Меню
Количка

Препарати за прогонване на птици

Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1230601-10
Птиците, особено гълъбите и прилепите, са склонни да посещават редовно места, заразени с изпражнения от други птици. Спрейовете против птици имат неприятна за тях миризма и това ги кара да напускат обработените места.Какво представлява препаратът?Еко спрей Flortis е висококачествен итали..
16.90лв
Без данък:16.90лв
Производител: ECOVIT - Италия Код на артикула: 410500-10
Не за всеки е приятно балкона му да се превърне в убежище на двойка гълъби, които с течение на времето могат да се превърнат в цяло ято. Терасите и первазите на прозорците стават техен дом, който малко по малко бива осеян с изпражненията им, носещи неприятна миризма. В такъв случай, за прогонването ..
19.90лв
Без данък:19.90лв
Производител: Италия Код на артикула: 009-79
Отблъсква гълъбите от перваза на прозореца, балконите, терасите, водосточните тръби, таваните и местата, по които кацат или гнездят.GoBack: Спрей за отблъскване на ГЪЛЪБИБлагодарение на новата формула се създава високо устойчива бариера като действа на обонянията на гълъбите, без да е н..
24.00лв
Без данък:24.00лв
Производител: Италия Код на артикула: 010-79
Отблъсква гълъбите от перваза на прозореца, балконите, терасите, водосточните тръби, таваните и местата, по които кацат или гнездят. GET BACK Piccioni: Кубчета - гел за отблъскване на ГЪЛЪБИ Благодарение на новата формула се създава високо устойчива бариера като действа на обонянията на гълъб..
19.90лв
Без данък:19.90лв
Производител: Италия Код на артикула: 806105-901
SCOOT за прогонване на птици, КУЧЕТА и КОТКИSCOOT е продукт под формата на водноомокрящ се прах. Съдържа 88 % алуминиев амониев сулфат додекахидрат - вещество, слабо доловимо за човешкото обоняние, но изключително неприятно за животните. Животните изграждат навици и оставят екскременти..
17.49лв
Без данък:17.49лв
4-THE BIRDS БАРИЕРА ЗА ПТИЦИ, ТЕЧЕН ПРЕПАРАТ СРЕЩУ ПТИЦИ (ЛЯСТОВИЦИ, ГЪЛЪБИ, СКОРЦИ И ДР.) - 250 мл.
Временно изчерпан
Производител: САЩ Код на артикула: 14795-903
Препоръчваме ви Течният препарат за птици 4-THE BIRDS, той е нетоксичен, прозрачен, леплив с продължително действие за вътрешна и външна употреба.Когато се прилага правилно може ефикасно да отблъсне ЛЯСТОВИЦИ и други гнездящи по сградите и дърветата птици, като Гълъби, Врабчета и ..
35.00лв
Без данък:35.00лв
4-THE BIRDS БАРИЕРА ЗА ПТИЦИ, ТЕЧЕН ПРЕПАРАТ СРЕЩУ ПТИЦИ (ЛЯСТОВИЦИ, ГЪЛЪБИ, СКОРЦИ И ДР.) - 600 мл.
Временно изчерпан
Производител: САЩ Код на артикула: 14796-903
Препоръчваме ви Течният препарат за птици 4-THE BIRDS, той е нетоксичен, прозрачен, леплив с продължително действие за вътрешна и външна употреба.Когато се прилага правилно може ефикасно да отблъсне ЛЯСТОВИЦИ и други гнездящи по сградите и дърветата птици, като Гълъби, В..
69.00лв
Без данък:69.00лв
4-THE BIRDS бариера за птици, Течен препарат срещу птици (лястовици, гълъби, скорци и др.) - 1200 мл. 4-THE BIRDS бариера за птици, Течен препарат срещу птици (лястовици, гълъби, скорци и др.) - 1200 мл.
Временно изчерпан
Производител: САЩ Код на артикула: 14797-903
Препоръчваме ви Течният препарат за птици 4-THE BIRDS, той е нетоксичен, прозрачен, леплив с продължително действие за вътрешна и външна употреба.Когато се прилага правилно може ефикасно да отблъсне ЛЯСТОВИЦИ и други гнездящи по сградите и дърветата птици, като Гълъби, В..
125.00лв
Без данък:125.00лв
4-THE BIRDS бариера за птици, Течен препарат срещу птици (лястовици, гълъби, скорци и др.) - 3.78 л 4-THE BIRDS бариера за птици, Течен препарат срещу птици (лястовици, гълъби, скорци и др.) - 3.78 л
Временно изчерпан
Производител: САЩ Код на артикула: 14798-903
Препоръчваме ви Течният препарат за птици 4-THE BIRDS, той е нетоксичен, прозрачен, леплив с продължително действие за вътрешна и външна употреба.Когато се прилага правилно може ефикасно да отблъсне ЛЯСТОВИЦИ и други гнездящи по сградите и дърветата птици, като Гълъби, Врабчета и ..
290.00лв
Без данък:290.00лв
Препарат - гел прогонващ птици Италия 250 гр. Препарат - гел прогонващ птици Италия 250 гр.
Временно изчерпан
Производител: Италия Код на артикула: 813-902
Италианският гел Qui No Pigeon Stops защитава осигурява дълготрайна защита (1 година и 6 месеца) на всякакви видове повърхности от гнездене и кацане на птици.Ефективно прогонва:Гълъби и врабчета; Скорци; Лястовици; Чайки и гларуси; Всякакви дребни и едри пернати.Действи..
30.60лв
Без данък:30.60лв
Аерозол прогонващ гълъби, от навеси, покриви, стрехи и други недостъпни места, действа от 4 метра FLORTIS - 750 мл. Аерозол прогонващ гълъби, от навеси, покриви, стрехи и други недостъпни места, действа от 4 метра FLORTIS - 750 мл.
Временно изчерпан
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1310000-10
Аерозол за отблъскване на гълъби е специално разработен, за да ви помогне за кратко време да промените лошите навици на гълъбите, които редовно замърсяват откритите места като парапети, навеси, улуци, перголи, козирки.  Готов за употреба. Продуктът действа чрез неприятни за гълъбите аромати.&..
31.80лв
Без данък:31.80лв
АКЦИЯ: Гел прогонващ птици (ГЪЛЪБИ, ЧАЙКИ, ГЛАРУСИ) Bird free optical gel  - 105 кутийки АКЦИЯ: Гел прогонващ птици (ГЪЛЪБИ, ЧАЙКИ, ГЛАРУСИ) Bird free optical gel  - 105 кутийки
-15 % Временно изчерпан
Производител: Bird Free Ltd - Англия Код на артикула: 78105-10
Гел против птици Bird free optical gelУникален продукт за контрол на всички видове птици като прави защитените с него места непривлекателни за гнездене и обитание от птици. Начин на употреба:1. Почистете добре мястото на което ще поставите гелът против гълъб..
855.91лв 1,006.95лв
Без данък:855.91лв
Показани 1 от 12 | 15 (2 Страници)

Още информация

Днес съществуват много видове препарати за борба с птици, които се ползват лесно в зоните, където те кацат, гнездят и прекарват нощта. Всеки продукт има различна ефективност и трайност, но общ за всички е начинът на употреба: преди да използвате препаратите е необходимо да почистите мръсотията като перушина, екскременти, кал и др. При чистенето носете ръкавици и предпазна маска, тъй като изпражненията могат да бъдат опасни за здравето ви. Ние от Ню Фреш сме подбрали изпитани препарати за борба дори и с трудните за отблъскване в градски условия гълъби и лястовици.

Видове репеленти и препарати 

При консултация с наш специалист най-важно е да сте наясно какви птици желаете отблъснете и да съобразите какъв е достъпа до мястото, което желаете да защитите.

Аерозоли и спрейове

Обикновено представляват флакон, готов за употреба, с готова течност за прогонване на пернати. Пръскането извършвайте на всеки 2 седмици и след дъжд, тъй като при аерозолите липсва водоустойчивост. Предимството им е лекотата на употреба и дължината на изпръсканата струя, което ги прави предпочитани за труднодостъпни места.

Прахообразни препарати

По-трудоемки са за употреба в сравнение с аерозолите, тъй като е необходимо да разтворите концентратите във вода и да използвате пръскачка или специален пулверизатор за прилагането им. Могат обаче да бъдат използвани и в градината чрез разливане на готовото вещество. Липсва им водоустойчивост, което предполага често нанасяне.

Гелове за отблъскване на птици 

Геловете са специално разработени дълготрайни вещества, които доказано се справят с гълъбите, врабчетата и лястовиците, които са неизменна част от градската среда. Важно при избора на гел е да прецените какъв е достъпът до мястото, което желаете да защитите.

  • За первазите на прозорци и тераси, козирки, ниши и климатици препоръчваме употребата на гел в кутийки. Bird free optical gel е предпочитан продукт за борба с гълъбите както в домове, така и в обществени сгради. Продуктът създава илюзия за огън, а птиците имат вроден страх от него, което ги кара да бягат възможно най-далеч. Гелът притежава и лека миризма, която подпомага действието му. Кутийките закрепвайте здраво със силикон или монтажна лента и ги разполагайте на разстояние 10-15 см една от друга. Инвестицията си заслужава, тъй като гелът не се влияе от атмосферните условия като дъжд или слънце и има дълготраен 5-годишен ефект.
  • За по-големи площи като покриви е подходящ гелът в туба за прилагане чрез пистолет. Нанася се по цялата дължина на избраното място. Той представлява прозрачно, почти невидимо лепливо вещество, със съвсем лека миризма. Прави площите, нa които е нанесен, неприятни за кацане. По-евтин е в сравнение с кутийките гел, но и действието му е по-краткотрайно.
  • За използване върху открити площи са подходящи кубчетата желиран гел. Те са готов за употреба водоустойчив продукт, отделящ ароматна бариера, която птиците не харесват. Разпръсквате ги на желаното място и те ще отблъснат неканените вредители. При проливен дъжд и отмиване трябва да повторите третирането.

Безвредни ли са препаратите против птици?

Всички репеленти и препарати са създадени с цел хуманна борба с птиците. Те ще прогонят птиците от вашите навеси, покриви и стрехи, предоставяйки ви ефективност и защита. Тези препарати не са създадени, за да вредят на птиците и не съдържат отрови.

Финален избор

Всички продукти са произведени по международни стандарти и могат да бъдат закупени от нас Ню Фреш ООД с куриерска доставка. За едно не трябва да се притеснявате – цените и качеството. Постарали сме се да съберем само най-добрите марки от доказани производители. Ако все пак имате някакви колебания, свържете се с консултантите ни. Не позволявайте на птиците да унищожават имота ви.

 

Препаратите за прогонване на птици създават неудобство за птиците, което ги кара да се отдалечат от обработваната зона. Това може да бъде постигнато чрез различни механизми като аромати, вкусове и други.

Времето, за което препаратите за прогонване на птици остават ефективни, може да варира в зависимост от конкретния продукт, условията на околната среда и други фактори. Обикновено обаче ефектът продължава от няколко седмици до месец.

За да изберете правилния препарат за прогонване на птици, е важно да определите видовете птици, които искате да отблъснете, както и мястото, което искате да защитите. Също така е полезно да се консултирате със специалист или да прегледате препоръките на производителите на препарати.

Честотата на прилагане на препаратите за прогонване на птици може да варира в зависимост от условията на околната среда и типа на продукта. Обикновено се препоръчва да се прилагат редовно, според указанията на производителя.

Препаратите за прогонване на птици са формулирани така, че да бъдат безвредни за домашни животни и други видове животни. Те се насочват към отблъскване на птици и не трябва да представляват опасност за други животни.