Меню
Количка

Борба с Оси и Стършели

Advion Примамка за Мухи, 500 гр
НОВО
Производител: Швейцария Код на артикула: 3211-930
Адвион Примамка за Мухи, 500 грБиоциден препарат за унищожаване на мухи (домашна муха Musca domestica, зелена месарка Calliphoridae sp.) под формата на суха гранула.  Адвион примамка за унищожаване мухи е готова за употреба инсектицидна примамка произведена от швейцарската компания Singent..
89.28лв
Без данък:89.28лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 337-79
Този продукт е под формата на аерозолен спрей и използването му води до ефективна борба и унищожаване на гнезда на стършели и оси. Предимство на този продукт е, че не се изисква да доближавате прекалено много гнездото, което може да застраши вашата безопасност. Аерозолната струя чрез пръскане достиг..
11.90лв
Без данък:11.90лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 1597-79
BROS Аерозол против оси и стършели - 600 мл.Спрей предназначен за ликвидиране (унищожаване) на гнездата на оси и стършели.Начин на употреба: Разклатете преди употреба. Пръскайте  рано сутринта или вечерта, когато насекомите са по-малко активни. Обилно напръскайте гнездото и входа до не..
20.50лв
Без данък:20.50лв
Производител: Италия Код на артикула: 802525-901
Веспаджет пяна убиваща оси и стършели, пръска се от 5 метра Веспаджет е инсектицид за борба с оси (единични насекоми и гнезда) и стършели (единични насекоми) на открито и закрито в битови и обществени сгради, в улуци,по външни щори, первази на прозорци, греди от покривната констру..
29.99лв
Без данък:29.99лв
Код на артикула: 355005-901
  Вид на препарата  Полипропиленов плик, в който се налива атрактанта Активно вещество  Не съдържа Предназначение  За контрол на оси и стършели Начин на прилагане  Окачва се да виси в близост до проблемните зони, на открито ..
45.60лв
Без данък:45.60лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 25154-10
Електрическата мухоубийка генерира високо напрежение между двете страни на  мрежата, което убива всички летящи насекоми попаднали там, като комари, мухи, пеперуди и други насекоми.Инструкция за експлоатация: Отворете отделението за батерии и поставете 2 бр. x AA 1,5 V  АЛКАЛНИ ба..
11.90лв
Без данък:11.90лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 2055-905
Quick Bayt е препарат, под формата на гранули, който служи за борба срещу мухи и оси. Гранулираният продукт е в опаковка от 750 грама и е ефективен за осъществяване на контрол против вредителите в труднодостъпни зони.Препаратът е изработен по съвременна технология, което го прави подходящ за раз..
159.00лв
Без данък:159.00лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 66643-2-10
2 бр. Соларни капани за оси и комари GARDIGO 2 in 1Лесен за употреба капан, който Ви защитава през деня от оси, а през нощта от комари. Не изисква консумативи като смяна на батерии. Работи 24 часа в денонощието. Представлява пластмасова конструкция с два отвора за хващане на оси и комари...
39.00лв
Без данък:39.00лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 666611-10
Изкуствен кошер GardigoПрогонва осите Лесен за поставяне Готов за употреба Евтин, безвреден и хуманен начин за прогонване на оси Подходящ за използване под слънчевия си чадър, в барбекюто си или на мястото, където почивате и се храните на открито в градината си. Идеален за пикник, пла..
10.80лв
Без данък:10.80лв
Изкуствен кошер срещу оси - 2 бр. Изкуствен кошер срещу оси - 2 бр.
ПРОМО -3 %
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 666612-10
Изкуствен кошер GardigoПрогонва осите Лесен за поставяне Готов за употреба Евтин, безвреден и хуманен начин за прогонване на оси Подходящ за използване под слънчевия си чадър, в барбекюто си или на мястото, където почивате и се храните на открито в градината си. Идеален за пикник, пла..
20.90лв 21.60лв
Без данък:20.90лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 66654-10
Капана за Gardigo е продукт предназначен за улов на оси.Разположете капаните на балкони и тераси, в оранжерии и овощни градини, места за производство и съхранение на месо, бира, вино, алкохол и др., където има ферментация на захари.Разположете капаните на височина не повече от 2 м.Постав..
21.50лв
Без данък:21.50лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 66653-10
Течност-концентрат за привличане на оси Gardigo 100 мл.Това е безвреден за хората и домашните любимци атрактант. Съставен е от екстракти от плодове, вода и органични киселини. Предназначен е да се използва в капани за оси, за по-бързото е ефективно привличане на жилещите насекоми.Начин на ..
9.90лв
Без данък:9.90лв
Показани 1 от 12 | 43 (4 Страници)

Още информация

За разлика от пчелите, които заемат много важно място в екосистемата на Земята, осите и стършелите са нежелани насекоми, които не само, че увреждат овощни и зеленчукови насаждения, но и са опасни за човека. Ние от Ню Фреш знаем как да спечелим борбата с осите и стършелите и имаме правилните решения за всеки дом и градина.

Ефективна борба срещу оси и стършели на изгодни цени!

Какво представляват осите?  

Това са жилещи инсекти, най-често в жълто-черен цвят, с твърдо тяло и много бързи криле. Известни са хиляди видове оси, като у нас се срещат обикновената, европейската, германската, хартиената и плодовата оса. Голяма част от тях са жилещи и потенциално опасни за здравето, особено за хора, страдащи от алергии. Стига да не бъдат раздразнени, осите не биха ужилили, но проблем с тях съществува по време на топлите месеци, когато са особено активни. Неприятно е, че се привличат от сладки напитки, овощни дървета и асми, обичат да навестяват басейни, детски площадки и ресторанти, а често избират да строят гнездата си в цепнатини, по огради, навеси, беседки, в непосредствена близост до хората. 

Как изглеждат стършелите?

Външно приличат на осите, но са доста по-големи по размер. У нас най-често се среща европейският стършел, който не е особено агресивен, но ужилването от него крие потенциален риск за здравето. Причината е, че в от жилото му се отделя секрет, който за някои хора може да бъде смъртоносен. По тази причина борбата със стършели е наложителна, но никога не се опитвайте да отстранявате сами стършелово гнездо на вилата или от терасата. Търсете специалистите от Ню Фреш за консултация и вземете превантивни мерки, за да не позволите на този вид инсекти да се заселят в имота Ви. 

Как да се справите с осите и стършелите?

Сред най-използваните от професионалистите методи за борба с жилещи насекоми са: 

  1. Капани – Подходящи са за употреба на открито – в двора, градината, на терасата. Избягвайте да ги поставяте близо до масата за хранене или пейката, на която почивате на сянка, тъй като те се използват за привличане и улавяне на жилещите насекоми. За пълнене на капаните-контейнери използвайте специално разработените примамки, които не примамват пчелите. Предлагаме комплекти за борба, които са лесни за употреба – капан PestClear Wasp с примамка-концентрат. Монтирайте капаните близо до гнездата на нашествениците и ги почиствайте, след като се напълнят. 
  2. Препарати – Биоцидните препарати за борба с жилещи насекоми най-често са под формата на спрей, готов за употреба. Аерозолите под налягане са предназначение за директно пръскане върху гнездата на неприятелите, като за да ги ползвате е нужно да облечете предпазно облекло. На NewFresh.org ще откриете италианския аерозол Антивеспе, с който може да обработвате гнездата от разстояние до 5 метра. 
  3. Устройства за борба с оси и стършели – Тъй като този вид инсекти са териториални, те избягват зоните, където вече се е заселила колония. Изкуствените гнезда тип кошер са удобно и екологично решение за Вашата беседка, веранда или тераса. Този вид кошери отблъскват нежеланите насекоми по естествен и ефективен начин. 

Как да изберете продукт?

Ако сте решили да се заемете с борбата с вредните насекоми със собствени усилия, редно е да изберете най-добрите продукти от доказани производители на достъпни цени. Нужно е да откриете и унищожите гнездата на нашествениците, чрез сигурни средства. Свържете се с консултантите ни и се възползвайте от опита им, за да решите проблема с осите и стършелите. Заложете на Експерта в борбата с вредителите Ню Фреш и си осигурете спокойствие и безопасност. 

Гнездата на осите обикновено се намират под покриви, в стени или дървета. Гнездата на стършели могат да бъдат по-големи и често се намират на защитени места като тавани.

Осите и стършели могат да бъдат агресивни, особено когато се чувстват застрашени, което представлява риск от ужилване. Ужилванията могат да бъдат болезнени и потенциално опасни за лица с алергии към ужилвания от насекоми.

Избягвайте пряк контакт с гнезда на оси и стършели и не предприемайте самостоятелно премахването им. Носете защитни дрехи при работа в градината и използвайте препарати и капани срещу оси и стършели.

Въпреки че много от продуктите са направени така че да бъдат безопасни за използване около дома, винаги следвайте инструкциите за безопасност и съхранявайте препаратите далеч от деца и домашни любимци.