Меню
Количка

Дезинфектанти за повърхности

Производител: България Код на артикула: 18-914
Алдекват + Концентрат за дезинфекция и почистване на повърхности и оборудване (с изключение на медицински изделия) в здравни и лечебни заведения, в обекти с обществено предназначение и индустриални обекти Номер на разрешението за пускане на пазара: 3437-1/17.02.2023Течен концентрат за почиства..
16.80лв
Без данък:16.80лв
Производител: България Код на артикула: 156-914
АЛДЕСЕПТ WC - 1 л. - Концентриран препарат за санитарни възли и химически тоалетни - почиства и дезинфекцираКОНЦЕНТРИРАН ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯНомер на Разрешението за пускане на пазара: 0014-3/2011СЪСТАВ : Активни вещества:  Глутаров алдехид 7.5g /100g  Етилен..
14.80лв
Без данък:14.80лв
Производител: България Код на артикула: 78-914
НИПАСЕПТКОНЦЕНТРИРАН ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ПОВЪРХНОСТИНомер на Разрешение за пускане на пазара: 0093-1/2006 СЪСТАВ: Активни вещества : Бензалкониев хлорид 10g /100 ml Нипасид FCA 10g /100 ml, Други съставки Парфю..
11.50лв
Без данък:11.50лв
Производител: България Код на артикула: 5-914
ПРИЛОЖЕНИЕ: Санифорт ефервесцентни таблети е препарат с висока ефективност в много ниски концентрации с широк спектър на приложениеПредназначен е за:  Дезинфекция на водоустойчиви повърхности и предмети в здравни и лечебни заведения, обществени (детски, социални) заведения, в общественния сек..
10.50лв
Без данък:10.50лв
Производител: България Код на артикула: 2-914
Използва се за дезинфекция на повърхности, вода в басейни и питейна вода.СЪСТАВ: Активното вещество е -  ГРАНУЛИ - натриев дихлоризоцианурат дихидрат 99% със съдържание на активен хлор мин. 56%; Основни преимущества на дезинфектант Санифорт: - Може да избирате между гранули или ефервесце..
9.70лв
Без данък:9.70лв
Производител: България Код на артикула: 16-914
СЕПТОКВАТ - АМ КОНЦЕНТРИРАН ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ПОВЪРХНОСТИ Номер на Разрешението за пускане на пазара: 0648-3/2011Състав : Активни вещества N-(3 аминопропил)-N-додецилпропан-1,3- диамин – 6g /100ml  Дидецилдиметиламониев хлорид - 5g /100ml Бензалкониев хлорид - 10..
81.80лв
Без данък:81.80лв
Производител: България Код на артикула: 8-914
Предначначен за: почистване и дезинфекция на водоустойчиви (пластмасови, метални, стъклени, боядисани дървени и др.) повърхности в здравни и болнични заведения, обекти с обществено предназначение (училища, детски градини, социални заведения, хотели, козметични и спортни обекти), фармацефтична и козм..
17.90лв
Без данък:17.90лв
Производител: Румъния Код на артикула: 1966-947
Препарат за под Amore Mio 24H бутилка 1 л.Концентриран препарат, екстра ароматизиран, за подове и миещи се повърхности от мозайка, ламиниран паркет, плочки, балатум.Почиства в дълбочина, придава блясък, защитава и ароматизира.Усещането за изключителна чистота и свежест продължава до 24 ч..
9.70лв
Без данък:9.70лв
Производител: Румъния Код на артикула: 1713-947
ЕKOMAX Fresh Turbo 1 л - Концентрат за под без хлор Препарат за под Fresh Turbo 24H бутилка 1л.Концентриран препарат, екстра ароматизиран, за подове и миещи се повърхности от мозайка, ламиниран паркет, плочки, балатум.Почиства в дълбочина, придава блясък, защитава и ароматизира...
9.70лв
Без данък:9.70лв
Производител: Румъния Код на артикула: 1577-947
EKOMAX Magic Windows Ultra Shine Glass /  Екомакс Меджик Уиндолус Ултра Шаин Глас,750 мл, за прозорци, огледала - без хлор.Препарат за прозорци Magic Windows Ultra shine Glass почиства бързо, без следи, оставяйки защитен, невидим слой.Почиства стъклени повърхности като:- прозо..
3.70лв
Без данък:3.70лв
Производител: Румъния Код на артикула: 7999-947
Офис макс. Универсален препарат за почистване на повърхности. Ефективно почиства мебели, прозорци, дограма и офис оборудване. Бързо съхнене. Отстранява мръсотия, прах и пръстови отпечатъци, оставяйки повърхностите блестящи. Оставя свеж..
7.20лв
Без данък:7.20лв
Производител: Румъния Код на артикула: 1812-947
EKOMAX WC Gel / Екомакс Ве Се Гел готов за употреба - интензивен санитарен препарат. Специален продукт предназначен за санитарни помещения и обекти. Отстранява варовик, ръжда, мазнина и сапунена пяна. Съдържа добавки за блясък, които предотвратяват последващото..
8.40лв
Без данък:8.40лв
Показани 1 от 12 | 76 (7 Страници)

Още информация

Вирусните частици и микробите могат да бъдат неутрализирани чрез поддържането на висока хигиена като често миене на ръцете и проветряване на помещенията, но най-доброто средство за защита и почистване остават дезинфектантите. Те могат да бъдат използвани за подове, за дезинфекциране на различни повърхности и материали, както и за ръцете като по този начин се гарантират чистотата и пълното унищожаване на вредните организми. 

Защо трябва да използвате дезинфектанти за повърхности?

Третирането на повърхностите с препарати за дезинфекция се извършва най-вече за поддържане на отлична хигиена. Дезинфектантът – течен или под формата на гел, трябва да съдържа минимум 70% спирт, за да бъде ефективен и да гарантира унищожение на патогенните организми – гъбички, бактерии и вируси. По този начин препаратът успешно ще изпълни основната си цел – ограничаването на разпространението на инфекции. Естествено, дезинфекцията е приоритет за всяко домакинство, но има и определени сфери, където поддържането на висока среда на стерилност е от ключово значение. 
В медицината дезинфектантите се използват за почистване, както на повърхности, така и на медицинско оборудване. Дезинфектантите ефективно ограничават разпространението на вируси и възпрепятстват развитието на инфекции в болнични, социални и детски заведения, както и в магазини, банки, офиси, фитнеси и др., където има голям човекопоток.

Колко често трябва да почиствате?

Необходимо е да почиствате с дезинфектанти поне веднъж дневно и всяка седмица що се касае до вашия дом, жилищен вход, офис или малък магазин. В детските градини и училища е необходимо редовно, всекидневно почистване, защото децата и персоналът не бива да са в досег с мръсни повърхности. 
В някои обекти като фитнес зали, хранителни магазини, ресторанти и питейни заведения се налага следването на специален график за почистване и дезинфекция, за да се гарантират мерки срещу заразяване с вируси и бактерии, включително и с вируса на COVID-19. 
В медицинските заведения, където нивото на хигиена е от първостепенна важност обеззаразяването да се извършва неколкократно в рамките на едно денонощие. В случай на необходимост от честа дезинфекция, препоръчваме употребата на дезинфекциращи средства за повърхности без отмиване. 

На какво се дължи ефективността на дезинфектантите за повърхности?

Ефективността на дезинфектантите за повърхности не е тайна. Те ефективно отстраняват невидимите патогенни организми, благодарение на своя състав. Затова и е важно да знаете точно какъв препарат да изберете спрямо вашите нужди. Най-лесни за унищожаване са бактериите, затова и ако целите само тяхното премахване, ще имате нужда от антибактериални спрейове или гелове с ниско съдържание на активните съставки. След бактериите идват гъбичките и бактерията на туберкулозата. Най-трудни за унищожаване са вирусите и вирусите с обвивка, затова когато търсите защита от тях ще имате нужда от биоциден дезинфектант, който има силно изразено антивирусно действие. 

Ефективността на средствата за дезинфекция не зависи от формата на продукта – гел или течност, нито от начина на приложение – опръскване или намазване на избраната повърхност с работен разтвор, а единствено от състава. 

Винаги проверявайте дали избраният от вас продукт е на спиртна или алкохолна основа и дали има нужните сертификати и разрешителни спрямо целта, за която желаете да го използвате!

Продуктите, които ви предлагаме ние от Ню Фреш, са с доказано качество и са сертифицирани за приложение както в домашни условия, така и в професионалната сфера. Свържете се с нас за безплатна консултация относно различните марки продукти и поръчайте средства за дезинфекция на отлични цени.

 

 

Предлагаме дезинфектанти за повърхности във формата на спрей, течности и концентрати. Те могат да се използват за почистване и дезинфекция на различни повърхности, като маси, плотове, дръжки на врати, подове и други.

Дезинфектантите се използват чрез нанасяне върху повърхността и оставяне за определен период от време, за да се осигури ефективна дезинфекция. След това повърхността се измива, ако е необходимо. Винаги следвайте инструкциите на производителя.

Времето за действие на дезинфектанта може да варира в зависимост от продукта, но обикновено е между 30 секунди и няколко минути. Прочетете инструкциите на етикета за конкретна информация относно времето за действие.

Някои хора могат да имат алергични реакции към определени съставки в дезинфектантите, като аромати или химикали. Ако имате чувствителна кожа или алергии, проверете съставките на етикета преди употреба

При избора на дезинфектант, вземете предвид вида на повърхността, която ще дезинфекцирате. Изберете продукти, които са ефективни срещу широк спектър от бактерии и вируси.