Меню
Количка

Ултразвуков уред за защита от кучета (кучегон) DAZER (USA)

Ултразвуков уред за защита от кучета (кучегон) DAZER (USA)
Ултразвуков уред за защита от кучета (кучегон) DAZER (USA)
Ултразвуков уред за защита от кучета (кучегон) DAZER (USA)
Ултразвуков уред за защита от кучета (кучегон) DAZER (USA)
Ултразвуков уред за защита от кучета (кучегон) DAZER (USA)
Ултразвуков уред за защита от кучета (кучегон) DAZER (USA)
Ултразвуков уред за защита от кучета (кучегон) DAZER (USA)
Ултразвуков уред за защита от кучета (кучегон) DAZER (USA)
Ултразвуков уред за защита от кучета (кучегон) DAZER (USA)
Ултразвуков уред за защита от кучета (кучегон) DAZER (USA)
Ултразвуков уред за защита от кучета (кучегон) DAZER (USA)
73.99лв
Без данък: 73.99лв
 • Наличност: В наличност
 • Код на артикула: 3047-904
 • Тегло: 1.00kg

DAZER II е ултразвуков уред за отблъскване на кучета. Един от най-мощните и ефективни кучегони на пазара. 
Прилага се за защита от агресивни и нежелани кучета навсякъде. Действа чрез ултразвукови вълни, които трябва да бъдат насочени директно срещу атакуващо или агресивно куче. Ултразвукът на кучегона създава у него стрес и провокирано от неприятното усещане, то се отдръпва и поема в друга посока. 

Как работи ултразвуковият уред DAZER II

Уредът използва вграден високоговорител, излъчващ вълни в честота от 25 kHz на оптимално разстояние до 7-8 метра, която отблъсква кучетата (чува се и от котки). Ултразвукът създава непоносим шум, доловим от целевите вредители и провокира у тях реакция – отдалечават се или бягат от източника. Кучегонът не наранява и е предпочитан метод за борба и защита от безстопанствени и агресивни животни, тъй като ултразвуковата технология е с висока ефективност. 

Приложения на кучегона 

 • За лична защита 

Ако срещнете безстопанствено или агресивно куче на улицата, почувствате се заплашен/а, или кучето тръгне да напада, трябва да насочите ултразвуковия кучегон DAZER II към животното и да натиснете бутона за 1 или 2 секунди. При нужда повторете няколко пъти, докато опасността не отмине. Звукът, който кучето ще чуе, ще го стресне и обърка и то ще се отдалечи от вас. 
Не тествайте ултразвуковия уред срещу кучета в покой или такива, които по никакъв начин не заплашват Вас, близките Ви или домашния Ви любимец – подобни действия ще ги объркат и могат да провокират нетипична реакция. 
Ултразвуковият уред е ефективен при атаки на агресивни псета, ако те са цяла глутница, ефикасността на ултразвука намалява, тъй като кучегонът не може да бъде насочен директно към един единствен представител на вида. 

 • За дресировка 

Може да се използва и при обучения и тренировки на любимци. В този случай няма да се налага да се използва сила, за да бъде обучено и дресирано едно животно. Този вид възпитание ще запази вашите отношения с кучето. С ултразвуковия уред кучегон можете да наказвате вашето четирикрако, когато е направило някоя беля или не е спазило някоя команда. Когато проявява непослушание, това е един много добър метод, както и при отучване от неприятни и вредни навици, които може да е придобило вече. Гризането на вещите от дома, ядене на случайно намерени предмети на улицата, както и храна може да остане с историята с помощта на ултразвуковия уред Dazer II. Освен това кучегонът може да служи и за защита на вашия домашен любимец от безстопанствени четириноги по време на разходка.

Какви са характеристиките на ултразвуковия уред DAZER II?

 • Излъчва силен ултразвук с честотен обхват 25 kzH, над 100 dB, не се чува от хората.
 • Оптималният обхват на действие е показан до 8 метра, но уредът покрива и на по-далечно разстояние, благодарение на мощния ултразвук. Чува се от целевите животни на разстояние до 12-15 метра. 
 • За директно насочване към животното.
 • Компактен уред с размери 5.7 см. х 11.5 см. х 3.3 см, удобен за носене в джоб на дреха, чанта или раница, на място, където да е под ръка.
 • Кучегонът тежи 122 гр с батерията – колкото мобилен телефон. 
 • Работи с 1 бр алкална батерия от 9 V. В комплекта има оригинална батерия Energizer за около 1000 включвания. 
 • Уредът служи както за прогонване и възпиране на атаките на кучета, така и като инструмент за дресиране.
 • Кучегонът е с корпус от удароустойчива пластмаса, с метална скоба за закачане на колан. 

Защо ултразвукът е ефективен?

Ултразвукът е с честоти 24.3KНz-25KНz, която не се чува от хората, но създава неприятно усещане за животните и помага в борбата против тях. По никакъв начин не им причинява болка, но ги гони и ги държи на разстояние. Дори и да приближат, те се отдръпват заради звука и бягат. Честотата, на която работят кучегоните е над границата за човешкото възприятие и затова не се чуват от човек. Хората възприемат звуци до 20 kHz, а пък кучетата чуват до 40 kHz. 

Препоръчва се да се използва дори от възрастни и болни хора и ученици, защото е безопасен. Може да служи на всеки, който в ежедневието си среща агресивни кучета. За куриери, инкасатори, доставчици или пък от хора, които обичат да се разхождат или да спортуват. Част е от екипировката на охранителни, природозащитнически и други организации. В нашата страна много често се използва от хора работещи в електроразпределение, ВиК, Полиция, Български пощи, куриерски фирми и много други. 

Какво е разстоянието на ефективност и обхвата?

Кучегонът е оптимално ефективен на разстояния около 6 до 8 метра. Няма как да се чува от кучетата на разстояние по-голямо от 15 метра. Точното разстояние зависи от метеорологичните условия, терена и други фактори, които могат да имат резултата върху ефективността на ултразвуковият уред. Напълно безвреден е за хората, както и за самите кучета, което е негов много голям плюс.

Важно! Реакциите на животните към ултразвук са различни. Има значение каква е възрастта, настроението, здравословното състояние на кучето (не действа на глухи животни). Може да се наблюдава лай, мигновено отдалечаване, прекратяване на атаката и т.н.

Ултразвуковите вълни не преминават през физически прегради – стени, огради, мебели и др. Когато използвате устройството против агресивни кучета, то трябва да бъде насочено директно към тях, без да има препятствия между Вас и животното. При дресировка, дръжте дистанция от 1,5 метра и задавайте командите ясно устно или с жест. 

Гаранция и инструкции 

Гаранцията е 24 месеца като ултразвуковият уред е признат в целия свят и е достатъчно ефективен, което се посочва и от потребителите му досега. От NewFresh.org получавате и включена инструкция за ползване на български език, което допълнително ще Ви улесни.

Доставките се извършват от куриерски фирми: СПИДИ и ЕКОНТ.
За поръчки до 49.99 лвдо офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ - 6.40 лв. с ДДС.
За поръчки над 50.00 лв., с тегло до 5 кг. - БЕЗПЛАТНА доставка до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ.
За поръчки до адрес на клиента - доставката е съгласно ценовата листа на избрания от Вас куриер СПИДИ или ЕКОНТ. 

БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ ЗА НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ (ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД).

Електронен магазин newfresh.org си запазва правото да откаже доставка до адреси, където подобна не може да бъде организирана с куриер или ако разходите на доставка значително надвишават обичайните, поради адреса на доставка или параметрите на стоката, като размери или тегло.

Запазваме си правото да поискаме клиента да заплати изцяло или частично транспортните разходи за много обемни и/или тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не е приемлива за него.

Преглед на стоката преди плащане. 
Също така за всички клиенти има и възможност за получаване на стоката директно от офиса на фирмата ни, но само след като клиента е направил предварително поръчка и е получил потвърждение от офиса за деня и часа за получаване й. 

Срокове за доставката на стоката:
Срокът на доставката е 1-2 работни дни и 3-4 дни за по-малките населени места, в зависимост от графика за обслужване на населеното място съгласно разчета на куриера. Точната информация за доставката и срока може да видите на сайта на куриера който сте избрали за вашата доставка.
В извънредни случаи или непредвидено затруднение при обработване на поръчките срокът също може да бъде удължен.
При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Когато клиента се е регистрирал и е направил поръчка в интернет магазина, може по всяко време на да следи статута на поръчката си.
Нерегистрираните клиенти - нямат възможност да проследяват статута на поръчката си по интернет.
• Не се извършват доставки събота, неделя и през официални празници. По изключение с доплащане според тарифата на куриерската фирма, може да си получите стоката в събота, но това трябва предварително да сте го уточнили с наш служител.
• Поръчките, направени след 13.30 ч. може да се обработят и на следващия работен ден.
• Експресна доставка, се заплаща допълнително съгласно тарифите и срока на избрания куриер.
• Доставка с фиксиран час се заплаща допълнително съгласно тарифите на куриера и е с интервал +/- 30 мин.
• Времето за доставка е между 9.30 ч и 18.00 ч. съгласно избраната от Вас куриерска фирма.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно член 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента. Не подлежат на връщане препарати, гелове, дезинфектанти, маски, шлемове, ръкавици.

За връзка с нас:
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
GSM: 0896 66 08 43,  0896 66 08 44;  02 / 981 32 58
e-mail: info@newfresh.org

При създаването и потвърждаването на поръчката си, всеки потребител дава своето съгласие за сключване на договор за покупко-продажба на избраната от него стока.

* Всички цени са в български лева с включен ДДС. 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър

За да заявите рекламация моля използвате нашия ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И РЕКЛАМАЦИИ КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК​.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно чл. 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента.
Потребителят съгласно ЗЗП трябва да попълни формуляра за Връщане на стоки и Рекламации  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си за откаже от договора (покупката). След попълване на формуляра или друго заявление, наш служител ще се свърже с Вас до 1 работен ден след получаване му.

Условия за връщане:
-    При връщане на продукта трябва да присъства оригинален документ за закупуването му (касова бележка, разписка за Пощенски Паричен Превод (ППП) или фактура), оригиналната гаранционна карта, с който е доставен;
-    В случай, че върнатия продукт е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, продукти увредени от токови удари, липсващи аксесоари, сертификат за гаранция, си запазваме правото да решим дали да приемем продукта и също така да приспаднем сумата за възстановяване по нанесените щети на продукта. При такова решение, клиентът ще бъде уведомен при постъпването на продукта в нашия сервиз и неговата проверка;
- След получаване на стоката, Търговеца има срок от 14 календарни дни съгласно ЗЗП в който трябва да върне парите на клиента.
- Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез  нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 14 календарни дни след връщане на стоката към Ню Фреш ООД.

Кликнете ТУК за да изтеглите стандартен формуляр за упражняване правото на отказ

За връзка с нас:  
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43
e-mail: info@newfresh.org