Меню
Количка

Уреди против мравки

Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 62318-10
Ултразвуковият уред DUO от немската фирма Gardigo е много мощен апарат, който служи за прогонване на гризачи и мравки. Устройството излъчва силни високочестотни звукови сигнали в комбинация с вълни от компресирани импулси, които създават дискомфорт у вредителите и ги принуждават да напуснат охранява..
58.40лв
Без данък:58.40лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 66988-10
Ултразвуков уред Gardigo против Мравки  за 25 кв. м. за 1 помещениеИзгонете мишките и мравките от дома си! Мравките имат много развид слух. В сравнение с хората, мравките могат да чуват тонове с много  по-високи честоти.Този уред излъчва ултразвук, който не се чува ..
24.50лв
Без данък:24.50лв
Ултразвуков уред DUO 250 против Мишки, Съсели и Мравки GARDIGO за 250 кв. м. Ултразвуков уред DUO 250 против Мишки, Съсели и Мравки GARDIGO за 250 кв. м.
ПРОМО -12 %
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 62317-10
Ултразвуков уред против мишки, плъхове,съсели и мравки GARDIGO за 250 кв. м.Устройството е за използване в едно помещение с площ до 250 кв. м. за прогонване на мишки, плъхове, съсели и мравки. Уреда има три мощни ултразвукови пиезо говорителя излъчващи ултразвукови честоти и компресиран..
43.69лв 49.80лв
Без данък:43.69лв
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 5015-10
Уредът против гризачи и пълзящи насекоми Pest Stop 230 защитава собствеността Ви от мишки, плъхове, хлебарки, мравки, паяци и др. чрез ултразвукови сигнали и електромагнитни вълни на площ до 230 кв.м. - 1 къща или 1 апартамент Нашествието на мишки, плъхове и пълзящи инсекти в до..
45.90лв
Без данък:45.90лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 62323-10
Gardigo Pest Repeller Plus е мощен електронен уред, който притежава широкоспектърно действие и е ефективно средство за прогонване на вредители от различни видове. Чрез електромагнитните импулси, които устройството излъчва, се извършва защита и премахване на мишки, плъхове, хлебарки, мравки и други п..
42.50лв
Без данък:42.50лв
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 5014-3-10
Ултразвуков електронен апарат "Pest Stop 90" за прогонване на мишки, плъхове, хлебарки и мравки за 90 кв. м. - 3 помещения  Уредът реализира защита от мишки, плъхове, хлебарки, мравки, паяци и др. като излъчва мощен ултразвуков сигнал.  Разглежданият..
87.75лв 97.50лв
Без данък:87.75лв
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 5014-10
Ултразвуков електронен апарат "Pest Stop 90" за прогонване на мишки, плъхове, хлебарки и мравки за 90 кв. м. - 1 помещение  Уредът реализира защита от мишки, плъхове, хлебарки, мравки, паяци и др. като излъчва мощен ултразвуков сигнал.  Разглежданият ултразвук..
32.50лв
Без данък:32.50лв
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 5016-10
Ултразвуков електронен апарат "Pest Stop" за прогонване на мишки, плъхове, хлебарки и мравки за 370 кв. м. - 1 голяма къща или апартаментУредът реализира защита от мишки, плъхове, хлебарки, мравки, паяци и др. като излъчва мощен ултразвуков сигнал и електромагнитни вълни по окабеля..
57.00лв
Без данък:57.00лв
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 5015-2-10
Ултразвуков електронен апарат "Pest Stop 230" за прогонване на мишки, плъхове, хлебарки и мравки за 230 кв. м. - 1 къща или апартаментУредът реализира защита от мишки, плъхове, хлебарки, мравки, паяци и др. като излъчва мощен ултразвуков сигнал и електромагнитни вълни по окабел..
82.62лв 91.80лв
Без данък:82.62лв
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 5016-2-10
Ултразвуков електронен апарат "Pest Stop" за прогонване на мишки, плъхове, хлебарки и мравки за 370 кв. м. - 1 голяма къща или апартаментУредът реализира защита от мишки, плъхове, хлебарки, мравки, паяци и др. като излъчва мощен ултразвуков сигнал и електромагнитни вълни по окабеля..
93.90лв 114.00лв
Без данък:93.90лв
Производител: GARDIGO Германия Код на артикула: 62323-2-10
Gardigo Pest Repeller Plus е мощен електронен уред, който притежава широкоспектърно действие и е ефективно средство за прогонване на вредители от различни видове. Чрез електромагнитните импулси, които устройството излъчва, се извършва защита и премахване на мишки, плъхове, хлебарки, мравки и други п..
75.80лв 85.00лв
Без данък:75.80лв
Производител: Pest-Stop - Англия Код на артикула: 5015-2-823415-3002
В комплекта са включени:- 2 бр. Комбиниран апарат "Pest Stop 230" - 1 бр. Метален капан за мишки, Pest Stop- 1 бр. Капан с лепило за плъхове, мишки и други едри гризачи, змии и гущери Ултразвуков електронен апарат "Pest Stop 230" за прогонване на ми..
101.84лв 107.20лв
Без данък:101.84лв
Показани 1 от 12 | 21 (2 Страници)

Още информация

Въпреки че мравките не пренасят инфекциозни заболявания, те причиняват много неудобства. Ако мравки се заселят в един апартамент, скоро те ще плъзнат в цялата многоетажна сграда. 

За защита на дома най-лесно е да използвате уреди против мравки. Това са електронни апарати, които използват ултразвук или електромагнит за прогонване на пълзящите насекоми. По-голямата част от уредите се включват в електрическата мрежа. Малко са тези, които работят на батерии. 
Машинките са предпочитано средство за борба с вредителите от семейства с деца и домашни любимци, защото са напълно безопасни и лесни за използване. Подходящи са и за споделени кухненски помещения в офиси, детски градини, училища, както и за магазини, складове и др., тъй като са безшумни и с изчистен дизайн.  

Видове уреди за борба с мравки

Изборът, който трябва да направите е между двете технологии – ултразвук и електромагнит. 

 1. Ултразвуковите уреди използват високочестотни вълни (30 000 Hz), които не се долавят от човешкото ухо, но са неприятни за насекомите. Излъчваните вибрации се разпространяват на различна площ, в зависимост от уреда, а звукът обърква насекомите и им пречи да се размножават и да се хранят. Вследствие, инсектите търсят нови места за пребиваване. Тъй като ултразвукът не може да премине през физически прегради като стени, мебели и др. тези апарати защитават само по 1 помещение. 
   
 2. Електромагнитните устройства съчетават импулси и ултразвук и са особено надеждни в борбата с нежеланите насекоми. Веднъж след като сте включили апарата в контакт, трептенията ще се разпространят чрез кабелите на електроинсталацията в целия ви дом. В стаята, в която включите уреда, той ще действа едновременно с високочестотни звуци и електромагнитни импулси. Тези машинки са много подходящи за големи апартаменти и къщи, както и за производствени бази. Предимство на комбинираните устройства е, че те действат и срещу гризачи, и срещу други пълзящи инсекти. 

Ефективност на ултразвука срещу мравки

Целта на всеки специализиран електронен апарат е да промени поведението на вредителите и да ги принуди да напуснат охраняваната зона. Ултразвуковите вълни не само объркват мравките, а са направо непоносими за тях, тъй като генерират постоянен шум, който влияе на способностите им да търсят храна и да снасят яйцата си. 
През първите дни след включване на устройството ще забележите по-висока активност на вредните инсекти. Това е нормално, защото звукът ги дезориентира, кара ги да търсят източника на дразнение и ги принуждава да напуснат скривалищата си. Обикновено до 2 седмици след включване на уреда, насекомите изчезват трайно. Неминуемо обаче ще останат яйца. Затова машинката против мравки трябва да остане включена най-малко 3 месеца след този период. 
 

Вредят ли уредите срещу мравки на хората?

Електронните апарати са модерни средства за борба с вредните насекоми, а ултразвукът, който използват е извън обхвата на чуваемост на хора, кучета, котки и птици. Освен това не вреди на радио и телевизионните сигнали, нито на аларми и други средства, известяващи опасност. Апаратите са безвредни за всички хора, в това число бременни жени, деца и хора с пейсмейкъри или слухови апарати. 

Предимства:

 • Лесна употреба;
 • Широк спектър на действие;
 • Екологичност – използването на ултразвук изключва химическо третиране;
 • Безопасност;
 • Многократна и дългосрочна употреба;
 • Не отделят токсични вещества, отрови;
 • Показват 100% ефективност.

В онлайн магазин Ню Фреш сме подбрали различни марки продукти за борба с вредителите на достъпни цени. Доверете се на консултантите ни, за да изберете най-ефективния уред срещу мравки, с доказано качество и гаранция за дълготраен успех в борбата с вредителите.