Меню
Количка

Борба с Кълвачи

Производител: България Код на артикула: 5644-10
Плашило Кълвач за прогонване на КълвачиОтлична защита срещу щети, причинени от кълвачи. Кълвачите атакуват най-често изолацията на нови или реновирани къщи. Перфектната прилика с живите птици, ще защити вашия имот и ще го направи непривлекателен при избора на място за кълване.&..
29.90лв
Без данък:29.90лв
3 бр. Плашила Кълвач за прогонване на Кълвачи 3 бр. Плашила Кълвач за прогонване на Кълвачи
ПРОМО -11 %
Производител: България Код на артикула: 5644-3-10
Икономична опаковка: 3 бр. Плашила Кълвач за прогонване на КълвачиОтлична защита срещу щети, причинени от кълвачи. Кълвачите атакуват най-често изолацията на нови или реновирани къщи. Перфектната прилика с живите птици, ще защити вашия имот и ще го направи непривлекателен ..
79.90лв 89.70лв
Без данък:79.90лв
Производител: Mondo Verde - Италия Код на артикула: REP129-10
Ala Stop Nastro Miny Червена лента прогонваща птици, 15 м дължина, 2.5 см ширинаЧервената лента е подходяща за предпазване на всякакви открити пространства, като: градини, зеленчукови и цветни лехи, плодни дръвчета, тераси, веранди и др.С нея успешно ще прогоните:ГЪЛЪБИ, ВРАБЧЕТА, СКОР..
14.90лв
Без данък:14.90лв
Производител: Китай Код на артикула: 1317-10
Холограмната лента против птици създава отблясъци в различни цветове от двете си страни, които ефективно ги плашат и отблъскват. Двустранната холограмна лента, с дължина 80 м, от немския бранд Gardigo може да се използва срещу почти всички видове птици, включително гълъби, врабчета, скорци, косове, ..
27.95лв
Без данък:27.95лв
Производител: Китай Код на артикула: 1320-10
Холограмната лента против птици създава отблясъци в различни цветове от двете си страни, които ефективно ги плашат и отблъскват. Двустранната холограмна лента, с дължина 80 м, от немския бранд Gardigo може да се използва срещу почти всички видове птици, включително гълъби, врабчета, скорци, косове, ..
59.90лв
Без данък:59.90лв
Производител: Китай Код на артикула: 1317-2-10
2 бр. Двустранна холограмна лента за защита от птици, 2 х 80 м дължина, 2.4 см ширинаХолограмната лента е подходяща за предпазване на всякакви открити пространства, като: градини, зеленчукови и цветни лехи, плодни дръвчета, тераси, веранди и др.С нея успешно ще прогоните:..
55.90лв
Без данък:55.90лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 600941-10
Приложение: за отблъскване на ГЪЛЪБИ, ВРАБЧЕТА, СКОРЦИ, КЪЛВАЧИ, ВРАНИ, КОСОВЕ, ГЪСКИ, ЧАЙКИ и др. Размер на балона: 40 см. в диаметър Материал: Винил и холограмно алуминиево фолиоПрепоръчва се за открити външни площи, като например:- Домове, градини, веранди, вътрешни дворове; - Зе..
12.99лв
Без данък:12.99лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 60094-10
Приложение: за отблъскване на ГЪЛЪБИ, ВРАБЧЕТА, СКОРЦИ, КЪЛВАЧИ, ВРАНИ, КОСОВЕ, ГЪСКИ, ЧАЙКИ и др. Размер на балона: 40 см. в диаметър Материал: Винил и холограмно алуминиево фолиоПрепоръчва се за открити външни площи, като например:- Домове, градини, веранди, вътрешни дворове; - Зе..
21.90лв 25.98лв
Без данък:21.90лв
Плашило 3D Бухал прогонващо Гълъби, Врабчета, Скорци, Косове, Врани, Пчелояди, Свраки, Кълвачи Плашило 3D Бухал прогонващо Гълъби, Врабчета, Скорци, Косове, Врани, Пчелояди, Свраки, Кълвачи
Временно изчерпан
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 60102-10
Може да се използва и срещу дребни бозайници като гризачи, катерици, зайци. Какво представлява плашилото 3D бухал?Това е един съвременен и ефективен метод за плашене и прогонване на всички онези нашественици, които унищожават реколтата.  Пластмасов макет на изкуствен триизмерен бу..
38.90лв
Без данък:38.90лв
Соларен ултразвуков уред Sonic Flash против птици и гризачи, датчик на топлина, LED мигаща светлина, 70 кв.м. KERBL Соларен ултразвуков уред Sonic Flash против птици и гризачи, датчик на топлина, LED мигаща светлина, 70 кв.м. KERBL
Временно изчерпан
Производител: Kerbl - Германия Код на артикула: 299906-10
Соларен ултразвуков уред Sonic Flash против птици и гризачи, датчик на топлина, LED мигаща светлина, 70 кв.м.Най-добрият репелент за животни с интелигентна ултразвукова технология, PIR инфрачервен сензор, соларен модул и мигаща светлина.  Подходящ за различни животински видове благодарение..
79.90лв
Без данък:79.90лв
Показани 1 от 10 | 10 (1 Страници)

Още информация

Кълвачите са изключително красиви и всеки би се радвал да ги види в гората. Както добре знаем, те имат много здрав клюн, който им служи, както за средство за намиране на храна, така и за комуникация. 

Какви щети могат да причинят кълвачите?

Въпреки че няма да пробият комина или друго метално съоръжение на къщата ви, щом един път открият, че така могат да възпроизвеждат по-силен шум - подгответе се за безсънни нощи. Главоболието ви ще е гарантирано, а монотонните звуци могат да ви доведат до пълна лудост.
Да, но ако се случи същото с чисто новата ви изолация? Тя със сигурност ще бъде повредена от ударите на острите им клюнове. Тези хвъркати твари са способни да разрушат цели дворове и лозя, ако не се взимат навременни мерки за тяхното трайно и ефективно прогонване. 

От какво се страхуват кълвачите?

  • Първото, което ще споменем, не е точно страх. По-скоро се отнася до вродения им инстинкт. Те са изключително териториални и виждайки себеподобен - бързо ще се изнесат от собствеността ви.
  • Стряскат се и от движещи се, шумолящи и отразяващи светлината обекти – идеални за прогонването на тези птици са всякакви ленти, балони, стикери и други светещи елементи, които се люлеят от вятъра.
  • Изненадващо, но тези птици не обичат и силните шумове. Малко иронично, като имаме предвид шума, който те вдигат… Подходящи за прогонването им са малки звънтящи камбанки, изработени от метал или дърво.

Уреди за прогонване на кълвачи

Всички средства, предназначени за прогонване на кълвачи, са напълно безвредни и хуманни и имат единствената цел да защитят дома ви. 

  1. Плашила: Може да избирате между класически варианти на плашила-балони със специални светлоотразителни стикери, плашила под формата на хищни птици, напр. бухал или светлоотразителен бухал, или най-често препоръчваните от нас плашила макет на кълвач
  2. Светлоотразителни ленти: Това са специални холограмни ролки в различни цветове и с различни дължини, изработени от висококачествен материал, който отразява слънчевата светлина и е устойчив на атмосферните условия. Нарязвате лентата на малки парчета с подходяща дължина и я закачате да виси на местата, където сте забелязали активност на птици. Освен чрез светлина, лентите свистят тихо и объркват неканените пернати. 
  3. Ултразвукови апарати за прогонване на птици: Подобно на повечето си себеподобни летящи твари, кълвачите също се влияят от звуците. Те са най-чувствителни към твърде високите честоти и точно те са идеални за плашенето им. Апаратите могат да се захранват както на ток, така и със соларен панел, което ги прави подходящи дори за вилни имоти, в които има често прекъсване на електричеството. 
  4. Препарати и репеленти: Могат да бъдат използвани върху фасади, дървени веранди, врати, пощенски кутии и всякакви обекти, които са нападнати от птици. Не всички препарати имат реален ефект за отблъскване на кълвачите, а и третирането на фасадата на цялата ви къща би било доста скъпо. Консултирайте се със специалистите от Ню Фреш ООД, за да изберете най-добрите продукти за прогонване на летящи вредители.

При всички случаи ви съветваме да използвате повече от едно от изброените средства за прогонване. Можете да комбинирате плашила-балони с холограмна лента или препарат с ултразвуков апарат за гонене на пернати. Така ефектът ще е гарантиран!

Ню Фреш е с вас в борбата с кълвачите

Намерете всички доказано ефективни продукти за прогонване на кълвачи в нашия онлайн магазин Ню Фреш. Изберете от множеството марки и артикули, които са не само на достъпни цени, но и с гарантирано качество и гаранция. Не позволявайте на вредителите да рушат собствеността ви, свържете се с консултантите ни или поръчайте с бърза куриерска доставка до дома си.