Меню
Количка

Борба с Охлюви

Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 66642-10
Капанът за голи охлюви е високо ефективен, нетоксичен и опазващ околната среда. Не замърсява почвата. Практичен, удобен и икономичен.Опаковка: 1 кутия с 2 броя капани.Капанът за голи охлюви контролира присъствието на всички видове охлюви чрез събиране. Ефективно привлича и улавя охлюви, к..
11.90лв
Без данък:11.90лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 66642-2-10
Капанът за голи охлюви е високо ефективен, нетоксичен и опазващ околната среда. Не замърсява почвата. Практичен, удобен и икономичен.Опаковка: 2 кутии с 4 броя капани.Капанът за голи охлюви контролира присъствието на всички видове охлюви чрез събиране. Ефективно привлича и ..
19.80лв
Без данък:19.80лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1332800-10
Капанът за охлюви Flortis е високо ефективен, нетоксичен и опазващ околната среда.Не замърсява почвата. Практичен, удобен и икономичен.Опаковка: 1 кутия с 2 броя капани.Един капан защитава площ до 20 м2 през целия сезон.Капанът за охлюви контролира присъствието на всички видове охлю..
13.90лв
Без данък:13.90лв
Производител: Hüniger Код на артикула: 12367-10
Hüniger® натурален продукт за унищожаване на охлюви. Хюнигер® Охлюви е 100% натурален продукт за унищожаване на охлюви.Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Ефективен и лесен за употреба на открито и закрито. Без хими..
7.15лв
Без данък:7.15лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1230691-10
Гранулат отблъскващ голи и градински охлюви Flortis Bio - 1500 гр. Продуктъте готов за употреба.Естествено предотвратява наличието на охлюви и охлюви в градината, в зеленчуковата градина и по растенията.  Продуктът е естествено минерално съединение на гранули (сепиолитна гли..
16.70лв
Без данък:16.70лв
Производител: Flortis - Италия Код на артикула: 1110610-10
Гранулат отблъскващ голи и градински охлюви Flortis Bio - 1000 гр.Продуктъте готов за употреба.Действа, създавайки неприятни условия за охлювите. Гранулите от хидратиран магнезиев слоест силикат създават естествена бариера пречеща преминаването на охлювите.Продукта действа прогонващо на ..
12.50лв
Без данък:12.50лв
Натурални гранули за отблъскване на охлюви Bio Love - 1 кг.
Временно изчерпан
Производител: Италия Код на артикула: 019-79
Bio Love Гранули за отблъскване на охлюви и голи охлюви 1 кг.Създайте ефективна бариера, която естествено и безвредно отблъсква всички видове охлюви.  Продуктът извършва дехидратиращо действие, създавайки неблагоприятни условия.  Продукта опазва околната среда, хората, птиците и друг..
13.90лв
Без данък:13.90лв
Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)

Още информация

Какви щети могат да нанесат охлювите в градината?

Охлювите са неприятни вредители, които често срещаме на открито, особено през по-влажните сезони – пролет и есен. Заедно с дъждовете се увеличава активността на пълзящите, влагата им позволява да се размножават с много по-бърз темп, а нуждата им от изхранване се отразява негативно върху зелените растения в градината. 
Мекотелите гризат листата, деформират ги и намаляват жизнената способност на зеленолистните. Придвижвайки се те оставят неприятна, сребриста слузеста пътека, която пък загрозява външния вид на цветята и листата им. Следите се откриват също по саксии, мивки, фонтани и пътеки из целия двор. 

Как да ги прогоним?

Методите за борба с охлюви включват използването на механични бариери, борба с химикали или привличането на естествените им врагове, като птици или жаби. Като експерт в прогонването на вредителите, ние от Ню Фреш знаем как да помогнем на онези от Вас, които искат да се отърват от пълзящите мекотели в собствеността си

Видовете препарати за борба с охлюви в градината

  • Биоциди срещу голи и градински охлюви

Представляват биологични инсектициди със съдържание на железен фосфат или металдехид. Ефективен биоцид за борба с мекотели е примамката Агриметал, която има силно атрактивно действие. Може да се прилага в земеделски насаждения, овощни и зеленчукови градини, лозя, оранжерии, разсадници, както и в складове за хранителни продукти. Привлича мекотелите от разстояние няколко метра, след контакт ги унищожава и няма карантинен срок. 

  • Екологични гранули 

Това са продукти, под формата на прах или гранули, които са съставени от натурални вещества. Поръсени в двора, те създават неблагоприятни условия за придвижване и обитание на пълзящите твари, като по този начин ги отблъскват от третираните зони. Съставът на гранулите за проговане на охлюви е изцяло естествен и екологичен, не оказва никакво негативно влияние на околната среда и няма въздействие върху отглежданите зеленчуци, плодове и цветя. 

Капаните за охлюви

Капаните за борба с голи и градински охлюви представляват контейнери, предназначени да контролират популацията на мекотели. Може да си направите сами или да използвате готови капани за охлюви, които на NewFresh.org ще откриете в комплект от 2 броя. 

Обикновено представляват пластмасови кутии с капак и отвори. Заровете ги на нивото на земята и ги напълнете с подходяща примамка. Чудесен атрактант за мекотелите е бирата, която ги привлича с аромата си. Веднъж уловени в течността във вътрешността на капана, вредните твари не могат да излязат. 
Клопките използвайте в комбинация с други екологични методи за борба или с химикали, за по-ефективен контрол. 

Доверете се на NewFresh

Предлагаме Ви само изпитани висококачествени продукти за борба с охлюви на изгодни цени. Нашите средства са ефективни и безопасни за околната среда. Пазарувайки от нас ще се наслаждавате на красива и защитена растителност в градината! Доверете се на опита ни, повече от 10 години Ню Фреш е експертът в прогонване на вредителите!