Как да прогоните гълъбите от покрива и терасата?

Как да прогоните гълъбите от покрива и терасата?

Прогонване на гълъби от покрива и терасата - защо се налага?

Обичате ли да седите на терасата и да си пиете сутрешното кафе? На голяма част от всички нас, които живеем в блокове, любимото място сутрин или по всяко време на деня е именно там.  Но в последно време на терасата доста често ни чакат неканени гълъби, заедно с неприятните следи, които остават след себе си. Широко разпространената днес борба на всеки притежаващ тераса или балкон на жилището си, е за отблъскване на неканени птици. И това не е каквато и да било война, а доста трудна битка, с която целим да отучим нашествениците да кацат на терасата и да оставят мръсотии и пера след себе си.

Доказани продукти за прогонване на гълъби от терасата Виж повече
 
Сигурно и вие имате съседи, които обичат да оставят на терасите и балконите си трохи за пернатите, но след като ги изядат те започват с набези и на останалите тераси и покриви. Няма нищо лошо да се хранят градските крилати обитатели, но това да става далеч от терасите и прозорците на жилищните блокове. Освен неприятна миризма неканените гости разнасят и много болести - над 60 вида. Те са доста опасни за човека и това е наистина притеснително. Дори и да няма болести, винаги могат да ви донесат бълхи и акари, които също са много неприятни. Когато пернатите се изходят някъде, след време това изсъхва и вятърът го разнася навсякъде. А хвърчащите пера, не позволяват да проснете и прането си да изсъхне дори. Затова трябва да проведете една трудна борба за прогонване на гълъби, за да излизате спокойно на терасата или балкона си. 
Не е изключено да откриете яйца в някоя от саксиите си с декоративни растения на перваза или в таваните, а не след дълго там да се появи и женски гълъб, готов да ги мъти. Такива опити на пернатите да отгледат потомството си и да правят гнезда в собствеността ви създават много проблеми – периодът за отглеждане на малките е дълъг, свързан е с много мръсотия и невъзможност да използвате откритите площи на дома си. Затова е необходимо да предприемете мерки за прогонване на птиците от терасите, балконите и покрива с доказано ефективни средства. 
 

Прогонване на гълъби - ефикасните решения 

Затова, след многократнo търсене в интернет, за да изберем помощник в борбата с крилатите нашественици, ние от NewFresh.org открихме много ефикасни средства – препарати, устройства и плашила. Те могат да бъдат използвани както в закрити помещения, така и на покриви, веранди, первази, навеси, в таваните или върху климатиците и други обекти в градината. 

Прогонване на гълъби чрез спрейове

 

Първият е Flortis спрей за прогонване на гълъби. Поръчахме го и го тествахме. Наистина е много ефикасен репелент, който помага за прогонване на сивите градски птици. Не само, че е лесен за използване, но той отблъсква и всякакви други пернати видове, дори и прилепи. Този спрей предпазва от повторното завръщане на вредителите, защото има миризма, която ги държи надалеч, но не е неприятна за хората. След първото напръскване, неприятните нашественици вече не желаят да посещават терасата и покрива. Разбира се, необходимо е предварително почистване на замърсените повърхности. Това е репелентът, който наистина помага в борбата с птиците! Третираните повърхности не позволяват вече на никакви пернати да се събират на терасата и покрива. Спреят на Flortis за прогонване на гълъби може да се прилага на всички повърхности, които се цапат от тях. Всички крилати вредители имат склонността да посещават местата, заразени с изпражнения и затова винаги се връщат. Но миризмата на спрея ги отблъсква и те напускат местата, които сте обработили. И така побеждавате при прогонване на гълъби.

 

 

 

Италианската фирма Flortis е разработила и аерозол за прогонване на гълъби от навеси, покриви, балкони, стрехи, улуци и други труднодостъпни места. Това е един безкомпромисен продукт, чийто обхват на действие е 4 метра, благодарение на високото налягане и специалният клапан на флакона, с чиято помощ обработката на навеси, первази, парапети и покриви може да осъществите лесно и бързо. Спреят има незабавен ефект за прогонване на птици, а в съставът му няма никакви химикали и вредни вещества, а само натурални аромати, които позволяват да изгоним птиците от третираните площи. Продуктът е с дълготраен ефект и е предназначен за употреба на открито, като 2 седмици след първоначалното пръскане е необходимо да повторите обработката. 

 

 

Ако и вие като нас от Ню Фреш, сте почитатели на екологичните методи, то ЕКО спреят за прогонване на гълъби от Ecovit е идеалното средство за собствеността ви. Това е напълно натурален препарат в течна форма, в удобен флакон, за обработване на всички външни повърхности, които подлежат на омокряне – тераси, балкони, покриви, веранди, стени, первази, огради и др. Съставките му отблъскват неканените птици, благодарение на непоносимата за тях миризма, като същевременно са напълно безопасни за здравето ви и не вредят на домашните ви любимци. 

 

 

 

 

Прогонване на гълъби с помощта на препарати и гелове 

Препарат за прогонване на гълъби (1)

На същия принцип работи и препаратът SCOOT. Той не е под формата на спрей, но също е много ефикасен. Ако целта е прогонване на гълъби, той е точният избор.  Продуктът е много подходящ за обработване на первази, балкони, покриви, стени и др. и представлява водноомокрящ прах.  Може да се използва и за опръскване на тревни площи и цветни лехи. Този препарат не е само за птици, той може да се използва и срещу котки и кучета. Те също цапат и след тях остава неприятна миризма, създаваща проблеми. Препаратът SCOOT за прогонване на вредители съдържа амониев сулфат, който почти не се долавя от човека и не е вреден за човешкия организъм. Неговият мирис обаче е много неприятен за животните. SCOOT кара птиците и животните да усещат друга миризма и вкус, не този, на който са свикнали и това ги отблъсква. Продуктът по никакъв начин не е опасен за човека. Именно това го прави добър помощник в борбата с вредителите. 

Един от най-търсените от нашите клиенти продукти, гелът Birdfree optical gel е наистина средство без аналог в борбата с пернатите на терасата, покрива и балкона. Това е препарат с уникална формула, която се основава на начина, по който гълъбите виждат в ултравиолетовия спектър на светлината. Малките кутийки гел, наредени в близост една до друга, се възприемат от пернатите като горящ пламък, а те имат непоносимост към огън. По този начин защитените с продукта площи се възприемат от неканените птици като горящи и те не се доближават до тях. Към визуалния ефект, производителите на Birdfree optical gel са добавили и отблъскваща птиците миризма, която създава ароматна бариера. Веднъж монтирани върху предварително почистените повърхности, кутийките гел ще защитават собствеността ви години наред, което го превръща в чудесна инвестиция. 

Ако искате да сте победители при прогонване на сивите градски птици от покрива и терасата си, не се колебайте да потърсите някой от тези продукти. Те впечатляват не само с това, че са лесни за употреба, но и са изключително ефикасни!
 

Ефективни уреди и шипове за прогонване на гълъби 

  • Изключително подходящи за големи площи като покриви са нашите шипове за прогонване на птици. Механичните бариери се използват в Западна Европа, а и у нас, за защита на много обществени здания – автобусни и жп гари, сгради-паметници на културата, офиси, молове и частни домове.   
  • Ако желаете да запазите елегантността на балкона, терасата или покрива с керемиди и същевременно с това да отблъснете пернатите, соларното мобилно ултразвуково устройство от Gardigo е вашето решение. Този уред служи за незабавно прогонване на гълъби като използва постоянно променящи се ултразвукови вълни, недоловими за човешкото ухо, които са непоносими за пернатите.

 

Шиповете и уредите с ултразвуци са чудесна алтернатива в случаите, в които не желаете да обработвате балконите и покривите с препарати. Ефектът от тях е дълготраен и не изисква поддръжка. 
 

Плашила срещу гълъби 

  • Често в градска среда за покриви и балкони нашите клиенти избират Плашило във формата на Гарван. Този естествен враг на дребните птици и успешно отбранява собствеността от нашественици. 
  • Вариант на плашило, с което успешно да изгоните пернатите от терасите, верандите и да осуетите гнезденето им са Двустранните холограмни ленти. Те са устойчиви и напълно безопасни, а отразената в тях светлина и люлеенето на парчетата лента от вятъра отблъскват гълъбите от всякакви открити пространства. 

 

Предимство на плашилата е ниската им цена, както и лесния монтаж. Ако изберете да комбинирате поне две от посочените средства: ултразвуков уред с препарат или плашило с Birdfree optical gel със сигурност ще спечелите борбата с крилатите нашественици. 

Отървете се веднъж завинаги от нашествието на гълъби на покрива и балкона и предотвратете завръщането им! Направете живота си и мястото, където живеете не само по-чисто и здравословно за всички от семейството, а и място без неканени посетители. Вземете мерки незабавно, за да се чувствате добре, подобно на нашите клиенти! Те вече могат спокойно да използват терасата на жилището си по предназначение и с удоволствие. Не оставайте нещата да се решат сами. Решението за прогонване на гълъби е на NewFresh.org. 

 

ВРЪЗКА С НАС

Адрес: NewFresh.org
Ню Фреш ООД
гр. Велинград
ул. Хан Аспарух №10 (срещу Районен съд Велинград)
*Поддръжка на живо: *В работни дни от 8.30 ч. до 17.30 ч.
Телефон:
0896 660 843, 087 9999 468
02 981 32 58, 089 666 0844
Ел.поща: info@newfresh.org