Меню
Количка

Препарати против оси и стършели

Advion Примамка за Мухи, 500 гр
НОВО
Производител: Швейцария Код на артикула: 3211-930
Адвион Примамка за Мухи, 500 грБиоциден препарат за унищожаване на мухи (домашна муха Musca domestica, зелена месарка Calliphoridae sp.) под формата на суха гранула.  Адвион примамка за унищожаване мухи е готова за употреба инсектицидна примамка произведена от швейцарската компания Singent..
89.28лв
Без данък:89.28лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 337-79
Този продукт е под формата на аерозолен спрей и използването му води до ефективна борба и унищожаване на гнезда на стършели и оси. Предимство на този продукт е, че не се изисква да доближавате прекалено много гнездото, което може да застраши вашата безопасност. Аерозолната струя чрез пръскане достиг..
11.90лв
Без данък:11.90лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 1597-79
BROS Аерозол против оси и стършели - 600 мл.Спрей предназначен за ликвидиране (унищожаване) на гнездата на оси и стършели.Начин на употреба: Разклатете преди употреба. Пръскайте  рано сутринта или вечерта, когато насекомите са по-малко активни. Обилно напръскайте гнездото и входа до не..
20.50лв
Без данък:20.50лв
Производител: Италия Код на артикула: 802525-901
Веспаджет пяна убиваща оси и стършели, пръска се от 5 метра Веспаджет е инсектицид за борба с оси (единични насекоми и гнезда) и стършели (единични насекоми) на открито и закрито в битови и обществени сгради, в улуци,по външни щори, первази на прозорци, греди от покривната констру..
29.99лв
Без данък:29.99лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 2055-905
Quick Bayt е препарат, под формата на гранули, който служи за борба срещу мухи и оси. Гранулираният продукт е в опаковка от 750 грама и е ефективен за осъществяване на контрол против вредителите в труднодостъпни зони.Препаратът е изработен по съвременна технология, което го прави подходящ за раз..
159.00лв
Без данък:159.00лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 5755-905
K-Othrine Partix К-Отрин Патрикс концентрат за хлебарки, дървеници, паяци,  мухи, гнезда на оси на закрито Биоцид за контрол на хлебарки, дървеници, паяци,  мухи, гнезда на оси на закрито. За употреба в обекти с обществено предназначение, както и в жилищни, търговски и промишл..
57.90лв
Без данък:57.90лв
Производител: Италия Код на артикула: 802020-901
Кnockout UniversalГотов за употреба инсектицид за унищожаване на креватни дървеници.  Knockout Universal има силен нок-даун ефект. Формулата съчетава три активни вещества, предлагащи до 6 месеца защита. Knockout Universal води до бърз ефект срещу широка гама от пълзящи и летящ..
17.20лв
Без данък:17.20лв
Комплект 3 бр - Нокаут Универсал Knockout Universal - Унищожител на креватни дървеници  3 х 500 мл. Комплект 3 бр - Нокаут Универсал Knockout Universal - Унищожител на креватни дървеници  3 х 500 мл.
ПРОМО -6 %
Производител: Италия Код на артикула: 802020-3-901
Кnockout UniversalГотов за употреба инсектицид за унищожаване на креватни дървеници.  Knockout Universal има силен нок-даун ефект. Формулата съчетава три активни вещества, предлагащи до 6 месеца защита. Knockout Universal води до бърз ефект срещу широка гама от пълзящи и летящ..
48.30лв 51.60лв
Без данък:48.30лв
Производител: Швейцария Код на артикула: 1001-930
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЙКЪН?Айкън 10 КС е високоефективен биоцид, произведен от швейцарския бранд Syngenta. Представлява микрокапсулирана суспензия, в която активното вещество е пречистен ламбда цихалотрин.КАК ДЕЙСТВА ПРЕПАРАТЪТ?Има бърз първоначален ефект, унищожаващ възрастни ..
7.40лв
Без данък:7.40лв
Производител: Pel Gar, Великобритания Код на артикула: 101008-901
Вид на препарата: Водно-омокрящ се прах в удобно дозирани, водоразтворими пликчета по 10 гр.Активно вещество: 400 г/л циперметрин.Предназначение: За контрол на летящи (мухи, комари, оси) и пълзящи насекоми (хлебарки, бълхи, мравки, люспеници, стоножки, ухолазки, скорпиони).Начин на прила..
94.50лв
Без данък:94.50лв
АЙКЪН 10 КС - 1 л., Швейцария - Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси
НОВО
Производител: Швейцария Код на артикула: 1003-930
АЙКЪН 10 CS - 1 л. Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси, Швейцария      СПЕКТЪР НА ДЕЙСТВИЕ: Високоефективен биоцид с контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и сравнително дълго последействие..
189.50лв
Без данък:189.50лв
Производител: Франция Код на артикула: 201030-901
Какво представлява този широкоспектърен препарат?Този течен биоцид, с млечен цвят е предназначен за борба с широк спектър от инсекти. Препаратът е в голяма 5-литрова разфасовка и е напълно готов за употреба. Действа ефективно срещу дървеници, както и против кокошинки (червени акари по домашните ..
101.50лв
Без данък:101.50лв
Показани 1 от 12 | 34 (3 Страници)

Още информация

Осите и стършелите са едни от най-опасните насекоми, с които може да се сблъскате на открито. Ужилването им не е за пренебрегване, тъй като то е не само болезнено, но може да предизвика алергична реакция, която да наложи посещение при лекар. Прогонването им от двора или къщата  понякога е трудно, особено ако те са привлечени от източници на храна. Необходимо е да откриете правилните препарати, с които да унищожите жилещите инсекти и да си осигурите спокойствие.  

Открийте точното местоположение на осите 

Борбата с жилещите насекоми следва да планирате внимателно. Ако сте собственик на планинска или селска къща с двор, имате ресторант или хотел с красива градина, в близост до гора, то нужно е да се приготвите преди началото на летния сезон. За да бъде борбата успешна е необходимо да определите местата, на които инсектите най-често се появяват. Ако си имате работа с цяла колония, важно е да локализирате мястото на гнездото. 

Осите и стършелите правят домовете си в стрехите на къщите, в подпокривни пространства, както и в тавански помещения. Възможно е да откриете жилещи инсекти под керемидите на покрива, в пролуки на мазилката или в дупки на парапети и огради. За да намалите популацията, нужно е да извършите масово пръскане с подходящи инсектицидни препарати. В NewFresh.org сме подбрали доказано ефективни средства и комплекти срещу жилещи инсекти, които не само ги отблъскват, но и успешно предотвратяват повторната им поява.

Какво ги отблъсква?

Начините за прогонване на оси и стършели са основно два: директно пръскане върху гнездата и тяхното премахване и превантивна защита срещу появата на нова колония. 

  • Обработка чрез препарати 

Отровите са основно в две форми. Инсектицидни препарати за приготвяне на работен разтвор, който следва да бъде приложен чрез пръскачка или готов за употреба биоцид във флакон. Готовите спрейове против оси ви осигуряват възможност да третирате от безопасно разстояние. То следва да бъде минимум 2 метра от мястото на обитание. Този вид препарати имат моментален ефект и убиват инсектите на място. Разтворите на инсектициди също целят мигновено унищожаване. Действат едновременно върху възрастните представители на вида, както и върху яйцата им и имат остатъчно действие за предпазване от оси и стършели. 

  • Премахване на гнездата

Веднъж след като е унищожен домът на жилещите инсекти, те няма да има къде да се върнат. За това за тяхното пълно отблъскване е нужно да бъде отстранено гнездото. Осите и стършелите обаче са териториални насекоми и те ще отбраняват дома си. Затова никога не се опитвайте да премахнете гнездото им, преди да сте се свързали със специалист. Сътрудниците от Ню Фреш са на разположение за персонална консултация както относно препаратите, които да използвате, така и за начините на разрушаване на местата им на обитание. 

Ефективни средства за предпазване от оси и стършели

Освен на разнообразните биоцидни препарати, които ефикасно и моментално елиминират вредните инсекти, може да заложите и на капани с атрактант или на фалшивите гнезда. 

Имитиращите гнезда са чудесно решение за градините на хотели и ресторанти, както и за частни домове, където освен на превенцията от стършели, на почит е и естетическия вид на приспособленията за защита от вредителите. Този вид продукти са изработени от екологични материали, наподобяват истински дом на жилещи насекоми и се вписват идеално във всеки двор. Понеже осите и стършелите са териториални насекоми, те не биха се заселили на място, на което вече има съществуваща колония, пък била тя и фалшива. 

Поръчайте продукти за защита от оси и стършели от NewFresh.org на отлична цена. Не се колебайте да добавите резервни флакони с атрактант или препарати за целия сезон като се възползвате от специалните ни отстъпки.  Доверете се на опита, повече от 10 години ние сме Експертът в прогонването на вредители! 

 

За да се защитите от оси и стършели в двора и къщата, първо трябва да откриете точното местоположение на гнездата им и да ги премахнете. След това, използвайте подходящи инсектицидни препарати за обработка на засегнатите области, за да намалите вероятността от повторна поява на оси и стършели.

Осите обикновено имат по-тънко тяло и по-тесни криле, докато стършелите са по-къси и по-пълни. Което и от двете да се появи в къщата Ви е препоръчително да използвате препарати.

Честотата на използване на препаратите зависи от степента на проблема. Обикновено се препоръчва редовна обработка на засегнатите области и следване на инструкциите на етикета за най-добри резултати.

Ужилването от оси и стършели може да предизвика болезнени реакции, а за някои хора може да бъде и опасно, особено при алергични реакции. Освен това, осите и стършелите могат да представляват заплаха за деца и домашни животни.