Меню
Количка

Борба със Стоножки и сколопендри

Производител: HUNIGER Код на артикула: 12369-10
Hüniger натурален продукт за унищожаване на сколопендри.  Хюнигер Сколопендри е 100% натурален продукт за унищожаване на представителите на стоножките. Предимства:Безопасен за хора и животни. 100% естествен произход.  Бърз ефект. Ефективен и лесен за употреба на..
7.59лв
Без данък:7.59лв
Производител: Швейцария Код на артикула: 1001-930
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЙКЪН?Айкън 10 КС е високоефективен биоцид, произведен от швейцарския бранд Syngenta. Представлява микрокапсулирана суспензия, в която активното вещество е пречистен ламбда цихалотрин.КАК ДЕЙСТВА ПРЕПАРАТЪТ?Има бърз първоначален ефект, унищожаващ възрастни ..
7.40лв
Без данък:7.40лв
Комплект 3 бр - Нокаут Универсал Knockout Universal - Унищожител на креватни дървеници  3 х 500 мл. Комплект 3 бр - Нокаут Универсал Knockout Universal - Унищожител на креватни дървеници  3 х 500 мл.
ПРОМО -6 %
Производител: Италия Код на артикула: 802020-3-901
Кnockout UniversalГотов за употреба инсектицид за унищожаване на креватни дървеници.  Knockout Universal има силен нок-даун ефект. Формулата съчетава три активни вещества, предлагащи до 6 месеца защита. Knockout Universal води до бърз ефект срещу широка гама от пълзящи и летящ..
48.30лв 51.60лв
Без данък:48.30лв
Производител: BASF - Германия Код на артикула: 8984-930
Фендона 60 СК е инсектициден препарат от групата на пиретроидите, който действа ефективно и широкоспектърно срещу много типове вредители. Можете да използвате препарата в борбата срещу:Летящи насекоми – мухи, комари, молци; Пълзящи насекоми – хлебарки, дървеници, бълхи, мравки, ..
182.90лв
Без данък:182.90лв
АЙКЪН 10 КС - 1 л., Швейцария - Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси
НОВО
Производител: Швейцария Код на артикула: 1003-930
АЙКЪН 10 CS - 1 л. Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси, Швейцария      СПЕКТЪР НА ДЕЙСТВИЕ: Високоефективен биоцид с контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и сравнително дълго последействие..
189.50лв
Без данък:189.50лв
Производител: Швейцария Код на артикула: 1002-930
Препарат за хлебарки, бълхи, дървеници, мухи, мравки, комари, кърлежи, оси - АЙКЪН 10 CS - 250 мл., Швейцария      Спектър на действие:Високоефективен биоцид с контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и сравнително дълго последействи..
57.99лв
Без данък:57.99лв
Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)

Още информация

Какво представляват стоножките и сколопендрите?

Стоножките са членестоноги с дълги тела, разделени на сегменти и много крака.  Сколопендрите, известни в България и като скрипи, са част от семейството на стоножките. Многоножките са хищници и имат разнообразни местообитания – живеят в почвите, под кората на дърветата, укриват се под камъни и др. Многобройните им крайници им позволяват да се придвижват много бързо, те са гъвкави, катерят се добре и преминават през най-различни пролуки. Най-често у нас се срещат сколопендри с дължина между 10 и 30 см, които на пръв поглед безвредни, могат да хапят болезнено, тъй като притежават силна отрова. 

Какви вреди могат да нанесат?

На първо място тези хищници секретират токсични вещества, които при ухапване могат да причинят силна болка, възпаление и оток. Въпреки неприятното усещане, ухапването от сколопендра не е фатално, но хората склонни към алергични реакции трябва да внимават особено. Някои представители на вида могат да бъдат преносители на различни бактерии и паразити, като контактът с тях може да предизвика зачервяване и дори инфекции при по-чувствителните хора. 

Подходящи препарати за пръскане 

За борба срещу стоножки в домашна среда често се използват инсектициди, които се прилагат чрез пръскане. Ето някои подходящи продукти:

  • Концентрати с активни вещества като перметрин, делтаметрин или циперметрин, напр. швейцарският биоцид Айкън. Обработките се извършват спрямо инструкциите на производителя, а препаратите имат контактно и дълго последействие, което често ги прави пръв избор в борбата с широк спектър от вредни пълзящи. 
  • Нетоксични препарати, които могат да се нанасят като бариера или да се разтварят във вода и да се ползват чрез опръскване. Не съдържат химикали и не оказват негативно влияние върху околната среда. Подходящи са за използване в домове и социални институции, обитавани от деца, домашни животни и др. На Newfresh.org може да откриете ефективният натурален препарат срещу сколопендри Hüniger, 50гр, който ефективно унищожава вредителите. 
  • Спрей-инсектицид за бърза и лесна обработка - Нокаут Универсал Knockout Universal.

Преди да използвате какъвто и да е препарат, винаги следвайте инструкциите на етикета и вземете предвид възможните рискове и предпазни мерки за сигурност. Ако проблемът със стоножките е сериозен или се повтаря, свържете се с консултантите на Ню Фреш. 

Ефективното третиране срещу стоножки изисква систематичен и целенасочен подход. Ето някои съвети, които могат да помогнат:

Съвети за ефективно третиране с препарати

  1. Идентифицирайте източника: Опитайте се да откриете, къде се крият стоножките. Те обикновено обитават влажни и тъмни места като подземия, мазета, пукнатини в стените или под мебели.
  2. Използвайте подходящи продукти: Изберете инсектицид, предназначен специално за борба със стоножки. Следвайте инструкциите на етикета за правилното приложение и безопасност.
  3. Третирайте и повторете при необходимост: Използвайте препарата във влажни и тъмни области, където стоножките и сколопендрите се укриват. Обработете основните точки като ъглите на стаите, щранговете, пукнатините в подовете и стените. Нанесете разтвор по первазите на пода и прозорците, под мебелите и навсякъде, където могат да се скрият насекоми. 
  4. Предпазете се: Носете подходяща защитна екипировка при работа с биоцидни препарати и/ или прахове и избягвайте вдишване, контакт с кожата и очите.

Когато става въпрос за борба със стоножки и сколопендри, е важно да се приложи цялостен подход, който включва комбинация от мерки: превантивни обработки с препарати за растителна защита и използване на подходящи инсектициди. На NewFresh.org ще откриете само изпитани решения за борба с вредителите, които гарантират бързо и ефективно унищожаване на насекомите! 

 

 

 

За да се предпазите от ухапвания от стоножки и сколопендри навън, носете затворени обувки и дълги панталони, особено при разходки във влажни и тревисти места. В домашна среда е препоръчително да използвате препарати.

Стоножките имат по-дълги тела и по-малко крака, докато сколопендрите имат по-къси тела, но с по-голям брой крака. При наличие на някое от тези насекоми в дома е препоръчително да използвате препарати, за да ги премахнете по-лесно.

При ухапване от стоножка или сколопендър, незабавно почистете ухапаното място с хладка вода и сапун. При нужда, приложете охлаждащ компрес или антихистаминен крем, за да облекчите болката и отокът. Ако симптомите продължават или станат сериозни, потърсете медицинска помощ.

Стоножките и сколопендрите предпочитат тъмни и влажни места. Обикновено се крият в подземия, мазета, кухненски шкафове или влажни стени. Вътрешните ъгли на дома също са популярни убежища за тях.