Меню
Количка

Препарати против паяци

Производител: Швейцария Код на артикула: 34798-1002-802020
В комплекта са включени: 1 бр. Айкън 10 CS, 250 мл - против мухи, комари, мравки, хлебарки, бълхи, дървеници и други насекоми 1 бр. Пръскачка (пулверизатор) GEA, 1,5 литра 1 бр. Нокаут Универсал - широкоспектърен препарат, готов за употреба Препарат за хлебарки, б..
85.49лв
Без данък:85.49лв
Производител: HUNIGER Код на артикула: 12358-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на паяци.  Хюнигер Паяци е 100% натурален продукт за унищожаване на паяци.Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Ефективен и лесен за употреба на открито и закрито. Без химия, нетоксиче..
7.99лв
Без данък:7.99лв
Производител: Италия Код на артикула: 013-79
Етеричните масла и естествените компоненти, присъстващи във формулата, са нежелани за паяците, както и за други пълзящи насекоми, намиращи се в къщите. По този начин те помагат за запазване на помещенията пред гореспоменатите нежелани гости. Продуктът, готов за употреба , трябва да се пръска от раз..
24.00лв
Без данък:24.00лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 5755-905
K-Othrine Partix К-Отрин Патрикс концентрат за хлебарки, дървеници, паяци,  мухи, гнезда на оси на закрито Биоцид за контрол на хлебарки, дървеници, паяци,  мухи, гнезда на оси на закрито. За употреба в обекти с обществено предназначение, както и в жилищни, търговски и промишл..
57.90лв
Без данък:57.90лв
Производител: Италия Код на артикула: 802020-901
Кnockout UniversalГотов за употреба инсектицид за унищожаване на креватни дървеници.  Knockout Universal има силен нок-даун ефект. Формулата съчетава три активни вещества, предлагащи до 6 месеца защита. Knockout Universal води до бърз ефект срещу широка гама от пълзящи и летящ..
17.20лв
Без данък:17.20лв
Комплект 3 бр - Нокаут Универсал Knockout Universal - Унищожител на креватни дървеници 3 х 500 мл. Комплект 3 бр - Нокаут Универсал Knockout Universal - Унищожител на креватни дървеници 3 х 500 мл.
ПРОМО -6 %
Производител: Италия Код на артикула: 802020-3-901
Кnockout UniversalГотов за употреба инсектицид за унищожаване на креватни дървеници.  Knockout Universal има силен нок-даун ефект. Формулата съчетава три активни вещества, предлагащи до 6 месеца защита. Knockout Universal води до бърз ефект срещу широка гама от пълзящи и летящ..
48.30лв 51.60лв
Без данък:48.30лв
Производител: Швейцария Код на артикула: 1001-930
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЙКЪН?Айкън 10 КС е високоефективен биоцид, произведен от швейцарския бранд Syngenta. Представлява микрокапсулирана суспензия, в която активното вещество е пречистен ламбда цихалотрин.КАК ДЕЙСТВА ПРЕПАРАТЪТ?Има бърз първоначален ефект, унищожаващ възрастни ..
7.40лв
Без данък:7.40лв
Производител: Франция Код на артикула: 201012-901
Вид на препарата: Димка 20 гр..Активно вещество: 72 г/кг цифенотрин.Предназначение: За контрол на хлебарки, кожояди и вредители по храните, за летящи и пълзящи насекоми.Начин на прилагане: Изнесете животни, храни, аквариуми и чувствителни растения от помещението. Затварете вратите и ..
34.90лв
Без данък:34.90лв
Производител: BASF - Германия Код на артикула: 8984-930
Фендона 60 СК е инсектициден препарат от групата на пиретроидите, който действа ефективно и широкоспектърно срещу много типове вредители. Можете да използвате препарата в борбата срещу:Летящи насекоми – мухи, комари, молци; Пълзящи насекоми – хлебарки, дървеници, бълхи, мравки, ..
182.90лв
Без данък:182.90лв
АЙКЪН 10 КС - 1 л., Швейцария - Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси
НОВО
Производител: Швейцария Код на артикула: 1003-930
АЙКЪН 10 CS - 1 л. Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси, Швейцария      СПЕКТЪР НА ДЕЙСТВИЕ: Високоефективен биоцид с контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и сравнително дълго последействие..
189.50лв
Без данък:189.50лв
Производител: Италия Код на артикула: 310-902
Микрозин е биоцид, под формата на концентрат, предназначен за ефективна борба с комари и други вредни пълзящи и летящи насекоми.  Действа срещу хлебарки, дървеници, бълхи, мухи, мравки, молци, паяци, кърлежи, които могат да причинят ухапване, ужилване и др. Микроемулсионният препарат ..
89.00лв
Без данък:89.00лв
Производител: Франция Код на артикула: 201030-901
Какво представлява този широкоспектърен препарат?Този течен биоцид, с млечен цвят е предназначен за борба с широк спектър от инсекти. Препаратът е в голяма 5-литрова разфасовка и е напълно готов за употреба. Действа ефективно срещу дървеници, както и против кокошинки (червени акари по домашните ..
101.50лв
Без данък:101.50лв
Показани 1 от 12 | 16 (2 Страници)

Още информация

Паяците са незаменим елемент от биологичната система в страната ни, тъй като диетата им включва най-различни насекоми – пълзящи и летящи. Паяците предизвикват у някои хора т. нар арахнофобия – неконтролируем страх от паякообразни, а най-често полазването или ухапването им водят до алергична реакция у децата и възрастните с чувствителна кожа. За да се справите с паяците в дома си е необходимо да познавате навиците им и да използвате правилните препарати.  

Защо се появяват паяците?

Хищните безгръбначни имат определени навици и предпочитания, що се отнася до местообитанието. Проверете дома си за:

 • Наличие на насекоми, с които осмокраките биха могли да се хранят -  мушици, хлебарки, мравки, комари и др.
 • Лесен достъп – могат да влязат през отворени прозорци, малки пукнатини, цветя, донесени от улицата или пазара и др. 
 • Топлина и благоприятно ниво на влажност – търсят по-топлите и влажни домове, особено когато температурите навън започнат да падат в края на есента и началото на зимата.

Защита на дома с препарати срещу паяци

За да се избавите от паяците, трябва да поддържате чиста жилищна среда. Те не обичат чистотата, така че редовното и цялостно почистване на помещенията може да ги изгони. Особено внимание трябва да обърнете на най-уединените ъгли: зад стените на мебелите, под леглата, тавана и стените. Съчетайте поддръжката на дома си с ефикасни препарати от Ню Фреш и напълно ще се отървете от неканените хищни гости. Подбрали сме за вас дълъг списък от широкоспектърни инсектициди на отлични цени, които бързо и лесно неутрализират пълзящите инсекти и осмокраки. 

Видове препарати за борба с паяци

Може да избирате между различни по форма инсектициди и натурални продукти. Предлагаме както малки или професионални разфасовки концентрати за разреждане с вода, така и  готови спрейове, предназначени за директно пръскане. 

 • За унищожаване – Това са биоциди, които имат широк обхват на действие и елиминират паякообразните, пълзящите и летящите насекоми. Предпочитани от клиентите ни са препаратите Айкън 10 CS и Фендона 60. Най-добър ефект имат при контакт с вредителя или чрез директно опръскване. Препоръчваме ви да почистите добре помещенията, да премахнете паяжините и да третирате внимателно с ръчна пръскачка или пулверизатор, след като първоначално сте направили работен разтвор. Тези вещества се считат за най-ефективни. Лесно се пръскат и не оставят следи по стените. 

  Димките също са ефикасни отрови в борбата с хищните осмокраки. Този вид продукти за защита от насекоми най-често се използват от професионалистите. Фумигаторите се активират при контакт с вода и излъчват силен дим, който убива пълзящите и летящите насекоми, включително и паяците. За пълна ефективност и безопасност, помещенията в които се използват следва да бъдат плътно затворени и в тях да не се намират хора, животни или растения, както и хранителни продукти и посуда. 
   
 • За прогонване - Съвременните средства за борба с домашни паяци включват и натурални спрейове за прогонването им, които съдържат етерични масла и естествени съставки. Целта на този вид продукти е да направят третираните повърхности неприятни за насекомите и те да търсят други местообитания. Натуралните препарати са предпочитани от хотелиери и ресторантьори, от хора с алергии и семействата с малки деца, които не желаят да използват вредни химикали в домовете си. Този вид натуралните препарати са готови за употреба и в удобни флакони с пулверизатор. Освен, че са безвредни, третирането с тях се извършва лесно и бързо, без да е необходима предварителна подготовка на разтвора или носене на предпазни средства като ръкавици и маска. 

Особености при пръскането с препарати за паяци
Пръскането с инсектициди трябва да извършвате в строго съответствие с инструкциите на съответния производител. При пръскане можете да вдишвате изпарения, затова използвайте предпазни маски. Не превишавайте препоръчаните количества препарат. Обработките се извършват на интервалите, на които се излюпват осмокраките от яйцата – между 7 и 14 дни. За пълно елиминиране на паяците са нужни най-малко 2 пръскания. След обработката помещението трябва да се проветри и да се направи мокро почистване. Има вещества, чиято употреба е противопоказана да се използва в кухнята, за да се избегне попадането им върху храна и прибори.

Натуралните препарати за прогонване на паяци използвайте най-малко веднъж в седмицата, в продължение от 1 месец, а поддържащите обработки се правят по един път месечно. За да сте сигурни че къщата, вилата или апартамента ви не са местообитание на осмокраки хищници, третирайте с препарати винаги преди дълго отсъствие или почивка. По този начин ще сте сигурни, че когато се приберете вкъщи, няма да има новопоявили се хищници.  

 

 

 

 

 

 

Честотата на използване на препаратите за борба с паяци зависи от интензивността на проблема. Обикновено се препоръчва прилагане на препаратите на интервали от 7 до 14 дни.

Препаратите против паяци се прилагат като някои от тях се разтварят в съответно количество вода, според указанията на опаковката. Сместа се нанася върху повърхности, където се появяват паяци. Има и готови препарати, които се използват според указанията на производителя. Важно е да се спазват препоръките за безопасност и да се използват подходящи защитни средства като ръкавици и маска.

Продължителността на действие на препаратите против паяци може да варира в зависимост от конкретния продукт и условията на приложение. Обикновено те осигуряват защита за определен период от време след нанасянето им върху повърхности, където се намират паяците или техните гнезда.

Предотвратяването на повторното появяване на паяци включва освен използване на препарати, също така и затваряне на всички възможни пролуки към дома и поддържане на чистота особено на местата, където и преди са се появявали.