Меню
Количка

Борба с Бръмбари, Щурци и Щипалки

Производител: Hüniger Код на артикула: 12357-10
Hüniger® натурален продукт за унищожаване на колорадски бръмбар. Хюнигер® Колорадски бръмбар е 100% натурален продукт за унищожаване на колорадски бръмбар.Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Ефективен и лесен за употреба н..
7.59лв
Без данък:7.59лв
Производител: Швейцария Код на артикула: 1001-930
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЙКЪН?Айкън 10 КС е високоефективен биоцид, произведен от швейцарския бранд Syngenta. Представлява микрокапсулирана суспензия, в която активното вещество е пречистен ламбда цихалотрин.КАК ДЕЙСТВА ПРЕПАРАТЪТ?Има бърз първоначален ефект, унищожаващ възрастни ..
7.40лв
Без данък:7.40лв
Производител: BASF - Германия Код на артикула: 8984-930
Фендона 60 СК е инсектициден препарат от групата на пиретроидите, който действа ефективно и широкоспектърно срещу много типове вредители. Можете да използвате препарата в борбата срещу:Летящи насекоми – мухи, комари, молци; Пълзящи насекоми – хлебарки, дървеници, бълхи, мравки, ..
182.90лв
Без данък:182.90лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 1158-905
K-Othrine® SC 25 е продукт, който действа като намокрим прах от гледна точка на остатъчна активност, но същевременно е използван с лекота и удобството на течност. За разлика от намокримия прах, нанесените частици не се виждат.Препаратът действа бързо срещу насекоми чрез директно пръскане или..
155.90лв
Без данък:155.90лв
АЙКЪН 10 КС - 1 л., Швейцария - Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси
НОВО
Производител: Швейцария Код на артикула: 1003-930
АЙКЪН 10 CS - 1 л. Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси, Швейцария      СПЕКТЪР НА ДЕЙСТВИЕ: Високоефективен биоцид с контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и сравнително дълго последействие..
189.50лв
Без данък:189.50лв
Производител: Швейцария Код на артикула: 1002-930
Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси - АЙКЪН 10 CS - 250 мл., Швейцария      Спектър на действие:Високоефективен биоцид с контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и сравнително дълго последействи..
57.99лв
Без данък:57.99лв
Производител: HERLY garden Код на артикула: 20314-922
Раменна пръскачка за течности 5 л, с метален удъулжител и ръчна помпа за налягане Раменна пръскачка HERLY е с метален удължител и ръчно пластмасово бутало за налягане, снабдена с предпазен клапан, оранжева на цвят.  Съвместимост на пръскачката е 5 л, изработена от качествена пластмаса, пръс..
19.50лв
Без данък:19.50лв
Пръскачка (пулверизатор) Gea 1.5 л.
Временно изчерпан
Производител: BERTANI - Италия Код на артикула: 34798-922
Пулверизатор с ръчна помпа за налягане. С бутон за изпускане на налягане и заключващ бутон при пръскане.С разглобяем накрайник за по-лесно почистване. Обем: 1.5 л Функции на пръскане: 2 Дължина на пръскване: 800 см Височина на пръскане: 400 см Работно налягане: 2/3 бара Максимален ъгъл на..
18.99лв
Без данък:18.99лв
Показани 1 от 8 | 8 (1 Страници)

Още информация

Бръмбарите, щурците и щипалките са насекоми, които с интерес наблюдаваме на излет сред природата. Въпреки това изпитваме ужас, когато трябва да се изправим срещу тях в дома си или ги срещнем в градината. 
Бръмбарите живеят на открито, но могат да се промъкнат и в апартамента ви – често се катерят по первазите на прозорците, нахлуват сред книгите в библиотеките или бръмчат около светнати крушки. Щурците са способни да се хранят както с растения, така и с мебели, тапети, хартия и други елементи от интериора. В градината се хранят с млади растения или разсад. Щипалките пък са особено неприятни, тъй като ухапванията им са болезнени, въпреки че дискомфортът от тях трае кратко. Нашествията на тези насекоми могат да бъдат нетърпими, но борбата с тях може да е успешна.  

Средства за борба с бръмбари, щурци и щипалки

За ефективно отблъскване и унищожаване на тези вредни насекоми може да използвате естествени или химически вещества: 

  • Употреба на капани: За борба с всякакви насекоми в дома и градината разполагайте капани. Имате нужда от подходящи капани с лепливи плоскости, предназначени за употреба на открито или на закрито. Разликата е в трайността на лепилото и дали то се влияе от метеорологичните условия.
  • Третиране с препарати: Пръскането с инсектициди за борба с въпросните инсекти е най-надеждното средство за елиминиране на проблема. Употребата на химически вещества е неизбежна, особено ако се касае до масово нападение, голяма популация от инсекти или е необходимо незабавно да защитите насажденията си. Третирането с инсектициди е лесно и позволява унищожаването дори на насекоми, които са се укрили в цепнатини, дупки и др. недостъпни места. 

Видове препарати за прогонване на бръмбари, щурци и щипалки

Препаратите, които се използват за борба с тези вредители са широкоспектърни инсектициди. Те действат едновременно на цялата популация от насекоми. Обикновено имат контактно и остатъчно действие и по този начин защитават третираните места за по-дълъг период от време. Най-често биоцидите се предлагат под формата на концентрат, който трябва да бъде разреден с определено количество вода, спрямо препоръките на производителя. 

В случай, че водите борба с вредните инсекти в жилището си и използвате най-подходящия препарат, не забравяйте да обработите с разтвора всички помещения, както и первазите, праговете на вратите, скриновете и шкафовете и т.н. Препоръчваме ви да комбинирате различни средства за борба с неканените вредители за оптимален ефект. 

Предимства на инсектицидите срещу бръмбари, щурци и щипалки:

  • Мигновен ефект;
  • Висока биологична ефикасност; 
  • Силно отблъскващо действие; 
  • Икономични са и на достъпни цени; 
  • Действат върху най-различни повърхности; 
  • Използват се за защита както на тревни площи, градини, веранди, тераси,  така на закрито в дома. 

Уреди за премахване на бръмбари, щурци и щипалки от градината

Нанасянето на разтворите на инсектицидите върху повърхностите можете да извършвате чрез омокряне или опръскване. За да извършите ефективна и прецизна обработка против бръмбари, щурци и щипалки са ви необходими и уреди – спринцовка за дозиране на точното количество биоцид и пръскачка или малък пулверизатор. 

В нашия онлайн магазин Ню Фреш ще откриете не само различни марки препарати за отърваване от бръмбари, щурци и щипалки, но и голямо разнообразие от ръчни пръскачки и пулверизатори, с които ще си спестите време и усилия. Консултирайте се с екипа ни от професионалисти, за да изберете продукти с доказано качество и незабавен ефект в борбата с вредителите!