Борба с Попово прасе

Списъчен Изглед: Табличен
Подредба:
Промоция Борба с Попово прасе - Белем 0.8 МГ против попово прасе и телени червеи при домати, картофи, царевица, пипер, слънчоглед, 12 кг. за 10 000 кв.м. на най-добра цена
Белем 0.8 МГ против попово прасе и телени червеи при домати, картофи, царевица, пипер, слънчоглед, 12 кг. за 10 000 кв.м.
Цена:
190,00 лв 149,99 лв
Борба с Попово прасе - Белем 0.8 МГ против попово прасе и телени червеи при домати, картофи, царевица, пипер, слънчоглед, 240 гр. за 200 кв.м. на най-добра цена
Белем 0.8 МГ против попово прасе и телени червеи при домати, картофи, царевица, пипер, слънчоглед, 240 гр. за 200 кв.м.
Цена:
5,90 лв
Борба с Попово прасе - Белем 0.8 МГ против попово прасе и телени червеи при домати, картофи, царевица, пипер, слънчоглед, 60 гр. за 50 кв.м. на най-добра цена
Белем 0.8 МГ против попово прасе и телени червеи при домати, картофи, царевица, пипер, слънчоглед, 60 гр. за 50 кв.м.
Цена:
2,99 лв
Борба с Попово прасе - Белем 0.8 МГ против попово прасе и телени червеи при домати, картофи, царевица, пипер, слънчоглед, 600 гр. за 500 кв.м. на най-добра цена
Белем 0.8 МГ против попово прасе и телени червеи при домати, картофи, царевица, пипер, слънчоглед, 600 гр. за 500 кв.м.
Цена:
11,90 лв
Борба с Попово прасе - Гранули прогонващи за къртици, сляпо куче, полевки, полски мишки, попово прасе - TALPA - 250 г. на най-добра цена
Гранули прогонващи за къртици, сляпо куче, полевки, полски мишки, попово прасе - TALPA - 250 г.
Цена:
10,90 лв

Поповото прасе е едно от най-често срещаните вредни насекоми, които унищожават вашата реколта. Причината е, че е разпространено в цялата ни страна, а диетата му включва всички части на растенията – корените, листата и стъблата. Можете да спечелите борбата с този нашественик, ако познавате навиците му и прилагате системно правилните продукти за унищожаването му. 

Поповото прасе и неговото прогонване

Въпреки че предпочита влажните почви, насекомото може да бъде открито почти във всички градини със зеленчуци, маслодайни насаждения, житни култури, както и сред цветните лехи. Живее в почвата и излиза да се храни само нощем, изгризвайки най-вече младите растения. 
За прогонване на попово прасе от полето или градината ви, ние от Ню Фреш сме подбрали ефективни средства на достъпни цени. Предлагаме ви инсектициди и натурални препарати за борба с почвените нашественици, които се използват лесно и дават бързи и трайни резултати. 

Щетите, които нанасят по земеделските култури

Две са предпоставките за големите щети, които поповото прасе нанася – размножава се бързо и е на практика всеядно. Възрастните представители на вида се хранят с всякакви видове насаждения, а освен че разравят ходове в пръстта, докато се придвижват и крият, могат и да летят. Тъй като предпочитат свежите растения, много често нападат току-що покълнали семена, разсад или лехи с цветя и зеленчуци. Освен да унищожат подготвените за засаждане земеделски култури от парници и оранжерии, насекомите могат да попаднат в градината ви и чрез купчини оборска тор. През зимата, когато няма и реколта, тези вредни инсекти зимуват. До идването на пролетта съзряват полово и са готови да създават поколение. Изхранването на младите насекоми им е изключително необходимо, затова и трябва да предприемете стъпки за борба с тях, преди да са атакували. 

Как да поставим отровата за борба с попово прасе?

Борбата може да стартирате още през есенния сезон, с обработки на почвата с подходящи разтвори за подсилване и превенция от инсекти. Най-правилният момент за обработки с отрови е когато ще засявате новата реколта. Всяко попово прасе се интересува от семената и младите кълнове, а не от готовите вече плодове. Естествено, може да използвате препаратите за борба с инсекти и непосредствено след засяването, тъй като най-често те се прилагат директно чрез поливната система в пръстта и в близост до корените на културите. 
Поддържането на добрата влажност на почвата активира действието на инсектицидите, а също и привлича нашественика. Подходящо е да поставите отровни препарати и в ходовете на насекомите в пръстта или в техните гнезда, които се намират на плитко под повърхността на земята. Откриването на ходовете и леговищата може да се окаже трудоемка задача, заради не много големите им размери. 

Ние от Ню Фреш ви предлагаме и био гранули за борба с попово прасе. Те са напълно безвредни и подходящи за употреба върху всякакви насаждения. Обработките на лехите и дворовете с гранулите не изискват приготвяне на разтвори и пръскане. Малките гранули, напоени с алкалоидни вещества се поръсват в почвата, а ароматите им се освобождават бавно и постепенно. Подходящи са защита на всички видове земеделски култури, тревни площи, билкови и маслодайни насаждения, цветни градинки и т.н., като единственото условие при обработките с тях е да полеете непосредствено след поръсването и да поддържате почвата влажна. Миризмите, които гранулите излъчват създават неприятна среда за почвените инсекти и подземните вредители и ги отблъскват от третираните зони. Ефектът на натуралните гранули е дълготраен – до 90 дни. 

Борба с поповото прасе по картофите

Принципът на действие срещу почвеният вредител по картофите е същия, като описания по-горе. Изборът, който трябва да направите е между отровни или екологични препарати за борба. С химическите препарати следва да обработите преди засяване почвата, а също и ходовете и гнездата на насекомите (ако ги откриете), а с био гранулите може да третирате картофения разсад или директно културата, непосредствено след засаждането или цъфтежа ѝ. Своевременното отблъскване на поповите прасета от картофите ще ви гарантира целостта и добрия вид на реколтата. 

Всички продукти за борба с попово прасе, които ще откриете онлайн на NewFresh.org са с високо качество и на достъпни цени. Свържете се с нашите сътрудници, ако имате нужда от персонална консултация. Сложете край на проблемите с почвените вредители и поръчайте изпитани средства с безплатна доставка до всяка точка на страната.