Как да се отърва от мишките в стените на дома си

Как да се отърва от мишките в стените на дома си

Как да се отърва от мишките в стените на дома си

3 стъпки за ефективно и трайно прогонване на мишки

Борбата с гризачите е тежко начинание!

Когато те са се завъдили в стените на жилището Ви обаче, прогонването на мишките изисква допълнителни усилия.

Ето 3 стъпки за ефективно и трайно прогонване на мишки от стените на дома Ви, прочетете за тях по-долу:

1. Прогонване на мишки чрез примамване и залавяне в капани
2. Продупчете стената и заложете по-надежден капан, който мишките не могат да избегнат
3. Прогонване на мишки от стените на дома с комбиниран ултразвуков и електромагнитен уред

 

 1. Прогонване на мишки чрез примамване и залавяне в капани

Опитайте се да примамите мишките извън укритията им с помощта на малко количество примамка.

От какво имате нужда?

 • Капан за мишки
 • Примамка за гризачи (мишки, плъхове)

Препоръчваме Ви предварително да си набавите капани за мишки и да ги разположите около ъглите на стената, в която са се заселили малките вредители. Обикновено мишките претичват през ъглите и ръбовете, когато излизат, за да търсят храна.

Що се отнася до примамката, която ще поставите в капаните, трябва да изберете храна, богата на протеини. Макар че в анимационните филми героите винаги успяват да примамят мишката със сирене, в живота сиренето не е чак такова изкушение за тях.

Ядките са доста по-добър вариант, особено орехите. Гризачите се привличат и от аромата на фъстъчено масло. Можете да заложите и резенче ябълка. Мишките надушват и канелата, така че можете да я ползвате в допълнение към основната примамка (но не и самостоятелно). Ако предпочитате да заложите на готов продукт, знайте, че на пазара се предлагат различни видове примамки със и без отрова за мишки в съдържанието.

В случай, че не постигнете успех по този начин, можете да преминете към следващата стъпка.

 1. Продупчете стената и заложете по-надежден капан, който мишките не могат да избегнат

Този прост и ефективен трик ще Ви свърши добра работа, за да прогоните мишките.  

От какво имате нужда?

 • Бормашина
 • Кашон или голяма картонена кутия
 • Прозрачно фолио или целофан
 • Капан за мишки, зареден с примамка

Пробийте малка дупка в стената с помощта на бормашината. Дупката трябва да е с диаметър около 2,5 сантиметра и да е разположена на около 5-6 сантиметра от пода.

Пробийте дупка със същите размери и местоположение и в картонената кутия, като я покриете отгоре с някакъв прозрачен материал от сорта на целофан или фолио например.

След това пъхнете капана за мишки, зареден с ароматната примамка вътре в картонената кутия. Поставете кутията близо до стената, като засечете дупките на кутията и стената, така че да се застъпят.

Периодично проверявайте кутията за уловен гризач като надничате през прозрачното фолио в горната й част. За няколко дни ще се отървете от голям брой мишки, прилагайки тази хитрина.

 1. Прогонване на мишки от стените на дома с комбиниран ултразвуков и електромагнитен уред

От какво имате нужда?

 • Уред за прогонване на мишки
 • Контакт /добре изградена електрическа мрежа и окабеляване в стените на дома/

Уредът за прогонване на мишки Slimline 2500 (електронна котка) - това е автоматичен комбиниран ултразвуков и електромагнитен апарат за гризачи и пълзящи насекоми, който покрива площ до 232 кв. м. или Slimline 4000 за площ до 370 кв. м. 

Защо работи?

Уредът за прогонване на мишки използва ултразвуков и електромагнитен сигнал. Електромагнитното поле, което уредът против мишки и плъхове създава се пренася с лекота по кабелите от електрическата инсталация в дома Ви. В помещението, където уредът е включен, той излъчва ултразвуков сигнал с честота между 26 kHz и 40 kHz.

Уредът за прогонване на мишки и плъхове „шуми“ в граници, които хората и домашните любимци не чуват, но звукът влияе на жизнените показатели на гризачите. Предизвиква паника сред мишките и плъховете, тъй като въздейства на слуховият им апарат и нервната им система. Влошава жизнените им показатели, смущава храненето, тяхното поведение за гнездене и размножаване.

Скоро след включване на уреда за прогонване на мишки, те напускат своите укрития в стените. Честотата и формата на сигнала, излъчвани от устройство против мишки се променят периодично, така че гризачите да не привикнат към сигнала.

Кои са положителните обекти от уреда за прогонване на мишки

 • Без отрова за мишки или други химикали
 • Без дупки в стените, изхвърляне на капани и др.
 • Не нараняват животните, а ги прогонват
 • Без неприятни изненади, като отровени гризачи, скрити в стените

Уредът Slimline 2500 прогонва както мишки и плъхове, така и намалява плътността на пълзящи насекоми – мравки, хлебарки, паяци и др.

Устройството против мишки има ниска консумация на електричество – само 4W, така че като го оставите включено в електрическата мрежа няма да имате високи смет за ток.

Внимание: Недейте да подценявате проверката за начилие на живи мишки като етап от процеса по прогонване. Не забравяйте, че локализирането на умрелите гризачи в стените и отърваването от тях е много по-трудна задача в сравнение с борбата с живите мишки.

В някои случаи това може да отнеме време и да се наложи дори да бъде разрушена цялата стена, което неминуемо е свързано с големи разходи!

 

Ще Ви хареса и: 20 ЛЕСНИ НАЧИНА ЗА ПРОГОНВАНЕ НА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ
ЗАЩО ДА ЗАЩИТИМ ДОМА СИ С УСТРОЙСТВО ПРОТИВ МИШКИ​


 

Публикувано от Ню Фреш