Меню
Количка

Борба със съсели

Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 62318-10
Ултразвуковият уред DUO от немската фирма Gardigo е много мощен апарат, който служи за прогонване на гризачи и мравки. Устройството излъчва силни високочестотни звукови сигнали в комбинация с вълни от компресирани импулси, които създават дискомфорт у вредителите и ги принуждават да напуснат охранява..
58.40лв
Без данък:58.40лв
Ултразвуков уред DUO 250 против Мишки, Съсели и Мравки GARDIGO за 250 кв. м. Ултразвуков уред DUO 250 против Мишки, Съсели и Мравки GARDIGO за 250 кв. м.
ПРОМО -12 %
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 62317-10
Ултразвуков уред против мишки, плъхове,съсели и мравки GARDIGO за 250 кв. м.Устройството е за използване в едно помещение с площ до 250 кв. м. за прогонване на мишки, плъхове, съсели и мравки. Уреда има три мощни ултразвукови пиезо говорителя излъчващи ултразвукови честоти и компресиран..
43.69лв 49.80лв
Без данък:43.69лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 90801-10
Електронен ултразвуков уред против мишки и плъхове, комари, хлебарки и белки VARIO-SCHUTZ, 3 в 1, Gardigo Уредът действа ефективно срещу мишки, плъхове, против комари и други насекоми и гризачи (против мухи, хлебарки, белки). Честотата на излъчвания от уреда ултразвук се избира спрямо вреди..
35.90лв
Без данък:35.90лв
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299689-10
Спрей Wild Stop за прогонване на мишки, плъхове и белки 500 мл. - Kerbl ГерманияГотов за употреба.  Работи като невидима ароматна бариера – плъховете, белките и другите диви животни се възпират от миризмата. Дългосрочен ефект до 12 седмици в зависимост от метеорологичните услов..
19.90лв
Без данък:19.90лв
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299613-10
Капан дървен за плъх Луна - KERBL Германияизработени от PEFC™-сертифицирана букова дървесина ударна щанга, стреме, ударна пружина и задържащи скоби, изработени от помеднена стоманена тел дървен люлеещ механизъм за задействане на капана определена ударна сила от комбинацията на ударната ..
5.39лв
Без данък:5.39лв
КОМПЛЕКТ: 2 бр. Капани за мишки с примамка mouseStop, Kerbl + 6 бр. Допълнителни примамки за Капани за мишки КОМПЛЕКТ: 2 бр. Капани за мишки с примамка mouseStop, Kerbl + 6 бр. Допълнителни примамки за Капани за мишки
ПРОМО -5 %
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299824-6-299822
В комплекта са включени:2 бр. Капани за мишки с примамка mouseStop, Kerbl6 бр. Допълнителни примамки за Капани за мишки  Капани MOUSESTOPефективни и готови за употреба капани за мишки с включена специална примамка примамката лесно може да се сменя..
19.38лв 20.40лв
Без данък:19.38лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 91951-10
Мобилният соларен ултразвуков уред Gardigo Solar Vario Protection 3 в 1 се използва за защита от мишки, плъхове, белки, както и различни видове пълзящи и летящи насекоми.Преносимият електронен апарат се захранва чрез слънчев панел и е подходящ за борба с вредители практически навсякъде. Може да ..
47.99лв
Без данък:47.99лв
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299822-10
ефективни и готови за употреба капани за мишки с включена специална примамка примамката лесно може да се сменя и допълва действа веднага след активиране на примамката - просто отстранете предпазната капачка гарантирана ефективност на улавяне благодарение на калибрирания удар на спусъка израб..
10.50лв
Без данък:10.50лв
КОМПЛЕКТ: 2 бр. Капани за мишки с примамка mouseStop, Kerbl + 18 бр. Допълнителни примамки за Капани за мишки КОМПЛЕКТ: 2 бр. Капани за мишки с примамка mouseStop, Kerbl + 18 бр. Допълнителни примамки за Капани за мишки
ПРОМО -7 %
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299824-18-299822
В комплекта са включени:2 бр. Капани за мишки с примамка mouseStop, Kerbl18 бр. Допълнителни примамки за Капани за мишки Капани MOUSESTOPефективни и готови за употреба капани за мишки с включена специална примамка примамката лесно може да се сменя и допълв..
37.38лв 40.20лв
Без данък:37.38лв
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 3003-10
Изработен от здрав метал с дългогодишно действие. Лесен за употреба и с чувствителен механизъм,което го прави много ефективен капан.Предимства: · Лесен за използване · Дълготрайна метална конструкция · Възможност многократна употреба · Мощно действиеРазмери: ..
7.80лв
Без данък:7.80лв
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299602-10
Капан дървен за мишки Луна - KERBL Германияизработени от PEFC™-сертифицирана букова дървесина ударна щанга, стреме, ударна пружина и задържащи скоби, изработени от помеднена стоманена тел дървен люлеещ механизъм за задействане на капана определена ударна сила от комбинацията на ударната..
4.30лв
Без данък:4.30лв
Производител: Холандия Код на артикула: 90103-920
Спреят MOTIP Cable Protect е предназначен за предпазване на кабелите на автомобилите и други транспортни средства от гризане на плъхове и мишки, съсели, катерици, белки и др.Разфасовката е изключително икономична – 500 мл гъст прозрачен препарат, с удобен апликатор за нанасяне.Как дейс..
21.80лв
Без данък:21.80лв
Показани 1 от 12 | 26 (3 Страници)

Още информация

Съселите са средни по размер гризачи, които най-често обитават горски райони и храсталаци, но понякога се заселват и близо до хората, там където има гроздови и овощни насаждения. Независимо дали  става дума за градински, горски или лешников представител на вида, борбата с този вредител е сериозна и изисква комбинация от методи.

Съселите и как да се защитите?

В крайградските райони те се настаняват в подпокривните пространства на къщите, а за тяхното присъствие се разбира по странните шумове, идващи от таванските стаи – писъци, тракане и дращене. Вредите от тях са свързани с надраскани и изгризани мебели, дюшемета, греди, както и хранителни боклуци, пръснати навсякъде. Не е изключено сънливците, подобно на плъхове или мишки, да влязат под капака на автомобила и да прегризат кабели или други аксесоари, необходими за работата на машината. 
Онлайн на NewFresh.org сме подбрали доказано ефективни решения против сънливци: капани, ултразвукови уреди и препарати, с които защитата на собствеността ви е гарантирана. 

Видове капани за съсели

Съвременните капани за борба със съсели са изработени от висококачествени материали, които устояват на атмосферните влияние и могат да ви служат години наред. Капаните за борба с гризачи биват: механични или с лепило.  

  • Механични хуманни капани – Те приличат на клетка, лесни са за употреба и имат отлични механизми, които бързо уловят нашествениците. Ефективността им е висока, ако изберете правилните места за поставяне. Като стръв можете да използвате месо, сушени плодове, парчета храна за домашни любимци. 
  • Еднократни клопки с лепило – Подходящи са големите по размер картонени плоскости, покрити с дебел назасъхващ слой вещество, което освен лепящ агент съдържа и атрактант с аромат на фъстъчено масло. 

Препоръчваме клопките за борба в гаражи, работилници, складове, ферми с животни, производствени бази  и др. Важно е винаги да използвате ръкавици за еднократна употреба при зареждането им. Съселите са много интелигентни и биха избягали от заложените клопки, ако върху тях има човешка миризма. 

Уреди и препарати против съсели

Широкоразпространените уреди срещу съсели с ултразвук действат изключително добре. Тези гризачи се плашат лесно, а високочестотните звуци влияят на нервната им система и ги провокират да търсят ново място за скривалището си. 

Не забравяйте, че за успешна борба:  

  • електронните уреди с ултразвук трябва да бъда включени денонощно; 
  • апаратите трябва да работят в помещението, в което се намират вредителите; 
  • ултразвукът не преминава през прегради – стени и мебели и др. препятствия. 

Може да избирате между различни начини на зареждане на уредите – на батерии, на ток или със соларен панел. Най-търсени за вили и къщи, които нашите клиенти посещават рядко са електронните устройства, работещи на батерии. Те са компактни и леки, могат да бъдат поставяни и върху тавани от гипскартон или на греди и навеси. Този вид ултразвукови апарати са предпочитано средство за борба със съсели и други гризачи, тъй като не нараняват животните, не изискват поддръжка и имат дълъг експлоатационен живот. 

За разлика от уредите, които без проблем се слагат в жилищата, дори и в онези домове, в които живеят деца, препаратите най-често намират приложение в складови бази, селскостопански постройки и други помещения, които не се обитават от животни и хора. Химическият състав на отровите за борба със сънливци е достатъчно силен, за да унищожи цяла колония. Те се предлагат под формата на таблетки, гранули, паста и др. Свържете се с консултантите ни, ако желаете да научите повече за обработките против съсели. 

За борба със съсели в гаража и дома подходящи са и препаратите, които създават тънък, безцветен слой, предназначен да преустанови гризането. Третирането с тях извършвайте при първите признаци на гризачи – стъпки от лапи, драскотини в купето на колата, странни шумове. Благодарение  на специалната си формула, този вид препарати гарантират дълготрайна защита на кабелите и въртящите се части на превозните средства, както и на електрическите инсталации в дома. 

Изберете продукти за борба със съсели на достъпни цени от Ню Фреш и поръчайте с безплатна доставка до всяка точка на страната. Повече от 10 години ние сме Експерта в прогонването на вредителите!