Меню
Количка

Борба с Косове

Птицегон за прогонване на Врабчета, Косове, Пчелояди, Врани, Свраки, Скорци за 4 декара, на батерии Птицегон за прогонване на Врабчета, Косове, Пчелояди, Врани, Свраки, Скорци за 4 декара, на батерии
НОВО
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 4325-432-10
Птицегонът представлява електронен уред, който служи за прогонване на птици чрез излъчване на звукови сигнали на батерии. Сигнализацията излъчва звуци от жищни птици, като сокол и мишлов, както и подплашено ято и крясък на гларуси. Действието на електронното устройство е ефективно срещу врабчета, ко..
112.00лв
Без данък:112.00лв
КОМПЛЕКТ: Птицегон за прогонване на Врабчета, Косове, Пчелояди, Врани, Свраки, Скорци за 4 декара + 4 бр алкални батерии VARTA INDUSTRIAL PRO, РАЗМЕР C (LR14) КОМПЛЕКТ: Птицегон за прогонване на Врабчета, Косове, Пчелояди, Врани, Свраки, Скорци за 4 декара + 4 бр алкални батерии VARTA INDUSTRIAL PRO, РАЗМЕР C (LR14)
НОВО
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 4325-9029
Комплектът съдържа: 1 бр. Птицегон за прогонване на Врабчета, Косове, Пчелояди, Врани, Свраки, Скорци за 4 декара 4 бр. алкални батерии VARTA INDUSTRIAL PRO, РАЗМЕР "C" (LR14)Птицегонът представлява електронен уред, който служи за прогонване на птици чрез излъчване на..
126.40лв
Без данък:126.40лв
Производител: Европейски съюз Код на артикула: 01730-10
Технически спецификации: Материал: найлон Устойчив на вода и UV лъчи Издръжлив Зелен цвят Размер на отвора: 18 мм х 18 мм Размери на мрежата: 4 м х 10 мКомплектът съдържа: Чисто нова предпазна мрежа.Употреба: За предпазване на насажденията от птици.  Широките отвори позво..
29.50лв
Без данък:29.50лв
Производител: Premium Код на артикула: 32538-5-922
Мрежа защитна срещу птици, като гълъби, косове, скорци и др. Ширина: 4 м Дължина: 5 м С размер на отвора: 20*20 мм Цвят: бяла Употреба: За предпазване на насажденията от птици. Широките отвори позволяват да проникне възух и светлина. Птиците не се хващат в мрежата, но и не могат да проникн..
17.80лв
Без данък:17.80лв
Производител: Европейски съюз Код на артикула: 01729-10
Мрежа защитна срещу птици (гълъби, косове, скорци и др.) - 4 м х 6 м - зеленаТехнически спецификации: Материал: найлон Устойчив на вода и UV лъчи Издръжлив Зелен цвят Размер на отвора: 18 мм х 18 мм Размери на мрежата: 4 м х 6 мКомплектът съдържа: Чисто нова предпазна мрежа. ..
16.80лв
Без данък:16.80лв
Производител: Mondo Verde - Италия Код на артикула: REP129-10
Ala Stop Nastro Miny Червена лента прогонваща птици, 15 м дължина, 2.5 см ширинаЧервената лента е подходяща за предпазване на всякакви открити пространства, като: градини, зеленчукови и цветни лехи, плодни дръвчета, тераси, веранди и др.С нея успешно ще прогоните:ГЪЛЪБИ, ВРАБЧЕТА, СКОР..
14.90лв
Без данък:14.90лв
Производител: Тайван Код на артикула: 3016-10
Звуковият електронен апарат Birdchaser за прогонване на вредни птици е ефективен за площи до 4000 кв.м.Отблъсква косове, свраки, врани, пчелояди и всякакви други видове, които нападат овощните дървета и зеленчуковите насаждения. Уредът използва звукови записи на хищни птици (орел, ястреб, сокол)..
120.00лв
Без данък:120.00лв
Мрежа защитна срещу птици (гълъби, косове, скорци и др.) - 4 м х 10 м
ПРОМО -17 %
Производител: Premium Код на артикула: 32538-10-922
Мрежа защитна срещу птици, като гълъби, косове, скорци и др. Ширина: 4 м Дължина: 10 м С размер на отвора: 20*20 мм Цвят: бяла Употреба: За предпазване на насажденията от птици. Широките отвори позволяват да проникне възух и светлина. Птиците не се хващат в мрежата, но и не могат да проник..
29.67лв 35.60лв
Без данък:29.67лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 60102-10
Може да се използва и срещу дребни бозайници като гризачи, катерици, зайци. Какво представлява плашилото 3D бухал?Това е един съвременен и ефективен метод за плашене и прогонване на всички онези нашественици, които унищожават реколтата.  Пластмасов макет на изкуствен триизмерен бу..
38.90лв
Без данък:38.90лв
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 4325-10
Птицегонът представлява електронен уред, който служи за прогонване на птици чрез излъчване на звукови сигнали. Сигнализацията излъчва звуци от жищни птици, като сокол и мишлов, както и подплашено ято и крясък на гларуси. Действието на електронното устройство е ефективно срещу врабчета, косове, скорц..
132.00лв
Без данък:132.00лв
Производител: Premium Код на артикула: 32538-20-922
Мрежата за защита от вредни птици представлява механична бариера, която възпрепятства преминаването на вредните пернати в защитената зона. С помощта на защитното покривало могат да бъдат предпазени както жилищни и обществени сгради, с прилежащите им тераси и балкони, така и насажденията в полето и г..
49.46лв 71.20лв
Без данък:49.46лв
Производител: Premium Код на артикула: 32538-50-922
Мрежа защитна срещу птици, като гълъби, косове, скорци и др. Ширина: 4 м Дължина: 50 м С размер на отвора: 20*20 мм Цвят: бяла Употреба: За предпазване на насажденията от птици. Широките отвори позволяват да проникне въздух и светлина. Птиците не се хващат в мрежата, но и не могат да прони..
102.90лв 178.00лв
Без данък:102.90лв
Показани 1 от 12 | 35 (3 Страници)

Още информация

Ако притежавате плодна или зеленчукова градина, няма как да не сте се сблъсквали с набезите на косове и скорци (познати у нас като косери). Съществуват лесни и безопасни методи за борба с вредните птици, а ние от Ню Фреш сме подбрали за вас само доказано ефективни продукти на отлични цени. 

Какви са вредите, които косовете нанасят?

Неприятното за тези птици е, че те предпочитат да се хранят със сочни плодове и зеленчуци, отколкото с насекоми. Наши клиенти са споделяли, че ятата от косове могат да оберат за ден цялата реколта от плодните дървета – череши, ябълки и др. Те правят това точно, когато плодовете са напълно узрели, сочни и готови за прибиране. 
Освен това нападат лозята и зеленчуковите насаждения, а когато тези източници на храна не са им достатъчни, посягат на храната на домашните и селскостопанските животни. 
Не е изключено косовете и скорците да пренасят зарази и специфични насекоми, които причиняват алергии след ухапване. 

Какво е важно при борба с косовете?

Те се срещат в страната ни през цялата година – в студените дни те слизат от планините и живеят близо до хората, търсейки храна. Важно при борбата с тях е своевременната защита. За да предпазите земеделските и овощни насаждения е необходимо да предприемете мерки преди формирането на плодовете. Изберете средствата за защита по време на цъфтежа на културите, така ще отблъснете птиците преди да нанесат щети върху реколтата. 
Ограничете източниците на вода и достъпа до хранителни отпадъци. Веднъж, след като сте монтирали продукт за борба с птици, не го премахвайте освен за поддръжка и почистване или гаранционно обслужване. Необходимо е да проверявате изправността на електронните уреди или здравината на мрежите и плашилата преди началото на пролетта. 
За да ви помогнем в борбата с косовете, предлагаме разнообразие от качествени продукти на различни марки: препарати, ленти, електронни устройства, спрейове, шипове и др. Тук ще обърнем внимание на най-ефективните.

Птицегони и плашила срещу косове 

  1. Плашила

Съществуват много видове като най-трудоемко е да направите сами бостанско чучело, а и не винаги ще постигнете желания ефект. Сред най-търсените от нашите клиенти са плашилата балони с холограмна лента – те са достъпни, монтират се лесно и не изискват преместване. При макетите с форма на граблива птица (бухал, сокол, ястреб) понякога е необходимо да сменяте мястото на плашилото, за да залъжете вредните пернати, че става дума за истински хищник. Светлоотразителните ленти също служат за борба с косове и косери и са особено подходящи за лозатя, плодните дървета и т.н. Необходимо е да отрежете от ролката ленти с желаната от вас дължина и да ги окачите на клоните на овошките или на въжета между гроздовите насаждения. 
Плашилата, които предлагаме са изработени така, че да имат повече свободно движение. Противно на вярванията в миналото, не е достатъчно да поставите неподвижен обект. За прогонване на пернатите натрапници, плашилото трябва да се движи, да отразява светлината и да шуми, за 

        2. Птицегони 

Косовете и скорците, подобно на всички птици, се плашат от силни шумове като гърмежи или крясъци на грабливи пернати. По тази причина сред най-предпочитаните средства за борба с тях са електронните апарати, със звукова аларма, известни като птицегони. Уредите възпроизвеждат звуци на ято в беда, кучешки лай, гърмежи и др., които ефективно отблъскват нежеланите вредители от охраняваните площи. Сериозно предимство на този вид продукти за борба е, че покриват големи терени между 4000 кв. м до 1 декар. Повечето уреди имат сензор за движение, който активира звуковата аларма, само тогава, когато сензорът засече топъл обект. Птицегоните имат и датчик за светлина, който ги изключва автоматично за тъмната част от денонощието, когато косовете и скорците не са активни. Всички апарати против птици са подходящи за употреба на открито и имат защита от дъжд. 


Възползвайте се от персонална консултация и поръчайте своя птицегон с безплатна доставка от NewFresh.org. Повече от 10 години ние сме с вас в борбата с вредителите! 

 

 

 

Холограмните ленти отразяват светлината и създават движение, което може да обърка и отблъсне косовете. Тези ленти са лесен и екологичен начин за защита на плодовите дървета и зеленчуковите градини.

Звуковите устройства, известни като птицегони, възпроизвеждат звуци, които са неприятни за косовете, като крясъци на грабливи птици или звуци от нападнато ято, което ги кара да избягват обработваните площи.

Механичните препятствия като мрежи и шипове предотвратяват физическия достъп на косовете до растенията и плодовете, като по този начин ги защитават от унищожение. Тези методи са ефективни, особено в зони с висока активност на косовете.

Изборът на метод за контрол на косовете трябва да се базира на размера на засегнатата площ, типа на културите и степента на проблема. Комбинирането на различни методи може да предложи най-добри резултати.