Меню
Количка

Биоземеделие и Екопродукти

Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1309990-10
EKO Аерозол прогонващ гущери и гекони Flortis- 0.600 мл.EKO Аерозол прогонващ гущери и гекони Flortis -  600 мл. съдържа ароматни есенции, действащи за отблъскване на влечуги от третираните пространства, без да вреди на тях или на други животни. Естествените есенции в спрея, създават дис..
28.50лв
Без данък:28.50лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1230710-10
EKO ГРАНУЛИ СРЕЩУ МРАВКИ FLORTIS - 1000 ml.Flortis съдържа естествени етерични масла, създаващи мощна ароматна бариера, която пълзящите насекоми не понасят и обикновено избягват и заобикалят. Предназначение: Продуктът е под формата на микрогранули, напоени с естествени етерични масла за..
20.90лв
Без данък:20.90лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1230681-10
EKO Спрей прогонващ гущери и гекони Flortis- 0.500 мл.EKO Спрей прогонващ гущери и гекони Flortis -  500 мл. съдържа ароматни есенции, действащи за отблъскване на влечуги от третираните пространства, без да вреди на тях или на други животни. Естествените есенции в спрея, създават дискомф..
22.99лв
Без данък:22.99лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1230601-10
Птиците, особено гълъбите и прилепите, са склонни да посещават редовно места, заразени с изпражнения от други птици. Спрейовете против птици имат неприятна за тях миризма и това ги кара да напускат обработените места.Какво представлява препаратът?Еко спрей Flortis е висококачествен итали..
16.90лв
Без данък:16.90лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1330565-10
Ароматизирани спирали Flortis GreenHome на основата на етерични масла от лимонена трева, лавандула, лимон и евкалипт.Flortis GreenHome е "зелен оазис", посветен на тези, които искат да използват продукти без инсектициди, направени с естествени суровини с доказано отблъскващо действие к..
4.99лв
Без данък:4.99лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 023-79
Водоустойчив гел прогонващ къртици и видри – 400mlGo back Гел блокчета за отблъскване на къртици и видри 400мл. Продуктът е готов за употреба под форматана малки кубчета гел. Продуктът е влагоустойчив и благодарение на новата формула, базирана на натурални етерични масла, създава високоустойчив..
19.90лв
Без данък:19.90лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1230720-10
Гранулите срещу змии Flortis представляват напоени с ароматни есенции миниатюрни сухи топчета, които ефективно отблъскват влечугите от третираните зони. Те се използват за ефективно отблъскване на змии и гущери и представляват съвременна алтернатива на класическите продукти за борба с тях като камфо..
31.30лв
Без данък:31.30лв
Производител: ECOVIT - Италия Код на артикула: 410200-10
БИО спрей прогонващ мравки Ecovit - 1000 мл.Еcovit Formiche е спрей, готов за употреба, БИО продукт, чрез който по бърз начин ще изгоните мравките без отрови.Този спрей е натурален продукт, лесен за употреба посредством спрей помпа.Продукта съдържа естествени етерични масла, съ..
22.80лв
Без данък:22.80лв
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12354-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на вредители по културитеХюнигер Вредители по културите е 100% натурален продукт за унищожаване на всички стадии на вредителите. Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Ефективен и..
6.89лв
Без данък:6.89лв
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12360-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на гъсеници. Хюнигер Гъсеници е 100% натурален продукт за унищожаване на гъсеници.Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Ефективен и лесен за употреба на открито и закрито. Без химия, н..
8.45лв
Без данък:8.45лв
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12363-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на листни въшки. Хюнигер Листни въшки е 100% натурален продукт за унищожаване на листни въшки. Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Ефективен и лесен за употреба на открито и закрито. ..
7.35лв
Без данък:7.35лв
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12356-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на мравки. Хюнигер Мравки е 100% натурален продукт за унищожаване на мравки. Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Ефективен и лесен за употреба на открито и закрито. Без химия, нетокс..
7.29лв
Без данък:7.29лв
Показани 1 от 12 | 69 (6 Страници)

Още информация

Биоземеделието разчита на използването на естествени средства при отглеждането на културите, торенето на почвата и предпазването от вредители. Задачата на екологичните продукти е да благоприятстват за развитието на насажденията без употребата на химикали или синтетични вещества. По този начин се гарантира производството на качествени, екологично чисти плодове, зеленчуци и житни култури. 

Защитете растенията си с био продукти

Ако и вие сте професионален или хоби градинар и се занимавате с биоземеделие, знаете колко е важно да предпазите насажденията в градината си с ефективни био средства, които имат не само високо качество, но и са безопасни за човешкото здраве и околната среда. 
В онлайн магазина ни Ню Фреш сме подбрали различни марки безопасни капани за улавяне на насекоми и охлюви, торове, както и екологични препарати срещу вредители под формата на гранули, гел или концентрат. 

Капаните, известни като хромотропни или цветни капани са произведени от естествени материали. Съдържат лепило с натурален произход и атрактанти, които са напълно безвредни за природата. Използват се за улавяне на акари, листни мухи и оси, различни видове молци, плодови мушици и др. Сред безопасните капани за употреба в градината са също и капаните с феромонова уловка, предназначени за защита на овошките от червеи и молци, белокрилки и други насекоми.  

Препаратите, подходящи за биоземеделието съдържат само органични вещества, извлечени от полезни растения като коприва, хвощ, мащерка и др. Те са предназначени да унищожават вредните насекоми, да предотвратяват развитието на гъбички и болести, а освен това помагат за подобряване на растежа на културите. Този вид натурални съставки не вредят на пчелите и опрашването на цветове. 

Геловете и гранулите можете да използвате за предпазване на корените на растенията от къртици, сляпо куче или гризачи като мишки и плъхове,  а някои от продуктите ще ви спестят главоболията от случайно преминаващи безстопанствени кучета или котки. Геловете са с дълготраен ефект и са водоустойчиви, което ще ви спести повторно третиране при дъжд или след поливане в двора и градината. 

Какви препарати се използват в биоземеделието?

Тези препарати за растителна защита са извлечени от растения, които естествено отблъскват вредните насекоми като белокрилки, листни въшки, акари, мушици и молци и много други. Екстрактът от коприва например, служи за защита от смучещи насекоми, а извлекът от хвощ лекува, действа противогъбично и предотвратява гниенето. Мащерката също има лечебни свойства, а и защитава от редица болести като мана по лозята, алтернария, септория и др. 
Предлаганите от нас продукти за биологично земеделие ще откриете в удобни разфасовки под формата на концентрат за разреждане с вода или в пулверизатор като спрей за директно пръскане. 

Ефективни ли са продуктите за биоземеделие?

Екологичните концентрати и спрейове за защита на насажденията в двора и градината притежават всички характеристики на обикновените препарати. Лечебните свойства на билките и дивите растения, натуралните масла и аромати са познати от древността, затова и именно те се използват в наши дни в биоземеделието. Те предотвратяват развитието на гъбички и болести по растенията, осигуряват защита на културите и са доказано ефективни при отблъскване на вредните насекоми. 

Какво различава продуктите за биоземеделие от обикновените?

Биопродуктите притежават редица предимства в сравнение с пестицидите. Те  се характеризират с ниска степен на образуване на резистентност, а въздействието им не засяга полезните насекоми. Екопродуктите ефективно предпазват растенията във всяка една фаза от вегетационния период. Освен това, употребата на този вид вещества поддържа и повишава плодородието на почвата и нейната биологична активност. Биопродуктите защитават здравето ви от излагане на действието на вредните химикали, които се съдържат в хербицидите, пестицидите и инсектицидите. За разлика от обикновените препарати, биопродуктите могат да се прилагат без защитна маска по време на пръскане и с много кратък карантинен период. 

Избирайки биоземеделието получавате качествена и чиста биохрана, която оказва благоприятно влияние на човешкото здраве, без да въздейства отрицателно върху природата. Свържете се с консултантите ни и поръчайте своите препарати за градината на най-добри цени!