Лампи против комари

Списъчен Изглед: Табличен
Подредба:
Лампи против комари - РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 11 W, Ф16, 21.2 см. на най-добра цена

РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 11 W, Ф16, 21.2 см.
РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 11 W, ф. 16 мм., дължина - 21.2 см....

Цена:
14,80 лв
Лампи против комари - РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 15 W, Ф16 мм., 28.8 см. на най-добра цена

РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 15 W, Ф16 мм., 28.8 см.
РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 15 W, ф. 16 мм., дължина - 28.8 см. ...

Цена:
14,90 лв
Лампи против комари - РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 15 W, Ф26 мм., 45 см на най-добра цена

РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 15 W, Ф26 мм., 45 см
РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 15 W, ф. 26 мм., дължина - 45 см....

Цена:
13,90 лв
Лампи против комари - РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА  - Silvania - 15 W, Ф 26 мм., 45 см. по HACCP - нечуплива  на най-добра цена

РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 15 W, Ф 26 мм., 45 см. по HACCP - нечуплива
РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА ПРОТИВ МУХИ И ДРУГИ ЛЕТЯЩИ НАСЕКОМИ - Silvania - 15 W по HACC...

Цена:
28,00 лв
Лампи против комари - РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 18 W, Ф 26 мм., 60 см. на най-добра цена

РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 18 W, Ф 26 мм., 60 см.
РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 18 W, ф. 26 мм., дължина - 60 см....

Цена:
15,50 лв
Лампи против комари - РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА  - Silvania - 18 W, Ф 26 мм., 60 см. по HACCP - нечуплива  на най-добра цена

РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 18 W, Ф 26 мм., 60 см. по HACCP - нечуплива
РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА ПРОТИВ МУХИ И ДРУГИ ЛЕТЯЩИ НАСЕКОМИ - Silvania - 18 W по HACC...

Цена:
34,50 лв
Лампи против комари - РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 20 W, Ф 26 мм., 60 см. на най-добра цена

РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 20 W, Ф 26 мм., 60 см.
РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 20 W, ф. 26 мм., дължина - 60 см....

Цена:
17,50 лв
Лампи против комари - РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 40 W, 120 см на най-добра цена

РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 40 W, 120 см
РЕЗЕРВНА UV ПУРА ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА - Silvania - 40 W, дължина - 120 см....

Цена:
19,90 лв

Как да се защитим срещу ухапванията от комари?

Комарите - тези ужасни насекоми
Срещу кои комари трябва да се борим
Срещу комарите ефективни ли са електронни устройства?
Кое е нашето най-продавано електронно устройство срещу комари?
Електронни устройства срещу комари със светлина
Ултразвукови електронни устройства срещу комари

Комарите - тези ужасни насекоми

Комарите са двукрили летящи насекоми с деликатна структура и неприятни за хора и животни хранителни навици. Размерите им варират, но обикновено достигат между 1-15 mm. Теглото на комара е приблизително 2 mg. Женският може да бъде различаван от мъжкия по по-късия хобот, който се използва за пробиване на кожата на жертвите. Краката са изключително дълги и деликатни и позволяват на комара да кацне почти на всяка повърхност. Тази способност и тежестта са ключовите фактори, поради които много рядко забелязваме, че сме станали част от нечие меню.

Най-ефикасните електронни устройства срещу комари - изгодно!

Срещу кои комари трябва да се борим?

В страните с тропичен, субтропичен (a все по-често и тези с умерен кимат) голяма част от местното население е изложено на риск от опасни болести, пренасяни от комарите. Например, вирусът на филариазата и Западнонилската треска  се предават от комари от вида Culex quinquefasciatus. Японският енцефалитен вирус  се предава от Culex annulus, а вирусите на Денга и Зика - от комарите от вида  Aedes aegypti и Aedes albopictus.  Понастоящем, с изключение на японския вирусен енцефалит, няма ефективни ваксини, които да предотвратяват споменатите по-горе вируси.

Най-ефикасните електронни устройства срещу комари - изгодно!

Срещу комарите ефективни ли са електронни устройства?

ревенцията на епидемиите включва главно използването на химични агенти за ликвидиране на комарите. В домашни условия се ползват и различни устройства срещу комари. Приложими са и за обществена употреба.

Различните модели устройства срещу комари се различават помежду си по начина, по който привличат кръвопийците към капана и начина, по който те биват хващани. Те, от своя страна, могат да бъдат електрически, с UV светлина (с атрактанти и смукателни вентилатори) и лепящи повърхности,  електрически палки и др.

За по-голямо удобство е добре да ги разделим. Преди това ще представим няколко факта за ултравиолетовата светлина - кръвосмучещите насекоми са чувствителни към интензитета на светлината, посоката, дължината на вълната, цвета и контраста. Анализът на сечението на очите на комарите разкрива чувствителността им към ултравиолетовите (UV) лъчи. По този начин учените разработват ефективни устройства срещу комари.

Кое е нашето най-продавано електронно устройство срещу комари?

Те са предназначени да предпазват големи площи, действат напълно сигурно и безопасно. Устройството срещу комари съумява да привлече неприятните насекоми с вещество, наречено атрактант. То не действа самостоятелно. Напротив,  устройството срещу комари функционира в комбинация с въглероден диоксид, влага, светлина, цвят и топлина. Уредът използва безвредни за природата и нас вещества. Сред тях са съединенията октенол и млечна киселина, които се отделят и от хората, и от животните. Освен това,  устройството срещу комари  е разработено така, че да не работи с водна мъгла, инсектициди, цитронела. Изключването на употребата на опасни химикали щади хората и околната среда.

Устройството срещу комари работи лесно и ефективно. Всеизвестен е фактът, че единствено женските индивиди се хранят с кръв. Те имат нужда от протеините в червената течност, за да могат яйцата на насекомите да се развият нормално в телата на майките им. Комарите откриват потенциалното си „меню” чрез специфичната остра миризма на въглеродния диоксид. Освен него кръвосмучещите женски  усещат добре и алкохолното съединение октенол, топлината и влагата, когато издишаме, както и индивидуалния аромат на телата ни.

Иновативното устройство срещу комари мами насекомите. То насочва срещу тях собствените им биологични приспособления. Ефективното устройство срещу комари играе ролята на перфектната жертва. След като насекомите са се приближили достатъчно близо до уреда, насекомите биват засмукани във вътрешността му благодарение на вакуумен вентилатор. Попаднали в капана, насекомите се дехидратират и загиват.

Устройството срещу комари разчита на надеждния и бързодействащ атрактант, успешно имитиращ аромата на човешко тяло, увеличавайки процента си на успеваемост. Привличащото насекомите вещество може да издържи седмици наред. Устройството срещу комари функционира както с 12V адаптер. Въпреки това, може да се включва и в мрежа с напрежение 220V.

  • Нещо важно, с което да се съобразите:

Нещо важно, с което трябва да се съобразите – устройствата привличат комарите, примамвайки ги в капана, където умират. Те не само привличат комари от непосредствения район на къщата ви. Някои модели могат да ги привлекат от област с радиус от 1,5 акра. Уредът не е покупка, която трябва да направите през деня преди вашето голямо барбекю със съседите в двора си, защото обстановката ще зажужи не само от звънливия гласец на съседите. Може да им спретнете такова парти, само ако не ги харесвате.

Поради начина, по който устройството срещу комари работи, отнема време, за да се унищожат големите популации от комари. Ако ползвате уреда системно и последователно в продължение на няколко седмици, вашето търпение ще бъде възнаградено със забележимо и ефективно намаляване на дейността на насекомите от месната популация.

Електронни устройства срещу комари, работещи със светлина

  • Ще продължим  с устройството срещу комари с UV светлина.

Ако трябва да прибегнем до шега, то ще кажем, че най-доброто устройство срещу комари е затварянето на всички прозорци и врати и употребата на репеленти против тях. Но това е нещо, което няма как да се превърне в постоянна част от ежедневието ни.

Като алтернатива можем да "разубедим" насекомото да идва в домовете ни с помощта на изпитани електронни устройства срещу комари и капани, държащи ефективно летящите кръвопийци далеч от дома, спалнята, караваната, палатката или хотелската стая.

Отлично решение са устройствата срещу комари, използващи ултравиолетова светлина. Те привличат летящите насекоми и ги убиват, когато те стигат твърде близо до мрежата с високо напрежение. UV-крушките, с които работят те, са енергоспестяващи и няма да натоварят бюджета ви. При определени модели на пазара смяната на крушката може да се направи чак след цели 12 месеца системна употреба. В зависимост от предназначението на уреда (промишлено или за дома), охраняваната площ варира от 15 до впечатляващите 200 квадратни метра. Устройството срещу комари, работещо с атрактант и UV-светлина може да обхване дори повече - около 1500 кв. м. Това го прави подходящо и промишлени, и за домашни помещения.

Ултразвукови електронни устройства срещу комари

  • Разбира се, има и устройства срещу комари, излъчващи ултразвук.

Той не може да се възприеме от човешкия слух, но е изключително стресиращ и дразнещ за насекомите. В резултат на това, те започват да избягват районите, където източникът на шума е особено силен.

За да запазите ефекта на избраното устройство, уверете се, че вратите и прозорците се затварят плътно и не оставят пролуки, от където могат да влязат комари. Наблюдавайте и ги сменете, ако е необходимо. Не оставяйте отворено по-дълго, отколкото е необходимо, за да нямате проблеми.