Борба с Бръмбари, Щурци и Щипалки

Списъчен Изглед: Табличен
Подредба:
Борба с Бръмбари, Щурци и Щипалки - АЙКЪН 10 КС - 20 мл., Швейцария - Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси на най-добра цена
АЙКЪН 10 КС - 20 мл., Швейцария - Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси
Цена:
6,30 лв
Борба с Бръмбари, Щурци и Щипалки - АЙКЪН 10 КС - 250 мл., Швейцария - Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси на най-добра цена
АЙКЪН 10 КС - 250 мл., Швейцария - Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси
Цена:
49,90 лв
Борба с Бръмбари, Щурци и Щипалки - ФЕНДОНА 60 CK (Fendona 60 SC) - 500 мл. Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи. на най-добра цена
ФЕНДОНА 60 CK (Fendona 60 SC) - 500 мл. Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи.
Цена:
98,90 лв
Борба с Бръмбари, Щурци и Щипалки - ФЕНДОНА 60 CK (Fendona 60 SC) - 1000 мл. Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи. на най-добра цена
ФЕНДОНА 60 CK (Fendona 60 SC) - 1000 мл. Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи.
Цена:
182,90 лв
Борба с Бръмбари, Щурци и Щипалки - К-Отрин СК 25 (BAYER) Препарат за комари, мухи, дървеници, хлебарки, бълхи, молци, щипалки, въшки, мравки, пеперуди - 1000 мл. на най-добра цена
К-Отрин СК 25 (BAYER) Препарат за комари, мухи, дървеници, хлебарки, бълхи, молци, щипалки, въшки, мравки, пеперуди - 1000 мл.
Цена:
155,90 лв
Борба с Бръмбари, Щурци и Щипалки - Пръскачка раменна с метален удължител 5 л на най-добра цена
Пръскачка раменна с метален удължител 5 л
Цена:
19,50 лв
Борба с Бръмбари, Щурци и Щипалки - Пръскачка (пулверизатор) Gea 1.5 л. на най-добра цена
Пръскачка (пулверизатор) Gea 1.5 л.
Цена:
18,99 лв
Борба с Бръмбари, Щурци и Щипалки - К-Отрин СК 25 (BAYER) Препарат за комари, мухи, дървеници, хлебарки, бълхи, молци, щипалки, въшки, мравки, пеперуди - 100 мл. на най-добра цена
К-Отрин СК 25 (BAYER) Препарат за комари, мухи, дървеници, хлебарки, бълхи, молци, щипалки, въшки, мравки, пеперуди - 100 мл.
Цена:
21,49 лв

Бръмбарите, щурците и щипалките са насекоми, които с интерес наблюдаваме на излет сред природата. Въпреки това изпитваме ужас, когато трябва да се изправим срещу тях в дома си или ги срещнем в градината. 
Бръмбарите живеят на открито, но могат да се промъкнат и в апартамента ви – често се катерят по первазите на прозорците, нахлуват сред книгите в библиотеките или бръмчат около светнати крушки. Щурците са способни да се хранят както с растения, така и с мебели, тапети, хартия и други елементи от интериора. В градината се хранят с млади растения или разсад. Щипалките пък са особено неприятни, тъй като ухапванията им са болезнени, въпреки че дискомфортът от тях трае кратко. Нашествията на тези насекоми могат да бъдат нетърпими, но борбата с тях може да е успешна.  

Средства за борба с бръмбари, щурци и щипалки

За ефективно отблъскване и унищожаване на тези вредни насекоми може да използвате естествени или химически вещества: 

 • Употреба на капани: За борба с всякакви насекоми в дома и градината разполагайте капани. Имате нужда от подходящи капани с лепливи плоскости, предназначени за употреба на открито или на закрито. Разликата е в трайността на лепилото и дали то се влияе от метеорологичните условия.
 • Третиране с препарати: Пръскането с инсектициди за борба с въпросните инсекти е най-надеждното средство за елиминиране на проблема. Употребата на химически вещества е неизбежна, особено ако се касае до масово нападение, голяма популация от инсекти или е необходимо незабавно да защитите насажденията си. Третирането с инсектициди е лесно и позволява унищожаването дори на насекоми, които са се укрили в цепнатини, дупки и др. недостъпни места. 

Видове препарати за прогонване на бръмбари, щурци и щипалки

Препаратите, които се използват за борба с тези вредители са широкоспектърни инсектициди. Те действат едновременно на цялата популация от насекоми. Обикновено имат контактно и остатъчно действие и по този начин защитават третираните места за по-дълъг период от време. Най-често биоцидите се предлагат под формата на концентрат, който трябва да бъде разреден с определено количество вода, спрямо препоръките на производителя. 

В случай, че водите борба с вредните инсекти в жилището си и използвате най-подходящия препарат, не забравяйте да обработите с разтвора всички помещения, както и первазите, праговете на вратите, скриновете и шкафовете и т.н. Препоръчваме ви да комбинирате различни средства за борба с неканените вредители за оптимален ефект. 

Предимства на инсектицидите срещу бръмбари, щурци и щипалки:

 • Мигновен ефект;
 • Висока биологична ефикасност; 
 • Силно отблъскващо действие; 
 • Икономични са и на достъпни цени; 
 • Действат върху най-различни повърхности; 
 • Използват се за защита както на тревни площи, градини, веранди, тераси,  така на закрито в дома. 

Уреди за премахване на бръмбари, щурци и щипалки от градината

Нанасянето на разтворите на инсектицидите върху повърхностите можете да извършвате чрез омокряне или опръскване. За да извършите ефективна и прецизна обработка против бръмбари, щурци и щипалки са ви необходими и уреди – спринцовка за дозиране на точното количество биоцид и пръскачка или малък пулверизатор. 

В нашия онлайн магазин Ню Фреш ще откриете не само различни марки препарати за отърваване от бръмбари, щурци и щипалки, но и голямо разнообразие от ръчни пръскачки и пулверизатори, с които ще си спестите време и усилия. Консултирайте се с екипа ни от професионалисти, за да изберете продукти с доказано качество и незабавен ефект в борбата с вредителите!