Меню
Количка

Борба с Дървеници

Производител: Италия Код на артикула: 354015-901
Наличието на проблем с дървениците понякога протича невидимо за човешкото око и чак след влошаване на ситуацията става ясно чрез следи от наранена дървесина, дупки, ухапвания или забелязване на конкретните индивиди. Причина за това е действието на този тип пълзящи насекоми, което се извършва във вът..
2.40лв
Без данък:2.40лв
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12351-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на креватни дървеници.  Хюнигер Дървеници е 100% натурален продукт за унищожаване на дървеници. Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Без карантинен период. Ефективен и лесен за у..
7.39лв
Без данък:7.39лв
Производител: Англия Код на артикула: 9244H-10
The bugo - еднократен капан с лепило за ДЪРВЕНИЦИ.Произведен във Великобритания.Поставя се около краката на легла, дивани, столове и други.THE BUGO е иновативен капан за контрол и мониторинг. Капана представлява почти незабележим диск с неотровно лепило. Начин на приложение: поставя се..
3.10лв
Без данък:3.10лв
Производител: Silvandersson Sweden AB, Швеция Код на артикула: 6471-10
Електрическият капан за дървеници Silvatronic Bug Dome е ефективен и екологичен начин за улавяне и мониторинг. Капанът излъчва топлина, която привлича насекомите, а лепилото в лепливите плоскости ги улавя и унищожава.Защо дървениците са проблем?Дървениците се срещат все по-често в хотелите, ..
89.90лв
Без данък:89.90лв
Производител: Италия Код на артикула: 354015-20-901
Предназначение: ефективен капан за мониторинг на дървеници (Cimex lectularius).Дава възможност за ранно откриване на нападението. Безопасен за околната среда, не съдържа пестициди. Точно локализира мястото на нападението. Дава възможност за измерване на ефективността на дезинсекционните м..
48.00лв
Без данък:48.00лв
Производител: Швейцария Код на артикула: 1001-930
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЙКЪН?Айкън 10 КС е високоефективен биоцид, произведен от швейцарския бранд Syngenta. Представлява микрокапсулирана суспензия, в която активното вещество е пречистен ламбда цихалотрин.КАК ДЕЙСТВА ПРЕПАРАТЪТ?Има бърз първоначален ефект, унищожаващ възрастни ..
7.40лв
Без данък:7.40лв
Производител: Silvandersson Sweden AB, Швеция Код на артикула: 6472-10
Резервни капани за електрически капан за ДЪРВЕНИЦИ - 10 бр. SilvanderssonПроизведен във Швеция.Поставя се около на легла, дивани, столове и други.Bug Dome представлява един екологичен, опростен и отличителен начин за контролиране на нашествието от дървеници. Bug Dome съдържа трансфо..
88.90лв
Без данък:88.90лв
Производител: Италия Код на артикула: 420-902
Инструкции за употреба:Този залепващ капан ви позволява да откриете появата на дървеници преди да започнат да се чифтосват и размножават.За разлика от другите системи на пазара, той е евтина система за мониторинг. Това позволява на клиентите да изградят гъста и ефект..
2.90лв
Без данък:2.90лв
Комплект 3 бр - Нокаут Универсал Knockout Universal - Унищожител на креватни дървеници  3 х 500 мл. Комплект 3 бр - Нокаут Универсал Knockout Universal - Унищожител на креватни дървеници  3 х 500 мл.
ПРОМО -6 %
Производител: Италия Код на артикула: 802020-3-901
Кnockout UniversalГотов за употреба инсектицид за унищожаване на креватни дървеници.  Knockout Universal има силен нок-даун ефект. Формулата съчетава три активни вещества, предлагащи до 6 месеца защита. Knockout Universal води до бърз ефект срещу широка гама от пълзящи и летящ..
48.30лв 51.60лв
Без данък:48.30лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 5755-905
K-Othrine Partix К-Отрин Патрикс концентрат за хлебарки, дървеници, паяци,  мухи, гнезда на оси на закрито Биоцид за контрол на хлебарки, дървеници, паяци,  мухи, гнезда на оси на закрито. За употреба в обекти с обществено предназначение, както и в жилищни, търговски и промишл..
57.90лв
Без данък:57.90лв
Производител: Silvandersson Sweden AB, Швеция Код на артикула: 6471-6472-9244H-12
Комплекта включва: 1 бр.  Електрически капан за дървеници Silvatronic Bug Dome и 3 лепливи плоскости 10 бр. резервни капани  12 бр. The Bugo капани за дървенициЕлектрическият капан за дървеници Silvatronic Bug Dome е ефективен и екологичен начин за улавяне и ..
185.92лв 195.70лв
Без данък:185.92лв
Производител: Silvandersson Sweden AB, Швеция Код на артикула: 6471-9244H-6
Комплекта включва: 1 бр.  Електрически капан за дървеници Silvatronic Bug Dome и 3 лепливи плоскости 6 бр. The Bugo капани за дървенициЕлектрическият капан за дървеници Silvatronic Bug Dome е ефективен и екологичен начин за улавяне и мониторинг. Капанът излъчва топл..
97.89лв 102.89лв
Без данък:97.89лв
Показани 1 от 12 | 34 (3 Страници)

Още информация

Борбата с дървеници понякога е изключително предизвикателство, но с правилния подход и настойчивост може да бъде успешно решена. Важно е да се разбере, че дървениците могат да нанесат сериозни щети на дома и имуществото ви, затова е от съществено значение да се предприемат действия за тяхното управление. 
Борбата с дървениците е предизвикателство, но когато разчитате на доверен партньор и изберете правилния подход, тя може да бъде успешно спечелена. Щетите, които креватните нашественици нанасят на здравето са много – от ужасен сърбеж и неприятни усещания до безсънни нощи и дълги дни, изпълнени с борба: пране, почистване и пръскане с препарати за пълното им унищожаване. 

Какво представляват дървениците?

Това са кръвосмучещи инсекти с овално плоско тяло в кафеникав или червеникав цвят. Размерът им не надвишава 4-5 мм. Възрастните насекоми могат да бъдат открити както в домовете ни, така и в хотели, хижи, купета на влакове, офиси и др. Най-често снасят яйцата си и се укриват в матраците на леглата, меката мебел и килимите. Размножават се с бърз темп и са изключително приспособими, могат да хибернират и да се активизират при благоприятни условия. За да оцелеят се нуждаят от достатъчно топлина и човешка кръв.  

Трудно ли е да се справим с тях?

Дървениците могат да проникнат в собствеността ни по няколко начина – да бъдат пренесени с куфарите ни при пътуване, или с нова мебел, дори с дрехите ни, ако сме посетили заразен дом. Борбата с тях е методична и трябва да бъде изпълнена в няколко стъпки.

1. След като сте станали жертви на болезнените ухапвания и сте идентифицирали проблемните насекоми е нужно да се захванете с борбата. Сложете спалното бельо, калъфките на матраците и възглавниците, плюшените играчки на детето в найлонови чували и ги пренесете до пералнята. Нужно е да изперете всичко при минимум 60 градуса температура. Обработете рамката на леглото, подматрачната рамка, нощните шкафчета и мебелите в близост с парочистачка. Високата температура убива инсектите. 

2. След като успешно сте премахнали всички текстилни обекти от заразеното помещение е време за обработка с препарати. Пръскането се извършва навсякъде, включително под леглото, в чекмеджета, гардероби, върху тапицериите на меката мебел, по пода и т.н. 7 – 10 дни след първоначалното третиране повторете обработката. Извършете мониторинг с капани за дървеници, поставяйки ги около леглата и диваните, а след около седмица третирайте още веднъж с препарат, за да унищожите новоизлюпените екземпляри. 

Продукти за борба с дървеници

  • Пръскане с препарати – Може да ползвате Айкън, К-Отрин Партикс, Симетрол, Тетра или друг биоцид, съдържащ съединения на пиретроид или пиретрин. За бърз унищожителен ефект комбинирайте 2 различни препарата, с които извършете последователни обработки. Спазвайте честотата на пръсканията, за борба с креватни дървеници обработвайте на всеки 10 дни до пълното елиминиране на популацията. Инсектицидите не влияят на яйцата, само на възрастните вредители!
  • Капани – За да проследите борбата с нашествениците и да се уверите в успеха си, използвайте капани. Те са картонени или пластмасови конструкции, покрити с безвредно, но силно незасъхващо лепило. Клопките спомагат за откриване на вредните инсекти и ви позволяват да разберете какъв е размерът на популацията, с която се борите и кога да приключите с обработките. 
  • Освен класическите средства, на NewFresh.org ще намерите и електрическия капан Silvatronic Bug Dome. Той имитира привличащото действие на човешкото тяло, излъчвайки топлина и улавя дървениците в специален сменяем контейнер с лепило. Много подходящ е по време на командировка или пътуване, а може да го поръчате и в комплект с капани с лепило за дървеници The Bugo. 

В нашия онлайн магазин Ню Фреш ще откриете голямо разнообразие от продукти за борба с дървеници. Предлагаме както икономични разфасовки препарати употреба, така и комплекти капани на изгодна цени. Поръчайте с бърза доставка до всяка точка на страната! 

Изборът на продукт зависи от степента на проблема и вида на повърхностите, които трябва да се третират. Спрейовете са подходящи за бързо действие, докато капаните могат да осигурят дългосрочна защита.

Времето за пълно премахване на дървениците зависи от степента на проблема и използваните продукти. Може да отнеме от няколко седмици до няколко месеца за пълно премахване на дървениците. Повторните третирания може да са необходими за постигане на трайни резултати.

Някои продукти са предназначени за използване върху матраци и мека мебел, но не всички. Винаги проверявайте етикета, за да се уверите, че продуктът е подходящ за тези повърхности.

Да, дървениците могат да се появят отново, ако не са били унищожени всички яйца и възрастни индивиди. За да предотвратите повторната поява, използвайте капани или други превантивни мерки и следете за нови признаци на дървеници.

При работа с продукти за борба с дървеници, носете ръкавици, а в някои случаи и маска. Уверете се, че помещението е добре проветрено. Дръжте продуктите далеч от деца и домашни животни.