Едни от най-добрите кучегони на родния пазар

Едни от най-добрите кучегони на родния пазар

Агресивни кучета и уреди - кучегони 
Кучегон-какво е това?
 Ефективни модели кучегони
Отблъскване на агресивни кучета с кучегон

Какъв звук използва кучегонът?
Кучегоните като инструмент за дресиране
Други плюсoве на кучегоните

Агресивни кучета и уреди - кучегони 

Наскоро изведени данни от национално статистическо проучване показват, че случаите с нахапани хора от агресивни кучета по улиците навън все повече се увеличават, като дори се наблюдава бум на продажбите на добри ултразвукови уреди за защита у нас, породен от тази притеснителна статистика и повишения страх сред населението.

Истината е, че тази съществена тема отдавна е поставена на дневен ред сред проблемите в страна ни, но поради различни причини все още не са приети по-сериозни мерки. Поради тази причина най-доброто решение е да се запознаете с едни от най-ефективните кучегони на родния пазар, с които винаги ще бъдете в безопасност.

Кучегон - какво е това?

По своето предназначение кучегоните представляват мобилни ултразвукови устройства, които служат като лична защита от нежелани и зли кучета. Но вероятно малцина са наясно с факта, че тези апарати се използват също така и за персонална защита на домашни любимци от други агресивни представители на вида по време на всекидневното им извеждане.

В допълнение, повечето добри уреди притежават уникални характеристики, благодарение на които чрез употребата им успешно се осъществява дресировка на домашни кучета, която се изразява в отстраняване на вредни навици и наказание за непослушание, чрез различни ръчни и устни команди, подкрепени с ултразвуков сигнал. С помощта на по-добрите апарати, всяко домашно животно се възпитава лесно и към правилен начин на поведение у дома и навън. Огромно предимство на употребата на такъв ултразвуков уред като инструмент за трениране е фактът, че стопаните и техните любимци запазват своите лични отношения добри, след като всякакви взаимно нежелани физически методи за дресировка са останали в миналото, а на тяхно място умело са си проправили път компактните, удобни и добри апарати.

Ефективни модели кучегони 

Независимо от фирмата производител, цвета или вклюените екстри, всички добри ултразвукови апарати за лична защита са преносими, с компактни размери, работят на батерии и гарантирано отблъскват агресивни животни. Основната разлика е в обхвата на действие (разстоянието от човека до атакуващото животно), честотата (някои модели се чуват и от котки) и аксесоарите, например фенерче.

Така например, устройството от ирландския бранд PestClear, които нашата фирма Ню Фреш предлага, имат около 5-метров обхват и 20kHz-25kHz честота на излъчване на ултразвука. Освен това са с вграден много ярък светодиод, който може да се ползва като фенерче в тъмното и имат удобна каишка за носене на китката. 

Ултразвуковите уреди DogChaser, произведени в Тайван, пък са ефективни на разстояние между 6 и 8  метра, а ултразвуковата им честота възлиза на 20,000-25,000 Hz.

Кучегонът Dazer II  е произведен в Съединените американски щати и излъчва ултразвукова честота 25KHZ, а обхватът на неговото действие продължава чак до 15 метра. Това е един от най-търсените модели у нас и в чужбина, доказано добър и ефективен.

Отблъскване на агресивни кучета с кучегон

Ако той се използва с първоначалната му цел, а именно отблъскване на зли кучета, употребата на устройството се изразява в насочването му по посока на агресивното животно и последващото натискане на бутона ,,Ultrasonic’’ за няколко секунди, след което от устройството ще се излъчи непоносим за кучетата ултразвуков сигнал. От изключително значение е незабавно след използването на устройството да се отдалечите от мястото. Добрите апарати могат да служат както за защита, така и за дресировка. 

Какъв звук използва кучегонът?

По своята същност, излъчваният от апаратите сигнал представля специфичен звук, чиято честота е по-висока от горната граница на слуха на човек. Поради факта, че кучетата притежават тази по-висока граница на слух от нас, те чуват ултразвука, който се излъчва от различните апарати. Затова и производителите им са създали тези мобилни устройства на базата на ултразвук, който действа отблъскващо на агресивни кучета.

Кучегоните като инструмент за дресиране 

Далеч по-спокойна и приятна е употребата на кучегоните като инструмент за кучешка дресировка. В този случай отново следва да насочите вашият уред към домашния ви любимец, като е добре да спазвате разстояние от 3 метра, и след това за броени секунди да използвате бутона, върху който пише ,,Audible’’. Чрез излъчващия се неприятен ултразвуков сигнал, животните постепенно свикват да асоциират този звук с нещо лошо, което са направили и с последващо наказание. Именно така тази машинка успешно се превръща в дресьор.

Други плюсове на кучегоните

Голяма част от добрите модели, предлагани на родния пазар притежават и специално фенерче с LED светлина, което бива ръководено от страничния ключ или от бутона ,,Фенер‘‘ на устройството. Благодарение на мощната му и ярка светлина, ще можете да бъдете спокойни в тъмното.

Поради своята безопасност за хората, кучегоните могат да се употребяват напълно свободно и спокойно от всички – мъже, жени, деца, като най-голяма полза имат лицата, чиято работа се намира навън и е застрашена от агресивни кучета. Такива са пощальони, куриери, инспектори, инкасатори, например, а също колоездачи и пешеходци, на които всеки ден се налага да вървят на открито и да се страхуват за живота си.

Изберете от най-добрите модели уреди за защита от вредители на NewFresh.org! Поръчайте с бърза доставка до всяка точка на страната!

Публикувано от Тодор Дуралийски