Меню
Количка

Препарати за септични ями

Производител: BROS - Полша Код на артикула: 359-79
Микробец WC Био гел за тоалетни свързани със септични ями - 750 млПредназначен за тоалетни, свързани със септична яма или домашна пречиствателна станция. Препарата почиства, отпушва и освежава Вашата тоалетна.Подпомага действието на Микробец Препарат за почистване на септична яма или..
9.10лв
Без данък:9.10лв
Микробец Комплект за почистване на септични ями - Гранули, таблетки, сашета и гел Микробец Комплект за почистване на септични ями - Гранули, таблетки, сашета и гел
ПРОМО -6 %
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 359-232-391-207
В комплекта са включени: Микробец Препарат - 1 кг Микробец - таблетки Микробец Препарат - 18 бр x 25 гр. Микробец WC био гел​Микробец - биологичен продукт, който разгражда замърсителите и почиства септичните ями и домашните пречиствателни станции.премахва неприя..
89.99лв 95.96лв
Без данък:89.99лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 232-79
Микробец Препарат за почистване на септична яма или домашна пречиствателна станция  - 1 кгMicrobec съдържа специализирани бактериални култури и ензими, които ускоряват естествения процес на разграждане на органични остатъци, като хартия, растителни остатъци и мазнини. Те са биоразградими. ..
37.90лв
Без данък:37.90лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100055-955
БИОФОРС ДИ ЕМ СИ (HMI®  BIOFORCE DMC) обезмирисител унищожаващ миризми от санитарни линии, канализации, тръби, сифони в бани и тоалетни, канализационата мрежа Течен биологичен препарат за усвояване на миризми в санитарни линии, канализации, тръби, сифони в бани и тоалетни. Бързо и ..
21.90лв
Без данък:21.90лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100056-955
С течение на времето по стените на канализационните тръби започват да се натрупват мазнини и други отлагания, които водят до стесняването им и рано или късно могат да причинят запушване. Нещо неприятно, което би могло да ви отвори много работа и да бъде свързано с немалки разходи и неприятна миризма..
7.60лв
Без данък:7.60лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 391-79
Какво представлява Микробец?Това е препарат с микробактерии, създаден специално за почистване и разграждане на съдържанието на септични ями. В него се съдържат много голямо количество полезни бактерии и ензими, които деградират по биологичен път отпадъците. Може да се използва и за подпомагане н..
26.50лв
Без данък:26.50лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100055-100065
В комплекта са включени:- 1 бр. Биофорс Ди Ем Си (HMI BIOFORCE DMC) от 1 л. - 1 бр. Биофорс Ди Ес Ел (HMI BIOFORCE DSL) от 200 гр. БИОФОРС ДИ ЕМ СИ (HMI®  BIOFORCE DMC)Обезмирисител унищожаващ миризми от санитарни линии, канализации, тръби, сифони в бани и то..
28.21лв 29.70лв
Без данък:28.21лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100055-100065-10
В комплекта са включени:- 1 бр. Биофорс Ди Ем Си (HMI BIOFORCE DMC) от 1 л. - 10 бр. Биофорс Ди Ес Ел (HMI BIOFORCE DSL) от 200 гр. БИОФОРС ДИ ЕМ СИ (HMI®  BIOFORCE DMC)Обезмирисител унищожаващ миризми от санитарни линии, канализации, тръби, сифони в бани и т..
94.90лв 99.90лв
Без данък:94.90лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 359-232-79
В комплекта са включени: Микробец Препарат - 1 кг Микробец WC био гел​Микробец - биологичен продукт, който разгражда замърсителите и почиства септичните ями и домашните пречиствателни станции.премахва неприятните миризми готов за употреба поддържа септичната яма в..
44.65лв 47.00лв
Без данък:44.65лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 359-391-79
В комплекта са включени: Микробец - таблетки Микробец WC био гел​Микробец - биологичен продукт, който разгражда замърсителите и почиства септичните ями и домашните пречиствателни станции.премахва неприятните миризми готов за употреба поддържа септичната яма в изправно..
33.82лв 35.60лв
Без данък:33.82лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 207-79
Микробец Препарат за почистване на септична яма или домашна пречиствателна станция - САШЕТА.Лесни за дозиране дози 18 бр. х 25 гр. Микробиологичен препарат за биоразлагане на съдържанието на септична яма. Редовното използване на Мicrobec намалява честотата на изпразване на септичната ям..
29.70лв
Без данък:29.70лв
Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)

Още информация

Септичните ями са широкоразпространени съоръжения, за които се налагат специфични регулярни грижи. Тъй като в тях протичат различни процеси като утаяване, гниене на отпадъци и ферментация, е необходимо третирането им със специални вещества. 
Те помагат за разрешаване на проблеми, които могат да възникнат като запушване на тръби, прекалено утаяване на дъното на септичната яма и пяна на повърхността ѝ, необходимост от по-често изпразване и чистене от камион и др. 

Колко често трябва да се почиства септична яма?

Регулярното изпразването на ямата е от първостепенно значение, но не е единственият начин за нейното почистване. За да поддържате полезния обем на съоръжението и за да ограничите неприятните миризми, както и честотата на изпразването ѝ трябва да третирате ежеседмично с препарати. 
Ние от Ню Фреш предлагаме богата гама от ефективни средства, които ще разградят биологичните остатъци. Обърнете внимание на опаковката относно дозировката и начина на прилагане на различните марки, а при необходимост се свържете с консултантите ни за повече инфорация. 

Какви са видовете препарати за разграждате на отпадъци?

  1. Препарати с бактерии и ензими 

Целта на продуктите е да разграждат и втечняват органичните отпадъци. Те съдържат големи количества бактерии и микроорганизми, които бързо и ефективно спомагат за разлагането на хартията, твърдите остатъчни продукти, мазнините и растителните остатъци като едновременно с това неутрализират неприятните миризми и намаляват обема на общото количество отпаден материал. Бактериалните вещества поддържат и необходимото количество полезни бактерии в септичната яма или станцията за пречистване. Те разграждат отпадъците до етап на втечняване, а след това, чрез ензимно разграждане, остава само чиста вода и прости съединения, които са напълно безвредни за човека и околната среда. 

Предлагаме препарати под формата на течност, гранули или таблетки като ефективността и качеството им не се променят от вида на избраното вещество. 

  1. Продукти за дезинфекция и премахване на миризми 

Подходящи средства за обработка на отпадните води в съоръженията, включително и в канали и тоалетни, са веществата, предназначени за дезинфекция и обезмирисителите. Продуктите на базата на хлор (хапчета, гранулат и др.) обеззаразяват съоръженията и неутрализират лошите миризми. Те обаче не са подходящи за пречиствателни станции, а освен това и намаляват полезните бактерии, тъй като съдържат химични съединения. 

Противопоказно е бактериалните препарати да се използват едновременно със средствата за дезинфекция. Необходимо е да изчакате най-малко една седмица след като сте използвали дезинфектант, за да третирате с бактериален продукт за разграждане. 

Винаги спазвайте инструкциите на избрания от вас препарат, за да добавите точното количество спрямо големината на съоръжението. Пропорциите и честотата на употреба са различни, но резултатът е еднакво задоволителен и бърз – отпадъците ще изчезнат, а миризмите ще бъдат редуцирани. 

Вредят ли препаратите за септични ями на хора и животни?

В селекцията ни от марки ще забележите, че сме подбрали артикули, които са напълно екосъобразни и техните разграждащи свойства се дължат на бактерии, микроорганизми, ензими и/ или хранителни компоненти. Съответно, при правилното им прилагане не излагате своя живот, този на близките си или този на домашните си любимци на риск.
Все пак, това са препарати и не бива да позволявате достъп на деца и животни до тях. Когато обработвате отпадъците в септичната яма те са напълно безопасни, но задължително избягвайте досега им с очите или случайното им поглъщане.

Как действат почистващите препарати за септични ями?

  • Разграждат биологичните отпадъци и тоалетната хартия;   
  • Неутрализират неприятната миризма;
  • Чрез редовната им употреба се намаляват неприятните налепи и утайката, както и пяната на повърхността;
  • Действието им увеличава полезния обем на съоръжението и редуцира честотата и разходите за изпразването му от камион; 
  • Бактериалните продукти са напълно безопасни за хора, животни и околна среда. 

Свържете се с консултантите ни, ако търсите допълнителна информация за цените или качеството на различните марки артикули, предназначени за почистване и поддръжка на септични и попивни ями. Елиминирайте лошите миризми и намалете честотата на изпразване на съоръженията. От онлайн магазина ни можете да поръчате с бърза доставка до всяка точка на страната. 

 

 

 

 

Използването на препарати за септични ями не представлява риск за тръбите или септичната система. Те са разработени специално да бъдат безопасни за употреба в съоръженията за отпадъчни води и са тествани за съвместимост с различни материали.

Признаците за проблеми със септичната яма са неприятните миризми, забавяне при оттичането на водата, повишени нива на вода около септичната яма и видими запушвания в тръбите. Ако забележите някой от тези неща, то е препоръчително да се свържете с професионалист за преглед или да използвате препарати за септични ями.

Препаратите за септични ями са безопасни за употреба в близост до бебета или малки деца. Все пак, е препоръчително да се избягва директният контакт с продукта и да се спазват указанията на производителя за съхранение и приложение.

Резултатите от приложението на препаратите за септични ями могат да варират в зависимост от конкретните условия на системата и типа на използвания препарат. Обикновено обаче се забелязва подобрение в качеството на оттичането и намаляване на миризмите след няколко използвания

Да, повечето препарати за септични ями са подходящи за използване в различни видове септични системи.