Препарати за прогонване на птици

Списъчен Изглед: Табличен
Подредба:

Днес съществуват много видове препарати за борба с птици, които се ползват лесно в зоните, където те кацат, гнездят и прекарват нощта. Всеки продукт има различна ефективност и трайност, но общ за всички е начинът на употреба: преди да използвате препаратите е необходимо да почистите мръсотията като перушина, екскременти, кал и др. При чистенето носете ръкавици и предпазна маска, тъй като изпражненията могат да бъдат опасни за здравето ви. Ние от Ню Фреш сме подбрали изпитани препарати за борба дори и с трудните за отблъскване в градски условия гълъби и лястовици.

Видове репеленти и препарати 

При консултация с наш специалист най-важно е да сте наясно какви птици желаете отблъснете и да съобразите какъв е достъпа до мястото, което желаете да защитите.

Аерозоли и спрейове

Обикновено представляват флакон, готов за употреба, с готова течност за прогонване на пернати. Пръскането извършвайте на всеки 2 седмици и след дъжд, тъй като при аерозолите липсва водоустойчивост. Предимството им е лекотата на употреба и дължината на изпръсканата струя, което ги прави предпочитани за труднодостъпни места.

Прахообразни препарати

По-трудоемки са за употреба в сравнение с аерозолите, тъй като е необходимо да разтворите концентратите във вода и да използвате пръскачка или специален пулверизатор за прилагането им. Могат обаче да бъдат използвани и в градината чрез разливане на готовото вещество. Липсва им водоустойчивост, което предполага често нанасяне.

Гелове за отблъскване на птици 

Геловете са специално разработени дълготрайни вещества, които доказано се справят с гълъбите, врабчетата и лястовиците, които са неизменна част от градската среда. Важно при избора на гел е да прецените какъв е достъпът до мястото, което желаете да защитите.

  • За первазите на прозорци и тераси, козирки, ниши и климатици препоръчваме употребата на гел в кутийки. Bird free optical gel е предпочитан продукт за борба с гълъбите както в домове, така и в обществени сгради. Продуктът създава илюзия за огън, а птиците имат вроден страх от него, което ги кара да бягат възможно най-далеч. Гелът притежава и лека миризма, която подпомага действието му. Кутийките закрепвайте здраво със силикон или монтажна лента и ги разполагайте на разстояние 10-15 см една от друга. Инвестицията си заслужава, тъй като гелът не се влияе от атмосферните условия като дъжд или слънце и има дълготраен 5-годишен ефект.
  • За по-големи площи като покриви е подходящ гелът в туба за прилагане чрез пистолет. Нанася се по цялата дължина на избраното място. Той представлява прозрачно, почти невидимо лепливо вещество, със съвсем лека миризма. Прави площите, нa които е нанесен, неприятни за кацане. По-евтин е в сравнение с кутийките гел, но и действието му е по-краткотрайно.
  • За използване върху открити площи са подходящи кубчетата желиран гел. Те са готов за употреба водоустойчив продукт, отделящ ароматна бариера, която птиците не харесват. Разпръсквате ги на желаното място и те ще отблъснат неканените вредители. При проливен дъжд и отмиване трябва да повторите третирането.

Безвредни ли са препаратите против птици?

Всички репеленти и препарати са създадени с цел хуманна борба с птиците. Те ще прогонят птиците от вашите навеси, покриви и стрехи, предоставяйки ви ефективност и защита. Тези препарати не са създадени, за да вредят на птиците и не съдържат отрови.

Финален избор

Всички продукти са произведени по международни стандарти и могат да бъдат закупени от нас Ню Фреш ООД с куриерска доставка. За едно не трябва да се притеснявате – цените и качеството. Постарали сме се да съберем само най-добрите марки от доказани производители. Ако все пак имате някакви колебания, свържете се с консултантите ни. Не позволявайте на птиците да унищожават имота ви.