Меню
Количка

Медицински дезинфектанти

Производител: HMI - България Код на артикула: 100030-955
БУЛИКС ХИДРАТИРАЩ КРЕМ САПУН ЗА РЪЦЕ, КОСА И ТЯЛОТечен хидратиращ крем сапун за ръце и тяло с освежаващ ефект.Притежава бързо и продължително действие.Прониква дълбоко в порите на кожата.Силно пенлив.С неутрално pH за всички типове кожа. Добавя тонизиращ ефект и дълготрайно усещ..
5.80лв
Без данък:5.80лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100671-955
Скруб Ал ХМИ е течен дезинфектант, съдържащ етанол 72% и е предназначен за дезинфекциране на ръце и кожа. Използва се в професионалната сфера преди извършването на хирургически и медицински манипулации. Може да се използва и от масовия потребител за хигиенна дезинфекция. Разфасовка: Туба от..
133.16лв
Без данък:133.16лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100669-955
Дезинфектант на алкохолна основа за хигиенна и хирургична дезинфекция на ръце и кожа с дълготрайно действие и приятен аромат. Без последващо изплакване.Антисептик с удължено действие (до 6 часа под ръкавиците), съдържащ специални щадящи кожата емолиенти.СПЕКТЪР НА ДЕЙСТВИЕ:Действа ба..
10.80лв
Без данък:10.80лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100211-955
За професионална употребаХМИ Scrub Classic е антисептик за почистване на кожа и ръце, предназначен за професионална употреба. Характеристики:Класически антисептик - сапун за почистване и дезинфекция на ръцете и кожата.Щади кожата, дори при честа употреба.Отличава се с хи..
96.00лв
Без данък:96.00лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100210-955
За професионална употребаХМИ Scrub Classic е антисептик за почистване на кожа и ръце, предназначен за професионална употреба. Характеристики:Класически антисептик - сапун за почистване и дезинфекция на ръцете и кожата.Щади кожата, дори при честа употреба.Отличава се с хи..
14.95лв
Без данък:14.95лв
Производител: България Код на артикула: 137-914
ЖИВАХЕКС спрей, за бърза дезинфекция на медицински и стоматологични инструменти, медицинска апаратура и оборудване - 750 мл - 750 мл Номер на издаденото разрешение за пускане на пазара: 0004-2/2009   СЪСТАВ: Активни вещества : Хлорхексидин диглюконат: 0.5g /100g Изопропанол: 60g /100 g Д..
11.70лв
Без данък:11.70лв
Производител: България Код на артикула: 78-914
НИПАСЕПТКОНЦЕНТРИРАН ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ПОВЪРХНОСТИНомер на Разрешение за пускане на пазара: 0093-1/2006 СЪСТАВ: Активни вещества : Бензалкониев хлорид 10g /100 ml Нипасид FCA 10g /100 ml, Други съставки Парфю..
11.50лв
Без данък:11.50лв
Производител: България Код на артикула: 16-914
СЕПТОКВАТ - АМ КОНЦЕНТРИРАН ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ПОВЪРХНОСТИ Номер на Разрешението за пускане на пазара: 0648-3/2011Състав : Активни вещества N-(3 аминопропил)-N-додецилпропан-1,3- диамин – 6g /100ml  Дидецилдиметиламониев хлорид - 5g /100ml Бензалкониев хлорид - 10..
81.80лв
Без данък:81.80лв
Производител: България Код на артикула: 8-914
Предначначен за: почистване и дезинфекция на водоустойчиви (пластмасови, метални, стъклени, боядисани дървени и др.) повърхности в здравни и болнични заведения, обекти с обществено предназначение (училища, детски градини, социални заведения, хотели, козметични и спортни обекти), фармацефтична и козм..
17.90лв
Без данък:17.90лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100171-955
HMI - PROFIK  5 л. Концентрат за почистване и дезинфекция на повърхности и подовеПрепаратът Профик (Profik FF CE) от HMI представлява концентрат в разфасовка от 1 л, предназначен за почистване и дезинфекция на медицински изделия.Подходящ е за употреба в професионалната сфера, в хирург..
22.80лв
Без данък:22.80лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100153-955
 ХАРАКТЕРИСТИКИ + Подходящ за почистване и дезинфекция на медицински изделия, ендоскопи, анестезиологично оборудване, стоматологични инструменти + Подходящ за помещения и отделения със завишен инфекциозен риск + Широк спектър на действие + Защитава от корозия металните медицински издели..
100.90лв
Без данък:100.90лв
Производител: HMI - България Код на артикула: 100152-955
Препаратът Профик (Profik FF CE) от HMI представлява концентрат в разфасовка от 1 л, предназначен за почистване и дезинфекция на медицински изделия. Подходящ е за употреба в професионалната сфера, в хирургични и манипулационни отделения, където рискът от инфекции е завишен. Използва се за дезинфекци..
22.80лв
Без данък:22.80лв
Показани 1 от 12 | 35 (3 Страници)

Още информация

За разлика от обикновеното почистване, което се извършва в дома и в обществените помещения, в лечебните заведения е изключително важно да се поддържа не само отлична хигиена, но и да се осигури неутрализирането на патогенните организми. Дезинфекцията с професионални на средства е ключова за здравето както на медицинските работници, така и на пациентите. По тази причина, ние от Ню Фреш предлагаме изпитани марки продукти, които гарантирано разграждат клетъчната стена на бактериите и вирусите и по този начин предотвратяват развитието на инфекции. 

Видове медицински дезинфектанти

Всички препарати за дезинфекция се употребяват с цел хигиена на човека. Те могат да бъдат продукти, които влизат в пряк контакт с кожата, включително хирургични инструменти и болнично оборудване, но и биоциди, използвани за обеззаразяване на материали, повърхности и инструменти.

1. Алдехидни препарати за медицински цели

Тези дезинфектанти са с широк обхват на действие и имат характерна, неприятна миризма. Притежават почистващо и измиващо действие. Алдехидите, които се съдържат в тях притежават бактерицидно, вирусоцидно, фунгицидно и спороцидно действие.  
Идеални са за почистване на подове, плотове в зъболекарски кабинети, диагностични центрове и лаборатории, болнични коридори и помещения, както и за стерилизация на инструменти, оборудване и повърхности. 
Благодарение на своя състав алдехидите не само унищожават вирусите, но и благоприятстват за поддържането на стерилна среда, необходима за извършване на манипулации и операции. 

2. Медицински дезинфектанти на алкохолна основа 

Същинските медицински дезинфектанти съдържат високи концентрации биоцид, най-често на спиртна основа и целят тоталното унищожаване патогените. Веществата в техния състав елиминират деленето на микроорганизмите и унищожават както бактериите, гъбичките и спорите, така и вирусите, включително и вирусите с обвивка.
Този тип продукти се използват от лекари, зъболекари, медицински сестри и др. работници за почистване на ръцете, след предварително измиване с вода и сапун. Целят постигане на абсолютна хигиенна и хирургична дезинфекция като могат да се нанасят чрез втриване в кожата преди и след манипулации или чрез омокряне на кожата на ръцете. 

3. Антисептици

Антисептичните препарати се използват в медицината за подготовка на пациента за операция или по време на някаква интервенция. Действието им е насочено към ограничаване и спиране на деленето на микроорганизмите, а употребата им намалява риска от инфекции.
Антисептиците се нанасят най-често върху кожата на тялото и лигавиците – при подготовка за манипулации, при лечение на кожни инфекции или при инфекции в устната кухина и гърлото. 

Кои са най-подходящите медицински дезинфектанти според вашите нужди?

Изборът на продукт трябва да съответства на разпоредбите на здравните власти относно хигиената. С най-високо ниво на защита и с най-широк спектър на действие са препаратите на основата на алкохоли и алдехиди. Освен посочените, в професионалната сфера могат да се използват и окислители, множество продукти, съдържащи хлор, йод, фенолови производни и др. 
Хлор-съдържащите, например, имат силно действие срещу бактериите, но слаб ефект срещу вирусното и гъбичното разпространение. Препаратите със съдържание на фенолови производни са подходящи за дезинфекция на медицински инструментариум, спално бельо, стъклария и т.н., но са токсични и не бива да влизат в пряк контакт с кожата. Употребата им не е препоръчителна в неонатологични отделения или в секторите за интензивно лечение. 

Как да направите дезинфекция на болнична апаратура и повърхности?

Начинът на употреба на всеки вид медицински дезинфектант зависи от целта и мястото, на което трябва да бъде приложен. 

  • За дезинфекция на инструменти е необходимо да приготвите работен разтвор в подходящ съд, в който да накиснете изделията за определено време (т.нар период на експозиция). 
  • При ръчно почистване и дезинфекция на болнична апаратура, използвайте обилно напоени с дезинфектант парцали или кърпи, с които избърсвайте обекта до пълното му омокряне. След изтичане времето за действие на препарата, може да подсушите със суха салфетка. 
  • За почистване на големи обекти или повърхности, можете да приготвите работни разтвори, които след това да нанесете чрез пулверизатори или пръскачки. 
  • Подходящи за бърза дезинфекция на малки и труднодостъпни повърхности са малките разфасовки дезинфектант със спрей помпа.

Независимо дали ще изберете гелове, спрейове или концентрати, с които да приготвите работен разтвор, от първостепенно значение е да следвате инструкциите за употреба. В характеристиките на всеки медицински дезинфектант следва да бъде упоменато точно и ясно срещу какви вредни организми е неговото действие. 

В онлайн магазина ни Ню Фреш, предлагаме само сертифицирани медицински дезинфектанти, с разрешителни за пускане на пазара и гаранция за качество. Свържете с консултантите ни на телефон 0896 660 843 и поръчайте необходимите продукти на изгодни цени. 

 

 

 

 

 

 

Винаги носете защитни ръкавици и очила, избягвайте контакт с кожата и очите и осигурете добра вентилация в помещението. Спазвайте инструкциите на производителя за безопасна употреба.

Медицинските дезинфектанти трябва да се съхраняват на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина. Те трябва да бъдат на недостъпно за деца място и в оригиналните си опаковки, за да се запази тяхната ефективност.

Някои дезинфектанти могат да предизвикат алергични реакции. Винаги носете защитни средства върху себе си и следете за признаци на алергия като зачервяване, сърбеж или дразнене на кожата

рН стойността на дезинфектантите влияе на тяхната ефективност и съвместимост с различни повърхности. Някои микроорганизми са по-чувствителни към определени рН нива, което прави избора на подходящ дезинфектант важен за специфични приложения.