Меню
Количка

Борба с Бълхи

АЙКЪН 10 КС - 1 л., Швейцария - Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси
НОВО
Производител: Швейцария Код на артикула: 1003-930
АЙКЪН 10 CS - 1 л. Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси, Швейцария      СПЕКТЪР НА ДЕЙСТВИЕ: Високоефективен биоцид с контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и сравнително дълго последействие..
189.50лв
Без данък:189.50лв
Производител: Швейцария Код на артикула: 1001-930
АЙКЪН 10 КС - 20 мл., Швейцария - Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, осиКАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЙКЪН?Айкън 10 КС е високоефективен биоцид, произведен от швейцарския бранд Syngenta. Представлява микрокапсулирана суспензия, в която активното вещество..
7.90лв
Без данък:7.90лв
Производител: Швейцария Код на артикула: 1002-930
Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси - АЙКЪН 10 CS - 250 мл., Швейцария      СПЕКТЪР НА ДЕЙСТВИЕ: Високоефективен биоцид с контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и сравнително дълго последей..
59.99лв
Без данък:59.99лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 902-905
Естествени пиретрини на водна основа• Разтворимост във вода. • Минимално съдържание на минерални масла и/или летливи органични съединения. • FFAST технология разработена за минимално изпарение. • Съдържа пиретрини - естествен инсектицид, извлечен директно от растения. &bu..
249.00лв
Без данък:249.00лв
Производител: Чехия Код на артикула: 1042-901
През топлите месеци навън е пълно с различни насекоми, едни от най-неприятните сред които са кърлежите. За да се справим с тях ни е необходимо нещо силно и ефикасно. Голямо е разнообразието от препарати за пръскане, които се предлагат на пазара за изтребването на вредителите. Третирането на уча..
6.95лв
Без данък:6.95лв
ДОБОЛ ФЛУМИГАТОР -димка за унищожаване на хлебарки, кожояди, за летящи и пълзящи насекоми - 100 гр. ДОБОЛ ФЛУМИГАТОР -димка за унищожаване на хлебарки, кожояди, за летящи и пълзящи насекоми - 100 гр.
Временно изчерпан
Производител: Франция Код на артикула: 1033-901
 Вид на препарата: Димка 20 гр..Активно вещество: 72 г/кг цифенотрин.Предназначение: За контрол на хлебарки, кожояди и вредители по храните, за летящи и пълзящи насекоми.Начин на прилагане: Изнесете животни, храни, аквариуми и чувствителни растения от поме..
136.50лв
Без данък:136.50лв
Производител: Франция Код на артикула: 1032-901
 Вид на препарата: Димка 20 гр..Активно вещество: 72 г/кг цифенотрин.Предназначение: За контрол на хлебарки, кожояди и вредители по храните, за летящи и пълзящи насекоми.Начин на прилагане: Изнесете животни, храни, аквариуми и чувствителни растения от помещението. Затвар..
34.90лв
Без данък:34.90лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 1158-905
K-Othrine® SC 25 е продукт, който действа като намокрим прах от гледна точка на остатъчна активност, но същевременно е използван с лекота и удобството на течност. За разлика от намокримия прах, нанесените частици не се виждат.Препаратът действа бързо срещу насекоми чрез директно пръскане или..
155.90лв
Без данък:155.90лв
Производител: Италия Код на артикула: 1014-902
Микрозин е биоцид, под формата на концентрат, предназначен за ефективна борба с комари и други вредни пълзящи и летящи насекоми.  Действа срещу хлебарки, дървеници, бълхи, мухи, мравки, молци, паяци, кърлежи, които могат да причинят ухапване, ужилване и др. Микроемулсионният препарат ..
89.00лв
Без данък:89.00лв
Производител: Чехия Код на артикула: 051007-901
Инсектицид с остатъчно действие за контрол на бълхи, кърлежи, хлебарки, комари, мухи. За употреба вътре и около жилищни, обществени, производствени и промишлени сгради, включително и болници (без отделенията с лежащо болни), ресторанти, кухни, хотели и заведения за бързо хранене, военни поделения, м..
90.99лв
Без данък:90.99лв
Производител: BERTANI - Италия Код на артикула: 34798-922
Пулверизатор с ръчна помпа за налягане. С бутон за изпускане на налягане и заключващ бутон при пръскане.С разглобяем накрайник за по-лесно почистване. Обем: 1.5 л Функции на пръскане: 2 Дължина на пръскване: 800 см Височина на пръскане: 400 см Работно налягане: 2/3 бара Максимален ъгъл на..
18.99лв
Без данък:18.99лв
Производител: Китай Код на артикула: 18350-922
Ръчна пръскачка 1.5 л.Подходяща за домашна употреба...
8.90лв
Без данък:8.90лв
Показани 1 от 12 | 25 (3 Страници)

Още информация

КАК ИЗГЛЕЖДАТ БЪЛХИТЕ?

Бълхите са дребни, безкрили и хранещи се с кръв, насекоми. С червеникаво-кафяви и лъскави тела около 2,5 мм. Скачат на доста големи разстояния и са много бързи.
Много хора не осъзнават, че домът им е нападнат от бълхи, докато не се върнат от ваканция или дълго отсъствие. Това се дължи на пълната метаморфоза, която бълхата претърпява и на хранителните ѝ навици.
Нуждата от препарати против бълхи се открива, когато източникът на храна (вашите деца, домашен любимец и Вие самите) се върне. Насекомите гладуват във Ваше отсъствие, а когато се приберете стават доста активни.

МЕТАМОРФОЗАТА НА БЪЛХИТЕ

Ето четирите стадия на развитие на бълхите:

Препаратите против бълхи и метаморфозата на насекомите

 • Яйца - Биват полагани върху гостоприемника, не остават там, а падат на пода или на земята (по тапицериите, килимите, постелки или леглата на домашните любимци). Женската бълха снася всеки ден, докато получи между 200 и 400 яйца!;
   
 • Ларви - Приличат на личинки, забелязват се трудно и обикновено са скрити в пукнатини на пода – паркет или дюшеме, не е лесно да се отстранят с прахосмукачка, тъй като се приклещват в нишките на настилките;
   
 • Какавиди - Бълхите спят в стадий какавида между 7 и 14 дни, когато е топло и влажно, при студ и други неблагоприятни условия могат да останат в пашкула доста по-дълго;
   
 • Възрастни - Ако идентифицирате в дома си възрастни насекоми, то определено трябва да вземете мерки и да откриете най-ефикасния препарат против бълхи.

Проучвания доказват, че възрастните са едва 5% от общата популация, тоест останалите са яйца (около 50%), ларви (35%) и пашкули (около 10%).

На всяка възрастна бълха се падат 2 пашкула, седем ларви и 10 яйца. Доста зловеща статистика.

Затова е и важно да започнете борбата с бълхите веднага, след като сте идентифицирали проблема. Имате нужда от пръскачка и препарат против бълхи от newfresh.org.

​ПРЕПАРАТ ПРОТИВ БЪЛХИ – ВАРИАНТИ И УПОТРЕБА

Има два вида препарати против бълхи – за закрити помещения и за пръскане на открито.

ПРЕПАРАТ ПРОТИВ БЪЛХИ АЙКЪН

 • Айкън 10 КС е подходящ за обработка на закрити помещения;
 • 1 опаковка от 20 мл. Покрива площ до 80 кв.м.;
 • Прави се разтвор от 5 мл. от препарата против бълхи в 1 литър вода;
 • Третирането се извършва на всеки 14 дни.

ПРЕПАРАТ ПРОТИВ БЪЛХИ ФЕНДОНА

 • Фендона 60 СК е подходящ за обработка на закрити помещения;
 • 1 опаковка от 9 мл. покрива площ до 60 кв.м.;
 • Прави се разтвор от 1 флакон от 9 мл. в 3 литра вода;
 • Третирането се извършва на всеки 14 дни.

ПРЕПАРАТ ПРОТИВ БЪЛХИ БАНДИТ

 • Бандит 10 ЕВ е подходящ за обработка на тревни площи на открито;
 • 25 мл. Флакон достатъчен за 125 кв.м. Разтворът се приготвя в пръскачка с 1 литър вода;
 • За 1 декар са необходими 200 мл. препарат против бълхи, разтворени в 50 л. вода.

ПРЕПОРЪКИ ЗА ТРЕТИРАНЕ С ПРЕПАРАТИ ПРОТИВ БЪЛХИ

По време на лятото, когато е топло, се пръска с препаратите против бълхи рано сутрин и късно вечер.

Най-доброто време за пръскане с препарати против бълхи е пролетта, преди заразяване.

ИМА ЛИ НЕЩО СПЕЦИФИЧНО ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПРЕПАРАТИ ПРОТИВ БЪЛХИ?

С препаратите против бълхи вкъщи:

 • Насекомите ще умрат само при контакт с препарата против бълхи - важно е да се пръска директно върху възрастните екземпляри и на местата, върху които могат да скачат; Действието на препаратите намалява с времето затова е нужно обработките да стават на заразените места и да засегнат колкото се може повече инсекти. Препаратите за пръскане не влияят на яйцата затова е нужно да се извърши повторна обработка след 10-ина дни, когато новите екземпляри ще се излюпят. Пръскането се извършва върху пода, настилките и дори върху стените, тъй като бълхите скачат високо. Не е приятно, но е наложително препаратът против бълхи да попадне навсякъде, където има вероятност насекомите да се крият.

Външна обработка с препарат против бълхи:

 • Принципите за пръскане вкъщи важат и тук. Важно е с препаратите против бълхи да не се третира по време на валежи или веднага след дъжд;
 • С препаратите против бълхи не се пръска в топло време, тъй като се изпаряват бързо. Най-подходящо е третирането сутрин рано и късно вечер;
 • Винаги четете инструкциите за употреба, с които са снабдени опаковките на препаратите против бълхи. Потърсете ни за консултация, ако изпитвате затруднения относно препарата,  разтвора или времето и начина на обработка.

Женска черно-бяла бълха - препарат за бълхи

 

   Да, бълхите могат да бъдат носители на различни заболявания, включително чума и туларемия. Затова е важно да се ограничи присъствието им в дома и около домашните любимци.

   Редовното почистване на дома, особено в труднодостъпни места, помага в борбата срещу бълхите. Използването на препарати против бълхи в комбинация с редовна хигиена и почистване на домашните любимци е най-ефективния метод за предотвратяване на появата на бълхи.

   Препаратите за борба с бълхи обикновено съдържат активни съставки, които убиват или отблъскват бълхите. Някои продукти са насочени конкретно към бълхите, докато други могат да предотвратяват развитието на яйцата и ларвите.

   Резултатите могат да варират в зависимост от продукта и степента на заразяване. Обикновено ефектът е видим в рамките на няколко часа до няколко дни след приложение.