Меню
Количка

Дезинфектанти за ръце

Производител: HMI - България Код на артикула: 100030-955
БУЛИКС ХИДРАТИРАЩ КРЕМ САПУН ЗА РЪЦЕ, КОСА И ТЯЛОТечен хидратиращ крем сапун за ръце и тяло с освежаващ ефект.Притежава бързо и продължително действие.Прониква дълбоко в порите на кожата.Силно пенлив.С неутрално pH за всички типове кожа. Добавя тонизиращ ефект и дълготрайно усещ..
5.80лв
Без данък:5.80лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100671-955
Скруб Ал ХМИ е течен дезинфектант, съдържащ етанол 72% и е предназначен за дезинфекциране на ръце и кожа. Използва се в професионалната сфера преди извършването на хирургически и медицински манипулации. Може да се използва и от масовия потребител за хигиенна дезинфекция. Разфасовка: Туба от..
133.16лв
Без данък:133.16лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100669-955
Дезинфектант на алкохолна основа за хигиенна и хирургична дезинфекция на ръце и кожа с дълготрайно действие и приятен аромат. Без последващо изплакване.Антисептик с удължено действие (до 6 часа под ръкавиците), съдържащ специални щадящи кожата емолиенти.СПЕКТЪР НА ДЕЙСТВИЕ:Действа ба..
10.80лв
Без данък:10.80лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100211-955
За професионална употребаХМИ Scrub Classic е антисептик за почистване на кожа и ръце, предназначен за професионална употреба. Характеристики:Класически антисептик - сапун за почистване и дезинфекция на ръцете и кожата.Щади кожата, дори при честа употреба.Отличава се с хи..
96.00лв
Без данък:96.00лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100210-955
За професионална употребаХМИ Scrub Classic е антисептик за почистване на кожа и ръце, предназначен за професионална употреба. Характеристики:Класически антисептик - сапун за почистване и дезинфекция на ръцете и кожата.Щади кожата, дори при честа употреба.Отличава се с хи..
14.95лв
Без данък:14.95лв
Производител: България Код на артикула: 73-914
ЖИВАСЕПТ ГЛЮКОНАТ - ГОТОВ ЗА УПОТРЕБА ПРЕПАРАТ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА РЪЦЕ И КОЖА ПРЕДИ МЕДИЦИНСКИ МАНИПУЛАЦИИ Номер на разрешението за пускане на пазара: 0013-2/2009СЪСТАВ: Активни вещества :  Хлорхексидин диглюконат 0.6g / 100g  Изопропанол 60g /100g  Други съставки:  Омек..
12.60лв
Без данък:12.60лв
Производител: България Код на артикула: 34-914
ЖИВАСЕПТ ПЯНА - ГОТОВ ЗА УПОТРЕБА ПРЕПАРАТ ЗА МИЕНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА РЪЦЕ И КОЖА Номер на разрешението за пускане на пазара: 0043-3/2011Състав:  Активни вещества  Хлорхексидин диглюконат - 0.8g /100g Други съставки: Нейоногенно ПАВ Омекотители за кожа  Парфюмна композиция ..
6.00лв
Без данък:6.00лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100418-955
HMI® BACTOSEPT FOAM 330 гр. Дезинфекцираща пяна за ръце без отмиванеХАРАКТЕРИСТИКИ на Бактосепт Фоам:+ Нанася се под формата на пяна бързо и лесно + Съдържа щадящи кожата съставки + Подходящ за ежедневна употребаВИД НА БИОЦИДА + Течност + Готов за употребаОБЛАСТ НА ПРИЛО..
7.35лв
Без данък:7.35лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100389-955
HMI® BACTOSEPT FOAM 5 кг. Дезинфекцираща пяна за ръце без отмиванеХАРАКТЕРИСТИКИ на Бактосепт Фоам: + Нанася се под формата на пяна бързо и лесно + Съдържа щадящи кожата съставки + Подходящ за ежедневна употребаВИД НА БИОЦИДА + Течност + Готов за употребаОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ + Хиги..
35.50лв
Без данък:35.50лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100036-955
ХМИ БУЛИКС ФОРТЕ, 10 л. Течен сапун за силно замърсени ръцеХАРАКТЕРИСТИКИ+ Подходящ за силно замърсени ръце+ Без абразив+ Формула с балсам, щадяша кожата+ Подходящ за продължителна употреба+ Възможност за използване на диспенсър за прецизно дозиране за икономична употреб..
84.20лв
Без данък:84.20лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100034-955
ХМИ БУЛИКС ФОРТЕ, 750 мл. Течен сапун за силно замърсени ръцеХАРАКТЕРИСТИКИ+ Подходящ за силно замърсени ръце+ Без абразив+ Формула с балсам, щадяша кожата+ Подходящ за продължителна употреба+ Възможност за използване на диспенсър за прецизно дозиране за икономична употр..
7.70лв
Без данък:7.70лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100048-955
ХАРАКТЕРИСТИКИ+ Мощен ефект при наситени мазнини и силно замърсена посуда+ Икономична дозировка+ Съдържа специални компоненти и омекотители, щадящи кожата на ръцете+ Свеж аромат на лимон ВИД НА ДЕТЕРГЕНТА+Течност+ Концентрат ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ+..
5.50лв
Без данък:5.50лв
Показани 1 от 12 | 36 (3 Страници)

Още информация

Поддържането на лична хигиена е от първостепенна важност за човешкото здраве. Бактериите, микробите и вирусите, с които се сблъскваме в ежедневието, могат да бъдат неутрализирани чрез употребата на специални дезинфектанти за ръце. Тези препарати се използват както във всекидневния живот и в дома, така и в обществени институции и здравни заведения, в ресторанти и кафенета, в промишлеността и други. На сайта ни сме подбрали продукти на изпитани марки и достъпни цени, които гарантират максимално почистване и дезинфекция. 

Колко често трябва да дезинфекцирате ръцете си?

Честотата на дезинфекция зависи от начина ви на живот и средата, с която се сблъсквате. Най-общо, дезинфектантите се използват навън и там, където няма възможност ръцете да бъдат измити с вода и сапун. 

Необходимо е да се дезинфектирате при пътуване с обществен градски или междуградски транспорт, при посещение в банка, офис или магазин с голям човекопоток, след ползването на асансьор, след игра на детето на детска площадка и т.н.

Препоръчваме честата и ежедневна употреба на дезинфектант в бита, когато почувствате кожата си замърсена. Ако професията ви е свързана със стерилна среда или работите с пари и/или хранителни продукти, препоръчваме слагане на хигиенизиращо средство непосредствено преди извършване на дадено действие. 

Разлики между видовете дезинфектанти

Препаратите за лична хигиена са два основни типа: гелове и спрейове за бърза дезинфекция без последващо измиване и такива, които се използват с вода. Двата вида постигат максимално ниво на почистване и защита, като унищожават вирусите, микробите и бактериите, благодарение на съставките си. 

Дезинфектантите без отмиване се нанасят върху кожата на ръцете – най-вече върху дланите и пръстите. Те са предпочитан вариант за бърза и лесна дезинфекция през целия ден – по време на разходка и/или игра с децата в парка, при посещение на фитнес или магазини, както и в работното ежедневие. Може да избирате между препарати под формата на гел или спрей за директна употреба. Необходимо е обилно да третирате ръцете си и да разнесете продукта, оставяйки го да подейства 20-30 секунди и напълно да се абсорбира в кожата. 

Дезинфектантите с отмиване се използват като течни сапуни. Заради активните си вещества, този тип антисептици унищожават микробите и бактериите много по-качествено от стандартните сапуни. Препаратите с измиване са сигурен и предпочитан вариант за поддържане на високо ниво на лична хигиена при работа в медицински заведения и в обекти от хранително-вкусовата промишленост. 

Какво е основното съдържание на дезинфектантите?

Повечето хигиенизиращи препарати съдържат етилов алкохол. При част от продуктите без отмиване освен спирт, има добавени и етерични масла и аромати. Целта им е да омекотяват и да предпазват кожата на ръцете от изсушаване. 
Разликите идват от процента алкохолно съдържание – колкото по-високо е то, толкова по-силна е дезинфекцията. Най-високите стойности рядко се използват в бита. Препоръчваме ви да избирате продукти, чието алкохолно съдържание е  минимум 70%. 

Каква функция изпълняват дезинфектантите?

Продуктите притежават силно изразени свойства, за да бъдат подходящи за употреба не само в бита, но и в хирургичното отделение.
Имат силно почистващо и защитно действие. Неутрализират бактерии, гъбички, микроби и вируси с твърда обвивка, включително и вирусът на Covid-19. Целта на препаратите е поддържането на безупречна чистота и хигиена на ръцете, както и на предмети и повърхности, които влизат в контакт с ръцете. 

В онлайн магазин Ню Фреш ще откриете голямо разнообразие от продукти за дезинфекция на ръце. Предлагаме както удобни разфасовки гелове и спрейове за лична употреба, така и препарати с доказано качество и сертификати, предназначени за обществено ползване. Свържете се с консултантите ни и попитайте за специалните диспенсъри за безконтактно прилагане на дезинфектант.

 

 

Обикновено дезинфектантите за ръце се нанасят върху сухи ръце и се втриват, докато ръцете са напълно покрити и изсъхнат. Уверете се, че продуктът се използва според инструкциите на производителя.

Дезинфектантите за ръце, особено тези, които съдържат поне 60% алкохол, са ефективни срещу много видове бактерии и вируси, включително коронавируси и грипни вируси.

Дезинфектантите за ръце могат да бъдат ефективни за бързо почистване, но не трябва да заменят изцяло измиването на ръце с вода и сапун. Винаги измивайте ръцете си с вода и сапун, когато имате възможност, особено след използване на тоалетната или преди хранене.

Да, някои дезинфектанти, особено тези с високо съдържание на алкохол, могат да предизвикат сухота или раздразнение. За да предотвратите това, използвайте дезинфектанти с добавени овлажнители или лосиони за ръце след употреба.

Съхранявайте дезинфектантите на хладно и сухо място, далеч от деца и източници на топлина или пламъци. Уверете се, че бутилките са плътно затворени, за да предотвратите изпаряването на активните съставки.