Комбинирано устройство PestClear 3 в 1 за защита от кучета (кучегон) / трениране на кучета / с LED фенерче

Комбинираното устройство за кучета използва ултразвук, за да привлече вниманието на кучето и да промени неговото поведение. Кучегонът може да се използва и за обучение и трениране.

Производител: BRIGHTER IMAGE Ltd. - Ирландия

Код на артикула: PR7000-10

Наличност: Временно изчерпан

Цена: 30,90 лв
 
Комбинирано устройство за защита от кучета (кучегон)  / трениране на кучета / с LED фенерче PestClear модел (PR7000A) PestClear
 
Това е  комбинирано устройство за кучета. То използва ултразвук, за да привлече вниманието на кучето и да промени неговото поведение. Има две настройки на звука. При настройката AUDIBLE (ЧУВАЕМА, ДОЛОВИМА ЗА СЛУХА) се произвежда звук, който може да бъде чут както от хората, така и от кучетата. Това е предпочитаният тип звук, когато тренирате Вашето собствено куче. При втората настройка, обозначена като ULTRASONIC (УЛТРАЗВУКОВА), се произвежда високочестотен звук, който може да бъде чут от кучетата, но е недоловим за слуха на над 90 % от хората. Този звук се използва, когато Вие желаете да стреснете временно кучето, например ако някое куче Ви доближи заплашително. Изделието притежава също така ярка светодиодна (LED) лампа, управлявана от отделен ключ. Издаваните от изделието звуци са безвредни както за хората, така и за кучетата.
 
Схема на частите
 
Audible button Бутон AUDIBLE
Ultrasonic button Бутон ULTRASONIC
On/off switch Ключ включено/изключено
Super bright LED Супер ярък светодиод
Sound speaker Звуков сигнал
Battery compartment Отделение за батерията
Wrist strap Каишка за китката
 
Поставяне на батерията
 
Свалете капака, за да поставите една батерия 9V (батерията не е включена в доставката). Поставете капака обратно на място.
 
Използване на LED фенерче
 
Фенерчето се управлява от ключа отстрани на изделието. Не забравяйте да изключите фенерче, когато сте приключили с нея. Ако светлината изглежда мъждива, сменете батерията. Изхвърлете батерията в съответствие с местните разпоредби.
 
Използване на изделието за отблъскване на кучета
 
Звукът има ефективен обхват 5 метра. Насочете отблъскващото устройство право към кучето и натиснете бутона ULTRASONIC в продължение на 3-5 секунди. Отдалечете се възможно най-бързо. Ако е необходимо, повторете действията в същата последователност. Имайте предвид, че поведението на животните не винаги е на 100 % предвидимо. Вие използвате това изделие напълно на Ваш собствен риск.
 
Използване на изделието като тренировъчно пособие
 
Доловимата за слуха настройка може да бъде използвана, за да подсили командите към Вашето куче. Например, ако желаете да възпрете Вашето куче от скачане върху мебелите, Вие „наказвате“ всеки път това поведение с натискане на бутона AUDIBLE в продължение на 3-5 секунди. Не приближавайте изделието твърде близо до кучето, правилното разстояние е около 2-3 метра, също така не използвайте звука по-дълго време, освен за кратък импулс от около 3-5 секунди. По този начин кучето ще се научи да свързва „лошото“ поведение със звука, както и да не свиква с такова поведение. Освен това, Вие би трябвало на награждавате кучето за правилно поведение.
 
Внимание
 
Не поставяйте изделието до ухото си, за да тествате ултразвуковия шум. Тествайте изделието, като използвате доловимата за слуха надстройка и/или LED лампата. Не разглобявайте изделието. Това ще направи Вашата гаранция недействителна и освен това Ви излага на контакт с оловния припой. Отстранете батерията, ако изделието няма да се използва продължително време, за да предотвратите повреда вследствие на изтичане на батерията. Това изделие не е играчка и трябва да се използва само по предназначение. То не е подходящо за деца.
 
Произведено Brighter Image Limited, Ирландия.

Гаранция: 24 месеца

 

Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу: