Меню
Количка

Термометри

Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-31.1142.11-2
Описание на продукта:  Идеален за бърза проверка на телесната температура на много хора. Особеното предимство е краткото време за реакция (<0,5 секунди). Инфрачервените измервателните устройства също са популярни в хранително-вкусовата промишленост, тъй като се изме..
318.00лв
Без данък:318.00лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-31.1142.11
Описание на продукта:  Идеален за бърза проверка на телесната температура на много хора. Особеното предимство е краткото време за реакция (<0,5 секунди). Инфрачервените измервателните устройства също са популярни в хранително-вкусовата промишленост, тъй като се изме..
159.00лв
Без данък:159.00лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-31.1123.K
НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА МЕРЕНЕ НА ТЕЛЕСНА ТЕМПЕРАТУРАИнфраред термометър за безконтактно измерване на повърхностна температура и с опция за включване на външен К-сензор. Висока точност благодарение на специален стъклен обектив с двойно лазерно наблюдение (показва точната площ на измерваме..
611.50лв
Без данък:611.50лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.3311.02
Приложение:  Датчиците са за приемник на системата WEATHER HUB- арт.№ 31.4001.02. През вашия смартфон вие ще можете да наблюдавате дали са отворени прозорците и вратите на вашия дом или офис, ще получавате автоматична информация за отварянето им. Памет до 90 дни. Бял и кафяв..
138.50лв
Без данък:138.50лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.3307.02
WEATHER HUB Безжичен  ветромер (аненометър) със соларПриложение:  Сензорът е за приемник на системата WEATHER HUB- арт.№ 30.3307.02. Проверка на данните по всяко време и навсякъде чрез смартфон, с много информация, като посоката на вятъра, скорост на в..
192.90лв
Без данък:192.90лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.3304.02
Приложение:Сензора е за приемник на системата WEATHER HUB- арт.№ 31.4001.02.  За наблюдение на температурните стойности около къщата по всяко време и навсякъде, идеален за хладилник, фризер, аквариум, външна температура, проверка на данни чрез смартфон от различни потребител..
81.20лв
Без данък:81.20лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.3301.02
Приложение:  Сензорът е за приемник на системата WEATHER HUB - 31.4001.02За наблюдение на температурните стойности около къщата по всяко време и навсякъде, идеален за хладилник, фризер, аквариум, басейн и езеро, проверка на данни чрез смартфон от различни потребители, безплат..
50.20лв
Без данък:50.20лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.3310.02
Сензора е за допълнителен приемник за системата WEATHER HUB - арт.№ 31.4001.02. За наблюдение на температурните стойности около къщата по всяко време и навсякъде, проверка на данни чрез смартфон от различни потребители, безплатно приложение, регулируеми лимити чрез аларма, уведомяване директно на ва..
143.50лв
Без данък:143.50лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-31.4001.02
 Приложение:  WEATHER HUB е удобно и лесно за употреба устройство за наблюдение и контрол на вашия дом, офис, склад и др. директно на вашия смартфон. Специални предаватели са лесни за инсталиране, където искате да се измери температура на въдуха, температура на водата в аквар..
154.90лв
Без данък:154.90лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.3303.02
Приложение:Сензора е за приемник на системата WEATHER HUB- арт.№ 31.4001.02. За наблюдение на температурните стойности и влажноста около къщата по всяко време и навсякъде, идеален за дневна и спалня, килер, складово помещение, зимна градина или оранжерия, за работа на открито, про..
60.10лв
Без данък:60.10лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.3305.02
Приложение:Сензора е за приемник на системата WEATHER HUB- арт.№ 31.4001.02.  За наблюдение на температурните стойности и влажноста около къщата по всяко време и навсякъде, също предупреждава, когато е открита вода, идеален за кухня, баня, мокро помещение и килер, проверка на данни чр..
81.20лв
Без данък:81.20лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-30.3302.02
Приложение:PRO Сензора е за приемник на системата WEATHER HUB- арт.№ 31.4001.02., подходящ за проследяване на температурата на охлаждане на климатична техника или течности чрез високо точен професионален кабел сензор (1,5м), голям обхват на измерване (до 110 ° C), проверка на данн..
159.90лв
Без данък:159.90лв
Показани 1 от 12 | 106 (9 Страници)

Още информация

Термометрите са устройства, предназначени за прецизно отчитане на температурата, като целта на измерването е не само да регистрираме, че нещо е студено или горещо, но и да получим точна топлинна стойност или промяна във величината. Повечето от тези измервателни апарати имат скали, с означени градуси. Най-често срещани са скалите по Целзий, Фаренхайт и Келвин. В наши дни приложението на тези уреди е много широко – използват се както в ежедневието, така и в професионалната сфера. 

Видове термометри и техните особености

Съществуват най-различни видове устройства, които имат различно предназначение и начин на действие. Те използват топлинния ефект върху различни физични характеристики на материалите, поставени в тях, за да регистрират температурната стойност. 

Според устройството и принципа на действие се делят в две основни групи – аналогови и цифрови.  

Аналоговите измерватели на температура могат да бъдат: 

 • С течност – най-често спиртни (и живачни), със стъклена тръбичка. Те са най-разпространените за домашна употреба, с най-ниските цени и измерват температурата на въздуха, водата или човешкото тяло;  
 • Биметални или механични – като сензор се използва метална спирала или лента, с повече от два слоя, която се огъва при промяна на топлинната стойност и насочва стрелка, намираща в отсрещния си край, спрямо измервателната скала; 
 • Манометрични – фиксират температурната промяна чрез промяна в налягането, използват се за машини и съоръжения, където има изисквания за вризвбезопасност и др. 

 

 

Цифровите (дигитални термометри) са най-често: 

 • Инфрачервени (IR) – измерват топлинната радиация на даден обект, за да определят безконтактно топлотата му. Те са идеални за мерене на телесна температура и температурата на труднодостъпни места. 
 • Устройства с памет или дата логери – позволяват измерване на топлина, влажност, атмосферно налягане и др. в реално време, както и съхраняване и изтегляне на получената информация на компютър или друг тип ел. устройство; 
 • Метеорологични станции – устройства за наблюдение на промените в климата като температура и влажност на въздуха, налягане, лунни фази. Някои станции имат специални сензори, които могат да бъдат поставяни на различни точки във външна среда, с цел точно и прецизно измерване, а информацията от всички тях се събира с една станция чрез безжично свързване. 

Правилна употреба на термометрите за най-точно отчитане 

Различните видове отчитат температурата на различни среди. Изборът на подходящ уред е водещ, когато е необходимо точно отчитане. Правилната употреба на термометрите е свързана с обхвата им на измерване. Моделите са подходящи употреба в дома – за тяло, за измерване на влажност и температура на въздуха, градински или са предназначени за професионална употреба – медицински, за готвене, за хладилници, за вода и др. 

Предлагаме ви термометри на доказани немски марки, с отлично качество със специфично предназначение, спрямо измервателния диапазон: 

 • Външни - за измерване на атмосферните условия;
 • Стайни - за отчитане на температурните стойности в закрити помещения;
 • За басейни, езерца, както и за сауни и др. съоръжения; 
 • Кухненски универсални уреди за отчитане на топлина;
 • Професионални уреди по HACCP за осигуряване на безопасно производство на хранителни продукти и др.  

Измерват ли точно електронните термометри?

Това са модерни микропроцесорни устройства, в което чувствителният елемент най-често е термистор, разположен в металния връх на сондата. Когато сондата и металният връх се нагреят, термисторът се нагрява, съпротивлението му се променя, веригата на термометъра преобразува съпротивлението в температурна стойност, която се показва. 
Всеки електронен измервателен уред, когато бъде пуснат от производството, преминава през етапите на настройка и проверка. По този начин се гарантира точността на измерването. Електронните термометри са прецизни инструменти, които имат своите сертификати за съответствие и гаранция за качество. 

Поръчайте термометри с бърза и удобна доставка до всяка точка на страната с едно обаждане на телефон 0896660843. Можете да заявите и калибриране на избрания от вас измервателен уред, след като се свържете с нашите консултанти. Доверете се на Ню Фреш – продукти с доказано качество и на достъпни цени!