Меню
Количка

Лампи от Хималайска сол и Озонатори

Производител: България Код на артикула: 3924-933
Нагревател за солна лампа с тегло до 15 кг...
2.60лв
Без данък:2.60лв
Производител: Германия Код на артикула: 7332-940
НАТУРАЛНА СОЛНА ЛАМПА ОТ РОЗОВА ХИМАЛАЙСКА СОЛ ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВЪЗДУХА 2-3 КГ. С ДЪРВЕНА ОСНОВАХималайските лампи са направени от парчета солни кристали.Те са красива интериорна декорация и действат като естествени източници на светлина.Многото разнообразни функции на химала..
27.90лв
Без данък:27.90лв
Производител: Германия Код на артикула: 12269-10
НАТУРАЛНА СОЛНА ЛАМПА ОТ РОЗОВА ХИМАЛАЙСКА СОЛ С РЕГУЛИРАНЕ НА СВЕТЛИНА И ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВЪЗДУХА 3-5  КГ. С ДЪРВЕНА ОСНОВАХималайските лампи са направени от парчета солни кристали.Те са красива интериорна декорация и действат като естествени източници на светлина.Мно..
34.90лв
Без данък:34.90лв
Преносима UV лампа за дезинфекция на повърхности - бял Преносима UV лампа за дезинфекция на повърхности - бял
ПРОМО -43 %
Производител: Китай Код на артикула: 2665-10
Преносим UV мини  стерилизатор за унищожаване на вируси и бактерии - бялСПреносим мини UV стерилизатор, унищожава ДНК и РНК на микроорганизмите. Стерилизаторът работи с UVC светлина с къса дължина на вълната от 315 до 400 nm, която е добре известна за унищожаването на ДНК и РН..
59.99лв 106.00лв
Без данък:59.99лв
Производител: Китай Код на артикула: 2666-10
Преносим UV мини  стерилизатор за унищожаване на вируси и бактерии - черенСПреносим мини UV стерилизатор, унищожава ДНК и РНК на микроорганизмите. Стерилизаторът работи с UVC светлина с къса дължина на вълната от 315 до 400 nm, която е добре известна за унищожаването на ДНК и ..
106.00лв
Без данък:106.00лв
КОМПЛЕКТ: Лампа от розова хималайска сол с регулиране на светлина и пречистване на въздуха + 3 бр. Восъчни кърпи за многократно опаковане на храна КОМПЛЕКТ: Лампа от розова хималайска сол с регулиране на светлина и пречистване на въздуха + 3 бр. Восъчни кърпи за многократно опаковане на храна
ПРОМО -5 %
Производител: Германия Код на артикула: 12269-12741
В комплекта са включени:1 бр. Лампа от розова хималайска сол с регулиране на светлина и пречистване на въздуха, 3-5 кг 3 бр. Восъчни кърпи - размер XL - за многократно опаковане на сандвичи, плодове, зеленчуци и похлупване на купи и тенджери.НАТУРАЛНА СОЛНА ЛАМПА ОТ РОЗО..
55.94лв 58.89лв
Без данък:55.94лв
Производител: Yzora - Китай Код на артикула: 16755-10
Генератор на озон и пречиствател за предпазване на цялото семейство! Само за няколко минути можете да подобрите качеството на въздуха, да елиминирате бактериите и да премахнете неприятните миризми.Действа за:пречистване на хладилници, кухненски шкафове, фруктиери;  пречистване и де..
59.99лв 99.90лв
Без данък:59.99лв
Крушка 25 W, Е14, нагревателна, за солна лампа
Временно изчерпан
Код на артикула: 3925-933
25W награвателна крушка за солни лампи с тегло над 15 кг...
3.00лв
Без данък:3.00лв
Показани 1 от 8 | 8 (1 Страници)

Още информация

Важността на чистотата на въздуха

Вредните газове в големите градове са навсякъде около нас. Често именно качеството на въздуха оказва влияние върху общото ни здравословно състояние. Замърсяването на помещенията, които обитаваме нарушава естествените процеси в организма ни като дишането и пълноценния сън, а лошите миризми, фините частици прах, мръсните газове, полените и др. са често срещан причинител на алергии. 

Как да се справим със замърсения въздух в нашия дом?

Невъзможно е да избегнем напълно замърсяването, но бихме могли да намалим негативното му въздействие върху здравето ни чрез специални устройства. На нашия сайт Ню Фреш сме подбрали йонизатори и озонатори на доказани марки, които не само лесно и бързо подобряват качеството на въздуха, а и оказват благоприятно влияние върху здравето ви като повишават енергията и намаляват чувството за умора и отпадналост. 

Как работят озонаторите?

Често по време на гръмотевична буря се усеща характерната миризма на озон - миризмата на чистота и свежест. Тя се дължи на насищането на атмосферата с този газ, принцип заложен в устройствата, наречени озонатори. Озонаторите са уреди, които генерират озон в затворени помещения чрез излагане на кислородни атоми на електрически разряд или ултравиолетови лъчи. Едно от основните предимства на озонирането е способността да унищожава всяка патогенна микрофлора, присъстваща в атмосферата и водата: вируси, вредни бактерии, микроорганизми и гъбички. Озонът има и пагубен ефект върху едноклетъчните паразити. 

Предимства на озонаторите

Уредите, които генерират контролирано количество озон могат да  ускорят възстановяването от вирусни инфекции и да предотвратят разпространението им. Освен това озонаторите и озонотерапията могат да стабилизират кръвното налягане и да облекчават главоболието.
Озонаторите можете да използвате както за дезинфекция на стаите от дома или офиса, така и за освежаване на бани, гардероби, хладилници. Някои от апаратите са подходящи за освежаване на дрехи и елиминиране на лошите миризми от шкафове с обувки, а други служат за дезинфекция на хранителни продукти или за пречистване на питейна вода.
Потърсете консултантите ни, за да изберете озонатор без допълнителни консумативи и филтри, който лесно и бързо може да се справи с лошите миризми и да подобри атмосферата в дома ви. 

Колко ефективни са йонизаторите?

Когато избирате йонизатори за вашия дом, обърнете внимание на солните лампи. Те са евтини, имат неограничен живот, изискват минимална поддръжка и са изработени изцяло от естествени материали.
Това са естествени йонизатори за въздух, действащи много нежно. Ползите от тях са много – укрепват имунната система и повишават жизнеността, възстановяват психиката, хармонизират енергията, а и се смята, че солните лампи привличат късмет в къщата. 
Достатъчно е да си купите йонизатори и да ги включвате по-често, за да йонизират и пречистят въздуха и да подобрят здравето ви, без лекарства, досадни упражнения или специални познания. Йонизиращите лампи са толкова ефективни поради активното взаимодействие на физико-химичните свойства на солта, цвета и излъчваната светлина.

Как работи лампата от хималайска сол?

Когато солният кристал се нагрява, възникват физични и химични реакции, които водят до освобождаване на отрицателни йони. Освен това, такъв процес на йонизация е много мек, броят на появяващите се йони не изисква контрол, тъй като е регулиран от естествени процеси.

Предимства на йонизаторите

Йонизаторите са полезни в борбата с коронавируса и други вирусни заболявания. С помощта на апаратите се извършва йонизиране и освежаване на вътрешността на помещенията, без допълнителни консумативи или необходимост от същински пречистватели. 

Потърсете консултантите от Ню Фреш, ако търсите допълнителна информация за цените или качеството на различните марки апарати йонизатори и озонатори, предназначени за пречистване на въздуха. От сайта ни можете да поръчате с бърза доставка до всяка точка на страната. Елиминирайте източниците на лошите миризми и ограничете разпространението на вирусите и бактериите с модерни апарати!

 

Солни лампи

Напоследък все по-голяма част от нас прибягват до нетрадиционни методи за справяне с някои неразположения като главоболие, безпокойство, меланхолия, нарушения на съня и други. Един от тези методи е осветяване на помещенията със хималайска солна лампа.

Солните лампи – какво представляват?

Дали заради полезните си и лечебни свойства, или като част от декорацията на дома, солните лампи заемат все по-голямо място в ежедневието ни. Всъщност това е съвсем обикновено осветително тяло, в чийто абажур се съдържа каменна хималайска сол. Заради различното съдържание на минерали в него, се срещат кристали, които са с различни цветове.

Не само лековити, но и невероятно красиви, солните лампи имат и своите преимущества:

 • те са напълно екологичен светлинен източник – изработени са от хималайска сол, а за тяхна основа се използва дървена подложка;
 • неутрализират електромагнитната радиация, която е резултат от използването на редица електро уреди в домакинството и техника на работното място;
 • използват се за пречистване и освежаване на въздуха;
 • свеждат до минимум статичното електричество във въздуха, тъй като хималайската сол се смята за естествен начин за неутрализиране на йонизираните частици, които го причиняват.

Какви са ползите за здравето от солните лампи?

Освен многобройните си преимущества, този уникален продукт носи и множество ползи за здравето. Както вече споменахме, в ежедневието си използваме голямо количество електроенергия, в резултат на което въздухът се изпълва с положително заредени йони. Те от своя страна оказват неблагоприятно въздействие върху нашето здраве: отслабва имунитета, появява се главоболие, резсеяност и отпадналост.

Солните лампи излъчват отрицателни йони, чиято роля е да неутрализират влиянието на положителните такива. В резултат на тяхното действие се наблюдават немалко ползи за човешкото здраве:

 • успокояват кашлицата;
 • намаляват симптомите на алергия и астма;
 • подобряват качеството на съня;
 • подобряват настроението и концентрацията;
 • укрепват имунитета;
 • помагат при кожни раздразнения;
 • потискат възпроизводството на вредни за човека микроорганизми.

Видове лампи с хималайска сол

Няколко са критериите, по които се определят и различните видове солни лампи: форма, размер, светлинен източник, основа.

По отношение на формата си, те са естествени и издялани. Естествените са уникални заради многобройните ръбове и несъвършенства, тъй като те са необработени и са запазили своя автентичен вид. Лесната обработка на хималайската сол позволява и направата на различни форми, в резултат на което съществуват различни модели: под формата на пирамида, яйце и други.

Съществуват и различни по размер хималайски кристали, като е различно и предназначението им: по-малките са подходящи за осветяване и пречистване на малки пространства, респективно големите се използват при просторни и широки стаи.

Източникът на светлина обикновено е свещ или електрическа крушка с нажежаема жичка с различна мощност. Колко да бъде мощността зависи от предпочитанията ни за яркостта на светлината.

И тъй като този тип осветителни тела се поставят на равни повърхности, а не висят във въздуха, те имат и основа, която може да бъде дървена или да е направена от самия камък.

Как да изберете лампа за дома или офиса?

При подбора на солно осветително тяло, два са най-съществените фактора, които трябва да бъдат отчетени: размерът на помещението и нашият вкус и предпочитания.

Размерът на помещението е от значение за избирането на подходящия размер естествено осветително тяло от хималайска сол: за големите помещения са подходящи и големи солни абажури, които светят по-ярко и оказват положителното си въздействие върху по-голямо пространство. Понякога удачен вариант е и поставянето на няколко осветителни тела в едно помещение, който е не по-малко ефективен от варианта с една голяма солна лампа.

Вкусовите предпочитания също имат решаваща роля при избора на този продукт: неговата визия трябва да бъде съобразена с визията на помещението, така че да „се впише“ идеално в обстановката. Дървените основи са подходящи повече за дома заради уюта и топлината, които създават. Офисите предполагат и по-строго обзавеждане, тъй че там спокойно може да се заложи на естествената каменна основа.