Белките са бозайници от семейство Порови, които имат кафеникави крака и опашка, а козината им е със сивкав оттенък. Отличава ги бялото петно, което се спуска от врата към корема им и червенеещите им носове. У нас живеят в планински и равнинни местности, хранейки се с малки гризачи, насекоми, понякога и плодове. Те са страховити хищници, които нощем ловуват. Търсейки храна, в близост до домовете ни често нападат домашните пернати и зайците, за които полагаме грижи. По-голям проблем възниква, когато тези зъбати бозайници решат да се заселят на тавана. Много шумни и пакостливи, правят дупки в изолацията, освен това – завличат полуизядена плячка.

Каква е разликата между белка и невестулка?

Невестулките са най-мъничките по размер хищници на Земята и са доста опасни. В сравнение с тях, белките са доста по големи. Те биха откраднали птица или две от курника, докато ужасната невестулка е способна да умъртви целия кокошарник. Обикновено разстоянието от зъби на невестулка по телата на умъртвените домашни птици е съвсем малко, точки на 2-3 сантиметра една от друга. Белките се движат и живеят сами, обичат да се крият денем, а често вечер ловуват или се прокрадват в близост до къщите. Ако белка се е заселила под покрива Ви, няма как да останете безразлични към шума и ще търсите начини за прогонването ѝ. 

Белките са изключително сърцати квартиранти. Ще имате възможност да всекидневно да изучавате всички нюанси в поведението им след 1 часа сутринта. 

 

Прогонване на белка: как да се отървете?

 • Не винаги е лесно да ги преследвате. Залавянето им с капани може да бъде тежка задача – тези опасни животни са доста хитри и предпазливи, не се залъгват лесно и избягват хората. Тогава как да хванете белка с капан, ако все пак имате достъп до тавана? Задължително използвайте ръкавици и подходяща примамка – яйца или живо пиле (само за живоловящи клопки с отделение за жива примамка). Предпазните ръкавици няма да позволят да отделите човешки мирис върху капана и това да отблъсне хищника и ще ви осигури предимство в борбата. 
 • Отровите не са за предпочитан метод за борба, що се отнася до този вид хищници. От една страна,  някои от тези животни са със статут на защитени видове и следва да бъдат пазени, а от друга – този метод никак не е хуманен и има негативно влияние върху околната среда. В допълнение, не съществува специална отрова, която да е 100% ефикасна за белки или невестулки.
 • Тогава какви са вариантите за прогонването им? Репелентите също не са добър вариант, защото не е удобно да се поставят в затвореното тясно и труднодостъпно таванско пространство. Възможно е миризмата да проникне и в дома ви, а и тя да е прекалено слаба и да не може да послужи за изгонване на животното от местообитанието му. 

 • Най-подходящи за тази борба са ултразвуковите устройства за прогонване на представителите на семейство порови. Независимо с кой представител на семейство порови си имате работа. Уредите за прогонване работят по изпитана с годините технология – звук в определени честоти, който не само дразни вредителите, но им създава и трудности, що се отнася до тяхното размножаване, сън и търсене на храна. Този вид апарати за борба с белките ще ви донесат сигурна и трайна победа срещу шумните хищни съседи. Две са разновидностите, които ще откриете на NewFresh.org и които гарантирано ще ви бъдат полезни за отърваване от натрапниците. Единият тип устройство за прогонване може да функционира чрез соларно зарежданe, a другият е преносим и работи с батерии. 

 

УЛТРАЗВУКОВИ УСТРОЙСТВА ЗА ПРОГОНВАНЕ НА ДРЕБНИ ХИЩНИЦИ

Соларен ултразвуков уред срещу белки, насекоми
Код на артикула: 91951-10

 


Ултразвуков уред на ток срещу белки, порове, съсели
Код на артикула: 62318

Къде може да се ползва?

  За открити пространства
  На палатка
  На двора

  На закрито
  В помещения с електричество
  На тавана

Какво представлява апаратът за прогонване на хищници?

 • Соларният уред за прогонване на белки е малко компактно и преносимо устройство, което покрива площи до 25 кв.м.;
 • Соларният уред е подходящ за употреба дори на места, където липсва електрозахранване. Има соларен панел и акумулаторна батерия от 1.2 V;
 • Действа чрез ултразвук, чиято честота може да се избира в зависимост от видовете вредители;
 • Соларният уред за прогонване на белки, насекоми действа на жизнените функции на вредителите като ги прогонва от местообитанията им;
 • Подходящ при прогонване на гризачи, комари, мухи, хлебарки и белки.
 • Уредът има три мощни ултразвукови пиезо говорителя излъчващи ултразвукови честоти и компресирани импулсни вълни, способстващи за ефикасното прогонване на гризачите и пълзящи насекоми. Уредът е презназначен за вътрешно използване в дома.
   
 • ​​Устройството функционира на ток с 9 V DC / 200 mA мрежов адаптер;
   
 • Излъчва ултразвук, действащ на слуха на дребни хищници и гризачи;
   
 • Предизвиква неприятни усещания у тях и ги принуждава да напуснат местообитанието си;
 • Разнообразието на честотите на излъчваните ултразвуци не позволява на мишките, плъхове и съселите да привикнат към тях.

Производител и цена на ултразвуковия уред

Gardigo - Германия

Gardigo - Германия

47.99 лв.

64.90лв.

Предимства

Уредите срещу гризачи не действат с химически вещества;
Не вредят нито на хора, нито на домашни любимци;
Не са сложни за включване;
Имат нужда да бъдат включени в електрическата мрежа;
Действат ефективно срещу вредителите;
Имат 24 месеца гаранция.

 

С какво да се съобразим, когато ползваме ултразвуков уред за прогонване на белки

Важно е да имате предвид, че ултразвукът няма как да премине през определени препятствия. По тази причина ултразвуковите апарати не трябва да бъдат покривани, поставяни зад мебели, прегради, дъски и други.
Необходимо е да осигурите източник на захранване – достатъчно слънчева светлина, при ползване на соларно устройство за отблъскване на вредителите или контакт. Освен това задължително е да съобразите площта на действие на уреда, за по-големи площи, с прегради и стени, ще ви трябват няколко апарата. 

И двете посочени от нас устройства са подходящи за ефективна борба с шумните белки и неприятните съсели, които са ви избрали за техни хазяи.  За да се справите ефективно с тях ви остава да изберете най-подходящия за Вас вариант.


 

Вижте още за борбата с гризачите: КАК ДА СЕ ОТЪРВА ОТ МИШКИТЕ В СТЕНИТЕ НА ДОМА СИ?
ЗАЩО Е ВАЖНО ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ГРИЗАЧИТЕ?​
ЗАЩО ДА ЗАЩИТИМ ДОМА СИ С УСТРОЙСТВО ПРОТИВ МИШКИ?
20 ЛЕСНИ НАЧИНА ЗА ПРОГОНВАНЕ НА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ​

Свържете се с нас, за да получите професионална консултация: 0896 660 843 !