Защо да избера „Фендона” препарат против насекоми?

Защо да избера „Фендона” препарат против насекоми?

Защо да избера „Фендона” препарат против насекоми?

Предимства на Фендона 

- действа бързо и ефективно;
- оказва дълготраен, остатъчен контрол;
- има силен профил на безопасност;
- одобрена за зони, където се извършва обработка на храни;
- препоръчва се от СЗО за контрол на маларията;
- контролира широк спектър от насекоми - против хлебарки, мравки, мухи, дървеници...

Защо да използваме именно Фендона ?

„Фендона” е доказала през годините отблъскващото си действие, което убива насекомите от в близост, причинява им несъвместими с живота вреди и е много ефективно при ниски нива на употреба. Ниската му токсичност за хората го прави безопасен за хората, бозайниците и околната среда като цяло. Всъщност Фендона  е одобрен за професионална употреба в кухни, ресторанти и в складове за съхранение и преработка на храни. Комбинацията от ниска доза и силен профил на безопасност отрежда на Фендона  високо място в списъка на препоръчителните инсектициди от Световната здравна организация за употреба срещу комари, хлебарки, мравки, бълхи, кърлежи, мухи носещи малария. А остатъчната му активност на фендона помага да се гарантира, че насекомите няма да се върнат най-малко девет месеца.

Защо да използваме Фендона като спрей с вътрешен остатъчен ефект?

Като част от официалните програми за обществено здраве, Фендона се използва за третиране на остатъчни спрейове на закрито (IRS). Прилага се върху стени и други повърхности, където вредните насекоми обитават. За разлика от много други инсектициди, Фендона действа на почти всяка повърхности, защото кристалните й частици се придържат към дърво, стъкло, тухли, бетон и зидария. Фендона е на водна основа, така че няма значителна миризма, не оцветява и деформира повърхностите, има ниска степен на кожни раздразнения, фактор, който я прави подходяща за пръскане против хлебарки в закрити помещения.

Контролът на комарите и други вектори, които носят болести, е приоритет в областта на общественото здравеопазване, но Фендона се използва и от специалисти по управление на вредителите по целия свят, за да контролира широк спектър от други насекоми, включително вредни вредители като мухи, хлебарки, бълхи, дървеници.

На сайта на „Ню Фреш ООД” ще откриете основните разфасовки на Фендона.

Първият вариант на Фендона 60 CK от 9 мл. Чрез контакт той поразява стомаха, а частичките се залепват по вредителите, движещи се по рутинния си път до храната. Активното вещество на Фендона е така ефективно, че вредителите напускат укритията си за 5 мин. След това ги парализира до 30 мин, убивайки ги до 24 часа.
Друг вид разфасовки на Фендона са тези от 50 ВП по 10 грама. За да дозирате прецизно инесктицида, ползвайте дозаторна спринцовка и ръчна пръскачка. „Фендона” е класифициран от СЗО като най-ниско токсичен препарат.

Как да дозираме Фендона?

- при  хлебарки – приготвя се еднолитров разтвор, в който има 9 мл Фендона, покриващ 20 кв.м;
- комари, мухи и бълхи – приготвя се петлитров разтвор, в който има 5 мл. Фендона , покриващ 20 кв.м;
- кърлежи и мравки – милилитър препарат, разтворен в литър вода, покриващ 20 кв.

Как да ползваме Феднона 60 СК:

Третиране срещу хлебарки с Фендона 60 СК - с готовия разтвор пръскайте местата, с вредители. Не пропускайте топлите области, където са скривалищата на хлебарките (печка, зад фризери, щрангове, шкафове, фуги, ъгли). Напръскайте с препарата навсякъде, където са скрити хлебарките. Напуснете помещението за 2 часа. Не мийте третираните площи с Фендона за денонощие. При нужда процедурата с Фендона се прави пак след седмица.

Третирайте срещу комари, мухи и бълхи с прясно приготвен разтвор на фендона. Пръскайте срещу комарите в сред растенията, както по входа на дома си. Третирайте пак след дъжд или след две седмици. При бълхи процедурата с Фендона се повтаря след седмица.

За да обработите с Фендона почистете старателно дома си, приберете предметите по земята, с които може да играят домашни любимци. Измийте пода, защото няма да може се чисти за известно време. При пръскане с фендона – затворете добре прозорците. Приготвяте си разтвор. Сложете ръкавици и маска и започнете да пръскате с Фендона.

При самото третиране, бъдете педантични. Пръскайте с фендона по дължината на всички стени, по ъглите. Обхванете шкафовете и гардеробите. Нанесете фендона и над кухненските шкафчета, по ъглите, около вентилационните. Свалете защитното облекло и напуснете жилището по-експедитивно. Времето за нужно на фендона да подейства е час. Приберете се отварят прозорците. Не измивайте фендона. Препаратът не бива да се отмива поне 2 седмици.

Да повторим накратко: 

Фендона действа бързо и има продължителен ефект. Активната съставка работи както при контакт, така и чрез поглъщане, за да се премахнат насекомите за броени минути. Фендона  се препоръчва от Световната здравна организация за контрол на маларията и се използва активно не само срещу комари, но и за унищожаване на хлебарки, мравки, бълхи, кърлежи, мухи на открито и закрито.

Публикувано от Марчела Димитрова