20 лесни начина за прогонване на мишки и плъхове

20 лесни начина за прогонване на мишки и плъхове

Нашествието на плъхове в дома, офиса, складове и други помещения може да предизвика много неприятни усещания и да създаде много проблеми.
Какво може да направим?


Да намерим уред за прогонване на мишки и плъхове?

 

 

Подправки, които с миризмата си прогонват мишки и плъхове

1. Ментово масло. Силната миризма на мента действа отблъскващо за мишките и плъховете. Вземете памук, оформен като топка или парче плат, което трябва да се напои обилно с ментово масло. Поставете ги на места, от където преминават плъховете. Може да използвате и мента посадена в саксия, а листа от мента да поставяте в ъглите.

2. Карамфил или карамфилово масло. Има силна миризма, която ги дразни по същия начин като маслото от мента.

3. Дафинов лист. Ако се хранят с тях това ще доведе до увреждания и те ще загинат.

4. Черен пипер. Смлян пипер предизвиква дразнения на дихателните пътища и пречи на плъховете да дишат добре. Ако поръсвате периодично ще имате ги прогоните.

5. Люти чушки, нарязани на дребно или лют червен пипер на прах. Люти чушки нарязани на дребно или лют червен пипер, действа, както и при хората предизвиква кихане и дразнение на дихателните пътища. Поставете на местата, по които преминават мишки и плъхове.

6. Лук. Миризмата на лук е изключително неприятна за мишките и плъховете. Така по естествен начин ще може да ги изгоните.

7. Чесън. Чесъна се смила, заедно с вода на каша. Местата, по които преминават мишките и плъховете се напръскват с тази смес. Миризмата е изключително неприятна за тях и ги прогонва.

Ефикасни методи за прогонване на мишки и плъхове.

Храна, която ще помогне за прогонване на мишки и плъхове

8. Картофено пюре на прах. Оставяте го на места, на които да могат да се хранят. Наблизо се оставя вода. Плъховете и мишките го консумират, пият вода, което води до раздуване на пюрето в стомаха им и води до смърт.

9. Гипс или хоросан с какао на прах. Какаото убива прикрива миризмата и вкуса на гипса. След като го консумират мишките и плъховете търсят вода, което води до стягане на гипса в стомаха им и причинява смърт.

Други животни или части от тях, които прогонват мишки и плъховe

Ефективни начини за прогонване на мишки и плъхове.

10. Птичи пера и по-специална от бухал, сова, които са естествен враг на мишките и плъховете.

11. Котка. Те са естествени врагове на мишките, но повечето домашни котки ги ловят за забавление. Най-подходящи са този вид лов са женските, тъй като те са по-добри ловци от котараците. Но ако имате женска котка, то ще имате и малки котенца, за които после трябва да се грижите. Не трябва да използвате и отрова или други химикали против мишки и плъхове, защото котката, която ги изяжда може и да се натрови.

12. Изпражнения от котки, змии и други едри животни. Обонянието на мишки и плъхове е много силно развито и те непременно ще усетят миризмата на други животни и ще я избягват.

13. Човешка коса. Независимо колко странно ви се струва, кичури човешка коса действат стресиращо на мишките и плъховете и те я избягват.

Ултразвукови уреди за прогонване на мишки на изгодни цени.

Химически вещества, които служат за прогонване на мишки и плъхове

14. Амоняк. Амоняка може да се разтвори с малко вода и препарат за почистване. Напръскате местата и пътеките, по които се движат плъховете. Миризмата на амоняк е силна и неприятна и дразни много плъховете и мишките.

15. Нафталин. Това е вещество, която има силно и неприятна миризма дори за хората. Така че поставянето му на местата, където се намират плъховете може да ги прогони. Но имате в предвид, че е доказано, че нафталина не трябва да се поставя в жилищни или спални помещения, защото неговият химичен състав води до ракови убразувания, увреждане на черния дроб и бъбреците.

16. Бебешка пудра. Поемането на пудра може да бъде опасно за тях.

17. Отрова. Използвайте само специално пригодена отрова за мишки и плъхове. Не е препоръчително да я използвате, ако имате домашни любимци или малки деца.

Приспособления и уреди за прогонване на мишки и плъхове

18. Капани, като уред за прогонване на мишки и плъхове. Може да използвате готови капани, които да заложите в мазето, тавана, или на пътеките, откъдето минават плъховете. Повечето капани хващат мишките, които после или трябва да освободите

19. Стоманена вълна. Това не е уред против прогонване на мишки и плъхове, но може да го поставите на местата, където преминават мишките и плъховете и възпрепятстват тяхното преминаване.

20. Силен звук. Плъховете и мишките имат много чувствителен слухов апарат. Може да използвате уред за прогонване на мишки и плъхове, който използва ултразвукови и електромагнитни. Такъв уред за прогонване на мишки и плъхове е така наречената „Електронна котка” (“SLIMLINE 4000”). Този уред може да прогонва мишки и плъхове, както и други гризачи и насекоми. Не е въздейства на хора и домашни любимци с изключение на хамстери и морски свинчета. Най-добър ефект се постига след 10-15 дни, но уреда не трябва да се изключва след това.

Уреди за прогонване на мишки и плъхове - безвредни и ефикасни!

Подправки, които с миризмата си прогонват мишки и плъхове
Храна, която ще помогне за прогонване на мишки и плъхове
Други животни или части от тях, които прогонват мишки и плъхове
Химически вещества, които служат за прогонване на мишки и плъхове
Приспособления и уреди за прогонване на мишки и плъхове

 

 

 

 

 

Искате ли да научите повече: ЗАЩО ДА ЗАЩИТИМ ДОМА СИ С УСТРОЙСТВО ПРОТИВ МИШКИ?

                                                           КАК ДА СЕ ОТЪРВА ОТ МИШКИТЕ В СТЕНИТЕ НА ДОМА СИ?

Ако имате въпроси и търсите професионален съвет как да се справите с инвазия от мишки, плъхове, гризачи и насекоми, може да се обърнете към специалистите от екипа на Ню Фреш ООД. Обадете ни се на телефон 0896660843. Ние можем да ви предложим различни начини, методи и уреди 

Публикувано от Тодор Дуралийски