, полевки KERBLМеханичен капан за унищожаване на подземни гризачи. Капанът VoleStop е много лесен за употреба, а зареждането му не крие никакви рискове от нараняване, както при спусъците на останалите механични капани на пазара. Нужно е едно единствено движ..
35.00лв
Без данък:35.00лв
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299626-10
Капан VoleX Wolff за къртици, сляпо куче, мишки, полевки, KERBLКапанът за полевки, сляпо куче и къртици е изключително ефективен и лесен за употреба.Не изисква сила както при други капани безопасен и лесен за зареждане.Обадете ни се за безплатна консултация, за да изберем заедн..
10.50лв
Без данък:10.50лв
Капан за къртици и полевки, комплект от 4 бр. Капан за къртици и полевки, комплект от 4 бр.
ПРОМО -10 %
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 70074-10
Капанът е изработен от висококачествена стомана и е алтернатива на химическите средства или токсични препарати.Капанът за къртици тип ножици е с държач за стръв.Хваща къртици от двете посоки на тунела.Капанът е лесен за инсталиране, с дълги дръжки, които осигуряват безопасна ра..
34.20лв 38.00лв
Без данък:34.20лв
КОМПЛЕКТ 4 капана за Къртици, Сляпо куче, Мишки, Полевки, Gardigo и сонда и шило Swissinno КОМПЛЕКТ 4 капана за Къртици, Сляпо куче, Мишки, Полевки, Gardigo и сонда и шило Swissinno
НОВО ПРОМО -5 %
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 70072-4-1580
Механичен капан за убиване на мишки-полевки, сляпо куче и къртици.Капана за полевки, сляпо куче и къртици е изключително ефективен и лесен за употреба. Капана се зарежда само с едно движение, просто издърпайте спусъка нагоре до краен предел и капана за мишки полевки, сляпо куче и кърт..
134.59лв 141.68лв
Без данък:134.59лв
КОМПЛЕКТ капан за КЪРТИЦИ и подземни гризачи "Super Cat" щипки с шило и сонда КОМПЛЕКТ капан за КЪРТИЦИ и подземни гризачи "Super Cat" щипки с шило и сонда
НОВО ПРОМО -5 %
Производител: SWISSINNO - Швейцария Код на артикула: 1234-1580
​Бързо инсталиране за секунди: разтворете крилата до краен предел, и капанът е зареден.Не изисква голяма сила при зареждането му, както е при други капани. Монтира се елегантно в дупка с диаметър 6 см. Не се нуждае от мащабни разкопки, както е при някои други капани. Лесно разпознаване, когат..
80.65лв 84.90лв
Без данък:80.65лв
КОМПЛЕКТ капан за Къртици, Сляпо куче, Мишки, Полевки, Gardigo и сонда и шило Swissinno КОМПЛЕКТ капан за Къртици, Сляпо куче, Мишки, Полевки, Gardigo и сонда и шило Swissinno
НОВО ПРОМО -5 %
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 70072-1580
Механичен капан за убиване на мишки-полевки, сляпо куче и къртици.Капана за полевки, сляпо куче и къртици е изключително ефективен и лесен за употреба. Капана се зарежда само с едно движение, просто издърпайте спусъка нагоре до краен предел и капана за мишки полевки, сляпо куче и кърт..
51.46лв 54.17лв
Без данък:51.46лв
Комплект: 3 бр Капан за къртици Vole Stop с Шило и Сонда, Swissinno Комплект: 3 бр Капан за къртици Vole Stop с Шило и Сонда, Swissinno
НОВО ПРОМО -5 %
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299821-3-1580
Механичен капан за унищожаване на подземни гризачи. Капанът VoleStop е много лесен за употреба, а зареждането му не крие никакви рискове от нараняване, както при спусъците на останалите механични клопки на пазара. Нужно е едно единствено движение и е готов за поставяне в тунела на вредителите. Механ..
123.50лв 130.00лв
Без данък:123.50лв
Комплект: Капан за къртици Vole Stop с Шило и Сонда, Swissinno Комплект: Капан за къртици Vole Stop с Шило и Сонда, Swissinno
НОВО ПРОМО -5 %
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299821-1580
Механичен капан за унищожаване на подземни гризачи. Капанът VoleStop е много лесен за употреба, а зареждането му не крие никакви рискове от нараняване, както при спусъците на останалите механични клопки на пазара. Нужно е едно единствено движение и е готов за поставяне в тунела на вредителите. Механ..
57.00лв 60.00лв
Без данък:57.00лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 70079-10
Професионален Капан за къртици и сляпо куче, GardigoПрофесионален механичен капан за борба с къртици и сляпо куче производство на немската фирма Гардиго, много здрав и лек.  Капана представлява масивна конструкция от стомана с двойна пружина здрави челюсти за унищожаване на подзе..
58.80лв
Без данък:58.80лв
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 3024-10
Капанът е изработен от висококачествена стомана и е алтернатива на химическите средства или токсични препарати.Капанът за къртици тип клещи е високо ефективен.Капанът е лесен за инсталиране, с дълги дръжки, които осигуряват безопасена работа.      &nbs..
11.99лв
Без данък:11.99лв
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299628-10
Предназначение:Капан за улавяне на къртици и полевки. Дава възможност на животните да влязат вътре, откъдето не могат да излязат. Приложение: Тревни площи, лехи, места за почивка и отдих, игрища и площадки за игра, полиетиленови оранжерии, градини  Употреб..
10.50лв
Без данък:10.50лв
Показани 1 от 12 | 27 (3 Страници)

Още информация

Много често, когато искаме да се отървем от даден вредител, например подземен – къртица, сляпо куче, полевки, то е защото тези животни нанасят щети на дома и градината. А у някои хора будят известен страх и дори отвращение. 

ЕДИН ОТ НАЙ-ЛЕСНИТЕ И БЕЗОТКАЗНИ НАЧИНИ ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ВРЕДНИТЕ ЖИВОТНИ СА КАПАНИТЕ ЗА КЪРТИЦИ, СЛЯПО КУЧЕ И ПОЛЕВКИ!

Къртиците загрозяват моравата, изхвърляйки пръст върху цветята. Докато копаят многобройните си тунели те свързват двора ни с този на съседа, а заедно с натрупаната на къртичини пръст унищожават и корените на насажденията ни. Сляпото куче не само копае неуморно тунели, а и гризе със здравите си зъби грудките и коренищата на растенията. 

КОЕ ЖИВОТНО ПРЕКОПАВА ДВОРА НИ?

У нас вредителите в почвата са главно два вида – къртици (Talpa Europaea) и сляпо куче (Spalax leucodon). Къртицата е по-дребна – тялото ѝ е около 10-15 см, а сляпото куче достига над 20 см. 

Капан за къртици, сляпо, куче най-добрите решения срещу вредители

Има две основни разлики между двете подземни животни и те не касаят само тяхната големина. 

Къртиците ядат насекоми, ларви и червеи и в някои случаи са полезни за нашата градина. Слепите кучета обаче се хранят с кореноплодни растения, корените на храсти и дървета,  грудките на цветята. Къртичините – или изровените купчинки пръст – са сигурен белег, че в двора има къртица. 

Сляпото куче не изхвърля пръстта на повърхността, то копае дупки.

ВИДОВЕТЕ КАПАНИ ЗА КЪРТИЦИ И СЛЕПИ КУЧЕТА – КОЙ Е ПОДХОДЯЩИЯТ ЗА НАС?

Изборът е лесен, когато знаем повече за самите капани. 

  

Хуманни капани 

Тръби с два отвора, обикновено изработени от пластмаса, които имат и процеп, през който да влиза въздух. Залагат се в тунелите, плътно до стените. Къртицата преминава през тях и остава затворена вътре. След хващане, животното трябва да бъде освободено далече от двора. Екологичен и много лесен начин за залавяне на подземни гризачи, който не наранява. Трябва да се проверяват ежедневно!

Механични капани 

Те са изработени от качествен метал. Използват се и от професионалистите в борбата с къртиците. Механизмите им са безотказни и се активират изключително лесно. Продават се напълно сглобени, безопасни са за употреба. Без отровни вещества, не увреждат насажденията в градината. 

 

НА КАКВО ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ, КОГАТО ИЗБИРАМЕ?

  1. Капанът трябва да се ползва лесно. 
  2. Той трябва да е безопасен за употреба.
  3. Необходимо е да се поставя лесно в тунела на къртицата. 
  4. Трябва да е за многократна употреба.
  5. Трябва да е доказано ефективен. 

КАК ДА ОТКРИЕМ АКТИВЕН ТУНЕЛ НА ПОДЗЕМЕН ГРИЗАЧ, ЗА ДА ПОСТАВИМ КАПАНА?

Купчините изровена пръст, обикновено са точките, които свързват тунелите на къртиците. Те са свързани с главните тунели чрез странични тунели. Страничните тунели на гризачите под земята почти винаги са по-къси. Къртиците рядко посещават страничните тунели повторно, слагането на капани в тях няма да доведе до резултат. Трябва да открием тези тунели, които те използват за придвижване. 

КАКВИ ДРУГИ ИНСТРУМЕНТИ НИ ТРЯБВАТ?

 

За да открием по-лесно някой от тунелите на къртицата, имаме нужда от здрава пръчка или метално шило. Когато вкараме шилото в почвата и то влезе без никакво съпротивление, значи сме открили правилното място, в което да сложим капана за къртица. Натискът с шилото трябва да е много лек, за да не пропуснем някой тунел. 
За да сложим капан в тунела, трябва да направим дупка. Тя не трябва да е много по-голяма от него, затова копаенето с градинска лопатка, не е особено подходящо. Можем да използваме сонда, специално предназначена за капаните за къртици или слепи кучета. С този тип инструмент лесно ще направим отвор, достатъчно голям за средството и ще премахнем необходимата пръст. За целта сме подготвили специален комплект капани за къртици.

КАК СЕ ПОСТАВЯТ КАПАНИТЕ?

Тунелът 

След като направим отвора е важно да изчистим мястото, където е сложен капанът за къртици. Тунелът трябва да е свободен и в двете посоки, за да може животното да премине и да се улови в него. Когато го поставяте, трябва да го сложите в самото дъно на тунела. Под него не трябва да има свободно място, което да позволи на къртицата да го заобиколи. 

Зареждане

След като заредим капана според инструкциите, го поставяме в отвора. Входът му трябва да бъде сложен така, че да позволи безпрепятствено преминаване на подземния гризач. 
Не го завъртайте с отворите към стените на тунела! 
Не го забивайте в дъното на тунела!

Тест 

Важно е да тестваме дали сме заредили и поставили капана за къртици добре. Това може да направим лесно, с помощта на шилото. Ако е необходимо, променяме положението на капана и го зареждаме отново. 

КАКВО ДА ПРАВИМ СЛЕД КАТО СМЕ ПОСТАВИЛИ КАПАНА?

След поставянето трябва да го покрием, така че в тунела да не влиза никаква светлина. Къртиците и останалите подземни гризачи са изключително чувствителни към светлина, затова и не трябва да оставяме никакви пролуки. При нужда, може да покрием капана с кутия – така ще елиминираме светлината и ще маркираме мястото, където сме го поставили. 

Всеки капан работи по различен начин, но със сигурност има индикация, че механизмът е бил задействан, когато се хване животно. При повечето модели една част от капаните остава извън повърхността и лесно виждаме промяната.

Нужно е капанът да бъде проверяван ежедневно. Често първата къртица се хваща още на следващата сутрин. Ако не заловите подземното животно за 1 или 2 дни, сложете гумени ръкавици, изровете клопката и я преместете. 

ЗАЩО НЮ ФРЕШ ООД?

Нашата фирма предлага едни от най-добрите капани за къртици, които се срещат на европейския пазар.  В онлайн магазина ни има много богат избор от капани, инструменти за поставянето им, както и препарати и електронни уреди за прогонване на подземните вредители.

Обадете ни се, за да получите консултацията, с която да се справите с проблема с къртици, сляпо куче и полевки. Вече 10 години ние сме Експертът в прогонването на вредителите!