20 лесни начина за прогонване на мишки и плъхове

20 лесни начина за прогонване на мишки и плъхове

От какво бягат мишките и плъховете?

Нашествието на гризачи в жилищни и офис сгради, както и в складовете или други помещения за съхранение на храни и стоки може да предизвика много неприятни усещания и да създаде много проблеми. Тези дребни бозайници са истински унищожители на зърнени и бобови култури, ядки, електрически кабели, мебели, текстил и всякакви други материали, които могат да им послужат за изхранване или точене на бързо растящите им зъби. Какво може да направим? 


За да спечелим борбата с мишките и плъховете трябва да действаме бързо и с изпитани средства. Съществуват редица методи за прогонване на дребните нашественици: например ултразвукът, който въздейства на нервната им система или неприятните миризми, които ги отблъскват от третираните площи. Като професионалистите в борбата с вредителите, ние от Ню Фреш знаем кои са най-качествените апарати срещу гризачи, но в дългогодишния си опит сме изпитали и голям брой лесни и достъпни домашни продукти, от които натрапниците бягат. Те се срещат почти във всяко домакинство и не струват почти нищо. 

Подправки, които с миризмата си прогонват мишки и плъхове 

1. Ментово масло - Силната миризма на мента действа отблъскващо за гризачите. Вземете памук, оформен като топка или парче плат и го напоете обилно с ментово масло. Поставете на местата, през които нашествениците преминават. Добавете сред растенията в дома си и мента, посадена в саксия, а листата ѝ може да късате и поставяте в ъглите на помещенията, мазето, килера и т.н. за прогонване на натрапниците. 


2. Карамфил или карамфилово масло - Има силна миризма, която дразни и служи за прогонване на гризачите по същия начин като маслото от мента. 
Някои професионални препарати за прогонване на вредители също съдържат ароматни есенции и масла с подобен натурален произход. 

3. Дафинов лист - Ако нашествениците се хранят с листата му, това ще доведе до увреждания в храносмилателната им система и те ще загинат. 

4. Черен пипер - Смлян пипер предизвиква дразнения на дихателните пътища и пречи на дишането. Поръсването с пипер на определени места от собствеността ви ще доведе до прогонване на вредните животни.

5. Люти чушки, нарязани на дребно или лют червен пипер на прах - Ароматът на люта чушка или лют смлян пипер действа, както и при хората – предизвиква кихане и дразнение на дихателните пътища. Поставете на местата, по които преминават натрапниците. 

6. Лук - Миризмата на лук е изключително неприятна, както за човека, така и за вредните гризящи бозайници. Така по естествен начин ще може да се отървете от нашествието в дома си. 

7. Чесън - Чесънът се смила, и се добавя към вода докато получите каша. Местата, по които преминават гризачите се напръскват с тази смес. Миризмата е изключително неприятна за тях и ще ги отблъсне бързо. Когато изсъхне, трябва да третирате отново за дълготраен ефект. 

 

Ефикасни методи за прогонване на мишки и плъхове.

Храна, която ще ви помогне да се отървете от мишките и плъхове

8. Картофено пюре на прах – Оставяте го вкъщи на места, от които гризачите да могат да се хранят. Наблизо се оставя вода. Гризачите го консумират, пият вода, което води до раздуване на пюрето в стомаха им и води до смърт.
9. Гипс или хоросан с какао на прах – Какаото прикрива миризмата и вкуса на гипса. След като го консумират вредните животни търсят вода, което води до стягане на гипса в стомаха им и причинява смърт. 

Не забравяйте, че боклуците, захвърлените опаковки и остатъци от хранителни продукти привличат вредителите. В борбата с нашествениците е необходимо на първо място да ограничите достъпа на натрапниците чрез запечатване на всички дупки и потенциални техни входове към дома ви, както и да извършвате и регулярно почистване на имота си. 

 

Други животни или части от тях, които прогонват мишки и плъховe

Ефективни начини за прогонване на мишки и плъхове.

10. Птичи пера и по-специалнo от бухал или сова, които са естествен враг на дребните бозайници – Плашилата с форма на грабливи птици от години служат за прогонване на гризачи, а с истински пера или трофеи на птици гарантирано ще ги отблъснете от имота си. Съхраняването на остатъци от животни и птици обаче може да доведе до проблеми, най-добре ще е да заложите на професионални плашила за защита от вредителите. 

11. Котка – Естествен враг на дребните гризящи нашественици. Най-подходящи за лов са женските екземпляри, тъй като те са по-добри ловци от котараците. Но ако имате женска котка, то ще имате и малки котенца, за които после трябва да се грижите. Не трябва и да използвате и отрова или други химикали в собствеността си, защото котката, която ги изяжда може и да се натрови.

12. Изпражнения от котки, змии и други едри животни – Обонянието на гризящите бозайници е много силно развито и те непременно ще усетят миризмата на други животни и ще я избягват. Съхраняването на такъв вид биологичен отпадък обаче може да доведе до други проблеми в имота ви, а и не е никак привлекателно за окото. 

13. Човешка коса – Независимо колко странно ви се струва, кичури човешка коса действат стресиращо на гризачите и подпомагат прогонването им. Ако не сте професионален фризьор обаче трудно ще се сдобиете с тях, без да развалите прическата си. 

 

Ултразвукови уреди за прогонване на мишки на изгодни цени.

Химически вещества, които служат за справяне с мишките и плъховете

14. Амоняк – Амонякът може да се разтвори с малко вода и препарат за почистване. Напръскайте местата и пътеките, по които се движат вредителите. Миризмата на амоняк е силна и неприятна и подпомага прогонването на вредните бозайници. 

15. Нафталин – Това е вещество, която има силно и непоносима миризма дори за хората. Така че поставянето му на местата, където се намират гризачите може ви помогне за прогонването им. Не забравяйте, че нафталинът не трябва да се използва в жилищни или спални помещения, защото неговият химичен състав води до ракови убразувания, увреждане на черния дроб и бъбреците.

16. Бебешка пудра –  Поемането на пудра може да бъде опасно за гризачите.

17. Отрова – Използвайте само специално пригодена отрова за унищожаване на мишки и плъхове. Не е препоръчително да я използвате, ако имате домашни любимци или малки деца. 

Не забравяйте, че ако използвате химически вещества и отрови за унищожаване на вредители, след смъртта им е необходимо да премахнете остатъците им. 

 

Приспособления и уреди за прогонване на мишки и плъхове 

18. Капани, като средство за прогонване на мишки и плъхове – Може да използвате готови капани за мишки и плъхове, които да заложите в мазето, тавана, или на пътеките, откъдето минават животните. Има различни модели за ползване вкъщи или на двора – за живо хващане, с лепило, както и със специални примамки за бързо привличане на вредителите в клопката. 

19. Стоманена вълна  Използва се за ограничаване достъпа на натрапниците до собствеността. Този вид материал е много устойчив и не може да бъде прегризан от острите зъби на дребните бозайници. Поставена на подходящи места, стоманената вълна ще възпрепятства нашествието на гризачи в собствеността ви. 

20. Силен звук – Тези вредители имат много чувствителен слухов апарат. Сред най-достъпните и ефективни уреди за прогонване на мишки и плъхове е моделът DUO 250 на немската марка Gardigo. Тествали сме електронния апарат в складови помещения и гарантираме, че ефективно отблъсква вредните гризачи. За най-добър и дълготаен ефект трябва да изчакате 10-15 дни след първоначалното включване и да оставите устройството постоянно включено. Ултразвуковият уред  DUO от Gardigo защитава площ до 250 кв. м., а честотите му действат за прогонване и на съсели и мравки. 

 

Уреди за прогонване на мишки и плъхове - безвредни и ефикасни!

Подправки, които с миризмата си прогонват мишки и плъхове
Храна, която ще ви помогне да се отървете от мишките и плъхове
Други животни или части от тях, които прогонват мишки и плъхове
Химически вещества, които служат за справяне с мишки и плъхове
Приспособления и уреди за прогонване на мишки и плъхове

 

 

 

 

 

Искате ли да научите повече: ЗАЩО ДА ЗАЩИТИМ ДОМА СИ С УСТРОЙСТВО ПРОТИВ МИШКИ?

                                                           КАК ДА СЕ ОТЪРВА ОТ МИШКИТЕ В СТЕНИТЕ НА ДОМА СИ?

Ако имате въпроси и търсите професионален съвет как да се справите с инвазия от вредители, се обърнете се към специалистите от екипа на Ню Фреш ООД. Обадете се на телефон 0896660843. Ние ще ви предложим различни ефективни начини, методи и уреди за прогонване на нашествениците.  

Публикувано от Тодор Дуралийски