Меню
Количка

Дезинфектанти за повърхности

Производител: HMI - България Код на артикула: 100147-955
ХАЙГЕН СЕ (HMI® HYGIENE CE) - Концентрат дезифектант за почистване на медицински инстоменти и апаратура 5 кг.  Почистване и дезинфекция в една стъпка. Подходящ за почистване на всички видове миещи се повърхности на медицинска апаратура и инструментариум. С приятен аромат. ..
113.20лв
Без данък:113.20лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100017-955
HMI Идо Спрей -  за почистване и дезинфекция на малки по площ, труднодостъпни повърхности, оборудване и апаратура, предмети и прибори в здравни и лечебни заведения.Използва се в стоматологични, лекарски кабинети и лаборатории (за дезинфекция на стоматологични асистентски масички, стома..
111.80лв
Без данък:111.80лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100016-955
Дезинфектантът Идо Спрей от ХМИ е 5 литра препарат на алкохолна основа, предназначен за почистване и дезинфекция на малки повърхности, оборудване и инструменти. Подходящ е за употреба в професионалната сфера, където е нужно бърза и високоефективна дезинфекция, както и за ползване от масовия потребит..
61.50лв
Без данък:61.50лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100015-955
HMI Идо Спрей -  за почистване и дезинфекция на малки по площ, труднодостъпни повърхности, оборудване и апаратура, предмети и прибори в здравни и лечебни заведения.Използва се в стоматологични, лекарски кабинети и лаборатории (за дезинфекция на стоматологични асистентски масички, стома..
11.99лв
Без данък:11.99лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100235-955
HMI® TREFA SUPER - почистващ и дезинфекциращ концентрат с активен хлор, без неприятна миризма на хлорHMI® TREFA SUPER дава прозрачен работен разтвор в твърда вода без неприятна миризма на хлор.ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ: Прахообразен препарат за почистване и дезинфекция на миещи се повърх..
62.80лв
Без данък:62.80лв
Производител: България Код на артикула: 18-914
Алдекват + Концентрат за дезинфекция и почистване на повърхности и оборудване (с изключение на медицински изделия) в здравни и лечебни заведения, в обекти с обществено предназначение и индустриални обекти Номер на разрешението за пускане на пазара: 3437-1/17.02.2023Течен концентрат за почиства..
16.80лв
Без данък:16.80лв
АЛДЕСЕПТ MD- 1 л. - Концентриран алдехиден препарат за високостепенно почистване и дезинфекция на медицински инструменти и апаратура.
Временно изчерпан
Производител: България Код на артикула: 13-914
Концентриран алдехиден препарат за високостепенна дезинфекция на медицински инструменти и апаратура. Притежава бактерицидно, включително туберкулоцидно, вирусоцидно (HBV/ HIV/HCV), фунгицидно (C. Albicans, A.niger) и спороцидно действие. Предназначен е за дезинфекция и почистване на медицински и ст..
16.90лв
Без данък:16.90лв
Производител: България Код на артикула: 156-914
АЛДЕСЕПТ WC - 1 л. - Концентриран препарат за санитарни възли и химически тоалетни - почиства и дезинфекцираКОНЦЕНТРИРАН ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯНомер на Разрешението за пускане на пазара: 0014-3/2011СЪСТАВ : Активни вещества:  Глутаров алдехид 7.5g /100g  Етилен..
14.80лв
Без данък:14.80лв
Производител: България Код на артикула: 71-914
ЖИВАХЕКС спрей, Биоциден препарат за дезинфекция на малки, трудно достъпни и устойчиви на алкохол повърхности и дезинфекция на устойчиви на алкохол повърхности на медицинска апаратура - 750 мл Номер на издаденото разрешение за пускане на пазара: 0004-2/2009   СЪСТАВ: Активни вещества :..
11.70лв
Без данък:11.70лв
Производител: България Код на артикула: 78-914
НИПАСЕПТКОНЦЕНТРИРАН ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ПОВЪРХНОСТИНомер на Разрешение за пускане на пазара: 0093-1/2006 СЪСТАВ: Активни вещества : Бензалкониев хлорид 10g /100 ml Нипасид FCA 10g /100 ml, Други съставки Парфю..
11.50лв
Без данък:11.50лв
Производител: България Код на артикула: 64-914
Бързоразтворими гранули на хлорна основа за дезинфекция на вода в плувни басейни - шоково хлориране (хиперхлориране) и поддържаща дезинфекция.Ефектът му се дължи на освобождаването на активен хлор, което предизвиква необратими увреждания и унищожаване на микроорганизмите.Притежава бактерицид..
14.50лв
Без данък:14.50лв
Производител: България Код на артикула: 1-914
Използва се за дезинфекция на повърхности, вода в басейни и питейна вода.СЪСТАВ: Активното вещество: ГРАНУЛИ - натриев дихлоризоцианурат дихидрат 99% със съдържание на активен хлор мин. 56%;Основни преимущества на дезинфектант Санифорт: - Може да избирате между гранули или ефервесцентни та..
30.95лв 36.95лв
Без данък:30.95лв
Показани 1 от 12 | 76 (7 Страници)

Още информация

Вирусните частици и микробите могат да бъдат неутрализирани чрез поддържането на висока хигиена като често миене на ръцете и проветряване на помещенията, но най-доброто средство за защита и почистване остават дезинфектантите. Те могат да бъдат използвани за подове, за дезинфекциране на различни повърхности и материали, както и за ръцете като по този начин се гарантират чистотата и пълното унищожаване на вредните организми. 

Защо трябва да използвате дезинфектанти за повърхности?

Третирането на повърхностите с препарати за дезинфекция се извършва най-вече за поддържане на отлична хигиена. Дезинфектантът – течен или под формата на гел, трябва да съдържа минимум 70% спирт, за да бъде ефективен и да гарантира унищожение на патогенните организми – гъбички, бактерии и вируси. По този начин препаратът успешно ще изпълни основната си цел – ограничаването на разпространението на инфекции. Естествено, дезинфекцията е приоритет за всяко домакинство, но има и определени сфери, където поддържането на висока среда на стерилност е от ключово значение. 
В медицината дезинфектантите се използват за почистване, както на повърхности, така и на медицинско оборудване. Дезинфектантите ефективно ограничават разпространението на вируси и възпрепятстват развитието на инфекции в болнични, социални и детски заведения, както и в магазини, банки, офиси, фитнеси и др., където има голям човекопоток.

Колко често трябва да почиствате?

Необходимо е да почиствате с дезинфектанти поне веднъж дневно и всяка седмица що се касае до вашия дом, жилищен вход, офис или малък магазин. В детските градини и училища е необходимо редовно, всекидневно почистване, защото децата и персоналът не бива да са в досег с мръсни повърхности. 
В някои обекти като фитнес зали, хранителни магазини, ресторанти и питейни заведения се налага следването на специален график за почистване и дезинфекция, за да се гарантират мерки срещу заразяване с вируси и бактерии, включително и с вируса на COVID-19. 
В медицинските заведения, където нивото на хигиена е от първостепенна важност обеззаразяването да се извършва неколкократно в рамките на едно денонощие. В случай на необходимост от честа дезинфекция, препоръчваме употребата на дезинфекциращи средства за повърхности без отмиване. 

На какво се дължи ефективността на дезинфектантите за повърхности?

Ефективността на дезинфектантите за повърхности не е тайна. Те ефективно отстраняват невидимите патогенни организми, благодарение на своя състав. Затова и е важно да знаете точно какъв препарат да изберете спрямо вашите нужди. Най-лесни за унищожаване са бактериите, затова и ако целите само тяхното премахване, ще имате нужда от антибактериални спрейове или гелове с ниско съдържание на активните съставки. След бактериите идват гъбичките и бактерията на туберкулозата. Най-трудни за унищожаване са вирусите и вирусите с обвивка, затова когато търсите защита от тях ще имате нужда от биоциден дезинфектант, който има силно изразено антивирусно действие. 

Ефективността на средствата за дезинфекция не зависи от формата на продукта – гел или течност, нито от начина на приложение – опръскване или намазване на избраната повърхност с работен разтвор, а единствено от състава. 

Винаги проверявайте дали избраният от вас продукт е на спиртна или алкохолна основа и дали има нужните сертификати и разрешителни спрямо целта, за която желаете да го използвате!

Продуктите, които ви предлагаме ние от Ню Фреш, са с доказано качество и са сертифицирани за приложение както в домашни условия, така и в професионалната сфера. Свържете се с нас за безплатна консултация относно различните марки продукти и поръчайте средства за дезинфекция на отлични цени.