Едни от най-ефективните кучегони на родния пазар

Едни от най-ефективните кучегони на родния пазар

Запознайте се отблизо с едни от най-ефективните кучегони на родния пазар

 

Агресивни кучета и уреди - кучегони 
Кучегон-какво е това?
Различни модели кучегони
Отблъскване на агресивни кучета с кучегон

Какъв звук използва кучегонът?
Кучегоните като инструмент за дресиране
Други плюсoве на кучегоните

 

 

Агресивни кучета и уреди - кучегони 

Наскоро изведени данни от национално статистическо проучване показват, че случаите с нахапани хора от агресивни кучета по улиците навън все повече се увеличават, като дори се наблюдава бум на продажбите на кучегони у нас, породен от тази притеснителна статистика и повишения страх от кучета сред населението.

Истината е, че тази съществена тема отдавна е поставена на дневен ред сред проблемите в страна ни, но поради различни причини все още не са приети по-сериозни мерки. Поради тази причина най-доброто решение е да се запознаете с едни от най-ефективните кучегони на родния пазар, с които винаги ще бъдете в безопасност.

Кучегон - какво е това?

По своето предназначение, кучегоните представляват мобилни ултразвукови уреди, които служат като лична защита от нежелани и зли кучета. Но вероятно малцина са наясно с факта, че кучегоните се използват също така и за персонална защита на домашни любимци от други агресивни кучета по време на всекидневното им извеждане.

В допълнение, повечето кучегони притежават уникални характеристики, благодарение на които чрез употребата на кучегон успешно се осъществява дресировка на домашни кучета, която се изразява в отстраняване на вредни навици и наказание за непослушание, чрез различни ръчни и устни команди с кучегона. С помощта на правилните кучегони, всяко домашно куче се възпитава лесно и към правилен начин на поведение у дома и навън. Огромно предимство на употребата на кучегон като инструмент за трениране е фактът, че стопаните и техните любимци запазват своите лични отношения добри, след като всякакви взаимно нежелани физически методи за дресировка са останали в миналото, а на тяхно място умело са си проправили път компактните и удобни кучегони.

Различни модели кучегони 

Кучегоните се предлагат както в комбиниран вариант, така и в класически модел. В зависимост от техните марки, кучегоните притежават различни честоти на ултразвук и обхват на разстояние.

Така например, кучегоните, произведени в Тайван, които нашата фирма Ню Фреш предлага, имат 5-метров обхват на звука и 20kHz-25kHz честота на излъчване на ултразвука.

Швейцарските кучегони ,,Swissinno’’ пък са ефективни на разстояние до 12 метра, а ултразвуковата им честота възлиза на 23,000-27,000Hz.

Кучегонът ,,Dazer’’ е произведен в Съединените американски щати и излъчва ултразвукова честота 25KHZ, а обхватът на неговото действие продължава чак до 15 метра. Това е един от най-търсените модели у нас и в чужбина, доказано ефективен.

Отблъскване на агресивни кучета с кучегон

В зависимост от желаното предназначение на кучегоните се променя и техният начин на действие. Ако той се използва с първоначалната му цел, а именно отблъскване на зли кучета, употребата на кучегона се изразява в насочването му по посока на агресивното куче и последващото натискане на бутона ,,Ultrasonic’’ за няколко секунди, след което от кучегона ще се излъчи непоносим за кучетата ултразвуков сигнал. От изключително значение е незабавно след използването на кучегона да се отдалечите от мястото.

Какъв звук използва кучегонът?

По своята същност, излъчваният от кучегоните ултразвук представля специфичен звук, чиято честота е по-висока от горната граница на слуха на човек. Поради факта, че кучетата притежават тази по-висока граница на слух от нас, те чуват ултразвука, който се излъчва от различните кучегони. Затова и производителите на кучегони са създали тези мобилни уреди на базата на ултразвук, който действа отблъскващо на агресивни кучета.

Кучегоните като инструмент за дресиране 

Далеч по-спокойна и приятна е употребата на кучегоните като инструмент за кучешка дресировка. В този случай отново следва да насочите вашият кучегон към домашния ви любимец, като е добре да спазвате разстояние от 3 метра, и след това за броени секунди да използвате бутона на кучегона, върху който пише ,,Audible’’. Чрез излъчващия се неприятен ултразвуков сигнал от кучегоните, животните постепенно свикват да асоциират този звук с нещо лошо, което са направили и с последващо наказание. Именно така тази машинка успешно се превръща в дресьор.

Други плюсове на кучегоните

Голяма част от кучегоните на родния пазар притежават и специално фенерче с LED светлина, което бива ръководено от страничния ключ или от бутона ,,Фенер‘‘ на устройството. Благодарение на мощната му и ярка светлина, ще можете да бъдете спокойни в тъмното.

Поради своята безопасност за хората, кучегоните могат да се употребяват напълно свободно и спокойно от всички – мъже, жени, деца, като най-голяма полза имат лицата, чиято работа се намира навън и е застрашена от агресивни кучета. Такива са пощальони, куриери, инспектори, инкасатори, например, а също колоездачи и пешеходци, на които всеки ден се налага да вървят на открито и да се страхуват за живота си.

 

Публикувано от Николай Тодоров