Меню
Количка

Птицегони

Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 60090-10
Ултразвуков соларен уред (Птицегон) прогонващ Врани, Лястовици и други малки птички.Уреда против нежелани птици ще Ви помогне в защитата на градината Ви.Подходящ е за предпазване на овощни дръвчета, покриви или фасади от нежелано посещение на птици, като Врани, Лястовици и други малки птички..
76.50лв
Без данък:76.50лв
Производител: Тайван Код на артикула: 3016-10
Звуковият електронен апарат Birdchaser за прогонване на вредни птици е ефективен за площи до 4000 кв.м.Отблъсква косове, свраки, врани, пчелояди и всякакви други видове, които нападат овощните дървета и зеленчуковите насаждения. Уредът използва звукови записи на хищни птици (орел, ястреб, сокол)..
120.00лв
Без данък:120.00лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1335530-10
Ултразвуковият уред от италианския бранд Flortis защитава площи до 70 кв.м. от птици и нежелани животни. Устройството действа ефективно за борба с гълъби, свраки, врани и други вредни пернати, отблъсквайки ги от зоната на обхват. Уредът има много чувствителни инфрачервени сензори с обхват 110 °,..
73.20лв
Без данък:73.20лв
Производител: Хонк Конг Код на артикула: CP-393-10
Мощен звуков електронен апарат за защита от вредни птици за площ до 33,3 дка. Птицегонът излъчва силни звукови сигнали, предназначени за стряскане и прогонване на врабчета, врани, свраки, пчелояди, косове, скорци и др., включително гълъби, гларуси и чайки от малки населени места и зеленчукови и овощ..
380.00лв
Без данък:380.00лв
Производител: Mondo Verde - Италия Код на артикула: ALREP2022-10
Адаптер 9V, 600mA за Електронен уред ALA STOP SENSOR за прогонване на птици (ГЪЛЪБИ, ВРАНИ) за 40 кв. м. (със сензор за движение, ултразвук, звукова аларма и светкавица) с код REP22-10...
26.90лв
Без данък:26.90лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 60091-10
Соларен уред против птици с три различни звука и LED светкавица.Изключително иновативен уред, който е предназначен за прогонване на птици, чрез излъчване на звук на хищна птица, изстрели от ловна пушка и лай на куче. Птицегона е предназначен за употреба на открито и защита на земеделски култури,..
71.50лв
Без данък:71.50лв
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 432-10
Адаптер за ПТИЦЕГОН ЗА ПРОГОНВАНЕ НА ВРАБЧЕТА, КОСОВЕ, ПЧЕЛОЯДИ, ВРАНИ, СВРАКИ, СКОРЦИ ЗА 4 ДЕКАРА, НА ТОК И БАТЕРИИ• Адаптер резервен за захранване, предназначен за употреба с външни устройства за прогонване на вредители• Фантастична алтернатива на батериите. • Щепсел за Евр..
38.40лв
Без данък:38.40лв
Производител: България Код на артикула: 568-10
Кабел 12V -  10 м. е предназначен за ЗВУКОВ ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ (ПТИЦЕГОН) С ДАТЧИК ЗА ПРОГОНВАНЕ НА ВРЕДНИ ПТИЦИ (ВРАБЧЕТА, ПЧЕЛОЯДИ, ВРАНИ, СВРАКИ, КОСОВЕ, СКОРЦИ) ЗА 4 ДЕКАРАПредназначение:Кабелът свързва устройството с акумулатора. Защо ми е необходим точно този..
24.90лв
Без данък:24.90лв
Производител: България Код на артикула: 567-10
Кабел 12V -  4 м. е предназначен за ЗВУКОВ ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ (ПТИЦЕГОН) С ДАТЧИК ЗА ПРОГОНВАНЕ НА ВРЕДНИ ПТИЦИ (ВРАБЧЕТА, ПЧЕЛОЯДИ, ВРАНИ, СВРАКИ, КОСОВЕ, СКОРЦИ) ЗА 4 ДЕКАРАПредназначение:Кабелът свързва устройството с акумулатора. Защо ми е необходим точно този ..
8.90лв
Без данък:8.90лв
Производител: BRIGHTER IMAGE Ltd. - Ирландия Код на артикула: 1010-10
Соларен захранващ панел PS-SOLAR за захранване на електронни уреди за прогонване на неприятели.За безплатна енергия, осигурявана от слънцето!Съдържание: 1 бр. панел за соларна енергия PS-SOLAR 1 бр. конзола за монтиране на стена 1 бр. поставка на колИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА1.&nb..
54.00лв
Без данък:54.00лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 60048-10
Ултразвуковият уред Gardigo Animal Repeller действа ефективно срещу кучета, котки, белки, невестулки, нежелани птици и други дребни животни на площи до 100 кв.м.Това е съвременен уред за прогонване на вредители, който възпроизвежда различни ултразвукови честоти, избрани така, че да оказват влиян..
51.40лв
Без данък:51.40лв
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 4325-10
Птицегонът представлява електронен уред, който служи за прогонване на птици чрез излъчване на звукови сигнали. Сигнализацията излъчва звуци от жищни птици, като сокол и мишлов, както и подплашено ято и крясък на гларуси. Действието на електронното устройство е ефективно срещу врабчета, косове, скорц..
132.00лв
Без данък:132.00лв
Показани 1 от 12 | 19 (2 Страници)

Още информация

Птиците може да изглеждат безобидни, красиви и дори величествени, но те могат да ни причинят много неудобства, когато навлязат в собствеността ни. 
Въпреки, че не ни вредят пряко, те са проблем, когато са близо до населените места, когато гнездят, когато нападат насажденията ни.
 

Птицегони ефективни срещу птиците

 

Птицегон - Решения за отблъскване на птиците

Съществуват различни методи за борба с птици: различни видове плашила; светлоотразяващи предмети; шиповемрежи, но най-ефективни остават птицегоните.

Има няколко вида електронни устройства против птици – т нар. “птицегони”, с които можем да отблъснем птиците:

 • Звукови електронни устройства – Уреди, с един или повече говорителя,  които излъчват звукови сигнали. Тези птицегони са ефективни срещу повечето птици – врабчета, врани, свраки, косове, пчелояди, скорци и др. 

 • Ултразвукови електронни устройства против вредни птици – Апарати, които излъчват ултразвук, със специална честота, която не се чува от човека, но е неприятна за птиците. Тези уреди са ефикасни най-вече срещу лястовици, гларуси и чайки. Съществуват и специални уреди срещу гълъби, дори и прилепи (въпреки, че последните не са птици, а бозайници).

 • Комбинирани електронни устройства – Птицегони, с вградени или външни говорители, които работят с „нормален звук“, ултразвук, а определени модели излъчват и светлина. Отблъскват ефективно птиците, включително и гълъбите. 

 

Как работят звуковите птицегони?

Независимо дали става дума за апаратите с ултразвук или тези със звукова аларма, всички птицегони са направени, за да плашат птиците и по този начин да ги прогонват от собствеността ни. 
 
ВАЖНО: Птицегоните не нараняват птиците, те са безвредни за хората, домашните животни и не оказват никакво влияние на околната среда. 
 
Независимо от модела, звуковите уреди срещу птици работят на принципа на аларма. Птицегоните възпроизвеждат силни звуци, които ефективно отблъскват птиците от охраняваната площ. Крясък на граблива птица – ястреб или орел със сигурност ще изплаши пойните птички. Някои птичи призиви – какъвто е сигналът на подплашено птиче ято, гарантирано ще накара птиците да се страхуват и да не доближават градината Ви. Кучешкият лай също действа срещу птиците – вредители. Едни от най-ефикасните птицегони имат записани и гърмеж на пушка. 

Звуковите електронни устройства против птици излъчват предупредителни сигнали – от хищни птици, каквито са ястребите, соколите, кукумявките; кучешки лай; звуци на подплашено ято. Някои устройства имат и записан звук на изстрели на пушка. Гърмежите стряскат птиците, които имат намерение да кацнат в собствеността ни. 

Как действат електронните устройства?

Ултразвуковите птицегони също излъчват звуци, но те са недоловими за човешкото ухо. Честотите на тези електронни апарати апарати са насочени против определени видове животни и птици. Уредите, които излъчват ултразвук стресират лястовиците, птиците край морето – каквито са чайките и гларусите, а определени апарати са ефективни и срещу гълъби. 

Привикват ли вредните птици към звуците на птицегона?

Не, птиците не могат да привикнат, въпреки че са умни и много упорити. Записаните на електронните птицегони звуци се сменят непрекъснато, за да не могат вредителите да свикнат с тях. При някои апарати е възможен избор само на тези звуци, които със сигурност знаем, че ще бъдат ефективни против птиците. Ултразвуковите птицегони сменят постоянно честотата си, а апаратите, с комбинация от звук, ултразвук и светлина  или водна струя и светлина (LED)  редуват режимите си и предотвратяват приспособяването на птиците. 

Птицегон за 4000 кв. м. промоционална цена

Колко птицегона са ни необходими?

Най-често едно електронно устройство против вредни птици е достатъчно.
 
Звуковите птицегони са предназначени да охраняват градини, овощни насаждения, лозя и др. Площта, която техните аларми ефективно пазят, варира. Нашите уреди са предназначени както за малки, така и за по-големи площи – до 33 декара. Разбира се, звукът на всяко устройство се регулира – по този начин можете да предпазите насажденията си и без да притеснявате съседите със силен шум. Колкото по-силен е звукът на птицегона, толкова по-голяма е охраняемата площ. 
 
Ултразвуковите уреди против птици покриват по-малка площ. Обикновено се използват за защита на къщи – под стряхата, където лястовиците гнездят или на терасата, където гълъбите са чести посетители. Ултразвукът не преминава през прегради и за да бъдат наистина ефективни птицегоните трябва да бъдат поставени правилно. 
 
Попитайте къде да разположите избраното от Вас електронно устройство против птици!

Птицегоните постоянно ли работят?

Не, повечето птици не са активни през нощта. Именно поради това и птицегоните, когато са включени на автоматичен режим, се изключват вечер. Повечето електронните устройства срещу птици имат и вграден датчик за движение – можете да ги настроите да се активират само когато датчикът засече движение. Така птицегонът няма да пречи на Вашите съседи, излъчвайки звук постоянно. 
 
Птицегоните се настройват лесно - поинтересувайте се как работи избраният от Вас!

Птицегоните могат ли да се поставят на открито?

Птицегони за защита на градината

Да, разбира се. Почти всички електронни устройства против птици са проектирани да бъдат устойчиви на атмосферни влияния и са предназначени за ползване на открито. За да бъдат захранени обаче трябва електрическа енергия. Алтернатива на включването в контакт, е свързването на птицегоните към акумулатор. 
 
Попитайте за начините на захранване на избраното от Вас устройство!

Какви са предимствата на птицегона?

Електронните уреди против птици се поставят много лесно и започват да работят веднага след включването си. 
 
Птицегонът е отличен избор за бърз резултат с минимум усилие.
 
Устройствата против птици защитават зони, в които не е подходящо да се използват плашила или други средства за борба с птици. 
 
Те могат да бъдат програмирани да излъчват ултразвук или звук само в определни часове от денонощието, когато птиците са активни. По този начин птиците не привикват с тях. 
 
Апаратите срещу вредни птици имат дълъг живот и гаранция, не изискват почти никаква поддръжка. 
 
Просто трябва да свържете и пуснете птицегона, за да се убедите в ефективността му, която трае с години. 
 

Птицегон ефективно решение срещу птици

 

Без мръсотия, без химикали, без капани! Птицегоните защитават дори и откритите площи, на които няма електричество. Повечето модели могат да се захранват алтернативно от акумулатор, а други – със соларен панел. 

Може ли птицегоните да бъдат неефективни?

Важно е да знаем с какви птици си имаме работа и кой уред е ефективен в борбата с тях. 

Врабчетата, например, са ужасно плашливи, такива са и повечето дребни птички. Те се стряскат от присъствието на хора, от гласовете ни, от крясъците на грабливи птици, каквито са записани на птицегоните. Кълвачите най-ефективно прогонваме с плашила и светлоотразяващи ленти. Гълъбите обаче са изключително нахални, привикнали са с шумовете в града и звуковите аларми на електронните устройства против птици (птицегони) рядко ги плашат. За да не цапат мазилката лястовиците, когато разнасят кал и слама, правейки гнездатата си, трябва да знаем къде точно и какъв птицегон да използваме. 

Няколко неща, които да знаете за птиците преди да закупите птицегон:

Поведението на птиците е различно според техния вид. 

 • Птиците оцеляват дълго без храна.
 • Звуците на птицегоните са записани така, че птиците да не привикват към тях. 
 • Обикновено пернатите следват едни и същи маршрути в търсене на храна.
 • Птиците пият вода, след като се нахранят. 
 • Ако използвате капан, а не птицегон, хващайки една птица, ще привлечете бързо други в капана.
 • Птиците може да Ви отърват от някои вредни насекоми в лозето, но само качествен птицегон ще спаси реколтата Ви. 
 • Птиците, които пробват гроздето Ви, ще доведат още птици. 
 • Колкото по-ранен е сортът на Вашето грозде, толкова по-привлекателно е то за птиците.
 • Някои птицегони покриват площ до 33 декара. 
 • Всички птици се плашат от шума на птицегоните.  

Все още не може да решите дали инвестицията в птицегон си заслужава?

Електронните уреди срещу птици са метод, който трайно ще реши Вашия проблем. При нас ще откриете голямо разнообразие от птицегони и други средства за борба с вредителите. Свържете се с нас и нека заедно да изберем най-подходящото устройство. 
Птицегоните имат 24 месеца гаранция, а ние Ви предлагаме и тестов период за избрани електронни уреди. 
 
Обадете ни се на 0896 660 843 и попитайте за условията, от които можете да се възползвате, поръчвайки птицегон от нас!

 

Птицегоните, предлагани от Newfresh.org, са проектирани да бъдат хуманни и безопасни за птиците, като ги отблъскват без да ги нараняват. Те също са безвредни за околната среда и не вредят на други животни.

Ултразвуковите птицегони обикновено имат обхват на действие до няколко десетки метра. Тяхната ефективност зависи от конкретния модел и условията на местоположението. Някои модели са по-подходящи за открити пространства, докато други са ефективни в по-малки и затворени зони. В продуктовото описание на всеки птицегон можете да откриете обхвата му.

Изборът на подходящ птицегон зависи от вида на птиците, които искате да отблъскате и специфичните условия на мястото. Например, за големи открити пространства може да са подходящи ултразвукови устройства, докато за балкони и тераси са по-подходящи шиповете.

Въпреки че птиците могат да свикнат с определени звуци, много птицегони ротират или комбинират различни звуци, за да предотвратят това “свикване”.